Ako riešiť problémy s vyzdvihovaním dieťaťa zo škôlky?
Ahojte ako by ste riešili tuto situáciu lebo ja som už zufala. Potrebujem aby partner chodil pre dceru 2x do tyzdna do škôlky. Pracuje na remote. Lenže sa mu nedá, pretože to vadí jeho manažérovi a pravidelne mu v case, kedy ma pre malú ísť, telefonuje. (Je to približne 20minut dokopy) a ja musím odist už z druhej práce kvôli tomu. Nemame nikoho ineho kto by nám malú zo škôlky mohol vyzdvihnúť. Ja som doteraz mala pracu kde mi stačilo byt 2x do tyzdna v kancelárii a teraz neviem čo budeme robiť, keďže si buxem musieť hľadať niečo iné a znovu buxem mat tri mesiace skúšobnú dobu kedy nebudem môcť doma byt vôbec. Obaja pracujeme v IT sfére, obaja 9-17 :/ čo mám robiť? Ja pre ňu chodím 3x a priateľ 2 a ani to sa mu už nedá.
@doriiis to musíš hneď nadávať do debilov?
@dennissa16 ....isto.💪🏻
@anonym_09dfa0 ....a ako by si nazvala tohto pána ty?
@anonym_autor Tie dva dni nech ide pre ňu cez obedňajšiu prestávku. Inak ak je na remote, nemá flexibilnú dobu? A len poznámka k managerovi odo mňa ako bývalého managera, buď majú s partnerom vážny problém v komunikácii (alebo výkone), alebo je to fakt blbec, veď tieto rodinné konštrlácie sa dajú pekne dohodnúť a nastaviť…
Dohodnut si so sefom obednajsiu prestavku v tom.case.
@anonym_autor vyhovorka tvojho muza je dost na prtt. Moj muz calluje casto aj z auta. Mozete si zamenit vy dvaja vyzdvihivacie dni, iny cas vyzdvihnutia, ak je call 20' ako pises, to fakt je prekazka iba v hlave tvojho muza. Odrbkava ta a tlaci do zleho rozhodnutia.
Ty chodíš 3 krát, je teda na mieste aby sa 2 krát prispôsobil muž. Dieťa môže zobrať domov skôr, volať môže aj v aute alebo nadriadenému normálne vysvetlí situáciu a dohodne si hovor na iný čas.
@anonym_autor fakt si nájdite niekoho, kto vam 2x do tyzdna prinesie malu domov. Aj dôchodkyne maju auta a za 40€ tyzdenne sa budu predbiehat. Vas to nijako specialne nezatazi a nemusis kvoli tomu menit pracu.
@anonym_autor muž robí remote, nech si dá do kalendára tie dva dni v týždni dopredu hodinový blocker, a napr začne ráno skôr. V tom čase bude proste mimo pracoviska, veď keď ma remote nemal by byt problém. Za ten krátky čas čo bude off si prinajhoršom dá Bluetooth slúchadla a na call so šéfom sa pripojí cez mobil. žiadny problém, teda pokiaľ ho nemá partner.
A ty nemôžeš pracovať napríklad na skrátený úväzok?
My sme vážne hrozbe *ebnutý národ že u nás takto (ne)fungujú veci.
To čo je za škôlku ktorá končí o 15:30 ? Prečo ? Lebo za komunistov všetci pracovali vo fabrikách do 14:00 tak treba mať ešte nasledujúcich 50 rokov škôlky, družiny do 15:00 a pracujúci rodičia nech sa dajú vypchať
Ja už mám veľkú dceru ale tento náš hlúpy system pomoci rodičom vytáča dodnes. Jasle takmer ziadne, v škôlkach, družine miesto snáď len po známosti, na také ze skolku v mieste kde pracuješ zabudni treba pekne voziť cez dva okresy do miesta bydliska, s každým soplom ta otočia vo dverach takže vkuse očr ka …
Autorka určite nemeň pracu koli dvom dnom. Nájdi si nejakú študentku, dôchodkyňu, inu mamičku so škôlky ktorá ti bude vyzdvihovať dieťa.
