Ako riešiť situáciu s bezdomovcom v rodine?
Ja vlastne ani nevie čo chcem od vás pocuť....
Mám nevlastného brata, je odo mňa a hodne mladší, je bezdomovec, bol viac krát odsúdený za kradež a vlámanie. On o pomoc nestojí a nestál za pomoc ani v minulosti. Stalo sa že sa s niekým pobil a z nemocnice ho pustili v žalostnom stave, dolámaného. Prijali sme ho s mužom do nášho domu a po 2dnoch sa vyparil aj nejakou tou elektrinou čo sme mali doma, tak som prerušila kontakt nadobro...
A držala som sa toho roky, až do dnes.
Dnes sa ku mne dostali informácie, že brata resp jeho meno môzu zneužiť napr ako bieleho koňa. On žije stále v obci kde kedysi býval otec. Momentálne sa tam rozprúdila menšia ,,vojna,, medzi súčasným starostom a jedným čo by bol rád starostom. Tak sa hrá na dobročinného, aby si naklonil priazeň voličov. Niekto zase raz udal brata za určité protiprávne konanie, tak akože mu pomôžu, a v rámci tej ,,pomoci,, zverejnili na sociálnych sieťach všetky jeho osobné údaje vrátane rodného čísla. Dá sa s tým vôbec niečo robiť? Bratovi je to asi fuk.
Pre vlastné dobro a dobro tvojej rodiny daj od neho ruky preč. Mas málo problémov?
@anonym_autor Niektorí ľudia nestoja o pomoc...
Pre vlastné dobro a dobro tvojej rodiny daj od neho ruky preč. Mas málo problémov?
@anonym_9fc209 ale niejde o to. U nás v práci sa ozaj dňa na gdpr a jeho osobné údaje sú len tak voľné z vzhliadnuniu na soc sietiach
Brat nemá ukončene ani riadne zs ja viem že ho nezmením ale takto koledujete o ešte väčšie problémy
@anonym_9fc209 ale niejde o to. U nás v práci sa ozaj dňa na gdpr a jeho osobné údaje sú len tak voľné z vzhliadnuniu na soc sietiach
Brat nemá ukončene ani riadne zs ja viem že ho nezmením ale takto koledujete o ešte väčšie problémy
@anonym_autor ... A práve preto sa od neho drž čo najďalej.
mňa by trápilo že takto zverejnili jeho údaje. Zavolala by som do tej dediny čo to má znamenať či im ochrana osobných údajov nič nehovorí. Popr. dala do novín ako napr. https://www.cas.sk/r/tip-od-vas?itm_modul=menu-...
mňa by trápilo že takto zverejnili jeho údaje. Zavolala by som do tej dediny čo to má znamenať či im ochrana osobných údajov nič nehovorí. Popr. dala do novín ako napr. https://www.cas.sk/r/tip-od-vas?itm_modul=menu-...
@anonym_0530c6 do dediny komu? Obec s tým má akože čo? To celý ten cirkus robí chlap čo kandiduje za starostu a.manzelkou.
@anonym_0530c6 veď hneď v úvode píšem že je to by nemali len tak hala bála.zverjnovať lebo sa.to môže aj zneužiť
@anonym_0530c6 veď hneď v úvode píšem že je to by nemali len tak hala bála.zverjnovať lebo sa.to môže aj zneužiť
@anonym_autor ja sa ti cudujem. Nie je to tvoj syn. Je to dospely clovek. Zodpovedny sam za seba. Nechapem co sa do toho montujes.
@anonym_autor ja sa ti cudujem. Nie je to tvoj syn. Je to dospely clovek. Zodpovedny sam za seba. Nechapem co sa do toho montujes.
@anonym_07fedd ďakujem za tvoj komentár ktorý ničomu ale že absolútne ničomu nepomôže
Prosím ťa do čoho sa vlastne montujes?
@anonym_autor prosím ta o akých ešte väčších problémoch hovoríš? Je to bezdomovec ktorému je všetko jedno a predpokladám, že nič nemá. Co mu kto zoberie? Exekútor? Jediné čo sa mu môže prihodiť je basa, čo je v jeho prípade vlastne vykúpenie. Netráp sa ním, taký život si vybral sám...
dostávaš tu rady a ty reaguješ podráždene a pomerne hlúpo.
@anonym_autor prosím ta o akých ešte väčších problémoch hovoríš? Je to bezdomovec ktorému je všetko jedno a predpokladám, že nič nemá. Co mu kto zoberie? Exekútor? Jediné čo sa mu môže prihodiť je basa, čo je v jeho prípade vlastne vykúpenie. Netráp sa ním, taký život si vybral sám...
@anonym_d45cc8 Presne toto som chcela napisat. On uz vacsie problemy mat nemoze. Tak ho max.zavru. A???? Som nepochopila, co akoze este horsie sa mu moze stat.
