Ako riešiť problémy s lenivou priateľkou?
Sme mladý pár . Ja chodím do práce a moja priateľka je doma. Sem tam chodí pomáhať do kuchyne ale to tiež iba keď sa premôže . ( A to keď sa jej nechce vstávať tak ani nejde ) Vždy keď je doma tak nikdy neurobí nič na 100%. Napríklad iba navarí, opere prádlo, poskladá ho na kopy. Ale už ho nedá do skrine . Naplní umývačku riadu zapne ju. Nevyloží ju . Raz do týždňa umyje podlahu . Čo sa týka vysávania to ju nejak netankuje keďže v kuchyni a obývačke máme robotický vysávač. Izby a druhú obývačku vysáva normálne .
Ale aj tak vždy ked ju o niečo poprosím konkrétne ja ,už je nespokojná. Začne byť nervózna , a nechce sa so mnou baviť . Väčšinou odíde do inej miestnosti aby nemusela byť pri mne.
Celkovo aj keď sa " blbo vyspala" alebo jej niečo sadlo na nos je nepríjemná kľudne celý deň . Čiže to potom musím všetko robiť ja lebo ona sa úplne uzavrie a nerieši nič .
@di1234 slecno robi tolko, kolko robi vacsina zien, ktore sa staraju o domacnost. Mozem povedat, ze robi ovele viac ako robi vacsina muzv, ktori maju domacnost. Nevylozi umyvacku? A co pan je digitalny aby to nemohol spravit on? Vacsi problem je to, ze nejde do prace ked sa jej nechce ako to, ze nevylozi umyvacku. Toto by bolo treba riesit a nie to, ze poumyva dlazku len raz tyzdenne. Kolkokrat by ju mal umyvat, ked su doma len dvaja?
@viestta ale no tak, máš pocit, že ja tu od začiatku riešim starostlivosť o domácnosť? Nie. Ja od začiatku riešim prácu. Domácnosť som zapojila v tom zmysle, že sú to úplne bežné činnosti, ktoré robíme všetky (popri práci, popri deťoch, popri koníčkoch). Mne je úplne jedno či upratuje podlahu 1x do týždňa alebo 2x do dňa, to je skutočne na nej. Poukázala som na to, že nerobme z toho takú veľkú vec, keďže tieto veci robíme všetky doma. Niektoré s pomocou partnera, niektoré bez nej.
TY chceš aby zostala doma najprv a potom sa sťažuješ že nechce sa jej chodiť nikde.Keby si ma tak izoloval skončila by som to s tebou. Najprv nechceš aby chodila do roboty potom sa sťažuješ že do nej nechodi.Bývate 2 deľba v domácnosti práce by mala byť rovnaká mal by si si uvedomiť. Aj ostatný chlapi chodia do roboty a pomáhaju ženám. Aký je problém vybrať veci z umyvačky aký je problém zapnuť roboticky vysaváč.Namiesto toho sa budeš len sťažovať ak by ste mali dieťa ONA by bola doma starala by sa o dieťa o teba aj by upratovala a ešte by ste platili všetko na polovicu. Urobi za teba ja by som si to vyučtovala na jej mieste.Je leniva TY ju izoluješ mala by sa s tebou rozisť kým je ešte čas.Keby môj muž povedla že toto alebo toto neurobi čo sa nestane tak ja by som mu slúžku nerobila a dala si to zaplatiť v tom som nekompromisna.A chodime do práce obaja ja ešte aj podnikám takže ak žijeme dvaja v dome každý musi robiť svoju časť roboty.TY len aby všetko robila ONA TY si prišiel odkiaľ zastarale názory typu všetko robili ženy chlapi išli zarabať je stare a prímitivne.Normálny človek moderný mladý v 21 storoči nemôže myslieť že ženy majú byť doma upratovať variť prať žehliť.TY keby som bola s tebou tak TY by si makal ako fredka ja by som Ti dala vypisovať že je lenivá. Len čo by si prišiel s práce tak už by si mal úlohy.Je na teba veľmi mäkka.Najprv že aby do roboty nechodiala ked nechodi je zlé.Však TY si nevyzrety ani nevieš čo vlastne chceš.TY by si nemal byť ani vo vzťahu.Nevieš ako to chodi.Sú ženy že zarabajú viac ako chlapi takže nie žena všetko musi robiť.TY si prišiel z akej jaskyne.Najprv si ujasni čo v živote chceš a potom konaj.Najprv urob svoju robotu v domacnosti svoj diel roboty a potom vypisuj.TY len priateľka je taka toto neurobila doma a TY robiš čo bývate dvaja tak si delime povinnosti v domacnosti. Zobud sa kým je čas ja na jej mieste s tebou ukončim vzťah.Jediný v tomto vzťahu neschopný a lenivý si TY a nie ONA.Lebo hovoriť že nemusiš chodiť do roboty a potom že prečo nechodi môže len schizofrenik.
skôr vydeľovať peniaze takto sa začina neskôr sa nebude môcť už ani kontaktovať z rodinou, a ešte čo TY si same prekvapenia.A peniaze od teba bude mať za zaslúhy že za vynesenie smetie 5 eur povysavanie 7 eur a tak dalej neblázni ak by mala rozumu už dávno s tebou nie je.
@0kristina0 presne máš pravdu čistý manipulátor čo ju buzeruje a bude jej vydeľovať peniaze.A pán tvorstva asi jediný chlap čo je zamestnaný.
