icon

Ako riešiť svokru, ktorá berie veci bez opýtania?

sisi2212
Včera o 19:02

Ahojte, neviem, ako reagovat, mam svokru, ktora ma dve vnučata. Jedno nášho syna a druhe mladšie od dcery. Obi dve su chlapci. Kazdopadne som si vsimla, ze extremne sleduje, čo ma a nema syn oblečene. Moj syn je starsi. Ja zvyknem veci predavat na Vinted, aby som za predane kupila synovi zasa nove a rada mu kupim aj značkove. Svagrina je opatrna firma a kupuje v lacnejsich obchodoch, aj ked peniaze ma viac ako my. Kazdopadne svokra zvykne spravit, ze povie mojmu synovi, toto uz ti je male, to si beriem a zabali si to do tašky. Pride mi to realne ako kradnutie, neopyta sa, nezaujima ju, čo s tym chcem, svojvolne si to zoberie. Vsimla som si tiez, ze ked syn ide k nej a ma nabalene nejake veci, nevratia sa mi všetky. Tiez ked je nahodou u nas a ja nie som doma, tak mam pocit, ze mi zmiznu nejake veci vyslovene, ze si prezrie sama od seba jeho veci v skrini a ked sa jej zda, ze nieco uz mu je tesne tak si to zoberie. Minule mal syn v školke kratsie teplaky, ktore mu omylom manzel obliekol, mala som to uz odlozene bokom. Bola to značkova suprava, ktoru chcem predat a ona ho akurat mala brat zo skolky. Realne som mala nervy, ze kym pridem ja domov už to bude mat pobalene a tak som jej dopredu napisala, ze nech si to neberie, aj ked si vsimne, ze mu to je mensie, lebo s tym mam plany. Citila som sa normalne sama pred sebou trapne, ze ju musim upozornovat, aby mi nieco svojvolne nebrala, lebo sa inak neda. Je mi z nej zle a pride mi nechutna a drza a neviem, čo s tym. Ďakujem za rady ;)

sisi2212
autor
Včera o 19:29
@anonym_f169fc

@sisi2212 ved tak mu nebal tolko veci. Babal mu z kazdeho po kuse a nech si s tym gazduje. To jej kolko toho balis preboha? Ja mam 2,5 rocnu, neviem aleho mas stareho syna ty, ako velmi sa vie zababrat a pod, ale moja extremne a proste musia si vystacit. Aj ja ked aom s nou von ci doma tak ju neprezliekam 100x, ved ty som dostala porazku pri odpierani flakov na tolkom obleceni denne.

@anonym_f169fc lenze ona ho prezliela stale, to je vlastne ale podla mna aj taktika, ze sa v tom uz stratis, co mu obliekla neobliekla, prezliekla a podobne, ona si extremne vsima co ma oblecene a vsetko komentuje, priste to je vidno, ze striehne, co moze zobrat

anonym_f169fc
Včera o 19:29
@sisi2212

@anonym_f169fc ona je manipulator, ono to zacalo ako keby skusenim hranic, ze sa maly zaspinil a ona sa ma opytala napriklad ze jeeeej zaspinil sa, tak podam mu ine tricko ano a ja som povedala mozete, vsak ok, ale vlastne ona ako keby si oskusila hranicu a odvtedy si chodi do skrin uz automaticky, ze jej bolo povolene

@sisi2212 tak jej tu hranicu nastav inak.pridi do izby, uvidis, ze je prezleceny a povedz jej nech ti ho neprezlieka nonstop, ze ty nebudes cely den len prat.
Ja chapem, ze je manipulativna, ale ty sa musis ohradit. Nikto to neurobi za teba a ona jemne naznaky nepochopi. Musis narobinu. Obzvlast ak funguje stylom podam ti prst a vezmes mi celu ruku.

