Ako riešiť problémy s urnou v rodine?
Mama nám zomrela v marci, my súrodenci sme sa dohodli že vzhľadom na okolnosti bude najlepšie riešenie kremácia. Jej urna je u brata v byte a švagrinej to veľmi vadí. Brat chce aby jej pozostatky boli položené na posledné miesto odpočinku tak že btam budeme všetci súrodenci, ale momentálne to nie je možné. Švagriná však tlačí na brata aby sa mamy zbavil. Na dedine kde bývala není ani uránový háj.
@vladkokotny si nahlaseny za vulgarizmy
Akoze sorry, ale vy traja surodenci nie ste a ocividne ani tak skoro nebudete schopni sa stretnut v jeden den na jednom mieste, ale budete tvrdohlavo trvat na tom, ze urnu ulozite spolu. Toto mne hlava neberie.
Ja zas chapem, ze nie kazdy chce mat cintorin doma, aj ked mne osobne taketo veci nevadia, ale nevadia mi ani pavuky ci hady a inym ano, tak hadam ich tym nebudem obtazovat.
Takze v tomto pribehu ste pre mna idioti vy traja, len fnukanie ako sa neda 🤷♀️
ja byt tou svagrinou, tak nikomu nevyvolavam, urnu vysypem na zahrade a brata nech aj slahne.. ta musi mat dobre nervy, ze s nim zije.. on nie je nicoho schopny, ale bude si diktovat podmienky
akože čo chceš od nás? Som fakt nepochopila...
Napíšeš tému že švagrinej vadí vaša mama aj po smrti- áno vadí, a vôbec sa jej nečudujem. Pozostatky cudzieho zosnulého človeka ani ja a asi nikto netúži mať doma vycapene kdekoľvek, tobôž na poličke.
Tvoj brat je neschopný, tupelo, tak zavolajte pracovníka pohrebnej služby nech zoberie z bytu urnu a uloží ju u nich v sklade, kým sa 3 nezvládnete dotrepať naraz na 1 miesto. Alebo nech ju rovno uloží do hrobu k otcovi a vy si prídete urobit obrad či symbolickú rozlúčku keď vám to vyjde
Na švagrinú sa teraz nehnevaj, buď rada že nevyhodí brata aj s urnou ...
A ak neprídete 5rokov? 10rokov? Ja osobne by som rovnako ako švagriná bola za to ju urobit. Ved nie ste absolutne schopni robit nic, neviete termín kedy, neviete ako.
Nebudemm at urnu na očiach alebo mysli neustále, plus podka mňa to zle pôsobí na pozostalých. Mali sme urnu doma asi týždeň s to bolo iné psycho. Okrem.tohi ze sa blízky ťažko zrovnavali so situáciou, ešte chodili okolo urny a fotocky.
Brat nech nájde urnovy háj, miesto kam ju umiestnite. Nech to urobi a rozlúčku si spoločne a posedenie viete urobiť pre seba neskôr.
Ako môže predávať dom,ak mu nepatrí?Keďže píšeš,že neprebehlo dedičské,tak dom je písaný na mu?A ktorý brat to predáva,ten z Ameriky?Asi urna nie je najväčší problém,však?Ako som čítala vyššie,daj sa na prvé miesto,tvoje zdravie by malo mať prednosť pred všetkým.Zelam skoré uzdravenie.
Počkaj,veď mama bývalá sama a brat išiel k švagrinej...tak prečo mama "nepočka" sama vo svojom byte?
Poslať urnu poštou?
Brat sa nasťahoval k partnerke do bytu...d9bre rozumiem,ze on drží urnu jeho mamy v partnerkynom byte?
Tak píšeš ze brat sa nasťahoval k priateľke tak to. Nie je švagriná a nie je u brata v byte ale v jej byte... A chápem ze jej vadí urna s popolom a nie k to v nej je,. Brat nie je schopný vybaviť miesto kde by bola urna odložená ale dom po matke predávať dokáže....
A tiež mi príde zvláštne ze sa hneváš na "švagriná" ze jej matka vadí, pritom sama píšeš ze každý vzťah stroskotal kvôli správaniu matky a dokonca ani opatrovateľka nevydržala.
Úprimne ja by som. Ani urnu vlastného rodiča doma nedrzala...
Ona nie je tvoja švagriná je to partnerka tvojho brata, pre vás cudzí človek oná nemá prečo dávať na vaše problémy čo i len 1 cent. Darmo nadávaš na bratovu partnerku keď neschopní ste vy traja
Tak nech ju odložiť švagriná, je to problém?
Ako.sorry. ani ja by som nechcela mať doma na skrini vycapenu urnu...nikoho. a to by bolo.kedno, koho.
A hlavne keď ank nevie ze dokedy.
Tvoj brat je nesvojpravny ked nie je schopny vybavit pohreb? Ty mozes byt este vdacna tej zene (nie je to tvoja svagrina), ze s tvojim bratom vobec je. Takeho neschopaka si uviazat na krk, to chce riadne gule.
Prepáč ja nemôžem z toho....... 😂 Uránový háj tak tam by jej fakt bolo "dobre"...... (Sranda)
@0kristina0 oni boli zasnúbený už pred 2r.brali sa už potom keď brat mal zdravotné problémy
Autorka
Píšeš,že obaja majú partnerky,tak som z toho zmätená aj ja.Nastahoval sa ku nej.Tak sa čudujem,že jej vadí urnám jeho mamy u nej vo vlastnom byte?Niekto rodiča netrpí.My mame v rodine urnu dieťaťa,ktorý bol chorý a nikdy do žiadneho urnoveho hája ani do zeme nepojde.Ale to je dieťa.Tu je uz starý clovek a dokonca svokra.A ešte sa čudujem,že nechce zafinancovat. Je mi ľúto,že máš sama zdravotné problémy, ale toto je na vás detochnie na svagrinej
urobte kompromis, kym sa nezidete, dajte urnu na neutralne miesto ..kde nebude na očiach a zaroveň sa jej nezbavia celkom..easy
mala som taku prihodu s urnou - byv.kolegyna velmi nadavala na manžela, mala jeho urnu v špajzi..a bryzgala naňho, zrazu sa zastavilo auto a vyfuk dymu čierneho nam nafukal dovnutrA, vsetci zacali kašlať a kolegyna šla chtro zavriet dvere..toto neverím, že bola náhoda

@luccija ale môj brat nie je ochotný odložiť urnu ani z políce do spodku skrine aby švagrinej na očiach, kľudne mohli s dať do rodičovského domu na dedinu alebo dať k ich otcovi na cintorín. Ver mi kebyže som schopná postaviť sa na vlastné nohy už som dávno tam a beriem urnu