Ako riešiť rozdielne správanie starých rodičov k vnúčatám?
Ahojte, ako riešite to, že starí rodičia uprednostňujú jedno vnúča pred druhým? Svokrovci sú zbláznení do prvorodenej dcéry, všetko robia len s ňou, obdarúvajú ju, čas venujú väčšinou len jej. Mladšia je na druhej koľaji. Chvíľku sa jej venujú, niekedy mam pocit, že je to dosť nasilu a potom upriamia pozornosť už len na staršiu. Dosť ma to trápi a bojím sa, aký to bude mať vplyv na ich vzájomný vztah v budúcnosti.
tu nevyriešiš nič. je to rozhodnutie starých rodičov.
@deti95060810 no dobre a ako to vysvetliť tej mladšej? Pokazí to vzťah aj medzi sestrami, lebo mladšia sa bude cítiť odstrčená.
A ta mladšia to už aspoň vníma,či len ty
A ta mladšia to už aspoň vníma,či len ty
@minenkaa jasné, že to vníma, veď ja nehovorím o novorodencoch.. a už si sama vynucuje pozornosť, takže vidíme, že to registruje a nie je to ok
Nepíšeš vek deti a to nevysvetlíš a ani nevyriešiš
Treba sa so starými rodičmi iba porozprávať
Neviem ci jej tam nieco vysvetlis
Ja som sice nemala bratra ale bratranca .. k nemu bol starky dobry, na mna bol vyslovene velmi hnusny. Bohuzial bolo to tak.
Mna keby sa to spyta moje dieta,, asi mu poviem nech sa ide spytat priamo ich preco si vsimaju surodenca len.
Myslím ze preháňas. Si asi moc precitlivena.
Koľko majú deti rokov?
Myslím ze preháňas. Si asi moc precitlivena.
@bielasovicka a to podľa čoho súdiš? Či lepšie poznáš moju rodinu a si prítomná na našich návštevách? 🫣
Tak tam mladsiu obcas nevezmi a hodte spolu niekam inam nech si to uzije.. a co sa tyka veku je to pochopitelna otazka. Lepsie si pokecaju zo starsim dietato, ako rozbesnenym drobcom... to proste tak je...
Tak tam mladsiu obcas nevezmi a hodte spolu niekam inam nech si to uzije.. a co sa tyka veku je to pochopitelna otazka. Lepsie si pokecaju zo starsim dietato, ako rozbesnenym drobcom... to proste tak je...
@anjelicek26 toto vôbec nemusí byt o pokecani a rozbesnenim drobcovi …proste sú takí čudní stari rodičia ktorí jedno vnúčatá favorizujú a iné ich nezaujímajú (mam take v príbuzenstve)
Narovinu sa snimi o tom porozpravaj, daj najavo svoj nesuhlas.
Osobne som to ako dieta zazila a ked to zacala moja mama robit u mojich deti, tak som to riesila. Najskor podobrom, potom raznejsie. Upozornovala na rozdiely spravani k detom, narocnosti na spravanie syna atd. Bolo to zlozite, na dlhe lakte, ale zlepsilo sa to.
Tak sa tej mladšej venuj viac ty.Ešte stále neviem koľko majú rokov-anonym.
Otcovi rodičia, hlavne jeho otec preferoval iba vnukov, vnučky neexistovali. Zmenilo sa to až keď ochorel a zomieral. S tým nič nespravíš. Je to ich rozhodnutie a spôsob.
povedz to rodicom na rovinu, mladsiu by som tam neposielala a asi sa porozpravala s obomi detmi ako to vnimaju
@anjelicek26 ale medzi mojimi deťmi je rozdiel rok.. 5r a 4r
Autorka - tak ti poviem toto isté je aj u nás. Šetríme deti 5 a 4 roky a úprimne veľmi preferujem toho staršieho od mladšieho. On si už sa aj vysvetliť aj pohrať sa s ním dá. Zatiaľ čo s mladším to je ešte o držku. Oveľa jednoduchšie sa vychádza s jej starším synom. Snažím sa im venovať obom, ale so starším sa dá povedať viac a teda neviem ako to vidí moja sestra momentálne z jej pohľadu.
Povedz to starým rodičom, Ty nemáš čo vysvetľovať 4ročnému nevysvetliteľné, načo takú hlavičku zaťažovať. Ale starkí Ti k tomu možno niečo povedia a možno sa uvedomia. Neviem, ja mám viac detí a nikdy som to takto neanalyzovala, koho si viac všímajú. Možno máš pravdu a možno to trochu preháňaš, preto by si mala konfrontovať starých rodičov.
Autorka - tak ti poviem toto isté je aj u nás. Šetríme deti 5 a 4 roky a úprimne veľmi preferujem toho staršieho od mladšieho. On si už sa aj vysvetliť aj pohrať sa s ním dá. Zatiaľ čo s mladším to je ešte o držku. Oveľa jednoduchšie sa vychádza s jej starším synom. Snažím sa im venovať obom, ale so starším sa dá povedať viac a teda neviem ako to vidí moja sestra momentálne z jej pohľadu.
@janagem lenze dievčatá sú ako dvojičky, zásadný rozdiel v nich nie je.. obe pekne rozprávajú, bavia ich rovnaké veci, nemáme problém so správaním atď..
Tak potom máš fakt divných starých rodičov. skúsila si im to jemne povedať? Možno si to neuvedomuju
Starsiu by som castejsie brala na babske jazdy, nenapadne
A mladsiu mechavala u rodicov
Vyskusat 2-3x ako to zafunguje
ja by som to netolerovala,bud sa budu k obom spravat rovnako,alebo tam nebudeme chodit
preco by jedno z mojich deti malo byt menej a hlavne takto okato,bude to nicit aj vztah medzi dievcatami a hlavne tej mladsej to navodi pocit,ze nie je dost dobra
rodicia su na to,aby sa v nespravodlivosti zastali jasne deti a nie aby to na ne v takom malom veku nechavali
Lasku starych rodicov si nevynutis, to v prvom rade. Staci ak je s nimi starsia dcera viac kompatibilna tak jasne ze chcu travit viac casu s nou. Ako pises, trochu sa pohraju a mladsou aby sa nepovedalo a potom sa venuju starsej lebo im to viac vyhovuje.

tu nevyriešiš nič. je to rozhodnutie starých rodičov.