icon

Ako riešiť problém s agresívnym synovcom na výlete?

14. jún 2025

Ahojte idem si k vam opatovne po radu lebo vela krat ked som bola vzlozitej situacii nasla som tu rady a pochopenie. Takze.. s manzelom mame 9 r . a 7r. dceru, a nakolko sme obaja dost pracovne vytazeni nechodime tak casto na rozne vylety a dovolenky tak ako by sme si zelali, preto sme pre nase dceri naplanovali na buduci vikend vylet do polska do zabavneho parku ze sa prevezieme najeme sa vysantime dame zmrzlinu a pojdeme domov deti sa samozrejme uz velmi tesia. O tomto nasom vylete sme nikomu vramci rodiny nehovorili ale svagrina (muzova sestra) sa nejak dozvedela ze tam ideme a chce nam silou mocou nanutit aby sme zobrali aj jej 6 rocneho syna. A tu nastava ten problem ..svagrinin syn je jedno rozmaznane agresivne a nezvladnutelne dieta ktore sa uz vyse dvoch rokov absolutne nevie vpratat do koze a co moze urobit zle to spravi..svagro ( jeho otec) je stale prec tym padom svagrina je na jeho vychovu sama ale nezvlada ju absolutne to ze je maly rozmaznany by som ešte prekusla ale ta jeho agresivita to je to co ma desi a koli comu sa mu vyhybame hlavne nemam rada ked je s mojimi detmi..( po mladsej dcerke hodil minuly rok kamen kebyze sa neuhne trafi ju do spankov a uz by tu mozno nebola)..no a teraz vola svagrina mojmu muzovi ze pocula ze ideme do toho zabavneho parku a ze ich maly tam velmi chce ist ze aby sme ho zobrali zo sebou ze daju aj peniaze na cestu a vstupne samozrejme..moj muz hned videl moj vydeseny a odmietav vyraz ako s nou volal lebo som samozrejme pocula v telefone co rozprava tak povedal ze to preberie somnou a ešte jej zavola..povedala som muzovi ze v ziadnom pripade neberiem synovca s nami to radsej zrusim cely vylet..to pocula mlasia dcerka ktora hned zacala plakat ze preco nikam nejdeme ked sme to slubili..ze ona sa uz tesi aj v ksole povedala spoluziakom ze tam ide ..samozrejme ja nemam srdce ten vylet zrusim koli mojim detom ale rozhodne tam toho maleho...s nami neberiem ja si chcem na vylete oddychnut a uzit si ho a nie tam behat za rozmaznanym nezvladatelnym deckom ( ano ja viem ze to znie kruto ze takto pisem o dietati ale keby ste ho poznali mozno by ste pouzili aj tvrdsie slova)..tak som sa to chopila ja zavolala som svagrinej a vysvetlila ze nech sa na nas nehnevaju ale ja jej maleho s nami neberiem lebo viem aky je a bojim sa aby sa mu nieco nestalo a nezoberiem si to na zodpovednost..na to spustila svagrina ze akoze co ona ma teraz robit ze ona mu to uz slubilaj ze on sa tam uz tesi a ze predsa aj oni zobrali na vylet nasu starsiu ked bola v jeho veku do ZOO..hovorim ano ale moja dcera je aj bola kludne poslusne dieta ( co aj svagrina po vylete zo zoo potvrdila ze mala bola velmi dobra ani nevedela ze tam je)..ale nech sa pozrie ako sa sprava jej syn ze ho uz takmer nikam ani na navstevu nemoze zobrat lebo vsade vseetko nici rozbija druhe deti navadza na zle alebo im ublizuje.su nanho staznosti aj v skolke aj na kruzku kam ho prihlasili sa stazuju ze sa sprava agresivne a neposlucha tak mi svagrina zahlasila ze teda mam ist ja knim a vysvetlit jej synovi ze nikam nejde ze ona si pocka kym pridem a je zvedava ako mu to vysvtlim...

lukbe
14. jún 2025
@really8

@lukbe preco? Pretoze jeho otec nikdy neni doma, pretoze ma mater aku ma, pretoze rodicia na neho seru a miesto aby sa ucili s nim pracovat mu davaju otrasny vzor a zaklad do zivota. A vdaka tomu dostava hned vsade nalepku, je odstrkovany a nepochopeny. Myslis ze z neho vyrastie dobry, stastny, spokojny a sebavedomy muz?

@really8 jasne, v tom máš pravdu, reagovala som skôr na problém, ktorý sa tu rieši.

really8
14. jún 2025
@lukbe

@really8 jasne, v tom máš pravdu, reagovala som skôr na problém, ktorý sa tu rieši.

