icon

Ako riešiť problém so svokrom, ktorý ma neznáša?

henikat
17. okt 2019

Ahojte....
Prosim ,potrebujem nazor ,radu,niečo.....uz som zufala....
Ak by som mala pisat všetko,rovno môžem pisat telenovelu,viem,kazdy ma nejake problémy no ja si so svojimi uz neviem radu.Som vidata 17 rokov,mame 4 rocne dieta ,zijem u svokrovcov a so svokrom mam velmi zly vztah.Sme samostatna domacnost v dvojgeneracnom dome no aj tak je to doslova hrozne.Svokor sa kumne vzdy spraval ako k ostatnej.....Vadi mu ze niesom z bohatej rodiny,co v podstate nieje ani on....no ako sa nam narodil drobec,doslova ma psychicky trizni.Priamo pred malym mi vulgarne nadava,vyhraza sa ze ma udrie ak mu oponujem a kopec dalsieho.....Ak som to povedala manzelovi alebo svokre,svokor vsetko poprel a zomna urobil doslova idiota.Robi si naroky na maleho akoby sa nic nedialo a ja už neviem ako sa k tomu postaviť.

Strana
z3
brankova
18. okt 2019

@henikat s takouto povahou som sa v zivote uz stretla. Moj svokor. Svokra a svagrina su prenho handry. Aj na mna parkrat vybehol, aj nadavky. Co som urobila? Ignorovala. Rozpravat v style, tam je posta, dobry a dovi, neviem, nemam, nedam. Za kazdym jeho vystupom sme sa mesiac nebavili ani som na neho nepozerala. Mozno detinske, ale zabralo. Mna on vytacat a ponizovat nebude. Moj muz by si tiez nebuchol po stole, skor by reagoval ako Tvoj. Dokonca raz mi povedal( moj ) v sestonedeli hnusnu vec. Povedala som prvy a poslednykrar a uz ma nevidi. Lebo on to videl cele detstvo, spravanie otca k jeho mame a vseobecne vsetkym zenam, ako Tvoj. Svokor na mna uz iba dobre, hoc spravanie k svokre sa nezmenilo, ale keby nieco povedal pred mojim synom, tak by som sa odosobnila v style: pozri, dedko hnusne rozprava, to sa nepatri, zakazdym razom.Tvoj syn nesmie pocut ako po Tebe hulaka, lebo z neho bude rovnaky hulvat. Musis urcit hranice, take typy to potrebuju, lebo co dovolis to budu robit. To s tou kamerou je dobry napad, nie, ze ukazovat muzovi a svokre, oni dobre vedia. Skor mat dokaz, ze ak sa raz nieco stane( iba stuchanec, facka), tak zaniest na policiu.

montemotherone
18. okt 2019

@henikat to s tou vodou som nepochopila. Odkiaľ kam išiel prepájať vodu? To máte nový dom spojený s ich? A že platíte vodu a neužívate? Veď budete mať preplatky a tie sa vám vrátia... Celé to vyzerá divne a hlavne, kým bývaš v jeho dome nič neporiešiš. Pekne do svojho, čo najďalej a potom si už žite svoj život a vyhýbajte sa mu

montemotherone
18. okt 2019

@brankova že "iba štuchanec, facka"... to si neviem predstaviť. To by urobil len raz

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
arasidka11
18. okt 2019

@henikat tak je to od začiatku, to tam žiješ 17 rokov, a je to tam zle, a staviate tam blízko dom?

lujza123
18. okt 2019

@henikat no žiť vedľa starého uvrestaneho retarda je veľmi ťažké. Ja tiež neznášam keď na mna niekto zvyšuje hlas. Tvoja svokra ani manžel ti moc nepomôžu, oni sú na neho zvyknutý celý život a proste to neriešia.
Určite sa ti ulavy keď dostaviate a budete aspoň vo vlastnom (dúfam ze aj za plotom aby ste naozaj mali súkromie).
Dovtedy to skus vydržať, ber to tak ze je psychicky naruseny. Veľmi pomáha keď začne kričať ignoruj ho a odid do inej miestnosti, zavri sa tam. Keď sa nedá odísť otoc sa mu chrbtom. Vezmi telefón do ruky a niečo si pozeraj. Sústred svoju myseľ na niečo iné, pomáha aj v duchu rátať napriklad po anglicky, niečo si recitovat. Tieto cvičenia ti pomôžu vybudovať selektívny sluch, ver mi ze sa to dá. Jednoducho naučíš mozog nepočúvat a nevnímat starého vresky. Jeho nezmeníš ale môžeš zmeniť seba aby sa ta jeho skrek nedotýkal.
A že to počuje malý syn? Co už, môj dedo bol strašný nervak, tiež sa rýchlo naštval a nadával, našťastie po goralsky tak mu ani moc rozumieť nebolo. Aj tak som ho mala rada, len k tým vzpomienkam na neho proste patria aj jeho hystericke záchvaty.

