Ako riešiť problémy s matkou po svadbe?
Ahojte ,
Mali sme svadbu, dnes je ďalší deň a mňa trápi,že moja matka sa zachovala ako keby ani neexistujem
Idem rovno k pointe, moji rodičia sú rozvedeni a mama zle znáša svojho ex manžela, môjho otca.
Od polovice svadby nás začala ignorovať mňa ako nevestu , nerozprávala sa s nami, netancovala a ani sa s nami nerozlúčila na konci svadby. Od hostí ktorí sedeli pri nej som sa dozvedela že celý čas len intrigovala a riešila iné veci ako svadbu svojej dcéry a tešenia sa z toho. Môj otec mi pomáhal celú svadbu,pýtal sa či niečo potrebujem a podobne. Dnes na ďalší deň som jej teda napísala že ako, neodpisala mi napriek tomu,že pozerá príbehy a vidim ju online. Sklamalo ma ,že na našej svadbe potrebovala riešiť minulosť a nevedela sa cez to preniesť a schytali sme to my. Už tak pár hodín kvôli tomu plačem . Neviem ako sq mám voči tomu zachovať a je mi to veľmi ľúto. Svadba bola krásna ale toto ma veľmi zasiahlo. Pochybujem že ona sa prvá ozve a poda nejaké ospravedlnenie. Ako by ste sa zachovali vy? Už naozaj neviem
uplne ťa chápem , je to tažká situácia avšak ty s tym nič nespraviš jej je to jedno a ty sa trápiš
na mojej svadbe teta vyvolala bitku ( stryko a bratranec ) obaja sa mi na druhý deň ospravedlnili ona nič je to 5 rokov a doteraz sa tvari že je všetko ok , odstrihla som ju
mama sa tvári že prehánam a že je to v poriadku
tiež ju pomaly eliminujem , nepestuj toxické vztahy jediny kto sa bude trápiť si ty
V tejto chvíli a ešte pekných pár dní to nijako nerieš.Mas predsa medové týždne, nenechaj si ich nikým a ničím pokaziť.V prípade, že od mamy nepríde žiadne vysvetlenie, ospravedlnenie,nesil to, ale ani ju inak nekontaktuj. Je smutné, že sa ani v okamihu, ktorý mal byť pre teba výnimočný,,sa mama nevedela povzniesť nad minulosťou
Smutne. Škoda, že aspoň v taký výnimočne deň sa neprekonala a nenechala minulost minulosťou
Už sa netráp. Ty už máš manžela a budeš mat novú rodinu. Pozeraj dopredu a mamu nechaj už tak. Ona sa rozhodla žiť minulosťou
A nie je nahodou Tvoja mama tak trochu heeerecka okolo ktorej sa musi tocit svet? Ze sa nedokaze ani v takyto den ovladnut a musi Ti ho skazit?
tak jej len napis ze ta mrzi,ze sa nebavila a riesila veci z minulosti namiesto radovania sa zo svadby vlastnej dcery .. a budes rada az sa ozve ked ju to prejde .. napis ze rovnako ako ju mas rada aj tvojho otca a nechces stat medzi nimi a ani to nechces od nich ... a viac by som sa neozyvala iste nie prva
@anonym_autor nuž asi je velmi ublížená aj po rokoch.Moja mamina tiez nikdy n3odpustila ani prr svoje dobre jej ex ju bil,pil všetky peniaze prehral.Tažky zivot 3 deti a veru ani po rokoch sa nevie preniesť a kto ju má chápať viac ako vlastné deti? Zrejme aj to je a bola dobra mama prepac si to mogla dovolit ...zlihať lebo jej duša je ubolena....mozno ani nevies ako sa k nej tvoj otec choval
@anonym_autor nuž asi je velmi ublížená aj po rokoch.Moja mamina tiez nikdy n3odpustila ani prr svoje dobre jej ex ju bil,pil všetky peniaze prehral.Tažky zivot 3 deti a veru ani po rokoch sa nevie preniesť a kto ju má chápať viac ako vlastné deti? Zrejme aj to je a bola dobra mama prepac si to mogla dovolit ...zlihať lebo jej duša je ubolena....mozno ani nevies ako sa k nej tvoj otec choval
@anonym_571c09 pochybujem ,že by mojim súrodencom spravila to iste. Je to svadba jej dcéry , prečo to potrebovala ťahať tu? Pomáhame jej s manželom stále a ona si to neváži vôbec
My mame v rodine tiez jeden rozvedeny par, kde ta zena robi presne taketo teatro. Najprv vykrikuje, ze ona tam nepojde, ak pojde on, potom teda pride, cely cas utrpne pozera na vsetkych(asi ju mame lutovat), a ked jej ex odide skor, zacne ho a aj jeho novu zenu ohovarat. Proste psycho. Ostala ohrdnuta, ze ju opustil, a teraz svet, zrut sa😃
@anonym_571c09 no nech by sa stalo čokoľvek toto neospravedlňuje jeden deň sa prekonať pre vlastné dieťa ....
