icon

Ako riešiť svokru, ktorá berie veci bez opýtania?

sisi2212
Včera o 19:02

Ahojte, neviem, ako reagovat, mam svokru, ktora ma dve vnučata. Jedno nášho syna a druhe mladšie od dcery. Obi dve su chlapci. Kazdopadne som si vsimla, ze extremne sleduje, čo ma a nema syn oblečene. Moj syn je starsi. Ja zvyknem veci predavat na Vinted, aby som za predane kupila synovi zasa nove a rada mu kupim aj značkove. Svagrina je opatrna firma a kupuje v lacnejsich obchodoch, aj ked peniaze ma viac ako my. Kazdopadne svokra zvykne spravit, ze povie mojmu synovi, toto uz ti je male, to si beriem a zabali si to do tašky. Pride mi to realne ako kradnutie, neopyta sa, nezaujima ju, čo s tym chcem, svojvolne si to zoberie. Vsimla som si tiez, ze ked syn ide k nej a ma nabalene nejake veci, nevratia sa mi všetky. Tiez ked je nahodou u nas a ja nie som doma, tak mam pocit, ze mi zmiznu nejake veci vyslovene, ze si prezrie sama od seba jeho veci v skrini a ked sa jej zda, ze nieco uz mu je tesne tak si to zoberie. Minule mal syn v školke kratsie teplaky, ktore mu omylom manzel obliekol, mala som to uz odlozene bokom. Bola to značkova suprava, ktoru chcem predat a ona ho akurat mala brat zo skolky. Realne som mala nervy, ze kym pridem ja domov už to bude mat pobalene a tak som jej dopredu napisala, ze nech si to neberie, aj ked si vsimne, ze mu to je mensie, lebo s tym mam plany. Citila som sa normalne sama pred sebou trapne, ze ju musim upozornovat, aby mi nieco svojvolne nebrala, lebo sa inak neda. Je mi z nej zle a pride mi nechutna a drza a neviem, čo s tym. Ďakujem za rady ;)

Strana
z4
anonym_4bff31
Včera o 19:06

@sisi2212 Nevyuzivaj jej sluzby, budes mat kludnejsi zivot. Alebo jej priamo povedz, ze nech ti nekredne veci.

anonym_217778
Včera o 19:06

ved kej ju vidis ze si toi bali -tak ju upozorni ze nie ,ze uz to mas odlozene pre niekoho.. alebo rovno povedz..svokra prosim neber veci po malom - ja s tym mam plany a nechcem to rozdavat .. predavam to tam a tam tak ak niekto od vas chce nech si to kupi ... Lina huba hotove nestesti - ci akos a to pise. ked jej nepovies ona sa nedocvakne a ak jej povies a bude s ato opakovat nepustaj si ju domov a malemu nedavaj nic za cm by ti bolo luto

anonym_8168dc
Včera o 19:08

Švagriná čo na to? muž čo na to ?

sisi2212
autor
Včera o 19:09
@anonym_4bff31

@sisi2212 Nevyuzivaj jej sluzby, budes mat kludnejsi zivot. Alebo jej priamo povedz, ze nech ti nekredne veci.

@anonym_4bff31 ja nechcem vyuzivat, ale ona sa k nak cpe, kazdy tyzden minimalne raz, ja keby ju aj pol roka nevidim, tak mi to nevadi, ale celkovo si neviem rady a zacala tie veci brat ako keby nie predo mnou, lebo uz jej asi docvakava, ze mi to vadi a vsimla som si, len ked si zoberie jedno tricko a syn ich ma 50, tak to hocikedy zistim az po mesiaci, ze mi chyba

sisi2212
autor
Včera o 19:10
@anonym_217778

ved kej ju vidis ze si toi bali -tak ju upozorni ze nie ,ze uz to mas odlozene pre niekoho.. alebo rovno povedz..svokra prosim neber veci po malom - ja s tym mam plany a nechcem to rozdavat .. predavam to tam a tam tak ak niekto od vas chce nech si to kupi ... Lina huba hotove nestesti - ci akos a to pise. ked jej nepovies ona sa nedocvakne a ak jej povies a bude s ato opakovat nepustaj si ju domov a malemu nedavaj nic za cm by ti bolo luto