@lukbe ano, ale v celom tomto probleme si to odsiera male dieta.

som_realistka
14. jún 2025

Jednoducho jej povedz, že ty si nič nikomu neslubila tak nič jej dieťaťu nebudeš vysvetľovať. Zakončí vetou, že to je poslednýkrát co sa s ňou bavis o budúcom a víkende a viac nech túto tému neotvara. Ak to bude skúšať cez muža alebo svokrovcov, odporúčam nenechať ani dokončiť prvú vetu, skočiť do reči s jedinou vetou - svoje som si povedala, a komu sa to nepáči, tam sú dvere. Z vlastnej skúsenosti, zaberá iba fakt tvrde odmietnutie akejkoľvek debaty, ona sa totiž spolieha ze toľko bude tlačiť, až povolís.

dagas
14. jún 2025

Milá švagriná, pred tým ako niečo natlačíš do hlavy svojmu nevychovanému dieťaťu,opýtaj sa či by nam to nevadilo....je to tvoje dieťa, ak niesi schopná postarať sa mu o program nenanucuj ho niekomu inému...

marca12
14. jún 2025

Ani sa tym vobec nezapodievaj. Ona slubila synovi nieco,co nemala dohodnute. Nech sa paci,mozu sa s muzom zobrat a ist na vylet. Vobec nemaj vycitky ani sa necit previnilo. Do zabavneho parku by som tak zive dieta nezobrala. Jednoducho musi pochopit dovody preco nie a nie sa urazat. Mala som podobnu situaciu. Synovec je zive,nevychovane dieta. Naposledy som ho brala na jednu akciu a to som si povedala,ze nikdy viac. Okrem toho,ze som sa hanbila zanho,tak som sa realne bala o jeho zivot Svagrina sa aj urazila,ale casom ju to preslo.

marsmykkok
14. jún 2025

Osobne by som nešla do útoku v zmysle že je nevychovaný a tak, proste ona má ružové okuliare a nevidí ho reálne. Skôr normálne povedať, že proste na Vás dvoch sú 3 deti veľa, respektíve že ak sú spolu všetci traja vyvádzajú a netrúfate si. Ona zobrala tvoju síce do tej ZOO, ale mali len jedno dieťa a teda boli na 2 deti dvaja, vy by ste boli na 3 deti dvaja. A ty si synovcovi nič nesľúbila, takže vysvetľovať mu nemáš čo...

dagas
14. jún 2025
@dagas

Milá švagriná, pred tým ako niečo natlačíš do hlavy svojmu nevychovanému dieťaťu,opýtaj sa či by nam to nevadilo....je to tvoje dieťa, ak niesi schopná postarať sa mu o program nenanucuj ho niekomu inému...

a za ďalšie nechápem prečo ked ho tvoj muž pozná nepovedal rovno prepáč nie ale že to preberiete.

moje2baby
14. jún 2025
@anonym_autor

im sa to hodi lebo im pride navsteva bez detí takze sa im hodi ze tam budu len dospeli a ze maly by isel s nami vtedy .. dokonale sa im to hodi

@autor myslím, že @markaterka nám tu viacerým číta myšlienky a zhrnula to úplne presne. Je to váš rodinný vylet a ze ŠVAGRINÁ sľúbila nieco jej synovi teba vôbec ale vôbec nemusí zaujímať. Uz si jej to vysvetlila, ďalej by som sa tým vôbec nezaoberala

lukbe
14. jún 2025
@really8

@lukbe ano, ale v celom tomto probleme si to odsiera male dieta.

@really8 áno, suhlasím, ale predsa sú zodpovední rodicia, nie teta s ujom.

ivik4
14. jún 2025

Nech sa paci svagrinna moze zobrat svojho syna na vylet vlakom. Mala by som nervy rovnako.. kks to uz co je ze slubi svojmu decku vylet s Vami len tak 😃. Sla by som to ozaj tomu malemu povedat... ze nerozumiem preco mu to mama slubila

really8
14. jún 2025
@lukbe

@really8 áno, suhlasím, ale predsa sú zodpovední rodicia, nie teta s ujom.

@lukbe obvinujem niekde tetu s ujom? Ja autorku uplne chapem

lukbe
14. jún 2025
@really8

@lukbe obvinujem niekde tetu s ujom? Ja autorku uplne chapem

@really8 no tvoja veta " chudák chlapec" sa mohla toho týkať. Dá sa to vysvetliť všelijako, ide o interpretaciu textu, ale zjavne musíš mat posledné slovo, takže už nebudem reagovať.

really8
14. jún 2025
@lukbe

@really8 no tvoja veta " chudák chlapec" sa mohla toho týkať. Dá sa to vysvetliť všelijako, ide o interpretaciu textu, ale zjavne musíš mat posledné slovo, takže už nebudem reagovať.

@lukbe Ja som povedala iba ze chlapec je chudak. Nic viac. A mne ne ho naozaj luto. Ak si si zbtoho vzala ze za to moze teta s ujom je to tvoja domyslavost nie moj problem. A nekaz mi posledne slovo. Dik

vevesh
14. jún 2025
@jablkovastrudla

@vevesh vies co, synovec je autista. Nie je agresivny ani nevychovany, ale vyzaduje 100% pozornost.ked som ho strazila tak sme boli iba doma , sestre som to normalne vysvetlila ze sa bojim aby mi neusiel alebo sa mu nieco nestalo. Toto si ja na zodpovednost nezoberiem.

