Ako riešiť problém s agresívnym synovcom na výlete?
Ahojte idem si k vam opatovne po radu lebo vela krat ked som bola vzlozitej situacii nasla som tu rady a pochopenie. Takze.. s manzelom mame 9 r . a 7r. dceru, a nakolko sme obaja dost pracovne vytazeni nechodime tak casto na rozne vylety a dovolenky tak ako by sme si zelali, preto sme pre nase dceri naplanovali na buduci vikend vylet do polska do zabavneho parku ze sa prevezieme najeme sa vysantime dame zmrzlinu a pojdeme domov deti sa samozrejme uz velmi tesia. O tomto nasom vylete sme nikomu vramci rodiny nehovorili ale svagrina (muzova sestra) sa nejak dozvedela ze tam ideme a chce nam silou mocou nanutit aby sme zobrali aj jej 6 rocneho syna. A tu nastava ten problem ..svagrinin syn je jedno rozmaznane agresivne a nezvladnutelne dieta ktore sa uz vyse dvoch rokov absolutne nevie vpratat do koze a co moze urobit zle to spravi..svagro ( jeho otec) je stale prec tym padom svagrina je na jeho vychovu sama ale nezvlada ju absolutne to ze je maly rozmaznany by som ešte prekusla ale ta jeho agresivita to je to co ma desi a koli comu sa mu vyhybame hlavne nemam rada ked je s mojimi detmi..( po mladsej dcerke hodil minuly rok kamen kebyze sa neuhne trafi ju do spankov a uz by tu mozno nebola)..no a teraz vola svagrina mojmu muzovi ze pocula ze ideme do toho zabavneho parku a ze ich maly tam velmi chce ist ze aby sme ho zobrali zo sebou ze daju aj peniaze na cestu a vstupne samozrejme..moj muz hned videl moj vydeseny a odmietav vyraz ako s nou volal lebo som samozrejme pocula v telefone co rozprava tak povedal ze to preberie somnou a ešte jej zavola..povedala som muzovi ze v ziadnom pripade neberiem synovca s nami to radsej zrusim cely vylet..to pocula mlasia dcerka ktora hned zacala plakat ze preco nikam nejdeme ked sme to slubili..ze ona sa uz tesi aj v ksole povedala spoluziakom ze tam ide ..samozrejme ja nemam srdce ten vylet zrusim koli mojim detom ale rozhodne tam toho maleho...s nami neberiem ja si chcem na vylete oddychnut a uzit si ho a nie tam behat za rozmaznanym nezvladatelnym deckom ( ano ja viem ze to znie kruto ze takto pisem o dietati ale keby ste ho poznali mozno by ste pouzili aj tvrdsie slova)..tak som sa to chopila ja zavolala som svagrinej a vysvetlila ze nech sa na nas nehnevaju ale ja jej maleho s nami neberiem lebo viem aky je a bojim sa aby sa mu nieco nestalo a nezoberiem si to na zodpovednost..na to spustila svagrina ze akoze co ona ma teraz robit ze ona mu to uz slubilaj ze on sa tam uz tesi a ze predsa aj oni zobrali na vylet nasu starsiu ked bola v jeho veku do ZOO..hovorim ano ale moja dcera je aj bola kludne poslusne dieta ( co aj svagrina po vylete zo zoo potvrdila ze mala bola velmi dobra ani nevedela ze tam je)..ale nech sa pozrie ako sa sprava jej syn ze ho uz takmer nikam ani na navstevu nemoze zobrat lebo vsade vseetko nici rozbija druhe deti navadza na zle alebo im ublizuje.su nanho staznosti aj v skolke aj na kruzku kam ho prihlasili sa stazuju ze sa sprava agresivne a neposlucha tak mi svagrina zahlasila ze teda mam ist ja knim a vysvetlit jej synovi ze nikam nejde ze ona si pocka kym pridem a je zvedava ako mu to vysvtlim...
