icon

Ako riešiť problémy s dieťaťom v manželstve?

770624maja
12. sep 2024

Zdravim. Viem ze je to mozno problem ktory si mam vyriesit sam ale.... rad by som sa opytal na Vas nazor. S ex partnerkou mam dieta 9 rokov. Lubi ma a vzdy sa tesi led sa stretneme. Problem ale je ze moja terajsia manzelka ho nevie vystat. Ze ziadne stretavanie ze je to minulost a nam to nici vztah bud ono alebo sa nase manzelstvo rozpadne. Ako to vnimate lebo ja som medzi pokrajom nervoveho zrutenia a neviem co dalej. Dakujem

770624maja
autor
12. sep 2024

@xxemma dakujem pekne

majlo1234
12. sep 2024

@eliska13 ze su mu nesympaticke? Uplne si to viem predstavit. A zelala by som si, aby to ta osoba tak sobre zakryvala ako ja😂

grof_monte_christo
12. sep 2024

@770624maja Co konkrétne sa stalo? Začalo sa tvoje dieťa voči nej inak správať? Je zrazu drzé, nevychovane alebo co vlastne jej vadí? Čo to znamená, že je zbrkle? Ak je problém s výchovou, tak zasiahni ty.

petamich
12. sep 2024

@770624maja ja osobne by som si nikdy nezobrala (a ani nezila) s chlapom, ktory neakceptuje existenciu mojho dietata, idealne, ak by ho mal rad a podielal sa na jeho vychove a ked uz nie toto, tak aspon akceptovat, ze existuje a bude navzdy sucastou mojho zivota 🤷‍♀️ nie dieta nie je minulost, rozvod alebo rozchod s otcom mojho dietata predsa neznamena, ze uz nie som rodic

maminkadeticiek
12. sep 2024

Tvoja manzelka je pekna svina.Ak nemate spolocne deti poziadaj o rozvod.

cacianka
12. sep 2024

aj môj chlap má dcéru z predošlého vzťahu. Keby som sama videla, že ju odstrkuje mňa uprednostňuje, nevedela by som si ho vážiť a ani s ním žiť.
Je otcom od splodenia až do smrti, je jeho povinnosťou dieťa vychovávať a usmerňovať, aj keď s ním nežije v spoločnej domácnosti. Práve keď bol menej obratný v komunikáciii, starostlivosti, pomohla a poradila som mu aj ja, podporovala som ho aby nezanevrel na dcéru, keď mala občas blbé výstupy (nahuckaná od matky aj starej matky), veľa vecí som mu ako žena vysvetľovala, aby lepšie pochopil detskú/dievčenskú dušu.
ale keď dievča malo neprimerané správanie, blbé komenty alebo snahy nesprávnym smerom, spražila som ju aj ja a chlapovi vysvetlila, že výchova musí byť aj keby nepopulárna. že jej nemôže tolerovať všetko negatívne a musí ju primerane usmerniť.
takže si dobre porozmýšľaj aj o svojej dcére, v čom jej môžeš pomôcť, neprehliadaj jej nesprávne chovanie, ale hlavne si uprac ženu.

mikitilik29
12. sep 2024

@770624maja to je snáď sen co teraz píšeš. Vyser sa na tu kravu🤦‍♀️

770624maja
autor
12. sep 2024

@cacianka ano .je dieta mozno inak vychovane ze si neumyje ruky nesplachne zachod aleboo sa raz stalo ze sa v zapale hry pototo...ale nic to nemeni na tom je je to detska nevinna dusa a ziadny zakerny zasran. Ozaj som zakladal temu aby som vedel ako sa ine matky spravaju k muzovym detom a ubezpecil sa ze robim spravnu vec. Dakujem

tamky123
12. sep 2024

@melanta osobne poznám manželský pár, kde nová manželka zakázala styk chlapovi so svojím synom, ktorý má bohužiaľ diagnózu. Chlap si vybral ju a syna odstavil. Takže vôbec to nemusí byť troll, aj také je*nute indivídua tu s nami žijú…

anna_anicka83
12. sep 2024

@tamky123 Môj ex švagor sa takto ovplyvnený vykašľal na dve krásne dcéry. Ani výživné neplatil. Keď mali baby okolo 15, tak im poslal list, potom mal po ich 18tke nejaké pokusy cez facebook. Ani mu neodpovedali, vymazali ho komplet zo života. Dnes sú to fakt dve krásne, múdre, veľmi sebestačne mladé dámy. Ľutovať to môže do konca svojho života. Na grc takíto ľudia, chlap, že sa dá a jedna ženská, ktorá je sama matkou, že toto vymyslí.

