Ako reagovať na rodinné poznámky o jedle?
Mám nadváhu a snažím sa schudnúť, takže o tom samozrejme vie aj rodina. Len odvtedy mám pocit, že sledujú každý môj tanier. Včera na návšteve som si dala druhý koláč a hneď od mamy poznámka „a ty nechceš schudnúť?“. Keď si nedám nič, zas rieši, či držím nejakú diétu.
Už mi to začína liezť na nervy. Čo by ste na takéto poznámky povedali, aby pochopili, že svoju váhu si riešim sama?
Ja by som s trochou humoru povedala:Mami, hneď ako zjem ten koláč, pokračujem v chudnutí...
"svoju váhu si riešim sama"
ani by nikto nevedel že držím diétu. Koláč by som si zobrala do izby a pomaličky jedla. JEDEN kus.
@anonym_autor prepac, ale ak sa snazis chudnut, tak dva kolace su presne o dva kusky viac ako by si mala. Hlavne ak je to taky poctivy kolacik, kam ide 250g cukru, 200g masla, cokolada, kompotove ovocie a nedajboh poctiva slahacka. Potom sa necuduj, ze sa len “snazis chudnut” a vysledok nikde.
Dones si svoj dezert, nejaky vhodny k chudnutiu, alebo si ho nedaj vobec. Pripadne popros mamu, aby pripravila nejaku zdravsiu verziu, neublizi to ani ostatnym.
Ale mozes mame s kamennou tvarou povedat, ze je to tvoja vec.
Asi že keď si váhu riešiš "sama" tak neviem načo to vyprávaš rodine a druhým a potom sa sťažuješ že to komentujú ? Lebo mi to príde smiešne. Poviem všetkým v rodine že chudnem a potom prídem k mame.. zožeriem jej pol koláča sladkého a keď sa ma spýta či nechudnem tak prídem plakať na fórum že prečo ma takto komentujú ?? Prečo sa do toho starajú ?? Však ja si váhu riešim sám ! 😂😂 Mi to pripomína tie vtipy o vegetariánoch že - Nikoho to nezaujíma ale oni aj tak majú potrebu to každému hovoriť a vysvetľovať. 😂
Keby si všetkých neoboznamovala s tým, že chudnes, nikto by sa nad tým nepozastavoval. Mohla si jednoducho len chudnúť. Tak sa teraz nečuduj.
Raz za čas si kľudne daj aj dva koláče. Na další drn procesy o nejaké cviky viac.
A nevesaj nikomu nič na nos. To je základná prevencia
A rodine povedz že chudnúť by mali v tejto miestnosti viacerí
@anonym_autor ja nechudnem, lebo nepotrebujem, mozem jest co chcem a kedy chcem a budem stihla itak.. ale dva kolace by som si nedala ani ja 😆 lebo proste kopa cukru. Tak sa cudujem, ze ty, co chudnes, si das dva
Ste sa do nej riadne pustili niektoré. Chudnúť sa dá aj s 2 koláčmi v jedálničku, veď ona nejde na bikiny fitness 😅🤦♀️. Aspoň to bude mať udržateľné, keď si aj dopraje niečo navyše, hoc to môže trvať o niečo dlhšie.
Autorka nabudúce drž jazyk za zubami, keď nechceš počúvať blbé reči od okolia.
A ked dievca chudne, tak si nemoze raz za cas dat kolac/dva? To su co za pribrzdene argumenty? Vsak ich normalne uprac, ze to je tvoja vec, co jes a kedy jes, hlavne, aby si bola v dlhsom deficite.. drzim palce ;)
@anonym_autor môj manžel by jej povedal, že- to naberám energiu aby som mal silu na chudnutie
Hm... taká slovenská klasika, ponúknuť koláč chudnucemu a potom kritizovať. Kašli na to a pokračuj v chudnutí, držím palce.
Nie sú dva koláče ako dva koláče. Veď to nemusí byť ako buksňa z cukrárne, ktorý je cez celý tanier. Koláčik môže byť aj maličký. My napríklad schválne ich krájame na veľkosť jednohubky cca 2*2cm.
Odporúčam tému chudnutia nerozoberať s ostatnými členmi rodiny.
