Ako riešiť problémy s partnerovou dcérou ?
Ahojte, síce veľmo nepíšem do diskusií, ale už som na dne. Chcela by som vedieť názor, resp. skúsenosti od vás ktoré žijete s partnerom a už vlastným dieťaťom. Môj priateľ má 13 ročnú dcéru a máme spoločnú 18 mesačnú dcéru. Bývame v dome mojej mami, ale samy... ide o to že partnerova dcéra je tak trochu nevychovaná a rozmaznaná, nechcem aby to zle vyznelo... úpravu styku nemajú určenú, chodila k nám hocikedy chcela. Až kým mi nedošla trpezlivosť a povedala som partnerovi že nechcem aby k nám chodila a nech s ňou chodí radšej k starým rodičom. Mám z toho strašné výčitky, ale nevidela som inú možnosť. Dala by som jej prvé posledné, dostávala darčeky, varilo sa čo chcela, robili sme čo chcela, ale začala v dome robiť zle, začala kradnúť veci, nejaké veci,, náhodou " rozbila, klamala a najhoršie je za všetko vinila ostatných, ohovarala nás po susedoch že ju bijem, že sa o ňu nestarám, začala na sociálnych sieťach zverejňovať moje fotky a fotky spoločnej dcérky, aj keď som jej vravela že si to neželám... keď sme si kúpili niečo do domácnosti hneď to referovala mame a potom od priateľa chceli peniaze,. Máte niekto obdobnú skúsenosť? Mám výčitky že som sa tak zachovala, že som zakázala aby k nám chodila, ale nepomohlo ani rozprávanie, vyhrážanie, nič. Priateedala žek tmáieť aj ja a pritom ja som nebola dôvod ich rozchodu, všetko sa
@laguna28 ďakujem za príspevok. My sme sa jej snažili dohovárať, určovať pravidlá, ale stále bol iba problém, či po dobrom alebo po zlom nikdy nič nefungovalo. Uvidíme čo z toho bude, ale dala si mi nádej, len by som nechcela aby sa nejak pohnevala s matkou, stačilo by mi nech nás rešpektuje. Ďakujem ešte raz
@laguna28 ďakujem za príspevok. My sme sa jej snažili dohovárať, určovať pravidlá, ale stále bol iba problém, či po dobrom alebo po zlom nikdy nič nefungovalo. Uvidíme čo z toho bude, ale dala si mi nádej, len by som nechcela aby sa nejak pohnevala s matkou, stačilo by mi nech nás rešpektuje. Ďakujem ešte raz
@katusik2222 Ahoj Katusik, zaujimalo by ma ako to dopadlo, riesim nieco velmi podobne ale nastastie nemame spolu deti. Dcere sa nas podarilo rozdelit, nebyvame spolu ale manzel velmi po tom tuzi vztah zachranit. Ja ho lubim ale bojim sa ist do toho znovu, bolo to strasne.. ze ci to ma nadej casom sa utriast, jejo dcera ma skoro 13 rokov teraz a sprava sa presne ako opisujes ty, otec nic nevidi, ma ju ako svaty obrazok. Dakujem 🙂

@katusik2222 dúfam že vám to pomôže. My sme niečo podobné mali s manzelovou dcérou s 1 manželstva. Hrala na dve strany a maminka ju huckala, že mi sme pre ňu cudzí, že len ona je jej rodina a moje deti jej nie sú súrodenci, atď. Vysvetlili sme jej že my sme rodina a že by sme boli radi keby do nej patrila. Určili sme pravidlá, že si navzájom neklameme, pomáhame si, o problémoch hovoríme, atď. Dcéra pochopila a bohužiaľ to došlo do štádia, že si uvedomila správanie svojej matky a teraz už žije s nami.🤷