Nijako jej to nemusíš vysvetliť. Len jej povedz Mila švagriná je to tvoje dieťa a na výlet s ním chod ty. Nezoberiem si na zodpovednosť tvoje dieťa niečo sa môže stať a to neriskujem. Ideme ako rodina ja muž deti. Takže nie. A viac hovoriť nemusíš. Ak by tlačila opýtaj sa čomu predtým nerozumela. Čo si blba kvoly nej zrušiť tvojim deťom výlet????? A toho spratka drž od svojich detí ďalej rastie s toho psychopat
Keď mu svagrina sľúbila nech si ho tam zoberie..akože to čo je za prístup
Normálne choďte bez neho a ešte si zaves na net pekné fotky 🙂 a ak by ti niečo písala alebo hovorila tak by som jej povedala že ich dieťaťu majú robiť program oni..prípadne si zohnať auto alebo nejaký spoj
K teme - svagrinu by som hned upratala, ty si synovcovi neslubila nic, nech vysvetluje ona. Mimo temy - to vazne si niekto na vylete s detmi oddychne?To aj take deti existuju?Lebo sice nemame agresivne, rozmaznane deti, ale teda kazdy vylet je boj a hra na nase nervy. Ak take poslusne deti naozaj existuju, tak poprosim vsetky matky, aby podakovali Bohu za takyto dar 😃
@tehula2016 ved to sú už veľké deti ,jasne ze si človek na výlete s nimi oddychne , my ak sme brali aj netere( ale VYCHOVANE)alebo kamarátov, tak sme si oddýchli, ved ako si vychovas tak máš, a to mam ozaj aktívne dieťa .
@tehula2016 ved to sú už veľké deti ,jasne ze si človek na výlete s nimi oddychne , my ak sme brali aj netere( ale VYCHOVANE)alebo kamarátov, tak sme si oddýchli, ved ako si vychovas tak máš, a to mam ozaj aktívne dieťa .
@sidicek no to neplati pre vsetky deti, ze ako si vychovas, tak mas. Kolkym rodicom pri fakt ze temperamentnych detoch vychova zlyhava.
Svagrina je uplne vadna. Nemala mu nič sľubovať, vy ste nič také nenavrhli = jej chyba a blbost. Kludne jej synovi vysvetľuje- mama ti sľúbila niečo, s čím my nesúhlasíme Miško.
Ked uz chce zodpovednosť za svoju sprostosti prehodiť na teba.
Napriklad nas 5 rocny je poslušný kľudný, vzdy bol. Ten maly 2 rocny je ako z divých vajec! Je akčného, pud sebazáchovy adresu. Momentálne ma fázu kusania a škrabancami. Z toho by aj babka mala dosť. No nedala by som ho inym na vylet, bo viem ze by to všetko skomplikovalo. A to nie je agresívny len proste ina povaha a nizky vek. Toboz keby je taky ako opisujes toho synovca, no nehrozi.
Ani by som ho nebrala (synovca) ano naše nedala, keby hádzali kameňmi a podobne.
A zvlášť jed mate mali spoločných chvil, snáď si ich nenechajte pokaziť nejakým postrach denisom!
Uplne jedno by mi bolo, ze sa niekto urazi.
Ked mu sľúbila, nech s nim ide sama abeha mu furt pol metra za ríšou aby nič nespravil. Vy mate stráviť pekný deň spolu a nie mat stres a nervy v kybli!
Ženská nech sa naučí neslubovat za druhych!
Ty mu nemáš čo ísť vysvetľovať. No ešteže co. Tvoja švagriná je padnuta na hlavu. Chlapca neberte nikam, a bodka.
A inak čo im rodičom nrani ist s nim vlakom na vylet??
Tak to je sila, že ona mu sľúbi výlet, keď ešte nie je vôbec s vami dohodnutá.
By son jej tak povedala, že by na to v živote nezabudla. Nebrať a hotovo , vy ste nikomu nič neslubili.
A skade sa.to dozvedela ,keď ste to nikomu nevraveli? Niekomu ste museli.
Inak švagriná ťa vydiera. Synovi nech to vysvetlí ona. Nech si dieťa vychova tak aby ho ludia chceli niekam zobrať alebo s ním tráviť čas. Ak to neurobí nech sa o neho stará aj mu robí program ona. Hádam teraz nebudete všetci skakať ako 6 r fagan zapiska. Nech mu pekne mamička vysvetlí prečo mu povedala že pôjde niekam bez toho aby sa vopred opýtala ľudí ktorých sa to tyka. Je to jej problém. Aj tak si myslím že to bola len taká finta na teba že malý už ma výlet sľúbený aby ťa dostala kam chce. Nenechaj sa vydierat. Ok zobrala tvoju do zoo lebo chcela. Ty jej syna zobrať nechces. Máš na to pravo. Ak čakala automaticky niečo za niečo jej smola. V živote to takto nefunguje nech si zvyká
V živote sa snažím učiť že nemusím nikomu nič vysvetľovať. Normálne choďte na výlet iba vy, veď neverím že príde švagriná a hodí vám svojho syna do kufra auta. Proste nič nevysvetluj, maximálny by som teda napísala sms ako písala slečna úplne v prvom komentári. A ideme na výlet iba my a deti, nikto iny, bodka
Nič nemusíš vysvetľovať, proste nie , basta,neberieme ho . Hotovo.