@anonym_571c09 pochybujem ,že by mojim súrodencom spravila to iste. Je to svadba jej dcéry , prečo to potrebovala ťahať tu? Pomáhame jej s manželom stále a ona si to neváži vôbec
@anonym_autor no to uz naozaj nevidime do tvojej rodiny do pocitov mami ..musis sa jej to narovinu opytat a mozno bola v euforii ze ked ona mala svadbu ze to nevyslo proste ...a slova nevazi si vobec ...som zrejme inak vychovana ja som rada ze tu mam este maminu ja si neviem predstavit zivot bez nej...komu zavolam ku komu pridem na kavu kto mi poradi ked niexo nebudem vediet proste v prvom rade si ty vaz maminu chod za nou a povedz jej co citis ak ti to ozaj ublizilo nebud ticho
@anonym_571c09 V záujme svojej dcéry by som sa premohla,aj keď mi jej otec ublížil.Znama mala tiež peklo v manželstve/bola bita, ponižovana, doslova musela s deťmi utiecť zo spoločnej domácnosti a dokonca jej bývalý nerobil zlo v stave opitosti, ale triezvy/Po rokoch sa ženil jej najstarší syn a na svadbu pozval oboch rodičov.Absolvovali ju ako inteligentní vyrovnaní ľudia.Dokonca, keďže svadba bola v blizkom zahraničí, tak aj dlhú cestu vlakom absolvovali spolu
@anonym_autor tak práve pre toto mal bratranec svadbu na dvoch miestach súčasne. Rodičia nevesty by nedokázali existovať v jednej miestnosti, tak jej otec a asi 12 príbuzných z otcovej strany boli v osobitných priestoroch pár sto metrov od nás.
mama je tak trochu viac ako manipulátorka. určite taká nebola iba dnes 😔
píšeš že otec ti pomáhal - teda ona tam bola navyše podľa nej, proste ty si si vybrala otca. tak ti to dáva pocítiť teraz…
ty s tým neurobíš nič. je to jej postoj… ty už len musíš prijať mamu takú aká je…
Nekaz si svoje šťastné obdobie negatívnym a zlým človekom. Toto nie je mama, ktorá vlastnej dcére toto urobí na svadbe keď ju miluje. Nič nechaj to tak nepíš jej, nekontaktuj ju. Ona sa ozve. Napísala si jej jasne ťa odignorovala. Nepodlizuj sa jej aj tak tým nič nedosiahneš iba ty si škodíš.
@anonym_autor Blahozelam k sobasu. Ty by si si mala uzivat medove tyzdne a nie plakat hodiny koli zdutej mame. Tvoj muz asi tiez nebude stastny ked ma doma uplakanu mladomanzelku. No mama dosiahla svoje. Pokazila ti radost zo svadby. Toto by som jej nedovolila. Kaslat na nu. Ty si teraz vydata. Tvoj muz a vasa nova rodina je to najdoleziejsie. Nikomu (ani mame) nedovol aby vam znicil spolocne stastie. Mamu nezmenis, nesnaz sa o to. Ak potrebuje intrikarcit na tvojej svadbe, kasli na to. Je to jej zivot. Nech si ho zije v mizerii. Teba sa to uz netyka.
Zalezi ako sa k tomu postavis. Ty mas moznost sa voci jej zlobe obrnit, nepripustit si ju.
Hned zajtra sa s muzom zbalte a chodte niekam na tyzden na medove tyzdne. Len vy dvaja. A ked sa vratite povedz mame ako ta nahnevala.
Ja nechápem čo sa vlastne stalo. Tak netancovala, nebavila sa, bola ofučaná atď. ale kde je problém? vyvádzala, vykrikovala, búchala po stole? Asi nie. Pokiaľ.len ticho sedela a vravela okolosediacím o minulosti, tak nech, aspoň to zo seba dostala von. Ja nechápem kvôli čomu reveš a ako ti ona skazila deň. Veď si sa bavila, bavili sa ostatní. Veľmi to hrotíš.
@anonym_autor tak práve pre toto mal bratranec svadbu na dvoch miestach súčasne. Rodičia nevesty by nedokázali existovať v jednej miestnosti, tak jej otec a asi 12 príbuzných z otcovej strany boli v osobitných priestoroch pár sto metrov od nás.