Informuj sa v škôlke, vyzisti či vas nieje viac ze by zmenili otváraciu dobu. Ked je tlak zo strany rodičov vedia to posunúť
Pripadne zmeň skolku, napríklad za súkromnú. Zaplatíš síce viac ale ta ten pokoj ti to stoji
Aj ked vola cez teams, nech odpovie bez kamery a normalne s nim rozprava. Sefko je nejaky debil, ktory si mysli, ze je to uloha zeny? Kazdopadne nech to robi aj tak on, jeden tyzden 3 krat a dalsi tyzden 2 krat. Nepolavila by som
- Nech si hodi do kalendara na tych 20-30 minut blocker takze bude pre sefa nedostupny
- alebo nech sa s nim normalne porozprava aby si ten termin presunuli aby malu vyzdvihol
- nech vybavi call pocas cesty
- nech navrhne on inu alternativu
Ale to by najprv musel mat aspon trosku zaujem. Riesenie sa sa najst.
Co je za zruda ten manazer, nech s nim muz hodi taky nevinny dialog, ako by to riesil on, ci nema nejaky dobry napad😡😅
My sme vážne hrozbe *ebnutý národ že u nás takto (ne)fungujú veci.
To čo je za škôlku ktorá končí o 15:30 ? Prečo ? Lebo za komunistov všetci pracovali vo fabrikách do 14:00 tak treba mať ešte nasledujúcich 50 rokov škôlky, družiny do 15:00 a pracujúci rodičia nech sa dajú vypchať
Ja už mám veľkú dceru ale tento náš hlúpy system pomoci rodičom vytáča dodnes. Jasle takmer ziadne, v škôlkach, družine miesto snáď len po známosti, na také ze skolku v mieste kde pracuješ zabudni treba pekne voziť cez dva okresy do miesta bydliska, s každým soplom ta otočia vo dverach takže vkuse očr ka …
Autorka určite nemeň pracu koli dvom dnom. Nájdi si nejakú študentku, dôchodkyňu, inu mamičku so škôlky ktorá ti bude vyzdvihovať dieťa.
Informuj sa v škôlke, vyzisti či vas nieje viac ze by zmenili otváraciu dobu. Ked je tlak zo strany rodičov vedia to posunúť
Pripadne zmeň skolku, napríklad za súkromnú. Zaplatíš síce viac ale ta ten pokoj ti to stoji
@lujza123 Možno je nedostatok personálu a nevedia inak vykryť služby. Učiteľky nebudú ťahať nadčasy zadarmo a zamestnávateľ asi nemá z čoho preplácať a zamestnať niekoho navyše tiež nemá z čoho.
@lujza123 Možno je nedostatok personálu a nevedia inak vykryť služby. Učiteľky nebudú ťahať nadčasy zadarmo a zamestnávateľ asi nemá z čoho preplácať a zamestnať niekoho navyše tiež nemá z čoho.
@zuzanockamt áno chapem ze mala skolka v Hornej Dolnej môže mať nejaké interné problémy, ale v pozadí toho celého je skôr systémová chyba.
Na školstvo aj systém starostlivosti o deti dlhodobo serie, je to kdesi na úplnom konci záujmov.
Škôlky aj školy spadajú pod mesto/obec, obce pod samosprávu, tá zas pod štát. Je milión možnosti a spôsobov ako situáciu zlepšiť, jedine čo chýba je vôľa kompetentných.
Pritom by stačili aspoň rovnaké podmienky pre všetkých. Prečo majú rodičia v meste A k dispozícii štátnu škôlku/školu v mieste bydliska, otvorenú od 6 do 17.30 a rodičia v meste B musia dieťa vyvážať autom bohvie koľko km do škôlky otvorenej pol dňa. Dane platia jedny aj druhý, tak kde sú služby?
Mne proste tato téma vzdy dvihne tlak. Ako som sa ja trápila so škôlkami pred 13 rokmi tak sa trápia mamičky teraz. Absolútne žiadna zmena

Ja som si normalne zaplatila firmu, ktora v tom case ponukala opateovanie deti. Mali zamestnane zeny, ktore chodili opatrovat. Vzali mi dieta z druziny, doviedli do mojej prace a potom sme sli domov. Robila som do 17hod, druzina do 16hod. takzw ked sa muzovi nedalo ( robi na zmeny) tak smw to takto riesili. Skus najst nejaku studentku najlepsie mozno z pedagogickej skoly, aby si mala ako taku istotu ze ma vztah k detom a bude ti vyzdvihovat dieta kym prides z prace.