icon

Ako riešiť podozrenie z krádeže v rodine?

2. apr 2025

Ahojte baby
Mam tu rozpracovanu temu so sestrou a tak nejak Vás chcem do toho zatiahnuť a pocut Váš názor ako nestranné osoby
Bavime sa tu uz dve hodiny o tom, ze nas brat zacal doma asi kradnut.Je z nas troch najmladsi a nasim rodicom najmilsi kedze zije s rodicmi.Ako surodenci sme mali vzdy v pohode vztah,taka normalka..Teraz sme si zacali vsimat,ze nasa mama casto hlada nejaky sperk,peniaze a otec zase naradie.Najprv sme si mysleli,ze mamina len zacina zabudat popripade,ze si len nepamata kam si co odlozila,ale uz ked sa k tomu pridal aj ocino,zacali sme nieco sipit.Bracho momentalne nepracuje,odkedy sa vratil zo zahranicia je doma a nehlada si pracu.Ako okej,mal nieco nasetrene ale uz je to doba a my sme si vsimli,ze aj jeho spravanie je akesi ine.
Ako by ste riesili takuto situaciu?Obzvlast ked nemame priamy dokaz.
Mne napadlo ho priamo konfrontovat pred rodicmi stylom ze najprv budem teda apelovat na "zabudlivost rodicov" alebo je v tom nieco ine a ci tym ze tam zije o niecom nevie ale sestra si mysli,ze by bolo lepsie len s nim si sadnut v sukromi.
Dakujeme za pripadne rady,nazory

Strana
z2
pribinak
2. apr 2025

Rodičia majú koľko rokov že si nevedia spočítať 5 a 5

autor
2. apr 2025

@pribinak mama 71 a otec 75

0silvia0
2. apr 2025

Ako sa mu zmenilo spravanie?
Ako dlho je doma bez prace?

pribinak
2. apr 2025

Tak potom by som svoje podozrenie otvorené komunikovala

autor
2. apr 2025

@0silvia0 je taky roztrzity,vyhyba sa nasej spolocnosti inokedy rad pokecal,ak prideme k rodicom a je doma vzdy ho len mykne akoby sa zlakol ze sme dosli,doma je uz asi pol roka
Min.rok v lete sme sa ako surodenci dohodli ze dame spolocne opravit strechu rodicom,bol prvy iniciativny,teraz uz ani pocut.

kavasmliekom
2. apr 2025

Ja by som sa práveže porozprávala s rodičmi, nech si odložila úspory a cennosti na nejaké miesto, kde nebude mať dosah.

janinka007
2. apr 2025

Brata normalne vyponklonkovat z domu. Nikde nie je napisane, ze ho rodicia musia doma trpiet. Je dospely, nech sa o seba stara sam.

0silvia0
2. apr 2025

A on si pracu nemieni hladat?
No je blbe niekoho obvinit bez dokazov, ale ked sa jedna o mamine sperky a peniaze, tak to je cudne. Ako pise @kavasmliekom , povedz mame, ze jej sperky pomozes ulozit a hotovost nech doma nedrzia. Jednoducho nech urobia opatrenia

janage
2. apr 2025

Och zjavne v niečom lieta a má dlhy. Tipujem drogy alebo gambling. Možno už ti co im dlží žiadajú prachy späť a preto je nervozny.

Mama nech si dá šperky k jednej z vás, že ich dáte prečistiť. Hotovosť do banky, karty nech majú s PIN alebo si ho zmenia.
Na brata pritlacte, že vidíte, že sa niečo deje. Závislí, ale vedia veľmi dobre klamať.

autor
2. apr 2025

@0silvia0 uz sme sa ho pytali ci ma este nejake peniaze z tych nasetrenych ze kolko vie byt este doma odpoved bola ze za tu almuznu co tu ponukaju nepojde on robit otroka,ale toto tiez nie je riesenie.Naozaj sa chova cudne..Predtym to bol taky skromny chlap,kde vedel tam pomohol,debatovali sme casto a dlho,volavali sme si a naraz je ako vymeneny..Nic z toho co bolo uz nie je

janage
2. apr 2025

No musia zakročiť rodicia. Bud si nájde robotu ale pôjde za väčšie prachy robiť vonku. Dôvod návratu bol aký? Mal plán čo tu bude robiť, ako existovať?

domkakvet
2. apr 2025

Porozptavat sa s rodicmi bez brata.

