Ako riešiť problémy s dieťaťom v manželstve?
Zdravim. Viem ze je to mozno problem ktory si mam vyriesit sam ale.... rad by som sa opytal na Vas nazor. S ex partnerkou mam dieta 9 rokov. Lubi ma a vzdy sa tesi led sa stretneme. Problem ale je ze moja terajsia manzelka ho nevie vystat. Ze ziadne stretavanie ze je to minulost a nam to nici vztah bud ono alebo sa nase manzelstvo rozpadne. Ako to vnimate lebo ja som medzi pokrajom nervoveho zrutenia a neviem co dalej. Dakujem
@smutok20 vedela a ja som vedel ze ona ma deti tiez ktore ziju s nami v spolocnej domacnosti. Nemam s nimi problem vychadzam s nimi ako s vlastnymi lenze podla slov problem je ze oni su vychovani cistotny apodobne a moje je tak trosku zbrkle ako kazde dieta v jeho veku.
Skor si myslim, ze vztah vam nici tvoja manzelka. Opytaj sa jej, aky by si bol clovek, keby si zaprel vlastne dieta a aky je clovek ona, ked ta chce obrat o vztah s vlastnym dietatom. To dieta je navzdy tvoje, tvoja krv. Ona sa ma praveze pokusit nadviazat s dietatom vztah. nema byt jeho druhou matkou (ale moze, ak to tak vyjde). Ma byt tvojou partnerkou s laskavym pristupom k dietatu a teba ma praveze podporovat v tom,a by si s dietatom vztahy budoval a udrziaval. Ako by sa citila ona, keby si jej kazal zapriet jej vlastne deti???
@770624maja tak otázka je, čo konkrétne jej vadí? Vadilo jej to od začiatku, alebo až teraz? Zmenilo sa niečo vo vzťahu ty-manželka alebo ty-dieťa? Ťažko radiť, keď nevieme ako žijete, fungujete, nevidíme druhú stranu mince. Veľakrát novým partnerkami vadí tzv. opičia láska, zaslepenosť otecka alebo keď sa cíti vo vzťahu menejcenná, či sú jej emocionálne potreby nenapĺňané - dávané na druhú koľaj. Alebo jej vadí večné prispôsobovanie sa. Niekedy k tomu prispieva aj postoj samotného dieťaťa, často je ovplyvnené matkou, ktorá nie je vnútorne vysporiadaná s rozchodom. Takéto vzťahy sú ťažké, každopádne tvoja manželka musela vedieť do čoho a ty tiež.
@770624maja takže jej deti sú fajn?? TVOJHO SA treba zbaviť?
Tak jej to vráť, nech vie ako sa cítiš, ako sa ti to počúva.
Navrhni jej, že nech si svoje deti strieda s ich otcom, inak sa vaše manželstvo rozpadne. Nech sa zbaví svojich.
Jednoznačne by mala prijať tvoje dieťa, to je bez debaty. To je akože od nej nejaké ultimátum? Čo to má za dôvody? Lebo, že je trošku zbrklé, to neviem, čo znamená.
@tiezjedna ano je aj strana b . Dieta je zbrkle a falosne podla slov a idiot? Nik nevie co bude v buducnosti predtym s nim problem extra nemala a vedela ze ho mam
@vikiki29 pravdepodobne uz vadim aj ja
@vikiki29 je to presne ako vravis
Mas nastahovanu doma kukucku aj s mladymi, treba aby si sa staral o nu a jej deti a nie o to svoje. Chuda tvoje dieta nech uz je ake chce.
Davas prednost cudzej krvi pred vlastnou.
@majlo1234 vieš si predstaviť, že sa rozvediete a niekto to povie na tvoje deti?
@770624maja iba nevyrovnana osoba môže žiarliť na deti nemusí ich mať rada stačí akceptovať veď tie deti to citia, že su nechcené.To musí byť super pocit
@770624maja nemohla byt som byt s človekom co neznáša moje dieťa a ešte mi aj zakazuje sa s ním stretávať … Neviem si ani v najhoršom sne predstaviť ze bývam s cudzími detmi a moje vlastne tam nesmie prísť
Na druhu stranu viem byt aj kritická k vlastnému dieťaťu a keby vidím ze sa sprava nevhodne zasiahnem, nenechám ho byt rozmaznané a protivné
@770624maja ja sa ti cudujem, ze vobec nad tym aj uvazujes. To ti nebude vobec kokotne davat lasku a starostlivost cudzim detom a vlastne odkopnes kvoli manipulativnej krave?
Smutne ze nato zakladas diskusiu a vobec rozmyslas zeby si prerusil kontakt s vlastnym dietatom kvoli novej manzelke…zial poznam par takychto pripadov, kedy “stare” deti ostanu v nezaujme a “nove” su zmyslom zivota. Smutne.