@anonym_217778 no teraz som jej tak povedala, ale ona je ako keby svihnuta, ona je schopna tyzden si davat pozor a potom skusi znova

anonym_0bd9d2

Mna by toto nebavilo. Asi by sme si na nejaký čas dali pauzu. Proste by som zrušila na čas celé stretávanie

anonym_4bff31
@sisi2212

@anonym_4bff31 ja nechcem vyuzivat, ale ona sa k nak cpe, kazdy tyzden minimalne raz, ja keby ju aj pol roka nevidim, tak mi to nevadi, ale celkovo si neviem rady a zacala tie veci brat ako keby nie predo mnou, lebo uz jej asi docvakava, ze mi to vadi a vsimla som si, len ked si zoberie jedno tricko a syn ich ma 50, tak to hocikedy zistim az po mesiaci, ze mi chyba

@sisi2212 Ak sa jej bojis Ty povedat, nech jej to vysvetli jej syn. Ci jemu to nevadi?

sisi2212
autor
@anonym_8168dc

Švagriná čo na to? muž čo na to ?

@anonym_8168dc tak svagrinej to podla mna nevadi, vsak znackove veci zdarma a svokra to doma odlozi a kedze medzi detmi je vacsi vekovy rozdiel, tak asi si mysli, ze ked to jej dieta to bude mat oblecene az za dva roky tak uz si to nevsimnem

sisi2212
autor
Včera o 19:11
@anonym_0bd9d2

Mna by toto nebavilo. Asi by sme si na nejaký čas dali pauzu. Proste by som zrušila na čas celé stretávanie

@anonym_0bd9d2 no ja premyslam, ze ju nebudem volst k nam, ze to skusim nejako zahrat, ze aby syn vzdy isiel k nej a dat mu vtedy starsie veci …. Ale neda sa stale, ona si vymysli dovod prist

sisi2212
autor
Včera o 19:12
@anonym_4bff31

@sisi2212 Ak sa jej bojis Ty povedat, nech jej to vysvetli jej syn. Ci jemu to nevadi?

@anonym_4bff31 on jej nepovie nic a ohladom veci vobec, vsak čo veci podla neho

anonym_8168dc
Včera o 19:14

Alebo ked príde na návštevu,tak bud tam
Ked pôjde syn na návštevu,tak chod sním
Či je nejaký dôvod prečo nechavas len syna?

sisi2212
autor
Včera o 19:15
@anonym_8168dc

Alebo ked príde na návštevu,tak bud tam
Ked pôjde syn na návštevu,tak chod sním
Či je nejaký dôvod prečo nechavas len syna?

@anonym_8168dc je dovod, ze ju nemozem pocuvat, lebo to nie je ze je takato v tomto, celkovo je to mimo osoba

anonym_217778
Včera o 19:15
@sisi2212

@anonym_4bff31 on jej nepovie nic a ohladom veci vobec, vsak čo veci podla neho

@sisi2212 ved nech pride,ale bud pri nej .. alebo jej povedz ze nevies najst opu veci a ci ich nahodou nevzala.. ze musis na veci davat pozor lebo akoby ich niekto u vas kradol .. a len sa usmej a pozri na nu ..

anonym_8168dc
Včera o 19:16
@sisi2212

@anonym_8168dc je dovod, ze ju nemozem pocuvat, lebo to nie je ze je takato v tomto, celkovo je to mimo osoba

@sisi2212 je mimo a syn je u nej sam?

