Ako riešiť svokru, ktorá chce obdarovať synovcov na oslave?
Ahojte, dopredu hovorím že mi nejde o hodnotu veci ale o princíp, dcéra má v sobotu oslavu 5 rokov, sú pozvaní starí rodičia a švagriná s rodinou. Darčeky pre dcéru som vyberala ja alebo teda ja a muž každý sa pýtal čo má kúpiť, žiadne drahé veci od mojich rodičov knihu a takú knihu omaľovánok čo chcela, od svokrovcov farbičky a stojan na farbičky a od švagriny výkresy, pečiatky je dosť kreatívna a nechcela som ju tesne po vianociach zahlcovat ďalšími darmi. Problém je že svokra chce u nás na oslave dať synovcom ich vianočné darčeky (bývajú ďaleko a prídu len na oslavu na sviatky doma neboli kvôli problémom čo mala švagriná) sú to elektricke autíčka, bojím sa aby dcéra nežiarlila, svokru sme prosili ja aj muž nech im to dá po oslave doma alebo pred nech ich pozve k nim ale nie u nás keď bude dcéra oslavovať. Jej odpoveď je len že ja mám môjmu dieťaťu vysvetliť že oni dostanú u nás darčeky od Ježiška a že ona dostala na Vianoce a aj teraz a chlapci len na Vianoce. No je mi blbé aby oni dostávali auta z ktorých sa budú tešiť a hneď skúšať keď ma dcéra oslavu a verím tomu že by bola sklamaná ak by sa celý tento pre ňu veľmi špeciálny deň točil okolo jej bratrancov. Ako reagovať na svokru? Je tvrdohlavá poznáme ju aj tak spravi po svojom. Čo urobiť ak tie autíčka donesie. Muž má v pláne nepustiť ju za bránu s nimi, rázne jej vysvetlil že u nás nech to nedáva ale ona si ide svoje že aspoň sa deti pohraju spolu na nich.
@adkoalauri pre tých bratrancov to bude isto veľká vec, dostať tie autá, viem si predstaviť, akí budú nadšení, ako asi všetky deti, keď dostanú hračku, po ktorej veľmi túžia a budú sa chcieť na nich voziť a voziť.... čiže oni sa budú cítiť dobre.... a oslávenkyňa? Tá sa bude cítiť ako, keď namiesto schovávačky, skrývačky, čo autorka píše, že sa bežne spolu hrávajú, bude pozerať na ich vozenie....?
@livuska124 ktovie čo by napísali keby písala svokra že silou mocou chce zobrať tie autá na oslavu aj keď rodina nesúhlasí, či by jej dali za pravdu 🙂. A to navážanie do autorky ich asi baví, lebo autorka to tu trpezlivo vysvetľuje a nepomáha 🙂.
@livuska124 také ti ani nenapadlo, že by sa pridala a cítila sa dobre s nimi?
@adkoalauri autorka píše, že dcéru tie autá nebavia...už sa skúšala na nich voziť, lebo svokra jej ho chcela kúpiť, ale ona nechce, nebaví ju to vozenie, takže auto odmietla.... teraz ju to zrazu začne baviť?
@culienka alebo keby im svokra na ich svadbu objednala pre svoje druhé dieťa nejaký super dar, napríklad jazdy vrtulníkom, ktorý mladomanželia neznášajú, napríklad je im z lietania zle.... a trištvrťka svadobčanov by sa išla voziť von 😀 úplná parádička, vysnívaná svadba 😀 kašľať na to, že oslávencov (mladomanželov) to nebaví, nemajú s kým tancovať, trištvrťka svadobčanov sa "hrajká" vonku, hlavne že je svokra spokojná 😀
A áno, som si vedomá, že toto prirovnanie je poriadne pritiahnuté za vlasy, ale pre 5 ročné dieťa sú podľa mňa narodeniny jeden z naj dní v roku (+ Vianoce samozrejme), na ktorý celý rok čakajú a tešia sa. Majú iné vnímanie ako dospelí, je to pre nich porovnateľný zážitok ako "malá svadba."
@livuska124 Úplne správne vysvetlenie situácie 😊.
Darčeky chlapci môžu dostať po oslave alebo pár dní neskôr keď prídu k svokre (budú sa tešiť rovnako), nemusia ich dostať na oslave vlastne na to nevidím žiadny dôvod.
