icon

Ako riešiť podiel na rodinnom dome?

14. nov 2024

Ahojte baby, chcem sa len spýtať na Vaše nestranne názory na vec, ktorú momentálne riešime. S mužom žijeme v jeho byte, ja som zdedila rodinný dom a on zdedí tiež, len tým ze ma súrodenca bude ho musieť vyplatiť. On dom odmietol a nechce tam žiť. Muž chce dom predať a rozhodli sme sa ze byť dá do podnájmu a pôjdeme bývať do môjho domu. Lenže dom treba samozrejme prerobiť. A môj muž žiada aby som mu prepisala podiel na dome. A to ja nechcem. A on mi nato povedal, že tam nedá ani korunu. Ja som mu vravela, ze ved to robíme pre naše dieťa. Ale chápem aj jeho stranu z časti. Teraz neviem co je správne. Chcem aj Vás názor. Ďakujem

Strana
z5
pikachu999
16. nov 2024

Autorka a čo tam potrebuješ vlastne prerobiť?

autor
16. nov 2024

Prerabku by nestala viac, na dome je spravená nová strecha, nový kotol a kúrenie. Nová kuchyňa s jedálňou, WC, aj kúpeľňa.. A veľká zastrešená garáž. Jedine co tak ostatné izby trosku vylepšiť, dat nové omietky a možno vymeniť nábytok. Avšak dom je obývateľný hneď, prišli by sme len s kufrom. Boli by to len prerabky vzhľadové takže možno tých 20tisic muž aj preratal navyše.

sense
16. nov 2024

Takže toto z môjho pohľadu nie je prerábka. Čiže z môjho pohľadu to mení názor na vec žeby mal mať podiel. Nakoľko to nie je prerábka. Dom je obyvatelny.
Ostaňte kde ste a daj dom do prenajmu

lonely66
Odpoveď bola odstránená
ema234
16. nov 2024

Tak nech si da dozivotne pravo byvania

michelle567
16. nov 2024

Veď ten nábytok môže kúpiť a bude jeho. Keby ste sa rozišli môže si ho zobrať 😃 za omietky a nábytok by som tiež nepísala podiel. Keď už môžete si doniesť nábytok z bytu a starší z domu dať nájomníkom do bytu

hefo
16. nov 2024

@ema234 Ak myslíš že manžel by mal doživotné právo bývania v manželkinom dome, tak to je ešte väčší nezmysel, tým by jej vedel účinne celý život škodiť, keby chcel, možno že ešte viac než keby mal nejaký 10%-ný podiel.

opica_skorica
16. nov 2024

@lonely66 nemam nikoho v zuboch. Uz sa ti stalo, ze ked pises koment, tak vtedy nevidis, ze niekto pridal nieco nove?
Takze klud.
Ked si si vsimla, ze ta mam v zuboch, tak to si si vsimla zle. Nemam.

Autorka nech si spravi ako chce.

Zena z vedlajsej obce to vyriesila vecnym bremenom. Mnohym sa to tu nepozdava, ale u nich je laska a úcta. Ziadne zadne vratka.
A uz su dochodci.
V laske a úcte.

autor
16. nov 2024

@ema234 tak to určite nie 😅

lonely66
Odpoveď bola odstránená
opica_skorica
16. nov 2024

@lonely66 Nech si autorka spravi ako chce. Aspon uz nepises o zuboch.
Aktualne mam v zuboch maso z gulasa🤣

lacibo
19. dec 2024

Daj do prenajmu aj neprerobene

Strana
z5