janne318
18. okt 2019

@henikat úplne súhlasím s @brankova - jediné, čo na tento typ ľudí funguje, je úplná ignorácia. A pokiaľ je to možné, úplne sa od nich odstrihnúť, prerušiť kontakty. Ľudia s NPO potrebujú obeť a doslova sa "nabíjajú energiou" tým, že ju môžu psychicky likvidovať, ponižovať, zosmiešňovať, dávať jej najavo, že oni sú niečo viac. Sama si písala, že len čo sa máš so svokrom baviť, znervóznieš a chveje sa Ti hlas. Vlastne si pre neho ideálna obeť. Okamžite to spozoruje a samozrejme "patrične využije". Sama v sebe si musíš takpovediac "upratať" - uvedomiť si, že Ty nie si jeho poddaná. A hoc by svokrovi/otcovi vo všeobecnosti v rodinnej hierarchii mala patriť úcta (ako staršiemu, aj ako manželovmu otcovi), nie každý svokor/otec si ju zaslúži. Úctu a rešpekt si musí človek získať, nie vynútiť. A takisto predsa aj Tebe patrí úcta - v prvom rade, pretože si žena (a teda si spoločensky staršia). A tiež si matka jeho vnuka. Toto by si si mala uvedomiť, zbaviť sa pocitu "menejcennej" a svokrovi dať jasne najavo, že jeho ataky sú Ti ukradnuté. Ani Ťa nevytočia, ani nezložia na kolená. Zachovaj si svoju dôstojnosť. Opäť musím úplne súhlasiť s @brankova - ak Ti nadáva pred malým a niet "úniku" cestou ignorácie, zosmiešni ho tak, ako to uviedla vo svojom príspevku. Skrátka - nech to tu zbytočne neobkecávam - postav konečne na nohy svoju vlastnú osobnosť a daj mu pocítiť, že jeho výprdy máš v paži.
@brankova múdro píšeš, akurát s tým kamerovým záznamom to nie je také jednoduché. Použiť ho pre účely trestného konania by sa dal jedine vtedy, ak by svokor súhlasil so zhotovením toho videa. Alebo ak je to záznam zachytený na verejnom priestranstve a ľudia sú upozornení (nápismi), že priestor je monitorovaný.

brankova
18. okt 2019

@montemotherone ved to len raz, ale pri takom psychopatovi nikdy nevies

brankova
18. okt 2019

@janne318 no ano , s tym kamerovym systemom, by to asi na sude nepreslo, ale nahlasit na policiu sa to da. Musi vidiet, ze sa ho vobec neboji.

kaki3
18. okt 2019

@janne318 Strasne velku pravdu si napisala. Takychto ludi je najlepsie nemat vo svojom zivote. Ale moze byt rada, ze sa toto tyka svokra. S tym nebude zit cely zivot, moze urobit tomu hrubu ciaru.

henikat
autor
19. okt 2019

@sasa1310 vieš,mne by bolo ťažko súdiť takto ako sudis ty mňa ale nemala si obuté tie iste topanky ako ja preto ver,že všetko v začiatkoch vyzerá inak ako v skutočnosti je......ale to by bolo na veľmi dlhé vysvetľovanie,tetaz uz aj ja viem ze som marne verila a trpela toľké roky všetko v nádeji ze bude lepsie....

henikat
autor
19. okt 2019

@brankova ďakujem za podporu a zato,ze si sa ozvala prave ty,ktora to ma v zivote podobne , vies určite skôr pochopit mna,vďaka....

henikat
autor
19. okt 2019

@janne318 ďakujem

marty_4
21. okt 2019

@henikat hlavne je, ze si uz uvedomujes ako sa veci maju, myslim si aj ja, ze toto su pripady v ktorych sudit netreba, neni to k nicomu dobre a na osoh to urcite nikomu nie je, skor to moze uskodit, kazdy mame nejaku tu svoju cestu a tazko sa radi, ked sme si nepresli niecim podobnym, drz sa

henikat
autor
24. okt 2019

@sasa1310 celkom pravdu nemas,oni sami nam ponukli aby sme tu ostali,nechceli aby sme odysli,ze dom je veľký a ze rodina ma drzat spolu a td......ja s manzelom niesme nonstop doma,cele manzelstvo sme pracovali obaja takze financne sme samostatny so všetkým a poslednych 5 rokov si staviame konecne vlastny dom co dufam uz nepotrva dlho a konecne budeme vo svojom no v posledne roky sa zacali veci ukazovat z pravej tvare,ja som nikdy nemala problem so žiadnou pracou,ci vnutri,vonku,zenska ci chlapska praca ,ziaden problem....no ale svagrina je pravy opak a ja mam skor pocit ze svokor je frustrovany nou a na nas sa ventiluje pretoze svokra nanu neda dopustit.....a zasa svokre vyhovovalo ze sme tu pretoze bol kto pomahat so vsetkym a takisto bol kto pomoct doopatrovat babky a dedka....no potom co zomrela posledna babka,zjavne sa veci spustili inym smerom.....

henikat
autor
24. okt 2019

@marty_4 ďakujem....

oranzovyvevericnik
28. mar 2023

Ahoj, ako to dopadlo? Vyriesili ste to?

Strana
z3