Ako riešiť problémy s dieťaťom v manželstve?
Zdravim. Viem ze je to mozno problem ktory si mam vyriesit sam ale.... rad by som sa opytal na Vas nazor. S ex partnerkou mam dieta 9 rokov. Lubi ma a vzdy sa tesi led sa stretneme. Problem ale je ze moja terajsia manzelka ho nevie vystat. Ze ziadne stretavanie ze je to minulost a nam to nici vztah bud ono alebo sa nase manzelstvo rozpadne. Ako to vnimate lebo ja som medzi pokrajom nervoveho zrutenia a neviem co dalej. Dakujem
@770624maja tak sa manzelstvo rozpadne. Stava sa.
@770624maja fúha 9 ročné dieťa má dávno ovládať základy hygieny a keď nie si tam na to ty aby si naň dohliadal. V tomto prípade sa žene nečudujem skôr tebe, že to dieťa nechceš minimálne do striedavky aby z neho aspoň niečo vyrástlo. Len ľahšie je kydať na jeho matku však?
@770624maja neumyje si ruky, nespláchne záchod, pototo sa??? To nie je žiadna nevinná duša. To je buď duševný problém alebo fatálne zlyhanie teba a tvojej ex ako rodičov😲
@770624maja Veľmi si to zlahcil, ked si napísal, ze tvoje dieťa je tak trochu zbrkle ako každé dieťa v jeho veku.
Nie, 9 ročne dieťa už musí mať základné hygienické návyky. Bud budeš vo vychove dôslednejší, alebo sa ti manželstvo naozaj rozpadne.
@770624maja ja si myslim ze prave ten syn potrebuje viac starostlivosti od vas a nie sa na neho vykaslat ... treba ho doucit to co ho nenaucila mama. Nie je to iste lahke ked sa stretavate len vikendy, ale raz je to tvoj syn a ty si rovnako za neho zodpovedny ako jeho mama, to by mala tvoja terajsia zena chapat ... a nie radit ti, aby si sa na neho vykaslal
Podľa mňa tu nie je uvedená celá pravda o čo ide. Málo informácií.
Mam kamosku ktora bola roky vo vztahu s muzom, on ma dceru. Doma matka benevolentna, kamoska pedant, bezdetna. Stretli sa keď malo dievčatko 3 roky.
Doma malo dievca diametralne odlišnú vychovuvsko u kamošky a otca! Žiadna struedavka! Len víkendy a prázdniny. Dievcatko sa naučilo fungovať v dvoch rozličných štýloch výchovy, bez problémov. Kamoska ju brela ako vlastnú q záležalo jej na nej. Nakoniec mala radšej travila čas s "macochou" ako s matkou a jej muzom. Dokonca aj dlhší čas po tom ako sa kamoska s priatelom rozišli. Bravala si ju ju na prázdniny aj víkendy.
Ďalší prípad, bývalý priateľ s partnerkou si bravali casto jej synovcov. Doma spratkovia, teta ichvdala tak do laty, ze boli ako bránkovej bozi! Rýchlom vysvetlila, že sa je co je na stole a určite im nebudú vytvárať extra alebo objednávať pizzu. Ani chromi nie sú, ze by si po sebe nespravili zo stola!
To mimochodom zvládajú aj uplne make deti, nás má 4 a je to v pohode. Ešte aj kávu z kávovaru nám vie urobiť.
Takže len toľko k tomu, že dieťa sa prevychovat dá. Len okrykovat a stále upozorňovať dieta 4x do mesiaca co je u vás, tiez žiadne terno.
Nič nepíšeš, ale asi bývaš ty u manželky a nie naopak, podľa jej rečí. Napriklad jeden chalan, tiez ma 9, add a také ze splachnut záchod mu boli cudzie. Keď sa zaľúbil do čítania, on vobec nereagoval. Neviem ci to ta dg alebo niečo iné.
Slor by som riešila, ze 9 rocne dieta sa v zapale hry potom? Pocikalo? Ci dokonca pokakalo?? To mi príde zvláštne a treba asi riešiť.
A naviac, dieta všetko vycíti. Nech je už akékoľvek, aby ho označila zena za idiota a asociácia, no skončila by zlata mila!
S takym clovekom by som nežila ani keby zrazu akceptuje dueta! Ona ho nemá akceptovať ake prijať ako tvoju súčasť!
Úprimne neviem, ci by som to dokázala, su zam rôzne problémy, odlišná vychova, ako sa chovať- zasiahnut/nezasiahne do výchovy. Toboz ak je nahuckane od maminy.