anonym_c0e819
Včera o 19:30
@sisi2212

@anonym_8168dc tak svagrinej to podla mna nevadi, vsak znackove veci zdarma a svokra to doma odlozi a kedze medzi detmi je vacsi vekovy rozdiel, tak asi si mysli, ze ked to jej dieta to bude mat oblecene az za dva roky tak uz si to nevsimnem

@sisi2212 tak.to.povedz aj svagrine "Betka, vhcem ta poprosit, neber si od babky veci mojho Jurka, ja kuoujem znackove a chcem to potom predat nevh sa mi to oplati, inak by som.si to nemohla dovolit, babku som upozornila ale nerespektuje"

sisi2212
autor
Včera o 19:30
@anonym_f169fc

@sisi2212 tak jej tu hranicu nastav inak.pridi do izby, uvidis, ze je prezleceny a povedz jej nech ti ho neprezlieka nonstop, ze ty nebudes cely den len prat.
Ja chapem, ze je manipulativna, ale ty sa musis ohradit. Nikto to neurobi za teba a ona jemne naznaky nepochopi. Musis narobinu. Obzvlast ak funguje stylom podam ti prst a vezmes mi celu ruku.

@anonym_f169fc ano to ona tak funguje, poslednou dobou sa snazim s nou aspon eliminovat komunikaciu a nekomunikovat s nou o com netreba, lebo presne ako hovoris, jej podas prst a v momente ta zozere celu

anonym_8168dc
Včera o 19:31

A ta tvoja svagrina čo? asi moc nieste v kontakte, že by si si to s ňou vykomunikovala?

sisi2212
autor
Včera o 19:32
@anonym_c0e819

@sisi2212 tak.to.povedz aj svagrine "Betka, vhcem ta poprosit, neber si od babky veci mojho Jurka, ja kuoujem znackove a chcem to potom predat nevh sa mi to oplati, inak by som.si to nemohla dovolit, babku som upozornila ale nerespektuje"

@anonym_c0e819 to uplne nepojde, lebo ona si to berie k sebe do mechov, cize svagrina uplne akoze nevie co je odo mna, ona jej to proste da za dva roky a bude sa tvarit, ze uz jej nepoviem jeeej toto tricko mi dva roky dozadu zmizlo

sisi2212
autor
Včera o 19:32
@anonym_8168dc

A ta tvoja svagrina čo? asi moc nieste v kontakte, že by si si to s ňou vykomunikovala?

@anonym_8168dc oni su prepojene jak siamske dvojcata, chorobny vztah, my nemame az taky dobry

rozculena
Včera o 19:35
@sisi2212

@anonym_8168dc oni su prepojene jak siamske dvojcata, chorobny vztah, my nemame az taky dobry

@sisi2212 choď k svokre a vezmi si tie mechy domov.Ja by som to urobila,vlastne nie,neurobila,lebo ja by som si na ňu otvorila ústa a nič by mi nebrala.

anonym_8168dc
Včera o 19:35

Tak jedine si poznačiť co berie syn k nej a potom si to pytat naspäť pokial to nedá
A ked je u vás,tak neviem... prehľadať ťasky asi by bolo moc😅
No nezavidim ti situáciu

sisi2212
autor
Včera o 19:38
@anonym_8168dc

Tak jedine si poznačiť co berie syn k nej a potom si to pytat naspäť pokial to nedá
A ked je u vás,tak neviem... prehľadať ťasky asi by bolo moc😅
No nezavidim ti situáciu

@anonym_8168dc ano, to som si vravela, ze ked pojde k nej si poznacim, čo berie, ale ked u nas, tak neviem, ci si mam fotit skrinu, nez pride a potom kontrolovat, ked odide a co by som jej potom napisala, nez ste prisla bolo v skrini toto tricko a teraz neni, no psycho

lukbe
Včera o 19:41
@sisi2212

@anonym_8168dc ano, to som si vravela, ze ked pojde k nej si poznacim, čo berie, ale ked u nas, tak neviem, ci si mam fotit skrinu, nez pride a potom kontrolovat, ked odide a co by som jej potom napisala, nez ste prisla bolo v skrini toto tricko a teraz neni, no psycho

