icon

Ako riešiť priateľovu nadváhu bez ublíženia?

16. feb 2024

v poslednej dobe ma dosť trápi jeho nadváha nie je tučný ale pribratý je určite. Predtým ako sme spolu začali chodiť dost pribral to viem iba z rozprávania nevidela som to, tak som si myslela že sa spamätá a vráti sa do normálu lebo ja som chudá jem zdravo trošku cvičím ale tak normálne neprehanam to ale on sa absolútne nezaujíma ma minimum pohybu je obrovské porcie, sladké večer o desiatej žiadne pravidla. Ma iba 24 rokov a nepriťahuje ma tak ako by som si to predstavovala nie je mi pochuti sa ho dotýkať, neviem koľko kg ma ale ma už dosť veľké brucho, prsia nohy .... zatiaľ som s tým nevyšla von neviem ako to povedať aby som mu neublížila, tiež viem že aj on sa hanbí lebo nedá si dole tričko predomnou kym nemusí čo mi je dosť divne pri sexe, mne chyba ta intimita .... kúpalisko samozrejme nehrozí pri mori sme boli videla som že sa necíti úplne komfortne ale od vtedy ani prstom nepohol tiež som dúfala že vtedy pochopí že je čas ...

Strana
z2
autor
16. feb 2024

@vakatko spoločne bývanie odmietol bolo už dávnejšie navrhnuté

thoughtfulweirdo
16. feb 2024

Ja by som ho za perspektívneho partnera nepovažovala ani nie tak kvôli váhe, ale pre jeho lenivosť. Mala by som ešte jeden pokus o vážny rozhovor o tom, že potrebuješ niekoho s podobným životným štýlom a ak sa nič nezmení, nehodíte sa k sebe a bude lepšie to ukončiť. Už bude na ňom, či si vyberie pohodlíčko alebo teba.

crazy_cat_lady
16. feb 2024

@autorka ako dlho ste spolu? a preco odmietol spolocne byvanie?

deti95060810
16. feb 2024

mm pribral tiež poriadne ako sme spolu... 25 kg.
pobúcham ho jemne po brušku a pritom sa potmehúcky smejem.... len vieš, máme spolu 3 deti takže mám aj iné priority ako mm nadváha.

autor
16. feb 2024

@thoughtfulweirdo áno presne aj ta lenivosť asi nebude najviac aktívny keď tak dobrovoľne vyzerá už teraz

autor
16. feb 2024

@crazy_cat_lady sme spolu niečo cez rok nepovedal presne dôvod ale podľa mňa lebo u rodičov nemusí ani prstom pohnúť je mu tam príliš dobre

crazy_cat_lady
16. feb 2024

@autorka ja by som ho s tym urcite konfrontovala/spytala sa, nech mi povie presny dovod. ak je to kvoli tomu, ze je lenivy a je mu u rodicov dobre, lebo nemusi nic robit tak neviem,.. vidis perspektivu v tomto vztahu?

liusa82
16. feb 2024

@autor čo ti poviem.Mne by to tiež vadilo.Som celý život chudá, tak si ani neviem predstaviť že by ma taký dakto prilahol...úplne chápem že je ti nepríjemne aj ho chytiť.No čo. Jedine cvičiť spolu ak nechce sám.A keby nie, že by videl že ma to trápi,ved aj kvôli jeho zdraviu samotnému je dobré mať normálnu postavu tak bohužial išla by som o dúm dál.Keby jemu je jedno tak aj mne.Nech si nájde potom takú,ktorá má rada macov

tamitamitami
16. feb 2024

Úprimne by som mu to povedala, nie je to ani zdravé a ani pekné....Zlatko, všimla som si že v poslednej dobe si dosť pribral a pre mňa to prestáva byť atraktívne. Deje sa niečo? Viem ti s tým pomôcť?

0kristina0
16. feb 2024

A naco sa ma snazit ked ma frajerku? Chlap sa spamata az vtedy ak o partnerku pride. Vela muzov sa vo vztahu opusti, nedba na svoj vyzor. Musis mu jasne povedat, ze ta ti nepaci ako vyzera aky ma zivotny styl, ze sa s tym nevies stotoznit a ked pre to nieco nebude robit pojdete od seba. Tu nic ine ako ultimatum nepomoze. Nie si s nim tak dlho aby si to nemohla ukoncit, najdi si partnera ktory ti vyhovuje od zaciatku.

zanka777
16. feb 2024

Ahoj a akú má prácu ? Sedavu? Alebo sa tam aj hýbe ? Ma vôbec čas popri práci alebo energiu ešte cvičiť?

hedviga2
16. feb 2024

Teraz ide o výzor. Potom pôjde hore kopcom, bude funieť, za dva roky bude o niečo ťažší začne zaspávať po večeri pri stole, tv, veď únava. A nakoniec pri zaspávaní budeš na nervy ako chrápe. Takto to nechce, nech už ti čokoľvek chodí po rozume.

adka_bh
16. feb 2024

Išla by som z kratšej cesty tu nie je problém len jeho nadváha ale hlavne jeho lenivosť. Ak ste obaja gaucovo televízne typy ok ale ak nie bude časom tých problémov viac, jeho neaktivita bude veľkým problémom v travení voľného času. Keď nie je ochotný ani ísť na hodinu na prechádzku ako si s ním predstavuješ vôbec dalsi čas? Čo robíte cele dni keď ste spolu? Zavretý v izbe?
A po ďalšie vo vzťahu sa treba vedieť porozprávať otvorene aj o menej príjemných veciach, otvorená komunikacia je základom úspešného vzťahu.
Úprimne on to musí vedieť že sa mu jeho telo tebe nepáči ale je tak lenivý že mu ani ty nestojiš za to aby vyšiel zo svojej komfortnej zóny…..

libertz
17. feb 2024

treba si to odkomunikovat otvorene. A ked to neprijme tak jedine ist od seba potom... A z toho co pises ze 15 kg za par mesiacov to je ozaj vela, to vyzera ze ma skor obezitu jak len nadvahu. Ja mam tiez nadvahu sice, ale ja chodim cvicievat uz vyse roka silove trainingy a som sirsej postavy takze to je zase o inom, mne pohyb vacsinou nerobi problem. S tym ze keby som mal partnerku s ktorou to mozem praktizovat tak mam este ovela viacej motivacie celkovo... a takito jako je ten tvoj si nic nevazia, su akurat tak lenivi...

neferneferuaton
18. feb 2024

@hedviga2 . ..vola sa to laska .....

hedviga2
18. feb 2024

@neferneferuaton niečo tam vždy musí byť. 🤭 Písala som svoj názor.

Strana
z2