tom_i
12. sep 2024

@770624maja pani manželke treba vysvetliť, že to dieťa bolo je a bude súčasť vášho života. Ak to nevie prijať... Neviem, ale môjho manžela tiež otec odsunul na druhú koľaj, nevidel ho vyše 40 rokov. Teraz keď pána opustila jeho madam, cez bratrancov zavolal manželovi ... On mu odkázal, nech ide tam kde bol 40 rokov. Takže bez hádok sa s pani porozprávaj... že vedela do akého vzťahu ide .... držím ti palce

dobryden
12. sep 2024

@770624maja vykasli sa na manželku.Venuj sa svojmu dietatu.To je zla zena ked ti brani sa stýkať so svojim dietatom.

tamky123
12. sep 2024

@anna_anicka83 dobre urobili. 🙏🏽 Taký otec si nezaslúži druhú šancu. Tento prípad, co som ja spomenula, tak tiež ide o ženu matku, ktorá ma 4 deti z prvého manželstva a tento chlap úbožiak jej dve z nich viac menej vychoval aj sponzoroval 💶. Svoje odvrhol. U mňa nemajú cenu ani jeden. 👎🏽

miska1997
12. sep 2024

@770624maja Dieťa je vždy prvoradé.. Pokiaľ nieje dospelý a nejaký feťak, určite dieťa je na 1. mieste a manželka nech sa aj roztrhá.. By som chcela vidieť keby si ignoroval jej dieťa, bola by na tej pozícii ona 😣😣 Kopni ju do zadnice !

minenkak
12. sep 2024

@sissy27 prečo zvrátenosť,nemusím milovať všetky deti a hlavne nemusím milovať cudzie deti.Nechapem toto,že musíme milovať deti toho druhého,niesu to moje deti

minenkak
12. sep 2024

@h2 tebe sa páčia a sú ti príjemné všetky deti a ľudia?mne nie

kaktusik007
12. sep 2024

@770624maja to co pises o dietati, ze je inak vychovavane a neumyva si ruky a nesplachuje zachod... to rovno mozes napisat, ze dieta je nevychovane a isto nejake zadrhely tam boli odjakziva. Manzelka nad tym zaveirala oci v dobrej viere, ze sa to zlepsi -- hold, prepocitala sa. Ty asi nebudes jednym z tych rodicov, co svoje dieta usmernia - skor mam pocit ze budes taky ten co vsetko dovoli. A uprimne, fakt sa nedivim ze toho ma potom manzelka plne zuby. Ja osobne by som dieta, ktore nesplachuje zachod a neumyva si ruky v domacnosti nezniesla a ak by sa to dieta nebolo schopne naucit / akceptovat, ze u nas to je takto, tak by som naozaj bola za to aby take dieta k nam nechodilo.

na druhu stranu --- ja by som nikdy nesla do manzelstva s chlapom, ktory nepovie dietatu nic negativne a nenauci ho, ze u nas sa zachod splachuje a ruky sa umyvaju. Takze sa pekne zamysli, ako si pomohol tvojej manzelke s vychovou svojho dietata - resp. s akceptovanim pravidiel vasej domacnosti. Ak si napomocny nebol, mas rovnake maslo na hlave ako tvoja manzelka a uprimne, nedivim sa ze jej pohar trpezlivosti s ucenim zakladnych navykov pretiekol.

kaktusik007
12. sep 2024

cize vy dvaja by ste mali ist od seba nie preto, ze ti manzelka zakazuje tvoje dieta, ale preto, ze mate uplne odlisne nazory na vychovu a na to, co je alebo nie je vhodne, aby dieta robilo.

alebo inak - skus vase manzelstvo zachranit a zacni tym, ze vysvetlis tvojmu dietatu pravidla vasej domacnosti a naucis ho umyvat si ruky a splachovat toaletu.

lenkasarka
12. sep 2024

@770624maja tiež by som nabola nadšená, keby sa mi cudzie dieťa doma pototo. A ani z toho že si po wc neumýva ruky. Bolo by mi to veľmi nepríjemne. Ale všetko sa dá tomu dieťaťu vysvetli a naučiť ho, ak ho to nenaučila mama. Každopádne sú ľudia a ľudia. Niektori sa nad deťmi rozplývajú iní vôbec. Skúšali ste nejaký rozhovor napr. Ako si to predstavuje keď je dieťa u vás a ako si to predstavujes ty?