Oslávenec má byť stredobodom pozornosti a áno má sa okolo neho točiť celá oslava. Veľa dospelých žien by neprežilo keby im na svadbu príde druhá žena v svadobných šatách, ale dieťa má zvládnuť že iné deti dostanú na jeho oslave niekoľko násobne väčší dar a bude im venovaná všetka pozornosť.
Za mňa si autorka super mama (aj tvoj manžel otec) že myslíte na dcéru a ste sa ochotný za ňu postaviť.
Svokru nechápem vôbec prečo to chce riešiť takto keď ste jej všetci zúčastnení ktorých sa to týka povedali že to je zlý nápad. Švagriná zareagovala tiež super. Už si len treba stáť za svojim a svokre to rázne vysvetliť.
Alebo navrhni manželovi, nech po tie autá ide, že ich odložíte u vás doma, aby sa starí rodičia s nimi netrepali na oslavu...vy ich odložte a svokre ich dajte po oslave nech ich odovzdá deťom...vec vyriešená...
@luccija No nemusia jej zalepiť ústa...keď to bude spomínať, tak jednoducho odignorovať alebo povedať, že po oslave tie auta donesú 😀 hádam nepôjde kutrať po celom dome, že kde tie autá odložili 🤣 a ak by aj áno...tak nakresliť jej mapu...dať do ruky a nech sa zahrá na detektíva...možno pokiaľ skončí oslavu ich aj nájde...a budú mať pokoj od otravnej babky 🤣
@tanyag to by mohlo byť super riešenie, ale myslím, že tu nepomôže nič a svokra si pôjde svoje.... veď už aj švagriná (jej vlastná dcéra) jej volala, že tie autá na oslavu nie je dobrý nápad a ona aj tak nepočúva, ona sa takto rozhodla a bodka.... ťažko s takým človekom.
@luccija
@tanyag
Inak ozaj celkom fajn nápad a možno by sa aj svokra umúdrila, lebo by to mali ako hľadanie pokladu s mapou a mohla by to byť posledná "aktivita" pre deti pred odchodom, že prekvapko pre bratrancov - my sme sa tak zvykli hrávať, mama nám písala rôzne indície vo forme hádaniek. Napríklad: Choď tam, kde skladujeme maslo a jogurty. Otvorila som chladničku a tam bola ďalšia indícia vo forme hádanky - otvor svoju najobľúbenejšiu knihu na strane 29 - išla som do detskej, vzala naj knihu, otvorila na danej strane a tam ďalšia indícia.... A takto by sa dopracovali k autám, ktoré by si teda na záver odniesli.
@livuska124 Myslím, že vždy je riešenie....pozri...dnes je štvrtok...oslava je v sobotu...tak pre boha sadnem do auta, buď ich dcéra, alebo zať...alebo autorka a jej manžel...a idem pre tie autá...aj kebyže som mala cestovať 200km v noci...tak pre tie autá pôjdem a ich aj odnesiem tomu, komu patria pred dvere, len aby nebolo zlo na tej oslave...takto čakať do soboty načo je dobre? dá sa to jednoducho vyriešiť...veď keď deti čakajú darčeky od Ježiška, tak im je ukradnuté, či im tie darčeky dá babka, dedko, teta, ujo alebo suseda...sú od Ježiška...
@autorka pre zachovanie kľudu na oslave a hlavne rodinnej pohody...pošli muža (ich syna) po tie autá a nech ich rovno zavezie svojej sestre...a môžete mať takú oslavu akú ste si naplánovali...
Neskôr svokre dohovor ty, alebo muž nech dohovorí svojej matke, že takéto vymýšľanie si neprajete vo svojom dome, že nemáte problém ak donesú nejaké drobnosti pre ostatné deti (pretože to, že sa švagrinej nedalo tento rok stretnúť s rodičmi sa môže zopakovať aj o rok, o dva, tri...a svokra bude stále vymýšľať)
@tanyag len či s tým svokra bude súhlasiť. Ja si myslím, že ona to fakt chce urobiť preto, aby ich mohla teatrálne odovzdať pred všetkými, že aké dary kúpila.... preto nechce pripustiť možnosť odovzdania až po oslave, alebo inokedy.... veď k nej majú bratranci ísť pár dní po oslave a aj tak si ide svoje - odniesť autá na oslavu
@livuska124 Áno, my sa takto zvykneme s dcérou hrať na hľadanie pokladu 😀 a neskutočne ju to baví...aj von takto chodíme do parku občas v lete...dcéra nakresli mapu a ideme podľa nej...dokonca sme to už hrali aj s deťmi na ihrisku a bola to veľká zábava...aj mamičky sa pridali, nasmiali sme sa...a každý sa ten svoj malý poklad našiel (cukrík alebo lízatko)
A kedy je oslava ? Svokra ani keď jej to prešlo hlavou tak neustúpia ? Keby ide o darčeky drobnosti v darčekovej taške, neriešim, ale dve veľké auta sú príliš.