0silvia0
2. apr 2025

Mohli mu nabehnut psychicke problemy alebo stavkuje alebo nieco berie. Tazko povedat.
Aspon rodicom pomaha, ked s nimi zije? Aky maju na to nazor, ze je doma a nepracuje?

taktotedanie
2. apr 2025

Riesit, priamo
Predtym by som obehala zalozne ci tam nieco nenajdete , ideal ak by mali kamerovy zaznam

biba_18
2. apr 2025

muž mojej kamošky gemblil a tak sa to prejavovalo… začal sa nám vyhýbať, nechcel sa baviť o ničom osobnom, napriek tomu si od muža požičal prachy, kamoške prestal doma pomáhať… 😔

hortenziaj
2. apr 2025

Mne príde ako keby bol závislý ....aj známy takto predával šperky a veci rodičov a bola z toho závislosť,drogy.... Treba to všetko poschovavat, rodičom by som to v súkromí povedala ,že čo si myslíte, a vyriešiť s nimi,keďže nemáte priamy dôkaz . Nič nebude....nuž a brat z aalmuznu robiť nebude,radšej bude zadarmo sedieť na riti doma...HM,no dúfam že aspoň prispieva na domácnosť a bývanie rodičom a nie si tam zadarmo žije

autor
2. apr 2025

@janage podla poslednych info chcel zacat podnikat ale nevyslo to...
@0silvia0 chodieva na nakup potravin,vozi ich k doktorom,odkedy je tam im prispel na domacnost co sme videli asi 3 x a v zahrade zastupil otca ale to je tak asi vsetko

autor
2. apr 2025

@taktotedanie toto nas uz napadlo tie zalozne ze ak by sme vedeli aspon nieco najst

autor
2. apr 2025

@biba_18 toto sa velmi zle cita...urcite to muselo byt hrozne

autor
2. apr 2025

@0silvia0 nazor na to ze je doma maju asi taky ze je ich syn konecne doma a na blizku a ze im pomaha,lenze tej pomoci podla nas zacne casom menej podla tohto spravania

biba_18
2. apr 2025

pre ňu určite 😔 narobil dlhy a ona ich všetky splácala. nakoniec spravil nemanželské dieťa tak vtedy povedala dosť…

0silvia0
2. apr 2025

No tak nie je to tak, ze by doma len lezal a nechal sa od dochodcov obskakovat. Cize najskor rozhovor s rodicmi o vasom podozreni a potom sa uvidi. Hlavne zabezpecit cennosti.

autor
2. apr 2025

@biba_18 normalne ako zo zleho filmu alebo ucebnice...Katastrofa

autor
2. apr 2025

@0silvia0 Dakujeme za nazor

taktotedanie
2. apr 2025

@biba_18 inak taky podobny pripad poznam aj ja, mali 5 deti, zacal gemblit, narobil dlhy a jedneho dna zdrhol do zahranicia, dovtedy nikto o nicom nevedeli
Manzelke ostali dlhy, nevedela kde je nevedela sa s nim ani rozviest, musela odist robit do rakuska lebo im hrozilo, ze pridu o dom a v podstate o vsetko, deti nechala same doma ( dve najstarsie uz boli dospele, museli sa starat o zvysne tri skolopovinne) a ona chodila domov tak ze mesiac v rakusku 2 tyzdne doma a zase mesiac v rakusku atd atd, nakoniec sa z toho vyhrabali ale dlhy splatila samozrejme exmanzelka uz momentalne
Panko je v zahranici a je pijavica- najde si starsiu damu ta mu skace okolo zadku a ked ju vycicia alebo ho prestane bavit zbali igelitku a ide o dum dal..

thereisabear
2. apr 2025

Skúsila by som mu nastražiť pascu, aby ste mali istotu. Nejaký falošný šperk alebo také čosi.

letfenixa
2. apr 2025

Na rovinu by som o svojom podozrení povedala rodičom.

arianna25
3. apr 2025

Hrozne. Sem tam pomôže aby sa nepovedalo. Milujem tú hlášku že za almužnu robiť nebude. Tak radšej nič. Nech padá do roboty.
S rodičmi určite debata a dohodnúť sa ako baby písali, že schovať šperky. Inak keď je závislák, tak môže sa stať, že bude vynášať aj blbosti ako porcelán, kryštál, elektronika, časom už si nebude dávať pozor že či je nenápadný. A inak keď nebude mať čo vyniesť z bytu, môže sa stať, že bude agresívny. To už bude jasný signál. Bodaj by to tak nebolo. Držím palce.

arianna25
3. apr 2025

Aj s pascou je to dobrý nápad ako napísala @thereisabear

ahhola
3. apr 2025

Nic nepomoze, len ho "vyexpedovat" niekam do prec. Uz je na sikmej ploche a ta sa bude stale zdvihat az do padu do priepasti. 🌌

Strana
z2