icon

Ako riešiť svokru, ktorá chce obdarovať synovcov na oslave?

27. dec 2023

Ahojte, dopredu hovorím že mi nejde o hodnotu veci ale o princíp, dcéra má v sobotu oslavu 5 rokov, sú pozvaní starí rodičia a švagriná s rodinou. Darčeky pre dcéru som vyberala ja alebo teda ja a muž každý sa pýtal čo má kúpiť, žiadne drahé veci od mojich rodičov knihu a takú knihu omaľovánok čo chcela, od svokrovcov farbičky a stojan na farbičky a od švagriny výkresy, pečiatky je dosť kreatívna a nechcela som ju tesne po vianociach zahlcovat ďalšími darmi. Problém je že svokra chce u nás na oslave dať synovcom ich vianočné darčeky (bývajú ďaleko a prídu len na oslavu na sviatky doma neboli kvôli problémom čo mala švagriná) sú to elektricke autíčka, bojím sa aby dcéra nežiarlila, svokru sme prosili ja aj muž nech im to dá po oslave doma alebo pred nech ich pozve k nim ale nie u nás keď bude dcéra oslavovať. Jej odpoveď je len že ja mám môjmu dieťaťu vysvetliť že oni dostanú u nás darčeky od Ježiška a že ona dostala na Vianoce a aj teraz a chlapci len na Vianoce. No je mi blbé aby oni dostávali auta z ktorých sa budú tešiť a hneď skúšať keď ma dcéra oslavu a verím tomu že by bola sklamaná ak by sa celý tento pre ňu veľmi špeciálny deň točil okolo jej bratrancov. Ako reagovať na svokru? Je tvrdohlavá poznáme ju aj tak spravi po svojom. Čo urobiť ak tie autíčka donesie. Muž má v pláne nepustiť ju za bránu s nimi, rázne jej vysvetlil že u nás nech to nedáva ale ona si ide svoje že aspoň sa deti pohraju spolu na nich.

livuska124
28. dec 2023

@mandzula s tým posledným súhlasím. ale svokra si týmto kazí vzťah nielen s nevestou, ale aj so synom, ktorý je na strane manželky. Nabudúce ju už ani nezavolajú a nevesta bude najhoršia

koniarova
28. dec 2023

Tak jednoducho jej povedzte,že nech ani nechodí. Aké iné riešenie chceš počuť? Iné neexistuje.

simca06022011
28. dec 2023

Nevidím dôvod aby sa išli chalani voziť. Podľa mňa po oslave nech im to dá, hrat sa budú doma. Kľudne nech to aj rozbalia doma. Ak su zďaleka je odveci žiarliť na takéto niečo, aj keď teda mohli ísť k svokre na skok. Napríklad miesto oslavy :D

klementinka58
28. dec 2023

@livuska124 podla mna oni maju celkovo chladne vztahy v rodine viaceri, len take naoko

autor
28. dec 2023

@klementinka58 podľa teba...milujem takéto úvahy nie vzťahy sú okej toto je prvý problém ktorý sa rieši

livuska124
28. dec 2023

@klementinka58 skôr mi to príde tak, že je tu práve niekto iný, kto má pocit, že svet sa musí točiť tak, ako chce on a nijak inak = svokra

klementinka58
28. dec 2023

hej vztahy su ok, "mna to nezaujima ako si tie auta odvezu" babka na vianoce ani nebola s vnukmi ale vztahy su ok, no tak ok vztahy si ja predstavujem inak

lujza123
28. dec 2023

Svokra musí byt dosť ťažká povaha. Aj syn, nevesta aj dcéra ju o niečo požiadali (to je úplne jedno o co) a aj tak si ide svoje
Mne to uz pride ako boj kto z koho, svokra matka rodu verzus zvyšok rodiny, tam už asi nejde iba o autíčka ale o to aby vyhrala a spravila si po svojom

Podľa mňa ich donesie aj keby traktory padali

cafelatte
28. dec 2023

Svokra silou mocou svoje, prečo teda nejde najprv k svagrinej odovzdať auta, ci potrebuje potlesk obecenstva. Nesúhlasila by som.
Na druhej strane by sa aj svagrovcom patrilo navštíviť svokru na sviatky a prebrať auta tam.