@alickapusinka mňa by len zaujímala jedna vec a toto mi prosím objasnite. Prečo z neho robíte manipulátora a budúceho tyrana. Vám keby muž povedal: “Vieš čo? Ja sa o teba postarám a ty ostaň doma a staraj sa o domácnosť.” Ostali by ste doma a starali sa o domácnosť aj keby ste nechceli? Povedali by ste len: “Dobre.”? Veď jeho priateľka je dospelá osoba, s vlastným životom, vlastným rozumom a spôsobilosťou na právne úkony. Ja absolútne nechápem, prečo tu robíme zo slečny nejakú nekompetentnú sa vyjadriť k vlastnému životu a postaviť sa sama za seba. Navyše čo sa týka nejakej deľby práce, prečo zas robíme z neho neschopáka a človeka, ktorý by mal makať ako fretka? Ako ja neviem, ale Vám príde okej, že ak niekto finančne zabezpečuje celú domácnosť tak po návrate z práce má robiť ešte domáce práce, ktoré žena, ktorá je doma úplne v pohode stíha? Nebavíme sa o umývaní okien, ale o vyložení umývačky riadu. Ja napr. pracujem, starám sa o domácnosť a vôbec od partnera nevyžadujem, aby mi v domácnosti pomáhal, pretože zabezpečuje našu, nazvime to, finančnú stabilitu a príde mi to úplne normálne a fér. Ak by to malo fungovať v domácnosti tak, že všetko ide pol na pol, okej, ale takto keď to niekto zabezpečuje po full stránke?
@di1234 A podľa teba toto je prejav lásky muža k žene? Ako môže len jedného muža takáto myšlienka napadnúť?! A peniaze budú ako? Jaj, on sa postará o ňu ako rodič o svoje dieťa. Bude jej nariaďovať a zasahovať, že čo si môže, alebo nemôže kúpiť.
To, že na začiatku vzťahu “prikývla” zo zaľúbenosti, to neznamená, že je šťastná.
Apropo! Prečo by mala vstávať do tej kuchyne, či kam chodí?! Veď nechcel sa o ňu postarať? Už tu cítiť manipuláciu. Celé zle! Je nešťastná a musí sa zamestnať, osamostatniť sa, nič iné jej nepomôže!
Nechcela by som mať frajera ako si ty. Ani sa nedivim že má psychickej problémy
@eva112014 ja nehovorím, že je to prejav lásky a nikde som to ani len nenaznačila. Prečítaj si čo som písala ešte raz keď tak ja celý čas hovorím, že tu robíte zo slečny jednu chuderku utrápenú, zmanipulovanú, nešťastnú a v budúcnosti týranú v stále väčšej a väčšej miere a neberiete do úvahy jej slobodnú vôľu. Raz keď nechcem ostať doma tak hold neostanem doma. Bodka. Keď ma partner “núti” ostať doma a ja nesúhlasím s takýmto správaním partnera, postavím sa za seba a vykomunikujem si to alebo od toho partnera odídem. Bodka. Navyše…vy všetky tu máte vešteckú guľu, že viete čo on jej bude alebo nebude prikazovať? Od začiatku tvrdím, že slečna má chodiť do práce. Ak sa KONSENZUÁLNE dohodnú na tom, že do práce chodiť nebude a bude sa starať o domácnosť, tak sa má proste postarať o domácnosť. Posledná vec (subjektívne ponímaná) - ak raz môj partner zarába niekoľonásobne viac a zabezpečuje nám bývanie, autá, dovolenky a neviem čo všetko vďaka jeho práci, snáď je fér, že po návrate domov mu nedám úlohy, lebo však nie som v domácnosti sama. Odo mňa by partner nevyžadoval vzhľadom k môjmu príjmu, aby som sa podieľala napr. na nákladoch na ubytovanie na dovolenku, ale s radosťou ho za vlastné zarobené peniaze pozvem na tej dovolenke na dobrú večeru a vracia sa do domácnosti, v ktorej nemusí vykladať umývačku. Všetko je o vzájomnej dohode. Nerobme tu však z niekoho nesvojprávne chúďatko a z iného bezemočného tyrana. Nie na základe tých málo informácií čo tu boli napísané.
Je síce pekné že ju chceš zabezpečiť ,ale tým jej vytváraš len zlatú klietku v ktorej nieje šťasná ty si buduješ kariéru a ona má byť len doma poprípade na.brigade v kuchini mňa by to nenaplňalo ako sa má tešiť na zajtrajší deň keď zas bude len stereotip dookola to isté v kuchini asi ťažko postúpi na lepšiu pozíciu čo ju baví?čo robí celé dni keď je doma ?nepíše si s niekym cez net?nemá kamarátky s ktorými by išla von konečnom dôsledku sa to všetko že si ju chcel fina nčne zabezpečiť po rokoch otočí proti tebe a láska pôjde do kelu bude sa cítiť ako bábka v tvojich rukách mala by si nájsť stálu prácu začať prispievať na domácnosť,stravu ,výdavky aby si začala vážiť teba si ešte mladučky a nevieš pochopiť že žena potrebuje nječo budovať,podielať sa aby si nepripadala tak zbytočna a frustrovaná keď všetko čo má len z tvojej strany zabezpečené
Prepáč, ale asi jej už šibe zo sedenia doma, aj mňa by prclo...možno upadá do depresii pomaly a isté.
Chodi k psychológovi? Mozno by si mohla urobiť nejaký rekvalifikačný kurz alebo pomaturitné ci výšku. Možno ju nenapĺňa praca v kuchyni a chce od života viac. Skúste sa o tom porozprávať ked sa bude dat

@di1234 ak hovorí že sa nič nedeje a odíde inam, myslíte si, že si bude chcieť hľadať prácu? To by ju tam musel jej priateľ vyhnať pomaly.
Ako tu nie je riešenie ani ani, dokiaľ ako ste aj písali, ona nebude sama chcieť. Či už jedno alebo druhé. Zmena musí ísť od nej.