Ale byt tal hnusna a povedať, decko je minulost okrem toho ešte aj idiot, adocial - kriste ved to sa mi aj hrozne puse, nie aby som to muzovi pivedala! A ešte mu dat ultimátum, ja akebo jeho dieta? Ze je minulost? Sorry, to nech si to "decko" radšej par krat ruky neúmyselne a je zbrkle ako mat pri sebe takuto zrudu a jej super výchovu! Toto psychicky zdravy jedinec zo seba nevypusti! Vibec nemusi súhlasiť ani milivat tvoje dieta ake brat ho ako tvoju súčasť a byt ku nemu normslna! Ani ucitelky v školách tie deti nemiluje ale väčšinou sú k nim slusne, milé a pohodove. V skolke detto! O zo ide.
Nežila by som s takym partnerom. A iná môže civilizovanej povedať, že vaše cesty sa žiaľ rozidu, pretože máte odlišné názory na výchovu.
Ale nemusí byť hnusna ubližovať dietatu!
To je absolútne no go! Ved nech je ona sama šťastná a budeš aj ty s dcerou. Sam jej lepšie vysvetlíš, ze tie ruky treba umývať a podobne. Kludne chod k výchovného poradcovi/detskému psychologovi - sam! Nech ti poradia ako lepšie zvladat výchovu aj po rozvode.
Aj nasi sú rozvedení, ale usmerňovanie nás aj potom obaja. To držali spolu. Ziadne ze mama nedovolí, ja áno! Figu borovu.
Budeš len s malou a keď ju usmernis ty, bude to iné ako tlak od druhej zeny.
Výber je jednoduchý- dieta, tu niet o com diskutovať.
na základe tvojho úvodného príspevku ma napadlo že terajšia manželka je pekná krava. ešte keby to je bezdetna baba tak by som si povedala že chápem že vzťah rodič-jeho dieta až tak nechápe. potom som sa dočítala že ona ma vlastne deti, ktoré vychovávate v spolocnej domácnosti. tak to mi prišlo ako vrchol že jej deti áno, a svoje máš zaprieť? no choré na hlavu. no ale potom citam ďalej, že terajšej manželke vadí spravanie tvojej 9rocnej- že si po veľkej potrebe neumýva ruky a nesplachuje? ktovie čo a ake chutovky ešte robí….úprimne po tomto som si povedala, že cez to by som neprešla asi ani ja. ešte keď by manzel povedal že on s tým nič nespraví, že to ma robiť jeho ex. bohvie ako dlho takto už fungujete, ale mna by z takej situácie asi vlastne tiež porazilo.
skratka 9rocne dieta je dost veľké nato aby ovládalo základy hygieny. to aj v škole tak robí? ešte sa jej za to nesmejú? lebo s prepáčením by som to asi aj ja nazvala že take dieta a rodičia, sa správaju ako asocialy.
@770624maja bolo by fér, keby si tu najskôr napísal celú pravdu... a nielen najďalej na ženu, co je teraz.
A inak 9 rocne dieta sa ti posere??? To moja 2 ročná vie ísť na nočník 🤦♀️
Ako je vychovane, co ešte robí, resp nerobí? Nevieš si vuchat vlastne decko, ale zla je manželka, ktorej to vadi? Sa nad sebou zamysli ty sam a odpovedz si, keby sa jej deti chovali ako mali maugliovia, či by si ich zboznoval.. asi ťažko, ze?
@kristinka92 ja by som skôr povedala, že to dieťa potrebuje pomoc, lebo jeho mama to zjavne nedáva. Na mieste otca, by som skúsila striedavku, alebo výhradnú starostlivosť. Práve preto, že je dieťa zanedbané. Novej manželke sa problémové dieťa nehodí. Kto vie, či by aj svoje poslala pásť, keby boli problémové.
@minenkak musia sa citiť tie deti u vás úžasne, keď k ním prechovávaš toľko negatívnych pocitov. Ten Tvoj chlap musí byť tiež trieda, že to necíti z Teba a nevadí mu to. Zrelá žena toto nedokáže. Aspoň sa pokúša o prijateľnú atmosféru. A s takýmto nastavením sa to určite nedá. Veľmi by ma zaujímalo akú traumu si nesieš v sebe, keď ju posúvaš jeho deťom ďalej. Tie deti si nezaslúžia, aby si sa ventilovala na nich...
@anketkarka ja niekde píšem,že sa stretávam s deťmi môjho muža a niečo si na nich vemtilujem?A čo má môj muž necítiť a nevadí mu to?
bohuzial, aj s vlastej skusenosti potvrdzujem, ze sa taketo deje. Moj exmuz dostava ultimata od svojej novej zeny bud ona, alebo deti uz niekolko rokov, a kedze moj ex muz je v podstate fakt sracka, tak dava prednost zene a na deti kasle
@770624maja no podla tvojho uvidneho prispevku si hned kazdy asi povie, ze tvoja nova zena je krava, ale potom pises, ze dieta si nevie umyt ruky, nesplachuje zachod a pri hre sa pototo, akoze 9 rocny? Tak bud ma nejaky mentalny problem, psychologicky problem alebo je fakt nevychovany a nema zaklady hygieny 🤷🏼♀️ ty si jeho otec, takze ano da sa dieta naucit hygiene aj ked ho mas iba na vikend, netreba byt alibista, ze je to chyba matky.