770624maja
autor
12. sep 2024

@kaktusik007 stalo sa to par x a snazim sa ho kontrolovat mne je to tiez proti srsti a tak isto ho urcite za to nepochvalim ako si myslis . Ake navyky ma u matky ja neovplyvnim za ten vikend co ho mam ho nove kusky nenaucis tam musi byt prioritny rodic ktory ho vychovava . Samozrejme je chyba aj u mna tomu sa nebranim ale .... mas pravdepodobne deti. Ako by bolo tebe a tvojim detom hlavne keby poviem nevlac mi ich sem nestretavaj sa vyser sa je to len banda asocialov? Hm? Kopla by si ma do riti urcite hned pri prvom takomto rozhovore

katka700
12. sep 2024

@770624maja
Koľko rokov má tvoja dcérka že neovláda základné hygienické návyky?
Nejdem písať že tvoja žena je mrcha macocha lebo jej názor nepoznáme. Možno svoje deti vychováva prísnejšie a vďaka tomu sa vedia správať. Možno je pre ňu ťažké vysvetliť svojim deťom prečo oni nemôžu toto a hento a musia robiť tamto ale na tú dievčinku platí iný meter a ona nemusí lebo je tatkova. Od začiatku ste mali ku všetkým deťom pristupovať rovnako.

lenkasarka
12. sep 2024

@katka700 9 píše to v úvode

katka700
12. sep 2024

@770624maja Keď je tvoja byvalka asociál ziadaj striedavku.

770624maja
autor
12. sep 2024

@lenkasarka ano bavili ze si mam dieta kontrolovat. Co sa snazim, ale akosi stale nieco urobi povie nedajboh co ma neskutocne nahneva ...problem je vi mne tiez ze ho beriem zachudatko po chvili ma zlost prejde a zase je to rovnako. Mne len pride nefer sa na dieta vykaslat

lenkasarka
12. sep 2024

@770624maja opýtam sa ešte takto. Žije v tvojom dome,alebo žijete v jej dome?

lenkasarka
12. sep 2024

@770624maja ja napíšem len za seba. 9 ročne dieťa by malo zvládať úplný základ hygieny. Po potrebe sa spláchne a ruky sa umývajú. Ak si utrie zadok môže sa stať,že zle tak potom tými rukami chyta všetko. Hračky, kľúčy,pohare proste všetko. Ja debilny monk by som sa hrôzou zbláznila a okamžite zdrhla z tohto vzťahu. Nech by som akokoľvek toho chlapa milovala. Ja chapem je to dieťa,ale každý mame nejaké hranice.

kaktusik007
12. sep 2024

@770624maja vyssie pisem ze by som si ta nezobrala za manzela, ale realita je taka ze ak by si mi vodil do bytu dieta, ktore evidentne nema zakladne navyky a vyhovaral si sa na to ze to ho musi prioritne vychovavat jeho matka ----- rozisla by som sa s tebou. Proste naco by mi bol chlap, ktory nevie zaujat rolu rodica a naucit si vlastne dieta ze zachod sa splachuje a ruky sa umyvaju?? Ja to povazujem za nechutne .

a nie, neviem sa vcitit do role rodica, o ktoreho detoch ini povedia ze je to banda asocialov - pretoze moje deti som umyvat si ruky a splachovat zachod po sebe naucila.

a nie, ty sa nemas vykaslat na svoje dieta!!! to ja nikde nepisem. ty mas svoje dieta naucit zakladnym hygienickym navykom aby sa ti kvoli tomu nerozpadol dalsi vztah. A ak je to mozne, mas sa pokusit zachranit vztah terajsi -- ale tu je chyba prioritne v tebe a v tvojej nedoslednej vychove, ak opomenieme fakt, ze si si vybral za matku svojho dietata osobu z evidentne odlisnych pomerov

770624maja
autor
12. sep 2024

@kaktusik007 tk mas pravdu

h2
12. sep 2024

@minenkak Môj muž má dve dcéry, sú úžasné, páčia sa mi a mám ich naozaj veľmi rada. Vždy sa poteším, keď k nám prídu, sú tu srdečne vítané. Kedykoľvek a na akokoľvek dlho.
Nemusíš milovať deti tvojho muža. Ale písať o nich, že ich nemáš rada, sú škaredé a nepríjemné?!!!

lenkasarka
12. sep 2024

@770624maja keď píšeš,že dieťa berieš za chúďatko tak ho tak neber. Stoj si za svojim jednoducho musíš si umývať ruky,zuby to je základ. Je ťažké sa asi odosobniť a byt prísny keď ide o tvoje dieťa,ale aspoň to skús a trvaj vždy na svojom. Určite sa to dieťa naučí