Tak ak má švagriná kamarátku psychologičku, nech si rovno zajedná termín aj pre seba... Maximálny sebec je to. Zavesiť nespratne dieťa druhým na krk a mať svätý pokoj. Mňa by na Tvojom mieste zaujímalo, odkiaľ sa to dozvedela, keď ste to nikomu nepovedali. Tomu človeku by som sa poďakovala...
Tak ak má švagriná kamarátku psychologičku, nech si rovno zajedná termín aj pre seba... Maximálny sebec je to. Zavesiť nespratne dieťa druhým na krk a mať svätý pokoj. Mňa by na Tvojom mieste zaujímalo, odkiaľ sa to dozvedela, keď ste to nikomu nepovedali. Tomu človeku by som sa poďakovala...
@xenia65
možno to povedali dievčatá niekomu
Neviem, ci o tom vies, ale deti sa inac spravaju v dosahu rodicov a inac, ak rodicia nie su na blizku- pri dospelej osobe "skrotnu ako baranok". Jeden z mojich synovcov je taky isty. Odzaciatku sme s muzom nastavili, ze my sme autorita a nam skakat po hlave nebude a bude sa spravat. A tak aj je- doma rodicov prevalcuje, u nas sa vie normalne a slusne spravat. Ja by som to dieta vzala a rovno mu povedala, ze sa bude pocas vyletu pekne spravat, inac sa bude na kolotoce akurat tak divat a nie si ich uzivat a nabuduce ostava doma. Toto vie dieta velmi namotivovat. A zase, nie je na skodu, ak by si deti vytvorili medzi sebou puto, predsa su to bratranci a sesternice....
@vevesh Presne aj my máme taký prípad v rodine pri rodičoch cert lebo rozmaznané pri nás jak anjel úplne iné decko
Hlavne sa nenechaj ty ani muž vtiahnuť do tejto manipulatívnej frašky. Nič nie si povinná, ani brat cudzie dieťa na výlet (keď aj z rodiny) ani keby bolo najposlusnejsie na svete , a už vôbec nie niekomu niečo vysvetľovať. To čo si nadrobila nech si rieši sama a vy to môžte smelo ignorovať.
Reakcia tvojej svagrinej presne ukazuje ako ho vychovava. Takze sprava sa nevhodne a ona mu este slubi vylet a este mu ani nevie povedat, ze nikam nejde...pekne, to je povedz 🙂 Len to troka skasli 🙂
Môj syn má tiež asi ADHD, je to s ním náročné a sama mám s ním dosť. A teda nikomu by som ho nenanucovala, vlastne s ním ani nikam nejdem, lebo to je vždy hanba na tri svety....Niektorí ľudia sú akt pripečení sebci a nemajú súdnosť. Švagrinú pošli do riti, keď je jednoduchá a nechápavá, tak je s ňou škoda strácať čas.
Sú všelijaki bezohladni ľudia, ktorí druhým nanutia svoje decko a zorganizuju druhých s programom ešte s ich deckom, a keď to druhí odmietnu, tak ešte oni zo seba vyrobia obeť a chudáka a žiadajú zadosťučinenie od zúčastnených!!! Aspoň vidíš, komu nemáš dat ani len odpoveď, a reagovať tým, že nemáš čas, odpovedať, a na nič, prísť, atď, nemáš čas. A nech si vyskakuje dotyčná na druhých a robí zo seba obeť inde. Tu je namieste vôbec nereagovať, nedvihat, neodpovedat, nemať čas nanič. Chlapca z toho treba vynechať, není to váš chlapec, ale vy nemáte povinnosť na riesenice s dospelou ženou, ktorá si nevidi pred nos. Nie ste povinní jej triafat naspäť na jej prihrávky. Nie ste jej hráči v jej teame.
svagrovej nic nevysvetlovat, len oznamit, ze dieta neberiete.
inak a co ked mlady muz dostane zachvat , ze toto a toto chce, no nemoze tam ist (napr kvoli tomu, ze ma 6 rokov a mnohe kolotoce budu od 8;rokov ...)
detto. ak deti nemozu ísť samé ale len s doprovodom? kto pojde s nim? neparny pocet 2+3 je pre zabavne parky s detmi do 10 rokov absolutne nevhodny, lebo na mnohe atrakcie deti nemozu ísť same .....
takze sucho oznamit svagrovej, ze ho proste neberiete, môže Ta vydierat kolko chce ..... aj za cenu nastrbenia vztahov, urazi sa.... vsak ona sa odrazi .....
