Ako riešiť svokru, ktorá chce obdarovať synovcov na oslave?
Ahojte, dopredu hovorím že mi nejde o hodnotu veci ale o princíp, dcéra má v sobotu oslavu 5 rokov, sú pozvaní starí rodičia a švagriná s rodinou. Darčeky pre dcéru som vyberala ja alebo teda ja a muž každý sa pýtal čo má kúpiť, žiadne drahé veci od mojich rodičov knihu a takú knihu omaľovánok čo chcela, od svokrovcov farbičky a stojan na farbičky a od švagriny výkresy, pečiatky je dosť kreatívna a nechcela som ju tesne po vianociach zahlcovat ďalšími darmi. Problém je že svokra chce u nás na oslave dať synovcom ich vianočné darčeky (bývajú ďaleko a prídu len na oslavu na sviatky doma neboli kvôli problémom čo mala švagriná) sú to elektricke autíčka, bojím sa aby dcéra nežiarlila, svokru sme prosili ja aj muž nech im to dá po oslave doma alebo pred nech ich pozve k nim ale nie u nás keď bude dcéra oslavovať. Jej odpoveď je len že ja mám môjmu dieťaťu vysvetliť že oni dostanú u nás darčeky od Ježiška a že ona dostala na Vianoce a aj teraz a chlapci len na Vianoce. No je mi blbé aby oni dostávali auta z ktorých sa budú tešiť a hneď skúšať keď ma dcéra oslavu a verím tomu že by bola sklamaná ak by sa celý tento pre ňu veľmi špeciálny deň točil okolo jej bratrancov. Ako reagovať na svokru? Je tvrdohlavá poznáme ju aj tak spravi po svojom. Čo urobiť ak tie autíčka donesie. Muž má v pláne nepustiť ju za bránu s nimi, rázne jej vysvetlil že u nás nech to nedáva ale ona si ide svoje že aspoň sa deti pohraju spolu na nich.
A možno by sa aj jej zapáčilo povoziť sa na takom aute.
Ale tiež by sa mi to nepáčilo..
@koniarova veľké auto sklopí sedačky a není problém
@livuska124 vidis, to je presne to, co pisem a co tebe a autorke zrejme chyba - ta lahkost bytia. Oslava moze pokojne pokracovat aj na tej ulici s autami, len inak, ako bola povodne naplanovana.
@mandzula ano oslava moze pokracovat aj na ulici,len tam by nemala dcera autorky uz tu plnu pozornost vsetkych a to predsa ide
@mandzula áno a najväčšia sranda je to pre svokru, ktorá nemôže ani náhodou dopriať vnučke jeden jej deň, aký si ona sama predstavuje, bez toho, aby sa dievča muselo prispôsobovať svokriným manierom, lebo svokra musí byť pred všetkými za chrumkavú, aké super dary nakúpila pre bratrancov 🙈
Stále nechápem PREČO by mala tá oslava takto pokračovať - na ulici, s autami, keď je to oslava 5 ročného dievčaťa, pričom autorka píše, že tie autá jej dcéra už skúšala, nebaví ju to, nechce sa na nich voziť...čo z tej oslavy bude mať oslávenkyňa?
A švagrovci majú tiež také veľké auto? Prepáč ale kam ich oni potom dajú. Čo ostanú vás?
@koniarova akože máš pocit že ja riešim kde tie auta skončia ? Áno majú veľké auto už kto a ako si ich odveze je mne jedno
Sa mi to zdá dosť nepraktické zo strany švagrovcov s týmto súhlasiť a potom riešiť,ako auta domov dopraviť . Veď nech sa na to vyhovoria.
Tak sa dohodni so svokrou, ze darceky pre chalanov budu az po oficialnej casti - Teda najprv vsetci budu gratulovat dcere, potom torta a potom ked uz sa budu decka hrat, tak babka moze vybavit jeziska. Dcera bude stredobod pri vsetkych dolezitych castiach a potom sa deti mozu hrat spolu. A mozno budes prekvapena a zaujme to aj dceru.
Teda aspon u nas sa to tak robi. Mame vela deti, sviatky maju po kope a nie vzdy sa kvoli povinnostiam podari gratulovat v rozumnom case. Vyuzije sa najblizsia prilezitost. Na nikoho sa nezabudne. No problem. Podla mna je dcera uz dost velka na to, aby situacii rozumela.
@livuska124 pozri, to, ze svokra si postavila hlavu a ze autorka nema slovo a autoritu, to bude problem s hlbsimi korenmi, kedze si ho evidentne nevie poriesit, keby vedela, neexistuje tato tema. Preto musi varit z toho, co si nachystala - a moze navarit tak, ze svojim postojom znechuti dceru a zneprijemni atmosferu, alebo z toho vytlcie, co sa da a dcere ukaze, ze napriek tomu moze byt oslava fajn.
@klementinka58 ja ti neviem, asi sa do autorky neviem dostatocne vcitit - u nas, ci uz ide o mna v detskom veku, alebo o moju dceru, oslavy boli a su o zablahozelani oslavencovi a potom o volnej neorganizovanej zabave, na konci ktorej bol a je len prijemny pocit zo spolocne straveneho casu bez toho, aby sme mali stopky a tabulku s casom, komu sa ho kolko a ako venovalo.
