Ako riešiť rodinné konflikty pre rozhodnutie nemať deti?
Začnem tým, že mám 26 rokov, som zatiaľ šťastne single, vzťah si nehľadá a pravdupovediac ho ani nechcem. Mám svoje ciele a chcem ich dosiahnuť.
Napriek tomu, že som podľa niektorých ešte mladučká, viem, že nikdy nechcem mať deti. Som pevne rozhodnutá a úprimne dúfam, že sa môj názor nezmení.
Moja mama, aj príbuzní sa niekedy pýtajú, kedy si nájdem frajera, vydám sa a budem mať deti. Že na to mám už roky. Pravdupovediac, ani svadba mi nie je veľmi po chuti. Cítim úzkosť pri pomyslení, žeby som sa mala vydávať a to som vyrastala v katolíckej rodine. Sama som kresťanka, no jedna z tých "moderných" alebo ako to nazvať. Nie som ani hetero, čiže by som kľudne mohla mať aj frajerku.
Svadbu by som aj prežila, ale deti naozaj nechcem. Keď som povedala, že deti nechcem, tak v miestnosti bola mama, brat a babka.
Mamu obarilo, že veď keď sa vydám predsa nebudem navždy bezdetná. Ona to berie tak, že keď manželstvo, tak automaticky aj deti.
Babkina reakcia bola, že kto sa o mňa postará na staré kolená? Ja takto ale nerozmýšľam. Príde mi to sebecké mať deti len kvôli tomu a navyše kto vie, či sa tie deti v budúcnosti o rodičov postarajú? To nevie nik.
Najviac ma naštval môj brat, ktorý povedal: "Akoto, že nechceš mať deti? Veď si žena." Naňho som vybuchla, neudržala som sa. Takéto myslenie je vážne pozadu. Nie som žena o nič menej, než tie, čo deti majú. Keď žena dieťa nechce, nie je to sebectvo, neznamená, že ma psychické problémy, či málo peňazí na zabezpečenie. Proste nie som materský typ a basta.
Vysvetlite mi jednu podstatnu vec vsetky bezdetne zeny, ktote deti nechcete mat. Co tu vlastne robite na tomto fore? Uprimne ma to zaujima. A kvoli bazaru to urcite nie je. Je vela inych stranok kde kadeco kupis.
@mikasa_ackerman pravo? 😁dnes mame viac prav ako povinnosti. Takze jasne ze ma. Ale nechapem zmyslanie mladej bisexualky, netuziacej po rodine detoch manzelovi. Ze sa ide spovedat na modreho kona 🤭
povedz, že si lesba a maš vystaráno
a pracuješ?
@karolinakr Prečo by som sa mala vydávať za niekoho kto nie som?
@zuzana76 Áno pracujem. Nechápem čo to má s týmto spoločné?
lebo tu bola jedna tema, kde sa matka obava o svoju 26 rocnu dceru, ale ta nepracuje, ani nema partnera, tak, ze ci nahodou nepise ta dcera, ale teda nie
ale inak mat deti nie je povinnost, ani ja som ich nechcela, teraz mam dve a bola by som chcela este tretie, a to som bola vnutorne tak nastavena, ze deti nie, ze toto bol obrat o 180 stupnov
@0kristina0 lebo je tu milión skupín a odvetví fóra, ktoré sa detí netýkajú. Najviac tém tu je založených vo fóre “rôzne” a tie nie sú o deťoch😀 sú tu témy o práci, zdraví, domácich miláčikoch, seriáloch atď. zároveň tu často narazím na fakt vtipné príspevky, tie potom aj väčšinou skončia na žltom sloníkovi😀
@mikasa_ackerman Chvalabohu, že deti nechceš lebo nazývať deti satančatá... Proste ty si ani žiadne nezaslúžiš a žiadne deti si nezaslúžia takú "matku"
@0kristina0 Až bude podmienka, že na to, aby si sa na tomto fóre zaregistrovala, musíš byť mamička, tak až vtedy sa pýtaj takéto otázky.
Smutne, ze sama nevies dovod preco si sem prikvitla.
@zuzana76 Nie. Pracujem, s rodičmi už chvalabohu nebývam. Do života sa mi veľmi nepletú, no chcú vnúčatá, tak s touto vecou ma niekedy otravujú.
@0kristina0 Prezri si ešte raz celé fórum, všetky kategórie a možno na to prídeš aj sama, prečo tu chodia aj tí, čo nechcú deti.
Ja mam tolko kolegyn a znamych slobodnych a bezdetnych, ze mne to teda zvlastne nepride. Pozri, oplodnit ta nikto nemoze nasilu, treba vydrzat do 40-tky, potom im uz pride, ze deti mat asi nebudes a prestanu otravovat.
No jasne 😁
@yosi zase niekto nepochopil srandu, nevadí😂 Ale ďakujem teda za oznámenie, že si rád že ich mať nebudem, veď aj ja som presne za to rada😍 Načo by som si mala dieťa zaslužovať, keď ho nechcem? Neviem, či ma to malo kvázi nejako uraziť alebo čo, nechápem pointu načo si mi toto vlastne napísal😀
A my co s tym? Na koníku su prevažne matky ktoré materstvo vnímajú ako zmysel života.
Len téma na rozprúdenie debaty...
@mikasa_ackerman To je sranda nazvať deti satančatá? Máš divný zmysel pre humor. Deti sú to najviac čo mi život dal. Ale to ty ťažko pochopíš keď chceš žiť len sama pre seba. Hádam po tebe raz ostane aspoň majetok ktorý si síce do hrobu nezoberieš, ale aspoň potešíš nejaké iné satančatá zo vzdialenej rodiny
A stale mi pride cudne, ak zena vnima svoju hodnotu jedine cez materstvo. A lezu mi na nervy zeny, ktore si myslia, ze su matky a kto je viac a chcu vsade same vyhody.
@mikasa_ackerman Oni si myslia, že nás urazia tým že povedia že si nezaslúžime mať deti. Ja sa len smejem lebo to mám úplne u zadku. Veď ich ani nechceme. 😂
@yosi "Deti sú to najviac čo mi život dal."
Fakt dojemné. Pre mňa by to bola jedna z najhorších vecí.
Tak načo táto debata tu. Veď tie deti nemaj, nik ťa nenúti. Buď hrdinka doma a nie tu sa zrazu naparuješ, ako máš "u zadku". Hlavne, že máš vo všetkom čo sa týka svojej osoby jasno🥴
A teraz akože co? Dobre povedala si im to a co chcu ta vydedit? 😂Nechápem tak nebudes mat deti svet sa nezruti naco sa s nimi o tom vypravas😂
@autor prave som s dcerou (18) debatovala, ze ona deti nikdy nechce, nema tu potrebu, nevie si to predstavit, obmedzovalo by ju to. Jej tuzbou je mat partnera, venovat sa mu, cestovat. Ja ju v tom plne podporujem. Nemusi sa pechorit za velkym bytom, velkym autom, moze si setrit na zariadenie, kde sa o nu v starobe postaraju. Nebudem ju prehovarat len preto, ze sa to patri a ze to od nej ako od zeny spolocnost ocakava. Co si myslia ini, je nam obom ukradnute.

@minutka takže ak niekto je nemamička, tak tu nemá právo byť či čo? Podľa mňa je tu na fóre viacero odvetví tém, ktoré sa netýkajú rodičovstva, tak prečo by tu nemohli byť aj bezdetní?