@jablkovastrudla beriem, len tu vidim apriori averziu (pametam si totiz aj predchadzajucu temu, kde sa riesil ten kamen). Ja napriklad a takymi vecami nemam problem a v pohode viem zvladat take "inake" deti...

gov
Odpoveď bola odstránená
mondolina
14. jún 2025

on sa tak chová aj keď je bez rodičov? lebo veľa detí sa pri rodičoch správajú inak ako napr. v škole.
iba ma to zaujíma. ja by som ho nebrala.

motylik2559
14. jún 2025

Ahoj, normalne jej len povedz, ze toto je len vas rodinny vylet a neberiete nikoho dalsieho, a to ako to uz ona bude vysvetlovat dalej je len jej problem🙂

lukbe
14. jún 2025
@really8

@lukbe Ja som povedala iba ze chlapec je chudak. Nic viac. A mne ne ho naozaj luto. Ak si si zbtoho vzala ze za to moze teta s ujom je to tvoja domyslavost nie moj problem. A nekaz mi posledne slovo. Dik

@really8 to nie je domyslavost, to je interpretácia textu. Viem o tom svoje.

motylik2559
14. jún 2025

A este by som doplnila-vy mate narok ist niekam LEN ako rodina, bez nikoho dalsieho, ci sa jedna o dieta alebo dospeleho. Vy ste rodina ty, manzel a dcery a bodka. Nikto vam nemoze nikoho nanutit, len za to,ze chce a bodka. aj keby ste si chceli takych cisto rodinnych vyletov spravit 20. Takze vobec sa tym netrap a nelam si hlavu nadtym. Len jej povedz,ze idete cisto len ako rodina vy dvaja a vase dcery. Ona uz nech sa s tym vysporiada ako chce, to uz nie je v tvojej rezii🙂

marsmykkok
14. jún 2025

Inak teda neviem ako ju to napadlo vôbec, lebo také že by ujo a teta čo majú vlastné deti brali synovcov a netere na výlet veru zaužívané nie je.

senta_sofia
14. jún 2025

Ty nie si povinna nikomu nic vysvetlovat. Moze svagrina cakat kolko chce. Ona syna namotala skor, ako si zistila, ci by ste ho zobrali. Takze ked ma syndrom predbiehajucej papule, nech si nesie nasledky. Nezobrala by som si na zodpovednost cudzie dieta, maju taku istu moznost ist tam s nim oni ako rodicia a nie vesat ho na krk inym.

really8
14. jún 2025
@lukbe

@really8 to nie je domyslavost, to je interpretácia textu. Viem o tom svoje.

@lukbe takto si si vyinterprerovala dve slova? Tak ok

lukbe
14. jún 2025
@really8

@lukbe takto si si vyinterprerovala dve slova? Tak ok

@really8 niekedy stačí aj jedno😉.

taga
14. jún 2025

Mozno to tu uz padlo ale ma synovec pas?
Ja by som povedala ze cez hranicu dieta neberiem a hotovo

sense
14. jún 2025

Švagrinej treba povedať. Zuzka ja som vášmu malému nič neslubila a ty si mu nemala nič sľubovať bez nášho suhlasu

taga
14. jún 2025

A zmestia sa vam vobec 3 sedacky do auta?

mimikarol
14. jún 2025

Ale prosím ťa. Normálne jej napíš že jej dieťa je agresívne a neberiete ho.
Aký problém?

mamina7070
14. jún 2025

ja by som tiez nezobrala mojich synovcov nikam mimo domu (uzavrety priestor dvor atd) proste tie deti su tak nevychovane ( resp maju volnu vychovu) ze by som sa bala o ich zdravie a aj moje. Ostatne deti z rodiny nemam problem zobrat.
nemusis citit vycitky a nedaj sa manipulovat, je dolezite si stanovit hranice, u nas dokonca ked mal jeden rodinny prislusnik oslavu v restike tak povedal aby synovcov tam nebrali a dali ich strazit

liv1
14. jún 2025

Milionkrat sa s detmi stane, ze sa zrusi vylet. Ci kvoli chorobe, pocasiu, kvoli hocicomu. Malemu nech kludne povie, ze nejdete. A vybavene. Vzdy lepsie ako mu povedat, vies si taky besny ze teta si nechce kazit rodinny vylet. A samozrejme chodte sami.
Bud kludna a stoj si za svojim. Ja by som tiez nevzala a nemala by som ziadnu potrebu to ist niekomu vysvetlovat.

lucia13022023
14. jún 2025

Aj mne je ľúto chlapca. Nie kvôli tomu, že ho neberiete na výlet, mate vlastne deti, vlastne starosti, ja by som ho taktiež nebrala.
Ale viem si predstaviť ako ho jeho matka namotala, a koniec koncov si to fakt odserie len on.