anonym_217778
Včera o 19:16
@sisi2212

@sisi2212 tak ked ide tam nevrav ze mas doma len znackove a drahe veci .. mu kup par lacnych z pepca a nech to ma tam .. z atym ti luto nebude

anonym_0bd9d2
Včera o 19:17
@sisi2212

@anonym_0bd9d2 no ja premyslam, ze ju nebudem volst k nam, ze to skusim nejako zahrat, ze aby syn vzdy isiel k nej a dat mu vtedy starsie veci …. Ale neda sa stale, ona si vymysli dovod prist

@sisi2212 prečo zahrať? Normálne povedať, že sú niekotre veci, ktoré sa mi nepáči a tak di dáme pauzu
A nestrkaj jej ani syna. Ty si matka, tak buď s ním ty

personality
Včera o 19:18

Začni jej aj ty brat oblecenie čo ma lepšie, že pre mamu berieš 😉

anonym_8168dc
Včera o 19:19

Ja to ajtak nechápem,pises, že kradne je mimo
A nechávate tam syna samého ajtak
Kde si ty, kde je muž
Lebo veci sú jedna vec ale ked ma na zodpovednosť sama dieťa to je ok?

sisi2212
autor
@anonym_217778

@sisi2212 ved nech pride,ale bud pri nej .. alebo jej povedz ze nevies najst opu veci a ci ich nahodou nevzala.. ze musis na veci davat pozor lebo akoby ich niekto u vas kradol .. a len sa usmej a pozri na nu ..

@anonym_217778 ano, ze asi treba rypnut, len to je to, ze ona sa podla mna spolieha na to, ze ked si ich ten druhy vnuk da za dva roky napriklad, tak uz nic nepovie, ked to uvidim za dva roky

anonym_f169fc

Toto so neviem predstavit, ze je u teba a miznu ti veci. To chodi vnukovi do skrine ci co? A berie po kuse aby nemala plnu kabelu? Teosku mimo. Nemas kameru v detskej izbe? Na to sa da tusim robit aj zaznam ak tam mas kartu, ale my to vyuzivame len ba spanie, to mi len napadlo.

sisi2212
autor
Včera o 19:20
@anonym_8168dc

@sisi2212 je mimo a syn je u nej sam?

@anonym_8168dc mimo myslim tak, ze je to manipulatorka, ktora manipuluje, snazi sa vsetko podla nej, robi taketo tahy, ktore na prvy pohlad nevidite az neskor

sisi2212
autor
Včera o 19:21
@anonym_f169fc

Toto so neviem predstavit, ze je u teba a miznu ti veci. To chodi vnukovi do skrine ci co? A berie po kuse aby nemala plnu kabelu? Teosku mimo. Nemas kameru v detskej izbe? Na to sa da tusim robit aj zaznam ak tam mas kartu, ale my to vyuzivame len ba spanie, to mi len napadlo.

@anonym_f169fc ano presne tak to robi, chodi mu do skrine a mizne to po jednom ked tak, ze sem tam nieco

anonym_f169fc
Včera o 19:22

A toez nechapem, ze jej ho date, na ako dlho? Na poobedie? Ved to si clovek hned vsimne, ze to dieta je v inom oblecene. Neviem teda ako tvoj syn, ale moja dcera sa vzdy zababre a dostava na prezlecenie jden kus z kazdeho odevu (nohavice, tricko, mikina a pod) ale teda ja si to pytam domov a periem si to sama.
To si vsimnem po jednom poobedi ze je v inom a chcem aj tie druhe veci. Ale ak ti tam chodi na vikend, okej, to je ina situacia asi.

anonym_8168dc
Včera o 19:23
@sisi2212

@anonym_8168dc mimo myslim tak, ze je to manipulatorka, ktora manipuluje, snazi sa vsetko podla nej, robi taketo tahy, ktore na prvy pohlad nevidite az neskor