Nie sú dva koláče ako dva koláče. Veď to nemusí byť ako buksňa z cukrárne, ktorý je cez celý tanier. Koláčik môže byť aj maličký. My napríklad schválne ich krájame na veľkosť jednohubky cca 2*2cm.
Odporúčam tému chudnutia nerozoberať s ostatnými členmi rodiny.
@anonym_0803ff inak, to je pravda. Ja ak si mám dať niekde koláčik, tak jedine ak núka linecké - a tie bývajú malé a áno...zjem dva 🫠
@anonym_autor Ahoj, ked sa snazis chudnut, preco si davas kolace? Ked sa ta aj pytaju,ak by si odmietla ci chudnes, sama vravis,ze o tom vedia, tak by si len povedala, ze ano chudnem. Co je na tom zle? Ked chudnes, bud to dodrziavaj a si to obhajuj, alebo sa na to proste vykasli a daj si aj treti kolac🤷♀️ To nepisem v zlom, ale sama musis uznat, ze co pisem ma logiku🙂
Ak si mala chut, je v poho, ze si si dala dva. Neznasam take narazky. Treba vtipne, aj ked ona drzo, co sa stara? Musis s nou byt v kontakte? Neznasam, ked sa do mna niekto stara. Moj zivot. Moja vec. Mozes povedat:"Chudnem mama, od zajtra!" abo "Tak na mna ten druhy kusok pekne volal-daj si ma.." alebo "Ked ty mama tak skvele pecies, ze tomu sa neda odolat." alebo "Chuti mi." alebo "Nie je mi prijemne, ked sa ma taketo pytas."
@anonym_autor Ahoj, ked sa snazis chudnut, preco si davas kolace? Ked sa ta aj pytaju,ak by si odmietla ci chudnes, sama vravis,ze o tom vedia, tak by si len povedala, ze ano chudnem. Co je na tom zle? Ked chudnes, bud to dodrziavaj a si to obhajuj, alebo sa na to proste vykasli a daj si aj treti kolac🤷♀️ To nepisem v zlom, ale sama musis uznat, ze co pisem ma logiku🙂
@motylik2559 logika je chudnúť tak, aby to bolo udržateľné, takže ak v súčte týždňa je v deficite, aj napriek koláčikom na oslave, je to v poriadku. A či bude v deficite, to vie snáď najlepšie ona.
@anonym_autor môj manžel by jej povedal, že- to naberám energiu aby som mal silu na chudnutie
@anonym_8e40b9 to je dobre🤩😆👌
@motylik2559 logika je chudnúť tak, aby to bolo udržateľné, takže ak v súčte týždňa je v deficite, aj napriek koláčikom na oslave, je to v poriadku. A či bude v deficite, to vie snáď najlepšie ona.
@michaela329 Ale to mozeme len hadat, ci je v deficite alebo nie. Ak si da takto kolace, tak aj neskor ju to bude lakat si dat dalsie sladke. A sladke sem, sladke tam, chudnutie nebude mat zmysel. A nejde len o deficit, ale aj to ci a ako sa aj hybe. Aj ked je dolezite najmä strava a ak je aj v deficite, je dolezite aj to, co v tom deficite je (ako stravuje sa), pretoze je rozdiel jest pestru stravu, kaloricky vyvazenu a byt v deficite a je rozdiel, ak sa jej do deficitu zmestia kolace a ine povedzme nezdravsie veci a tuk sa jej tym nabali aj ked jenv deficite, z toho svaly nespravi. Cize by som na zaver povedala, ze nie je chudnutie ako chudnutie🙂
nikdy nepochopim, ze na co ludia, ktori chcu schudnut, to musia vsade rozpravat, potom sa nemozes cudovat, ze ludia ta sleduju, a ked to nezvladnes, maju komentare ci uz priame, alebo sa smeju za tvojim chrbtom
takto neschudnes nikdy, jest kolace a este na rodinnom posedeni, amaterska chyba. Ty si presne ten typ dievcata, co vyplakava aka je tucna, trepe, ze sa snazi schudnut, ale ked ju niekto zo slusnosti ponukne sladkym, tak si da....