Toto mne strašne pripomína mužovu rodinu, tam tiež nerozumné simfuje so svokra a švagriná.

aurora33
28. dec 2023

@klementinka58 celá family je nejaká podivuhodna

mandzula
28. dec 2023

@livuska124 to je uz ina vec, ako pisem, myslim si, ze toto zrejme nie je ani prvy a ani ich posledny konflikt. Keby bolo vsetko ok, svokra by si to dala vysvetlit.

livuska124
28. dec 2023

Inak napadlo mi, že nedávno tu bola taká téma, asi na ploche alebo kde, že prišla ku niekomu návšteva na pár dní a úplne celý čas bola na mobile a chatovala a väčšina to úplne odsúdila, že načo tá návšteva vôbec prišla, chatovať a hrať sa na mobile mohla doma....
Tak toto je obdobné. Sem príde návšteva, ktorú pozve autorka s cieľom zabaviť sa SPOLOČNE s oslávenkyňou a návšteva odíde von, robiť si svoje, čo oslávenkyňu vôbec nebaví a nezaujíma (samozrejme tým chlapcom to nemôžeme mať za zlé, tiež by som na ich mieste chcela hneď autá skúšať) a oslávenkyňa sa bude hrať s pečiatkami vo svojej izbe 😀 To bude ozaj super posedenie. V tomto prípade tiež nemusí žiadna oslava byť, lebo voziť sa mohli aj doma.
Jediné riešenie vidím už len v švagrinej. Dohodnúť sa s ňou, že autá prevezmú, naložia k sebe do auta a voziť sa budú až doma, nech to ona vysvetlí svojim deťom, že to je oslava niekoho iného, nech sa v tento deň prispôsobia oslávenkyni, nie opačne....

autor
28. dec 2023

@mandzula je to prvý konflik...
@aurora33 lebo nás poznáš však

autor
28. dec 2023

@cafelatte idú k nej o pár dní

aurora33
28. dec 2023

Vsak stačí citat čo píšeš.

mooonika1975
28. dec 2023

Má 5 rokov, špeciálny deň z dňa narodenin robiš ty, nie ona. Je to dieťa, bude sa spontánne tešiť aj ona, ak si to bude môcť ešte vyskúšať . A deti sa spolu pohrajú. Ver mi, že nikdy ti nepovie : Mami, ten deň , keď som mala narodeniny .... pamätáš .... 😉 Večná téma, nevesta a svokra. Už sa tešim na tu "funkciu"

autor
28. dec 2023

@aurora33 čo je na tom také divné? Fakt ma to zaujíma

@mooonika1975 nečitala si všetko však, teší sa na to vie že je to iný deň ako ostatné, teší sa na hru s bratrancami že bude s babkou a tak neviem či sa bude spontánne tešiť z toho ako sa ostatné deti hrajú
Tu nejde o nevestu a svokru ten istý názor má muž aj švagriná

juliacenc
28. dec 2023

Svokra mala riesit vianocne darceky pre vnukov, ked to bolo aktualne a u vnukov doma, alebo u nej a nie na narodeninovej oslave svojej vnucky a davno po vianociach. Je to od nej neuctive, hlavne ak syn s nevestou dali jasne na javo, ze sa im to nepaci a nesuhlasia s tym.

mooonika1975
28. dec 2023

Mám 5 ročné deti v škôlke, dieťa donesie novú hračku a všetci sa idú hrať a je uplne jedno , že je to jeho hračka, všetci ju chcú použivať a pritom si myslieť, že je to ich. Je to malé dieťa. A máš pravdu, nečitala som 12 strán, čitala som pôvodný prispevok, v ktorom si pisala hádam všetko.