@sisi2212 ahaa🤔 ale ajtak nieje podľa mňa dobrý nápad aby bol on snou sám
Lebo podľa mňa to hraničí s nejakou chorobou čo robí
Nemyslím si, že si len povedala, že veď čo o nič nejde,vytriedim vam skriňu a zoberiem si co chcem 😃
To je asi niečo psychické

anonym_f169fc
Včera o 19:23
@sisi2212

@anonym_f169fc ano presne tak to robi, chodi mu do skrine a mizne to po jednom ked tak, ze sem tam nieco

@sisi2212 tak skus tu kameru. Pripadne bud v izbe s nimi. To je vrchol, ze ti chodi do veci. Alebo skus ist so synom k nej a prehrab sa jej v skrinkach pred nou a nieco si zober domov aj ty. 😂

sisi2212
autor
Včera o 19:25
@anonym_f169fc

A toez nechapem, ze jej ho date, na ako dlho? Na poobedie? Ved to si clovek hned vsimne, ze to dieta je v inom oblecene. Neviem teda ako tvoj syn, ale moja dcera sa vzdy zababre a dostava na prezlecenie jden kus z kazdeho odevu (nohavice, tricko, mikina a pod) ale teda ja si to pytam domov a periem si to sama.
To si vsimnem po jednom poobedi ze je v inom a chcem aj tie druhe veci. Ale ak ti tam chodi na vikend, okej, to je ina situacia asi.

@anonym_f169fc ano, napriklad na poobedie a minule bol 5x prezleceny, lebo hovorila ze sa viackrat zaspinil a oblial a podobne

sisi2212
autor
Včera o 19:26
@anonym_8168dc

@sisi2212 ahaa🤔 ale ajtak nieje podľa mňa dobrý nápad aby bol on snou sám
Lebo podľa mňa to hraničí s nejakou chorobou čo robí
Nemyslím si, že si len povedala, že veď čo o nič nejde,vytriedim vam skriňu a zoberiem si co chcem 😃
To je asi niečo psychické

@anonym_8168dc no ja som nezazila takeho cloveka ako ona, celkoco mi pride nenormalna, taka manipulatorla, vsetko podla nej, dirigovat inym, nerespektovat ich, konat ako keby druhi boli nesvojpravni a vsetko manipulovat aby docielila svoje, taka potvora

anonym_c0e819
Včera o 19:27

@sisi2212 "chcem vas poprosit, neberte synove oblecenie, aj ked je male, ja kupujem.znackove a potom predavam aby sa mi to oplatilo"

anonym_f169fc
Včera o 19:27
@sisi2212

@anonym_f169fc ano, napriklad na poobedie a minule bol 5x prezleceny, lebo hovorila ze sa viackrat zaspinil a oblial a podobne

@sisi2212 ved tak mu nebal tolko veci. Babal mu z kazdeho po kuse a nech si s tym gazduje. To jej kolko toho balis preboha? Ja mam 2,5 rocnu, neviem aleho mas stareho syna ty, ako velmi sa vie zababrat a pod, ale moja extremne a proste musia si vystacit. Aj ja ked aom s nou von ci doma tak ju neprezliekam 100x, ved ty som dostala porazku pri odpierani flakov na tolkom obleceni denne.

sisi2212
autor
Včera o 19:28
@anonym_f169fc

@sisi2212 tak skus tu kameru. Pripadne bud v izbe s nimi. To je vrchol, ze ti chodi do veci. Alebo skus ist so synom k nej a prehrab sa jej v skrinkach pred nou a nieco si zober domov aj ty. 😂

@anonym_f169fc ona je manipulator, ono to zacalo ako keby skusenim hranic, ze sa maly zaspinil a ona sa ma opytala napriklad ze jeeeej zaspinil sa, tak podam mu ine tricko ano a ja som povedala mozete, vsak ok, ale vlastne ona ako keby si oskusila hranicu a odvtedy si chodi do skrin uz automaticky, ze jej bolo povolene

Strana
z4