@michaela329 model dnes všetko a zajtra nič nie je dobrý, fajnú ppp si tým môže privodiť…
@michaela329 model dnes všetko a zajtra nič nie je dobrý, fajnú ppp si tým môže privodiť…
@biba_18 a to máš odkiaľ, že autorka ide taký model? Práve ja mám takú skúsenosť, že ak si ten chudnuci výnimočne niečo také malé dovolí, psychicky to lepšie zvláda a chudnutie má úspešnejšie.
Naopak, prísne reštrikčné chudnutie nemá z dlhodobého hľadiska úspech a môže viesť k PPP.
@anonym_autor tak ked ja chudnem, nikomu to nevešam na nos. Ked je oslava, primerane sa ponuknem, az na seba neupozorňujem, aj zakusok si dam. Na druhy den si viac odcvičím. Takto jednorazova akcia ta nemoze brzdit alebo stopnut, ked v ine dni chudnes ok, teda dodrziavas deficit a hybes sa. Vycitky nemam ziadne a vaha ide vzdy pekne dole.
Povedala by som, ze sice drzim dietu, ale nie drasticku. Inak tiez by som to nehovorila okoliu.
@biba_18 a to máš odkiaľ, že autorka ide taký model? Práve ja mám takú skúsenosť, že ak si ten chudnuci výnimočne niečo také malé dovolí, psychicky to lepšie zvláda a chudnutie má úspešnejšie.
Naopak, prísne reštrikčné chudnutie nemá z dlhodobého hľadiska úspech a môže viesť k PPP.
@michaela329 citujem: “ logika je chudnúť tak, aby to bolo udržateľné, takže ak v súčte týždňa je v deficite” nie je to isté čo píšeš teraz, citujem “ ak si ten chudnuci výnimočne niečo také malé dovolí”… to sú 2 rôzne veci…
niečo malé na dovolenie je 1 koláč, a nie že dnes možem zjesť celú tepšu a doženiem to cez týždeň… (možno aj dva, záleží od koláča, ale v princípe sa jedná o malé množstvo)…
ja nepíšem že autorka ide ten model, píšem že ty ho odporúčaš, či ako by som to nazvala - a to nie je správne takto k tomu pristupovať, že nič sa nedeje keď dnes totálne prehajdákam príjem na tri dni… 😏
Ja neznasam taketo podpichovacky, velmi ma to demotivuje. Moj muz to rad robil a myslel si ako ma tym "nakopne" Je to hlupe. Ja som hned vysvetlila ze o svoj prijem a chudnutie sa staram sama, nemusi sa nikto zapajat. A co sa tyka kolacika povedala by som jej ze sa nemusi bat, mam ich oba zaratane do prijmu 🙂 chudnutie ma byt hlavne prijemne a udrzatelne, nic sa nestane ked si das vynimocne dva kolace ak to nerobis kazdu nedelu..
@michaela329 citujem: “ logika je chudnúť tak, aby to bolo udržateľné, takže ak v súčte týždňa je v deficite” nie je to isté čo píšeš teraz, citujem “ ak si ten chudnuci výnimočne niečo také malé dovolí”… to sú 2 rôzne veci…
niečo malé na dovolenie je 1 koláč, a nie že dnes možem zjesť celú tepšu a doženiem to cez týždeň… (možno aj dva, záleží od koláča, ale v princípe sa jedná o malé množstvo)…
ja nepíšem že autorka ide ten model, píšem že ty ho odporúčaš, či ako by som to nazvala - a to nie je správne takto k tomu pristupovať, že nič sa nedeje keď dnes totálne prehajdákam príjem na tri dni… 😏
@biba_18 kde prosím Ťa píšem, že je v poriadku prejsť celý deň? Udržateľný je prehajdakany? V súčte týždňa byť v deficite je, že jeden deň hojno, druhý 💩? To nikde nepíšem, tak toto si jednoducho domýšľaš.
aj pocas chudnutia sa robia cheat days. Nie take ze za ten den zozeriem vsetko co vidim, ale proste si treba aj dopriat. Kazdopadne po kolaci by som si dala trebars o 15 minut dlhsi trening, resp by som isla z oslavy domov (ak to okolnosti dovolia) peso. Kazdopadne naco vesias ludom na nos ze chudnes?

čo sa týka druhého koláča má pravdu.
lebo to potom vyzerá že kecáš ...
asi preto to komentuje ...
iné jej vyjadrenia nepoznám ...