@mandzula čiže sme dospeli aj tak k záveru, že svokra si urobí po svojom a autorka a oslávenkyňa sa musia prispôsobiť svokre na ich vlastnej oslave, aj napriek tomu, že svokra vie, že bratranci o pár dní nato prídu ku nej..... tak nechápem, prečo z autorky sa robí premotivovaná matka, ktorá nemá ľahkosť bytia a nemá ju to čo trápiť.
OK, môže z tej oslavy vytĺcť čo sa dá, aj keď sa jej dcéra už na oslave nezabaví tak, ako si predstavovala, ale zase je to len o prispôsobovaní sa svokre, lebo ONA chce odovzdať tie autá práve tam .... no veľmi zlatá 🙈
@mandzula ved aj u nas to bolo podobne ako u Vas dokonca stale tak slavime, len poznam aj mamicky,ktore naozaj idu stylom pozvanky, sutaze a casto tie deti nutia sa do toho zapajat, lebo oslavenec to vymyslel a vsetka pozornost musi ist len oslavencovi. Take tie novodobe mlade mamicky co sleduju insta a rozne videjka z oslav influencerov ci ako sa to vola. Vsetko nalinajkovane podla predstavy aku ma v hlave. Takymto stylom si rozhneva rodinu a otazka casu kedy sa jej na nejaku oslavu vykaslu
@mandzula nechápeš že nejde o naplánovani čas ale o to že sa dcéra nebude mať s kým hrať
@klementinka58 znovu opakujem niesu to súťaže a neviem čo do čoho sa deti budú nútiť sú to hry ktoré ich bavia a bežné sa ich spolu hrajú
A so švagrovcami sa nedá dohodnúť, aby jej oni povedali, že inokedy?
a ake hry hravate napriklad? nech sa inspirujeme
@ibrunova včera som písala švagrine, volala máme ale zatiaľ bezúspešne
@klementinka58 ja predpokladám, že aj autorka chce voľnú zábavu po oficiálnej časti.... ale takú voľnú zábavu, na ktorej sa zabaví aj jej dcéra - oslávenkyňa spolu s bratrancami.... keď vie, že tie autá ju nebavia, tak sa asi ťažko zabaví, keď sa bratranci pôjdu voziť von
@klementinka58 táto otázka tu padla x krát a ja som už písala nie my ale deti hrajú všelijaké nahanačky schovavačky majú svoje pravidlá bunkre a neviem čo. Akože to je také nepochopiteľné že dievča a dvaja chalani sa zabavia že sa to stále rieši dookola?
Tak už iba dúfať, že vonku bude liať 😂
@livuska124 a ma uz autorka riesenie, co so svokrou? Asi nema. Cize co jej ostava, ked na to nema gule? Prisposobit sa. A urobit to co mozno najlepsie - to sa jej tu zeny snazia poradit - menej to prezivat, nedat to dcere pocitit, zapojit ju do aktivit, ktore mozu nastat. Alebo moze byt cely cas v napati, nasrata, oduta a preniest to na dieta.
Ak som správne pochopila,svokra býva 70km od vás a tento rok to chce možno odbiť všetko na jednom mieste. Veď najprv sa venujte oslávencovi a aký problém je po cca dvoch hodinách vytiahnuť darčeky pre chlapcov. Dcéra predvedie čo si prichystala,pohrajú sa a potom sa babka dary vnukom.Takto by mi to vôbec neprekážalo,ale ak by došla a dala hneď to by som veru krivo zazerala 😂😃.
Aj ja by som stým mala problém, sú pozvaný na oslavu narodenín dcéry.... takže áno je to deň kedy sa majú veci točiť iba okolo nej (malé deti svoju narodeninovú oslavu berú veľmi vážne).
Nevidím jediný dôvod prečo by na oslavu mala nosiť vianočné darčeky a už vôbec nie v prípade keď sa jedná o darček s ktorým sa deti odídu von hrať a oslava dcéry tým skončí. Keby sú to nejaké maličkosti tak nevidím najmenší problém.
Darčeky im má možnosť dať neskôr tak nevidím jediný dôvod aby to bolo práve na oslave dcéry.
Nech jej muž ešte raz napíše že ju prosíte aby darčeky pre chlapcov nechala doma, že dcéra sa na oslavu teší a týmto jej ju pokazí.
@ibrunova alebo napadne 2 metre snehu a cestári nebudú stíhať 😀
Prečo jednoducho nezdvihneš ešte raz telefón a rázne nepoviete svokre,že si to teda neželáte? A keď s tým nesúhlasí,tak nech teda ostane doma. Aké iné chceš riešenie?
@koniarova povedali sme jej to x krát a už aj švagriná ale svokra nechápe súvislosti ako aj niektoré ženy tu lebo stále ide svoje že ona im to chce hneď dať lebo sa na to tešia nech sa hrajú
Plusovy bod, ze tvoj muz je schopny sa poatavit mamicke a ze v tomto drzite spolu a myslite na dobro svojho dietata. To ti tu urcite vela zien zavidi a preto ta hejtuju. Po dalsie svokra totalne od veci… uz lepsiu prilezitost si fakt nemohla najst…totalne od veci. Tiez by som bola nasrata

@livuska124 ako pisem, reagujem na to, co si napisala o dospelych.
A k tomu dietatu, dostanu sa s autami von - pojde tam aj oslavenec, ktory nemusi nepritomne hladiet doblba - mozu ho chalani na autickach "nahanat", moze im robit akoze prekazkovu drahu a x inych veci. Je to aj o tom, ako sa k tomu postavi matka - bud tu budeme oduto stat, alebo pod, nieco spolu vymyslime a bude sranda.