Spýtala by som sa jej či vašu dceru nemá rada, že prečo jej chce pokaziť oslavu
Prvá reakcia bola,že omg co riešiš ale keď čítam komenty co si písala tak už chápem,že čo chceš a prečo.. tu fakt jedine ostáva vtlct svokre do hlavy,aby tie darčeky dala až po oslave keď ich už tak chce priniesť v ten den..ved keď nech ich aj prinesie aby ich chlapci nevideli,odlozite do izby kde nikto nepôjde a ku koncu ich vyberie...to fakt nič iné neostáva iba ju presviedčať a presviedčať aby nepokazila takymtito darčekmi oslavu...držím palce 😅
Vieš čo sa čudujem ? To sa ti fakt chce dookola tu všetkých presviedčať o svojej pravde ?
Dookola vypisovať cudzím nechápavým neempatickým ženám prečo to a to a každej jednej to aj opakovane zdovodnovať do podrobností. Načo ?
Na 14 stranách by som riešila AKO svokru zastaviť s jej hlupym napadom a diskutovala iba o tom.
Tak znela otázka.
Mam 4 ročnú, narodky má az v marci a už dlho ju počuvam o tom ako to v jej špeciálny deň bude 😀.
Vacsina tu lincuje autorku zato, ze sa snazi spravit vynimocny narodeninovy den svojmu dietatu. Vy ste zjavne opak, vy nechcete svojim dopriat nic…dieta si ma zvykat na sklamania, su tam dalsie faktory kt mozu oslavu pokazit atd atd… zbytocna snaha tak to mate fakt skveli pristup a este sa tu ide vyjadrovat. Ste mimo totalne
Akoze uprimne, ja Vas uplne chapem. Viem ze deti dokazu urobit cirkusy kvoli tomuto. Ja inak velmi ocenujem manzela v tomto 👌
Preboha..ty si v poriadku???
Nuž tak toto svedčí o tom aký ma vzťah svokra k vnucke… 🤷♀️
@juliacenc Ja nezávidim, ja mojej dcére môžem dopriať honosnú oslavu, vôbec ale vôbec to nie je o financiach...preboha...ale ide o hodnoty, ktoré dieťaťu dávame...ale to je jedno...ja som v živote nikomu nič nezávidela a ani nebudem, pretože každý si je strojcom vlastného šťastia.
@sidicek a ty si myslíš že ich držím doma len zato že nechodia do školy? 🤣 no nič, aspoň si ma pobavila 😁 zatiaľ máme len pozitívne ,,recenzie" 😉 a narozdiel od detí susedov ktoré sú v normálnej škole tie naše nepozerajú na každého dospelého či dieťa v inom veku ako teliatka s nemým úžasom v tvári 🤣 to nie je inak môj výrok ale našej susedky 😆 ono si predstav že existujú aj iné spôsoby kontaktu a socializácie ako umelo vytvorená trieda absolútne rovnako starých deti.. a veru k reálnemu životu omnoho bližšie ako tieto umelo tvorené kolektívy zo škôlky či školy.
Podla mna je problem v tom, ze si rodine poprikazovala nakupit dcere k narodeninam totalne blbosti a tie auticka to iba zvyraznia. Keby dostala normalne darceky, tak by ti predpokladam tie auticka vobec nevadili. Akoze fakt svokra dojde s pastelkami na oslavu? Podla mna je nastvana.

@mircalla áno je to otázne. Ale ja som tiež najprv rozmýšľala, či by to nemala autorka vydržať s tými autami, ale zase na druhú stranu prečo by to mala vydržať. Vydrží to, autá prídu nakoniec to bude presne tak jak autorka nechcela a potom si povie že možno by bola lepšia aj dráma pri bráničke 🙂. Neviem, niekedy sa treba za seba postaviť a možno je to práve teraz 🙂.