Tak ja osobne by som svoje dieta na takyto vylet nedala a ani by som ziadne krom svojich nevzala ani keby boli dobre....jednoduchy dovod.. bezpečnosť..mas svoje a si zakonny zastupca keby cosi a tamto co.. to ako vysvetlenie normalnemu cloveku musi stacit..ked nestaci nech si to da vyrezat sla by som ako rodina a absolutne neriesila nech sa aj duje tam neni co riesit
zachovala si sa spravne, na svagrinu by som sa vxkaslala (nech si sama vysvetluje svojmu synovi, ze mu slubila nieco, co nevie splnit - alebo - nech hl tam vezme sama). Koniec diskusie.
Ani neuvažuj o tom že by si také decko vzala so sebou. Tiež máme také v rodine a viem čo to je. Nevieš čo moze na tom výlete spraviť a čo sa môže stať. Švagriná nech sa oduva koľko chce.
Ma vôbec pas? Narvete tam jeho sedačku? Lebo do nášho auta sa medzi sedačku a vajíčko so základnou už nezmestím. Tipujem, že minimálne tá vaša mladšia ešte v sedačke sedí, či?
A mimochodom: ja by som vôbec neriešila, či je vychovaný alebo nie, či má diagnózu alebo nie. Nechceme brať nikoho ďalšieho, lebo sme si naplánovali ten deň spolu ako rodina. Len my štyria, najbližšia rodina. Vôbec by si nemusela nič vysvetľovať, nie a hotovo. Ináč, poďakuj sa mužovi za statočnosť, že to hodil na teba.
Idem asi nabulikat synovi, že jeho krstná s mužom idú k moru na dovolenku a ide s nimi. Krstná s mužom to sice ešte nevedia, ale zavolám im týždeň predtým, že teda berú aj nášho syna, oznámim im to ako hotovú vec, veď pohoda, nie?
Samozrejme, ze ho nemate zobrat so sebou, vy idete na vylet so SVOJIMI detmi a nie brat dalsieho z rodiny. Tak, ako ti pisali to by bolo tretie dieta a bolo by to vsetko velmi komplikovane, podla mna by Vam synovec pokazil vylet uplne a nedajboze by sa nieco stalo, tak este Vy si narobite problemy, lebo vtedy by si svagrina zgustla.🤦♀️ ako Vam ho mozu natlacat, ked je raz takyto velmi zivy a neposlusny, to je nabeton, ze by Vam tam lietal kade tade, to uz by len bol vylet. Vy mate uz starsie det, uz ke to podla mna lepsie - 9-7 ako 6 rocny a este ked ma taku povahu, ze ublizuje druhym.
A ty akože zvažujes, že pôjdeš ku nim mu to vysvetliť? Presne ako ti napísali prvé dva komentáre a bodka. Ty si to pekne vysvetlila a švagriná ti nemá čo rozkazovat.
Každopádne pri najbližšom stretnutí by som to kľudne vysvetlila aj jemu. Možno švagriná sama nevie, čo s ním. Odporuc jej pre neho aspoň psychológa
Hradí to poisťovňa. Žiadna hanba. Ak sú zo škôlky sťažnosti, už dávno mal byť v CPP, aj tam sú aj psychológovia. Aj náš chodí.
Aha, čítam, že už bol. Aj syn má ľahké ADHD, a berie lieky, neskutočne mu pomáhajú fungovať v pohode a kamarátiť sa.
A zoo a zábavný park je neporovnateľné. V zoo sa prechádza skupinka, pozerá zvieratá. V zábavnom parku sa deti bláznia, a to je najlepšia živná pôda na úrazy - synovec by potreboval 1 dospelú osobu pri sebe, aby len na neho dohliadala, a to žiaľ nemáte.
Zoberte aj mňa a malý bude mať galeje. So mnou nevypečie žiadny zasran.

Ja by som povedala že sa bojím zobrať si na zodpovednosť iné dieťa ako moje..keby sa niečo stalo atď...a sľubovať niečo dopredu je také, že čo si kto navaril, nech si aj zje