@sisi2212 zamknúť izbu, skriňu, ved to nie je normálne, co tobí.

janinah
Včera o 19:42

Je to kradež a mala si to stopnuť hned na začiatku. Ja dam švagrinej čo ja uznam za vhodne.Vy neberte nič,čo ste nekupovala.Ja v domacnostiach svojich dcer im nelozim pi skriniach,vzdy chcwm,aby mi nachystali,čo mam vnukom obliecť. Tvoj dom,tvoje pravidla.ale my ti ich nevybojujeme.

amonet
Včera o 19:42

ja by som ju normalne upozornila ze si neprajem aby brala a balila maleho veci. a ak by sa to zopakovalo donutila by som ju vypratat tasky alebo dosla k nej a zabalila si veci u nej do tasky. ci by s tym bola ok

btw ak mi to berie pokoj v dusi je to prilis drahe je moje heslo, ak nechape nema pristup bodka🤷‍♀️

saraxyz
Včera o 19:45
@sisi2212

@sisi2212 nechaj jej odkaz v skrini. Ja by som ju už upratala. A šla by som ku nej do skríň po veci

anonym_0bd9d2
Včera o 19:45

Ja som za 2 strany nepochopila prečo ju púšťaš k sebe domov.

sisi2212
autor
Včera o 19:46
@anonym_0bd9d2

Ja som za 2 strany nepochopila prečo ju púšťaš k sebe domov.

@anonym_0bd9d2 lebo chce nieked syna vyzdvihnut zo skolky a potom pridu k nam ze sa este chce chvilku pohrat nez pojde domov, pohranie sa trva aj 5 hodin

anonym_8168dc
Včera o 19:48
@sisi2212

@sisi2212 pozicam ti niekedy moju svokru,ta zas nakupuje vo veľkom pre všetkých
No neviem ani čo viac poradiť
A hlavne, keď muž to berie vlažne🙄
Neviem či by mi tie peniaze stali za to chodiť k nej do skrine alebo jej zámerne brať niečo
Ked aj vyzdvihne vam syna,ked treba-relativne pomôže
Ale či to stojí za to
Neviem
Drzim ti palce lebo takto existovať to je na palicu

anonym_0bd9d2
Včera o 19:48
@sisi2212

@anonym_0bd9d2 lebo chce nieked syna vyzdvihnut zo skolky a potom pridu k nam ze sa este chce chvilku pohrat nez pojde domov, pohranie sa trva aj 5 hodin

@sisi2212 ale veď pozri aké máš problemy s rým všetkým, tak proste si vyzdvihuj syna sama a maximálne sa stretnete ba ihrisku
Ja by som to celé na čas výrazne obmedzila

anonym_63fd75
Včera o 19:49

Nie je kleptomanka? Možno si nemôže pomôcť.

anonym_212961
Včera o 19:49

@sisi2212 svokra je to kleptomanka. Moja sestra mi tiež kradla veci, jej deťom (moje krstniatka) som často kupovala oblečenie, hračky... a neskôr som zistila, že to všetko predávala na internete aj s mojimi ukradnutými vecami.

sisi2212
autor
Včera o 19:51
@anonym_0bd9d2

@sisi2212 ale veď pozri aké máš problemy s rým všetkým, tak proste si vyzdvihuj syna sama a maximálne sa stretnete ba ihrisku
Ja by som to celé na čas výrazne obmedzila

@anonym_0bd9d2 ja by som rada, ale ona po tyzdni zaxne vyspisovat muzovi, ako syna tyzden nevidela, ci chuderka nemoze prist aspon zo skolky zo vziat jeden den, aby s nim bola

sisi2212
autor
Včera o 19:51
@anonym_63fd75

Nie je kleptomanka? Možno si nemôže pomôcť.