@anonym_fa7ceb To ako z filmu. v Priateloch tak mala Rachel narodeniny na 2 miestach naraz.
To novomanzelia pendlovali celu svadbu medzi dvoma miestami, ci ako sa tych 12 ludi tam zabavalo?
moji rodica sa nenavidia ze veeeelmi velmi velmi prevelmi.... ale nejako sa ten den prekonali. zvladki sa ignorovat nikto neplakal a nekrocal. to na mojej stuzkovej moja mamina este plakala. a tak
Mna zaujalo ze od hosti som sa dozvedela.
To ti oni prisli povedat? Divne.
Mozno ju bolela hlava, mozno jej ex nieco "pekne" povedal.
Tvoja matka je zrejme "večne ublížená obeť". Sama sa pasuje do tejto role tak náruživo a je jej ukradnuté, že sú určité situácie, kde by sa do popredia malo dostať niečo iné, napríklad tvoj veľký deň. Väčšinou sa takýto človek snaží všetko a všetkých zatieniť svojim "oprávneným bôľom". Moja svokra na našej svadbe všetkým rozprávala, že jej syn, ženích, je len povrchovo zamilovaný a časom ho to prejde a zasa sa vráti k nej. Zanovito a teatrálne sedela za stolom a odmietala sa čohokoľvek napiť a najesť, svadobnú tortu od seba odstrkovala. Robila scény a keď sme ju tam teda nechali sedieť samu v kúte, nech si robí čo chce, dovalila sa a začala robiť scény na parkete. Každému, kto za ňou z ľútosti (herecky misterne vyzerala ako chúďa), začala rozprávať kto, kedy a ako z jej rodiny zomrel. Z vlastného syna na svadbe pred našimi priateľmi, ktorých ona ani nepoznala, spravila hovädo, ktoré sa o ňu už nezaujíma, samozrejme kvôli mne. Bolo toho veľa a väčšinu z toho mi povedali priatelia a známi až po svadbe, že sa tam vedľa nej a kvôli tomu čo o nás hovorí, cítili veľmi nepríjemne. Niečo sme zaregistrovali už na svadbe, ale odmietli sme pristúpiť na jej hru a vyvolávať tam scény, tak sme ju ignorovali a to ju popudzovalo ešte viac. Na svadbu mala vybavený dovoz aj odvoz, viezol ju môj tatino, na noc sme jej objednali apartmán, ktorý bol väčší než naša izba a izba kohokoľvek iného. Aj ten ráno ofrfľala, že posteľ bola maximálne nepohodlná a nevyspala sa. Svadbu a všetko naše nadšenie z nášho dňa sa snažila všemožne pokaziť. Prečo to píšem, my sme si ten deň pokaziť nedali. Mamu nerieš, je to jej problém, že je aká je. Chápem, že ťa to mrzí, ak sa takto správa vlastná matka na tvojej vlastnej svadbe. Ale už ti dogabala svadobný deň, nedaj si pokaziť aj medové týždne, taký človek za to nestojí.
Moj ex na synovej stuzkovej sa odmietol so mnou rozpravat a na dcerin vencek odmietol ist uplne. Nechapem ludi, co sa nedokazu zmierit s minulostou a rozvodom, ci si neuvedomuju, ze svojim spravanim iba ublizuju svojim detom. Dcera mi preposlala spravu, ktoru jej poslal - ze ma vysvetlit svojej MATKE, z nema len na poziadanie tolko penazi (dcera riesila vodicak), ze sa budem musiet usppkojit so splatkami. Ale spat k tebe..ak by sa moja mama takto zachovala na mojej svadbe, velmi by sa ma to dotklo. Asi by som to chcela vyriesit rozhovorom s nou.