Keby mi toto poviem moj muz tak je minulost on a to ani dieta nemame, ale nikdy by som nevymenila dieta za noveho partnera
@770624maja tvoja terajšia žena je v.jebaný mozog, prepáč, ale je to tak.
Chapem ze nemusi clovek vystat urcitych ludi ci deti no aby otcovi zakazovala vlastne dieta ? Ze si ma vybrat? Truba roka... by tahala z rozbehu do prdele...
Keby mala tolko slusnosti, sama by odisla , dospela zena predsa vie ze je to tvoje dieta na celi zivot
@770624maja Tvoja žena je dobre mimo. Povedz jej, že tebe zrazu vadia jej deti, nech ich pošle otcovi a nech sa a nimi ani nestretáva, veď ich vzťah je minulosť. Ak nemáte spoločne dieťa, tak by som jej úplne vážne navrhla rozvod, ak nebude akceptovať tvoje dieťa.
@770624maja všetko čo si tu napísal, že ona povedala o Tvojom dieťati nie sú žiadne argumenty na ničenie vzťahu dieťaťom. Tak prosím buď chlap a urob si poriadok doma. Sám si napísal, že dieťa Ťa ľúbi. Manželka sa správa tak, akoby Ťa ľúbila a záležalo jej na tom, aby si sa netrápil nad jej vzťahom k Tvojmu dieťaťu? Ty si ochotný dieťaťu, ktoré Ťa ľúbi urobiť to, aby muselo bojovať o Tvoju lásku? S kým? S nevyrovnanou osobou, ktorá napriek dospelosti sa dospelo spravať nevie? Ako sa u vás to dieťa môže cítiť, keď tá žena ho tam nechce a považuje ho za také a hentakě. Sú aj bezcitné ženy, ktoré sa nevedia vcítiť do kože nechceného dieťaťa, ale čudujem sa tým otcom, že si ho nevedia zastať. V mojich očiach to nie je chlap.
@anketkarka dakujem. Peknee napisane
@0kristina0 neodkopnem a prave preto som zalozil tu temu aby som sa dozvedel viac nazorov ktore pomozu mne a mojmu dietatu
@minenkak ano, jeho deti. Ok, napísala si to inak - občas hodíš kyslý ksicht, občas smerom k nim prehovoríš, ale inak ich ignoruješ. Ja toto považujem doslova za zvrátenosť, alebo možno len vypočítavosť, vydať sa za niekoho, koho deti sú mi doslova na obtiaž. Ale rovnako tak je to divné zo strany tvojho muža, že si ťa zobral za ženu... asi mu na deťoch nejak extra nezáleží, ale tak čo už, keď sú, že...
@xxemma nedavam !pytam sa na nazor a skusenosti inych
@770624maja ono to clovek citi
Tvoja manželka je jedna desná krava, tým viac, že ona sama má deti, ktoré s vami bývajú a o ktoré sa aj ty staráš. 😡
@770624maja To aku strigu si si zobral za zenu? Nechapem ako ti moze branit stretavat sa s dietatom. Keby som si mala vybrat,tak si vyberiem dieta a takato harpia nech ide kade lahsie. Aka minulost? Dieta je uz navzdy. Pocas chodenia je tvoja dcera nevadila?
@770624maja no to dufam, pozri sa na to ocami svojho dieta ktore nevie ho robit, straca otca a pani co s nim zije sa k nemu chova ako mrcha, ty by si aky bol, ako by si sa citil, keby ta chcel niekto koho piznas cely svoh kratky zivot odkopnut pre niekoho koho piznas iba par rokov. Ty si ten koho bezvyhradne lubi a caka to iste od teba. Male dti su ciste stvorenia bez pretvarky.
Mne by urcite nikto nestal za to aby som SVOJE dieta zavrhla a nestretala sa s nim, pepomohla, neporadila a neprivinula.
Rozmyslaj hlavou a miluj srdcom.
Preco si sa ozenil za zenu, ktora ta tak skaredo vydiera?
Rodicovstvo je poslanie na cely zivot a ked si ta brala, proste si bol uz rodicom.
Pokial tvoja zena odmieta tento fakt, urcite nikdy sa nevzdavaj vlastneho dietata. Bud to ona pochopi, alebo ta nelubi.

Povedala by som jej, ze ked ti dava taketo ultumata, je to znakom toho, ze vase manzelstvo uz rozpadnute je. Dietata sa prosim Ta nevzdaj. Ak ta nuti vybrat si, tak nemas nad cim rozmyslat, vybrane uz teda mas