@anonym_07fedd ďakujem za tvoj komentár ktorý ničomu ale že absolútne ničomu nepomôže
@anonym_autor Montuješ sa do života cudziemu človeku.Prečo sa hráš na matku Terezu?
Nie je celkom cudzi a ja chapem tvoje obavy. Chod za tym clovekom, ktory na soc.sietiach uviedol os.udaje brata a povedz, ze ak ich neodstrani, pojdes ho dat na policiu pre mozne zneuzitie os.udajov (ak som to spravne pochopila).
Nie je celkom cudzi a ja chapem tvoje obavy. Chod za tym clovekom, ktory na soc.sietiach uviedol os.udaje brata a povedz, ze ak ich neodstrani, pojdes ho dat na policiu pre mozne zneuzitie os.udajov (ak som to spravne pochopila).
@roja01 presne som niečo v tom duchu išla napísať.
Autorka - oslov toho blbca nech okamžite stiahne/ vymaže údaje. A hlavne kľudne podaj podnet na úrad pre ochranu osobných údajov, kľudne aj na polícii, aj to rozmaž na obecnej stránke, že kandiduje blbec ktorý toto urobí.
Ženy nie ste tak trochu tupé, keď nechápete pointu autorkynej otázky ? Je to predsa len jej brat, aj keď nevlastný, a hlavne ide o zneužitie jeho osobných údajov. To by nemal tolerovať nikto, ja by som sa ozvala aj keby to bol niekto cudzí.
Nechápem prečo ho riešiš. Je to tvoj nevlastný brat, ma ta v rit@, okradol ta a ty mu chceš ešte pomôcť? Ja ti len poradím jedno pre dobro tvojej rodiny, drž si od neho odstup.
Tiez mam podobného člena v rodine, žiaľ nás spája geneticky materiál. Ale nepomôžem niekomu kto na mna celý život kašlať, ojebabral ma a spomenul si na mna len ked bol v 💩 musíš sa žena naučiť povedať nie. Každý je strojcom svojho šťastia a my nevieme druhých zmeniť
@anonym_autor Mňa by to sralo z princípu tiež, lebo napríklad údaje niekoho z vplyvnej rodiny alebo nejakého inžiniera by gule zverejniť nemal, ale nejakého chudáka áno a na ňom sa dobre honí ego. Ja by som to riešila a požiadala o vymazanie s tým že som jeho sestra a ak tak neurobí budem to riešiť a ak sa to zopakuje ešte raz budem to riešiť aj s úradmi,, ak nevymaže tak úrad na ochranu osobných údajov a polícia. To že niekto je bez domova neznamená že je niečo menej... Nech proste dostane stopku.
môžeš požiadať dotyčného o stiahnutie citlivých údajov. Na druhej strane, ak by niekto zneužil bratove údaje a brat sa následne dostal do väzenia, ktovie, či by práve týmto nedostal novú príležitosť uvedomiť sa a po prepustení začať relatívne normálne fungovať, aj keď u podobných recidivistov je to minimálna šanca. Ale človek nikdy nevie.
@anonym_autor mne raz chodili z byvalej prace furt veci a staznosti, lebo oni tam moje udaje nechali…je zakon mozes normalne normalne napisat, neviem aky uz je to presne paragraf, okrem ochrany udajov…ze si nezelas zverejnovanie informacii a udajov atd v akej suvislosti….som napisala normalne…poslala postov uradne ani uz nepipli…
Ženy už to stiahli ale aj tak to mohli vidieť tisíce
Ženy už to stiahli ale aj tak to mohli vidieť tisíce
@anonym_autor ako mozes ho zbavit mozno svojpravnosti neviem, ale potom mas ty vacsiu starost niekto za neho bude musiet byt zodpovedny, ako moze prejst tusim aj do opaterY, bydliska uradu, kde byva, ale v tomto pripade by to bolo kontraproduktivne

Keď on sám nechce niečo meniť, tak nič.
Poznam jednu babu, čo jej brat bol alkoholik už od 20-tich rokov a bolo mu všetko jedno. Snažili sa mu dohovávať, podporovať. Protialkoholické liečenie nezvládal, bol na nom 3 rkát a nikdy nič. Mama mu všetko platila, aj tak len robil dlžoby, nikde nikdy nepracoval a nachádzali ho spitého ležať v kríkoch po sídlisku v noci. Skončil aj v base za nejaké ožralecké výhražky niekde. Keby ho tá rodina nedržala, tak je pod mostom, takto s nim trpeli jeho pijatikovský život čo ovplyvnoval celú rodinu. Až zomrel ako 39 ročný (to bolo 2 roky dozadu), lebo mal aj nejakú diagnózu a to sa s alkoholom nedalo dlhodobo fungujovať. A mala kľud. Bohužiaľ.