Tvoja matka je zrejme "večne ublížená obeť". Sama sa pasuje do tejto role tak náruživo a je jej ukradnuté, že sú určité situácie, kde by sa do popredia malo dostať niečo iné, napríklad tvoj veľký deň. Väčšinou sa takýto človek snaží všetko a všetkých zatieniť svojim "oprávneným bôľom". Moja svokra na našej svadbe všetkým rozprávala, že jej syn, ženích, je len povrchovo zamilovaný a časom ho to prejde a zasa sa vráti k nej. Zanovito a teatrálne sedela za stolom a odmietala sa čohokoľvek napiť a najesť, svadobnú tortu od seba odstrkovala. Robila scény a keď sme ju tam teda nechali sedieť samu v kúte, nech si robí čo chce, dovalila sa a začala robiť scény na parkete. Každému, kto za ňou z ľútosti (herecky misterne vyzerala ako chúďa), začala rozprávať kto, kedy a ako z jej rodiny zomrel. Z vlastného syna na svadbe pred našimi priateľmi, ktorých ona ani nepoznala, spravila hovädo, ktoré sa o ňu už nezaujíma, samozrejme kvôli mne. Bolo toho veľa a väčšinu z toho mi povedali priatelia a známi až po svadbe, že sa tam vedľa nej a kvôli tomu čo o nás hovorí, cítili veľmi nepríjemne. Niečo sme zaregistrovali už na svadbe, ale odmietli sme pristúpiť na jej hru a vyvolávať tam scény, tak sme ju ignorovali a to ju popudzovalo ešte viac. Na svadbu mala vybavený dovoz aj odvoz, viezol ju môj tatino, na noc sme jej objednali apartmán, ktorý bol väčší než naša izba a izba kohokoľvek iného. Aj ten ráno ofrfľala, že posteľ bola maximálne nepohodlná a nevyspala sa. Svadbu a všetko naše nadšenie z nášho dňa sa snažila všemožne pokaziť. Prečo to píšem, my sme si ten deň pokaziť nedali. Mamu nerieš, je to jej problém, že je aká je. Chápem, že ťa to mrzí, ak sa takto správa vlastná matka na tvojej vlastnej svadbe. Ale už ti dogabala svadobný deň, nedaj si pokaziť aj medové týždne, taký človek za to nestojí.
@natalka13 každopádne to ale nemala prenášať na dcéru. či? je normálne že keď ma bolí hlava tak sa dcérou rozlúčim. keď ma naserie ex, tak poviem dcére že idem ... jej mama ale vypla zvuk a ani po svadbe sa jej neozýva ...
Ja nechápem čo sa vlastne stalo. Tak netancovala, nebavila sa, bola ofučaná atď. ale kde je problém? vyvádzala, vykrikovala, búchala po stole? Asi nie. Pokiaľ.len ticho sedela a vravela okolosediacím o minulosti, tak nech, aspoň to zo seba dostala von. Ja nechápem kvôli čomu reveš a ako ti ona skazila deň. Veď si sa bavila, bavili sa ostatní. Veľmi to hrotíš.
@anonym_c6cd0f Rozumný človek vie kedy sa má so svojimi problémami stiahnuť do úzadia a nechať v popredí človeka, ktorému ten deň patrí. A ešte ak ide o matku, ktorá takto kazí svadobný deň vlastnej dcére. Pozerať sa na vlastnej svadbe ako vlastná matka sedí ako kôpka nešťastia a svadobným hosťom kazí náladu svojimi nespracovanými sračkami? Ktorá normálna matka toto svojej dcére spraví?
@anonym_autor Na mamu kašli, ju nezmeníš a ani to, čo tam stvárala. Sústredila by som sa na to krásne, čo ste zažili, to si musíš zapamätať.
@anonym_c6cd0f Rozumný človek vie kedy sa má so svojimi problémami stiahnuť do úzadia a nechať v popredí človeka, ktorému ten deň patrí. A ešte ak ide o matku, ktorá takto kazí svadobný deň vlastnej dcére. Pozerať sa na vlastnej svadbe ako vlastná matka sedí ako kôpka nešťastia a svadobným hosťom kazí náladu svojimi nespracovanými sračkami? Ktorá normálna matka toto svojej dcére spraví?
@anonym_00b054 Tak mala za ňou ísť a porozprávať sa s ňou a neprizerať sa len. Aj tak si myslim, že autorka preháňa.
@natalka13 každopádne to ale nemala prenášať na dcéru. či? je normálne že keď ma bolí hlava tak sa dcérou rozlúčim. keď ma naserie ex, tak poviem dcére že idem ... jej mama ale vypla zvuk a ani po svadbe sa jej neozýva ...
@biba_18 Samozrejme, že nie. Ja so správaním matky nesúhlasím, ale škody už napáchala. Pokazila vlastnej dcére dojem z vlastnej svadby. Píšem nech si dcéra nedá pokaziť aj zvyšok medových týždňov.
@anonym_00b054 Tak mala za ňou ísť a porozprávať sa s ňou a neprizerať sa len. Aj tak si myslim, že autorka preháňa.
@anonym_c6cd0f Predpokladám, že by po takomto rozhovore matka začala robiť hlasité scény a plakať, to by situáciu ešte zhoršilo.
Ja by som ju bloklama takisto aj vyhodila zo života

Zamrzí, ale vydávala si sa. Máš zrejme svoj život, už svojho manžela, svoje starosti a radosti a nie lipnúť na matke a jej nevyriešených mindrakoch. Píšeš, že svadba bola pekná, tak prečo si kazíš ten pocit? Nie si tehotná, keď si taká precitlivena?