autor
28. dec 2023

@mooonika1975 hádam si poznám svoju dcéru, x krát som písala že nemá rada tie auta, nebavia ju má ich x deti v okolí nezaujíma ju to akože teraz zrazu ju začnú zaujímať hej? Proste na svojej oslave sa nebudeatbs kým hrať a baviť lebo bratranci dostanú vysnene auta a svokra bude nadšená s nimi sa voziť chápeš o čo ide

mooonika1975
28. dec 2023

Kto vravel , že ju musia zaujimať ? Tak nechá bratrancov sa baviť a ty sa budeš baviť s tým, čo dostala. Oslava sa vždy aj tak presunie do rôznych kutikov, kde sa bavia spolu chlapi, deti, alebo dieťa s matkou. No neviem, pride mi to celé cez čiaru.

koniarova
28. dec 2023

Stále dookola píšeš to isté. Akú radu čakáš? Každopádne niekto zo zúčastnených bude urazený. Tak nech je to svokra. Je dospelá a vymýšľa sprostosti,ktoré si vy neželáte.

autor
28. dec 2023

@koniarova ano píšem dookola to isté lebo zjavne sú tu jedinci ktorí to stále nechápu.

0silvia0
28. dec 2023

No a ako to teda planujes vyriesit?

autor
28. dec 2023

@0silvia0 švagrina to rieši so svokrou, vysvetlila jej aj svoj postoj
Čuduj sa svete aj ona nechce aby sa deti na oslave vozili keďže ich pozná a vie že z áut ich nedostane a keby im to zákaze sú urazený
Ale svokra stále ide svoje po novom roku druheho idú k svokre na návštevu podľa nej to nepočka

tanyag
28. dec 2023

Nečítala som všetky komenty, ale ako ty môžeš dopredu vedieť, čo sa v ten deň udeje? Čo ak dcéra uvidí, ako sa bratranci zabávajú, ako ich to baví a bude si chcieť vyskúšať tie autíčka? a zapáči sa to aj jej? Ak budeš takto negatívna a budeš očakávať len to najhoršie, tak ver, že to tak aj dopadne. Nechaj celý priebeh oslavy prebiehať spontánne, načo plánovať nejaké aktivity, hry a neviem čo? Veď deti si vedia zábavu vymyslieť aj samé nie? Či pôjdete podľa plánu? Že teraz sa hrá na schovávačku a o 20 minút sa idú naháňať, potom o 15 minút kresliť a o 10 zase niečo iné? Atmosféru celej oslavy robia rodičia a ak rodičia budú takto nafučaní ako balóny, tak len prasknete od zlosti.

autor
28. dec 2023

@tanyag dcéra si tie aktivíty vymýšľa sama a robia to tak stále.
Autíčka ju nezaujímajú má ich x deti v okolí a stretáva sa s nimi bežné

katkami123
28. dec 2023

“ tak zbytočne sa ja serem s chystanim oslavy potom...” 8:52
- tak a tu sa autorka prekecla. Že hlavný motivátor čo a ako má prebiehať nie je 4-rocne dieťa, ale premotivovaná mamička, ktorej musia aktivity prebiehať podľa plánu. Len tu milión klamstiev, aby bola v diskusii za peknú, že to si všetko malé dieťa plánuje. Lebo my nemáme doma malé deti v takom veku, že sme všetky padnuté na hlavu a uveríme týmto rozprávkam.

autor
28. dec 2023

@katkami123 si normálna?? Chystanim oslavy myslím tortu koláče chlebíčky a takéto veci aké si asi dieťa samé nespraví skús trošku menej konšpirovať
Ja nemôžem za to že vaše deti nemávajú také oslavy, naša áno a je na to zvyknutá

katkami123
28. dec 2023

@tanyag
Toto som už písala autorke aj ja. Ale tá žena už ma v hlave všetko zorganizované presne podľa jej plánu, aktivity, hry pre deti a každé narušenie vníma s katastrofickým scenárom. Už do predu presne vie všetko, aj koľko sa deti budú hrať s autami, aj ze jej dcera bude sama v kúte.