icon

Ako riešiť rodičov, ktorí nás neberú vážne?

2. okt 2025

Ahojte
Správajú sa k Vám rodičia a svokrovci ako k deťom aj keď ste dospelý ľudia?

Ja neviem môžno som precitlivená alebo čo ale dosť mi to vadí. Mám 30 rokov, muža, prácu, svoje bývanie. Bola som mame zaniesť nákup, rišila že už mám nosiť tričká s dlhym rukávom nie tielka ( mala som tielko pod sakom, vonku nejakých 15-17st a ja autom). Boli me u svokrovcoch a svokor mi ako malému decku že si mám dať hneď papuče lebo prechladnem. Išli sme na dovolenku a svokra hneď radila že v žiadnom prípade do lietadla kabelku ale treba ruksak lebo z kabelky mi vykradnú veci... a táák milion ďaľších príkladov.

Strana
z3
janulik2008
2. okt 2025
@anonym_d113f6

Ja uz take veci deťom nehovorím, ale vnúčatam áno. Príklad. V sobotu sme boli u mladých na návšteve. Sadli sme na terasu, lebo veď bolo slnko. Za chviľu zašlo za dom a vravím 14.r vnukovi , aby sa prezliekol z kraťasov, dal si ponožky a mikinu. Niečo počúvol, niečo nie, že mu nie je zima. Od nedele je chorý. Jeho mama nerieši, deti sú už "velké" (11, 14), obliekajú sa podla seba. Možno preto sú často choré.

@anonym_d113f6 myslím že to tým nie je. Mne a aj sestre to tiež mama vravela, dokonca keď sme počas chrípkovej sezóny ochoreli tak to vraj kvôli tomu že sme chodili slabo oblečené 😁
Zaujímavé však je že tak dá sa povedať chodím doteraz. Tielka mi vadia takže nenosím, taktiež pančuchy alebo silonky? Bŕ 😬😬😬 keď je naozaj zima, ale už musí ozaj mrznúť, tak si dám pod nohavice legíny. Doma chodím 3/4 roka v tričku s krátkym rukávom a to nekurime extrémne.
Zatiaľ čo ja som máločo chorá tak mama ochorie aj keď chodí naobliekaná. Takže podľa mňa to tým veľmi nie je. To by som bola chorá nonstop aj keď uznávam, skolil ma soplik pred pár dňami ale to som chvalabohu prešlo 😉

janulik2008
2. okt 2025
@anonym_146b34

@anonym_8b3ec6 Môj 17.r.chodí v kraťasoch a ráno 1st.ak nie 0😵😬 Môžem sa aj na hlavu postaviť aj tak si dá a urobil ako chce a ešte on je urazený.

@anonym_146b34 mne je zima aj za nich 🤣

miskakyblik
2. okt 2025

@anonym_autor keď mi zomrela babička, z maminej strany, mamina mi hovorila že najsmutnejšie jej vždy príde že u pre nikoho nieje dieťa, že jej už nikdy nikto nepovie aby si nezabudla kľúče a mobil, že keď sa jej nevydaril koláč už nikdy nebude počuť nevadí Ivetka hlavne aby sa horšie nestalo a Ivetka daj si papuce, nech mi nenastydnes....veľmi jej chýba ťa rodičovská láska pretavena do láskavého ,,napominania,,....pokiaľ to nieje urážlivé, je to myslené v dobrom, pousmej sa a skús v Tom vidieť láskavosť. Raz ti to už mama nepovie , a nikto na svete to už nebude s tebou myslieť tak ako rodič...niekto tam vonku by dal čokoľvek aby mu mama povedala, daj si kabát ... Skús sa povzniesť nad to čo ti neubližuje a je myslené dobre...

Strana
z3