Myslim si, ze aj tvoje dieta citi, ze u vas nie je vitane a mozno aj preto sa mu niektore veci deju. Nech je ako je tak nie dieta by som nildy neodkopla a nemoze to od teba chciet ani tvoja zena. Bolo by ale fajn pocut aj dovody druhej strany, lebo sa mi nechce verit, ze tvojho syna neznasa preto ze si neumyje ruky.
@minenkak tak je to choré takto fungovať. Ale máš pravdu. Lepšie ako by mali pozerať na Tvoj odutý ksicht. Ale tomu chlapovi sa čudujem. Tvojim postojom rozbíjaš jeho rodinu presne ako autorova manželka. On to aspoň chce riešiť, lebo mu na dieťati záleží. Tvojmu nezáleží. Bude iste otec roka. Sedieť na dvoch stoličkach, lebo si ,,správne" vybral.
@anketkarka vies len ktovie koľko tato situacia trvá- to už autor nenapísal. možno že ta manželka je v takejto situácii roky, kde je problémové dieta a situácia sa roky nerieši- lebo otecko sa hra na dobrého, nezakáže/neprikaze nič. a potom to tak aj vyzerá že si 9rocna po sebe nesplachne 💩. mne by to osobne už tiež prekážalo, nebudem sa tvarit že nie. Vieme iba to čo autor napísal, ale to B možno nenapísal, nech nevyzerá ako somár on.
V každom prípade dieta ma očividne problém, nie je normálne aby sa pocikala/pokakala počas hry- to si tak môžeme povedať matky malých deti, ktoré sú čerstvo odplienkovane, keď sa pozabudli pri hre. Ale 9rocna absolutne nie! A alo otec si pred tým očividne len zatváraš oci, že veď ro je chyba matky, ty ju máš len cez víkend a ruky preč. Tak vytas rukávy a začni sa starať, možno keď aj manželka uvidi nejaké pozitívne zmeny, prehodnotí aj svoj postoj.
@anketkarka ty o čom točiš, aký môj zduty xicht a akú jeho rodinu ja rozbijam a ako môjmu ako na čom nezáleží a na akých dvoch stoličkách,ja som napísala,že nemám rada mužove deti a prečo ,ako fakt o čom točiš
@kristinka92 každý druhý vikend je strašne málo. To treba dôsledne na tom makať. Keď to predtým nevadilo manželke, tak asi to nebolo také zle. 9 ročne sa len tak nepokaká. Neverím, že by len tak z ničoho nič sa dieťa zmenilo na ,,idiota". Volá o pomoc takýmto spôsobom. Nemá vhodné podmienky na svoj život dieťaťa z rozvedenej rodiny. Za to sú zodpovední všetci dospelí jeho rodiny, teda aj nová manželka, keď si brala ocka so záväzkom.
@minenkak Tebe zjavne nedochádzajú súvislosti pri výchove detí. A to si sama matka. Ja Ti základné princípy spokojného detstva nebudem pisať. Nemá to význam. Len ľutujem tie deti. Niekto nemá mať deti.
@770624maja je to chrapunka. Prepáč ale to aj s teba to ono. Ma ta ozaj rada? Pretože keď si niekoho berieš tak aj s rodinou a to dieťa je tvoja rodina. Uvažuj či ti zato stojí! Príde dieťa za tebou v 20 a opluje ťa a ja jej kľudne pomôžem.
@anketkarka a ty o čom stále točiš,ty si niečo domýšľaš alebo niečo snivas
Hnaj to, ale rýchlo osratou metlou z domu 💪
@minenkak ja si nič nedomyšlam. Sama si napísala, že nie si v kontakte s deťmi svojho manžela. Logicky si musí vybrať s ktorými deťmi bude, lebo si zobral harpiu, ktorej sa jeho záväzky nehodia do života a rozbíja rodinu. Tak jednoduché. Ubližuješ aj svojim aj jeho deťom. A zjavne Ti to nedopaľuje. Máš nejaký blok. A nesú si to deti. Aj Tvoje...
@anketkarka to je jednoduche, ona nema rada jeho deti, takze sa s nimi nestretava, stretava sa s nimi len muz mimo ich spolocnej domacnosti (ak nejaka je- mozno maju kazdy svoj byt... a su vobec zobrati...?). sice keby som ten muz a niekto pri zmienke o mojich detich hadze kysle ksichty a debilne poznamky tak asi mu dam zbohom... ak nie rovno po papuli. ale tak, asi je to aj taky "chlap"...

@h2 na základe písaného prejavu mi bolo vždy jasne he pani M. je jednoduchšia ale takéto dno som z jej strany fakt nečakala … 🤯