@anonym_63fd75 nieee to je vyslovene spekulantstvo, ona je taka prepocitana vo vsetko, ja neviem je oslava, zabali si najviac torty, cely vecer uz premysla, kedy jw najlepsi cas aby mala najviac atd atd atd

sisi2212
autor
Včera o 19:52
@anonym_212961

@sisi2212 svokra je to kleptomanka. Moja sestra mi tiež kradla veci, jej deťom (moje krstniatka) som často kupovala oblečenie, hračky... a neskôr som zistila, že to všetko predávala na internete aj s mojimi ukradnutými vecami.

@anonym_212961 ona neni kleptomanka, ona je prespekulovana, berie vyslocene znackove, co sa jej pacia a vie ze svagrina to nekupi, lebo je opatrna firma

anonym_0bd9d2
Včera o 19:54
@sisi2212

@anonym_0bd9d2 ja by som rada, ale ona po tyzdni zaxne vyspisovat muzovi, ako syna tyzden nevidela, ci chuderka nemoze prist aspon zo skolky zo vziat jeden den, aby s nim bola

@sisi2212 ale veď sa trosku postav sama za seba. Bude vypisovať mužovi a čo? Prestane sa točiť planéta? Veď si trosku stoj za svojimi postojmi a buď silna.
Normálne by som mužovi povedala: Miro mam toho dosť, už sme sa o tom rozprávali a jednoducho to teraz bude na čas takto. Koniec diskusie

anonym_e7b9f4
Včera o 19:55

všetko oblecenie syna by som označila tými pečiatkami s menom. a áno, aj o dva roky by som sprosto okomentovala že si to tricko prosím naspat, lebo nám “zmizlo”. keď niekto nemá chochmes, nemusíš ho mat aj ty

sisi2212
autor
Včera o 19:56
@anonym_0bd9d2

@sisi2212 ale veď sa trosku postav sama za seba. Bude vypisovať mužovi a čo? Prestane sa točiť planéta? Veď si trosku stoj za svojimi postojmi a buď silna.
Normálne by som mužovi povedala: Miro mam toho dosť, už sme sa o tom rozprávali a jednoducho to teraz bude na čas takto. Koniec diskusie

@anonym_0bd9d2 ona zacne vypisovat mne, ci sme v poriadku? Ci sa mi nieco nestalo a taketo debiliny? Ze akoze nerozumie, vsak nic neurobila, vsetko mysli dobre, chce pomoct atd atd

sisi2212
autor
Včera o 19:56
@anonym_e7b9f4

všetko oblecenie syna by som označila tými pečiatkami s menom. a áno, aj o dva roky by som sprosto okomentovala že si to tricko prosím naspat, lebo nám “zmizlo”. keď niekto nemá chochmes, nemusíš ho mat aj ty

@anonym_e7b9f4 inak toto je dobry napad oznacit oblečenie tymi pečiatkami

anonym_e7b9f4
Včera o 19:57
@sisi2212

@anonym_0bd9d2 ona zacne vypisovat mne, ci sme v poriadku? Ci sa mi nieco nestalo a taketo debiliny? Ze akoze nerozumie, vsak nic neurobila, vsetko mysli dobre, chce pomoct atd atd

@sisi2212 keď chce pomôcť a myslieť to dobre, nech neberie vnukovi znackove veci, ktoré predávaš nato, aby si mu mohla kúpiť ďalšie. lebo týmto okráda vlastného vnuka

anonym_0bd9d2
@sisi2212

@sisi2212 odpovieš jednou vetou, áno sme v poriadku. Pekný zvyšok dňa. Na iné nereaguj
Fakt nechápeš že musíš prestať hrať jej hru? Veď ti to tu vysvetľujú, že jej musíš nastaviť hranice

anonym_e7b9f4
@sisi2212

@anonym_e7b9f4 inak toto je dobry napad oznacit oblečenie tymi pečiatkami

@sisi2212 a naschval by som ich opeciatkovala tak že by sa to nedalo ani odstrihnut, akonáhle by brala nejaké tricko, nech si to pekne všimne