Ako riešiť špecifický problém neprednostnosti mojej maminy?
Ahojte… potrebujem sa asi len vyrozpravat. Ide o moju mamu. Mam ju rada, ale cim som starsia, tym viac vidim, aka vie byt zla a zakerna a mam pocit, ze to vsetko prameni z toho, ze s otcom v mladosti porobili par „chyb” - mali 4 deti a nemali ani kde byvat, byvali sme u starych rodicov, otec sa doma nikdy k nicomu nemal a za roky nevedel ani zdedeny dom prerobit, aj ked mohol, ale proste sa mu nechcelo, vzdy sme mali malo penazi, atd… A ja jednoducho z mojej mamy citim, ze ona zavidi fakt kazdemu, komu sa dari alebo ma lepsi zivot. Je to strasne, ale je to tak. Doslova citim, ako ju hneva kazda drobnost, naznak, ze by niekto mohol mat lepsi zivot - vlastnou a cestnou zasluhou. Pritom ona nerobi dokopy nic preto, aby bol ten jej/nas lepsi. Najhorsie je, ked zacne pred tymi ludmi, ak su napr. u nas na navsteve, robit sceny skrz ten jej hnev a zavist. Je to trapne a zahanbujuce aj pre mna. Pracuje vo fabrike za minimalku. Minule tu bola teta na navsteve a hovori, ze jej syn dostane premie a tento mesiac bude mat vyssiu vyplatu, skoro 2000€… no uz som videla, ako to po jej odchode musela riesit, uplne bola z toho rozhodena… Proste ja neviem, je mi z tohto strasne smutno, ze je taka, ze nedopraje a hneva ju, ked sa ini maju dobre a casto tym ludom nie je az tak co zavidiet, ziju priemerny zivot a semtam sa im postasti nieco navyse...😔
@boritex55 v tvojom pripade odstrihnut sa, pekne im povedat do oči, čo si o nich mysliš a zabuchnut dvere a viac sa nevracať..su nevďačni - robiš v zahraniči, šetri si peniaze pre seba, nepomahaj im s ničim..
To prameni z jej nespokojnosti, z jej frustrácie zo života. Môžeš ju sem tam niečim potešiť . Len tak z lasky. Vylet , parfem, kvietky. Aby sa otvorila. ❤️
@karolinakr ďakujem krásne za podporu 🙏🍀
@damira90 hrozne ... neviem to pochopiť 😔
@babls naozaj obdivuhodné. Neviem ci by som toto dala. Ale zas určite ma aj svetle stránky, keď ju má syn tak rad. Drz sa!
.
no to je tazko niekto je taka povaha .. mne moja mama tak zavidela ze mam syna az sa na mna nahnevala a nechcela ho ani prist pozriet do porodnice ani do ruk chztit lebo ona vydz chcela syna a mala 3 dcery.. a tak mi od zaciatku tehu vravela ze urcite budem mat dceru ale ja som nechcela vediet tak som si to nedala povedat az pri porode...... az sa za to velmi dlho zle ku mne spravala

@simona20201309 oni tí závistliví rodicia deťom sú buď narcistické osoby dávajú pocítiť i vinu za ten ich úspech trestajú ich výčitkami takže to je porucha musia ich obdivovat v spolocnosti ( nie dieta) nemaju empatiu/ alebo podľa mňa druhá vec, že nevedia dat co im nedala zas ich mama( babka) a odovzdáva sa to občas generačne alebo kompenzácia komplexy si na dieťati barankovi obetnom vybíjajú. A to ich robí naoko silnejšími( keď ta dcera co sa jej darí sa cíti aspoň na chvíľu pod psa). Čiže podvedome uspokojenie. Ľutujem každú. A každej prajem lepší a krajší život otočený k lepšiemu. 🤎