Ako riešiť svokru, ktorá chce obdarovať synovcov na oslave?
Ahojte, dopredu hovorím že mi nejde o hodnotu veci ale o princíp, dcéra má v sobotu oslavu 5 rokov, sú pozvaní starí rodičia a švagriná s rodinou. Darčeky pre dcéru som vyberala ja alebo teda ja a muž každý sa pýtal čo má kúpiť, žiadne drahé veci od mojich rodičov knihu a takú knihu omaľovánok čo chcela, od svokrovcov farbičky a stojan na farbičky a od švagriny výkresy, pečiatky je dosť kreatívna a nechcela som ju tesne po vianociach zahlcovat ďalšími darmi. Problém je že svokra chce u nás na oslave dať synovcom ich vianočné darčeky (bývajú ďaleko a prídu len na oslavu na sviatky doma neboli kvôli problémom čo mala švagriná) sú to elektricke autíčka, bojím sa aby dcéra nežiarlila, svokru sme prosili ja aj muž nech im to dá po oslave doma alebo pred nech ich pozve k nim ale nie u nás keď bude dcéra oslavovať. Jej odpoveď je len že ja mám môjmu dieťaťu vysvetliť že oni dostanú u nás darčeky od Ježiška a že ona dostala na Vianoce a aj teraz a chlapci len na Vianoce. No je mi blbé aby oni dostávali auta z ktorých sa budú tešiť a hneď skúšať keď ma dcéra oslavu a verím tomu že by bola sklamaná ak by sa celý tento pre ňu veľmi špeciálny deň točil okolo jej bratrancov. Ako reagovať na svokru? Je tvrdohlavá poznáme ju aj tak spravi po svojom. Čo urobiť ak tie autíčka donesie. Muž má v pláne nepustiť ju za bránu s nimi, rázne jej vysvetlil že u nás nech to nedáva ale ona si ide svoje že aspoň sa deti pohraju spolu na nich.
@sidicek nie, ja mám deti doma z úplne iných dôvodov.. teda staršie, najmladší drobec už s nami samozrejme doma ostáva 🙂 najstaršie mám ZTP auti a viacero ďalších diagnóz teda máme z centra že by bežnú školu nezvládol a stredné v diagnostike svalovej dystrofie.. takže o nejakej ochrane sa písať nedá.. doma ich nedrzim, nie som nejaká psycho ženská čo deti drží v klietke.. 🤣 a autorkinej dcérke sa isto budú hostia venovať, to že dvaja chalani budú jazdiť na autách si nemyslím že nejak extra naruší oslavu.. keby tam tie autá rovno neboli veľmi pochybujem že by sa s ňou hrali s dievčenskými hračkami.. 🙂 môj stredný syn (9) by zagratuloval, dal darček a šiel sa hrať s chlapcami, toto nie je veľmi vek kedy sa hrajú chalani a dievčatá spolu.. aj keď samozrejme sú aj výnimky 🙂
@tianna nechcela som už reagovať skôr som myslela že napíšem v sobotu čo a ako ale nedá mi to. Na tej oslave bude 7 ľudí ak sa budú voziť vonku bude s nimi aj svokra aj švagriná. Chlapci majú 4 a 5 nie 9 ako tvoj. A písala som že sa stále bežné spolu hrajú keď sa spolu hrali celý deň pred dvomi týždňami tak teraz už nebudú?
Prosim ta, a svokra ako tie auta dovezie? Pises stale o autach, cize musia byt asi minimalne dve? Ako ich prinesia svokra? Ake ma auto?
@taga autom žeby? Renault cango dáš dole sedačky a není problém, už niektoré hľadáte také drobnosti
Nehladam drobnosti, ja som praveze na tvojej strane, ale raz sme taketo auticko prevazali a veru muselo ist na vozik 🤣 tak sa len cudujem ako tvoja svokra sama nalozi a privezie 2 take auta, lebo to nie je darcekova taska zrovna
Svokry sa opytaj, ci jej vobec nebude luto, ked sa jej vnucka rozreve na vlastnej oslave, lebo jej ju na totalku pokazi... a ak nie,tak by som jej asi povedala, ze na kazdej oslave na ktoru nas ona sama pozve si prinesieme vlastne ine dary a budeme vlastne oslavovat nieco uplne ine a idealne odideme oslavovat to na ulicu alebo do susedov..
Inak baby, poniektore ste asi uplne mimo!
Akoze, ved si to skuste predstavit napr na sebe - mate oslavu a ked vam podaju ruku, tak 3/4 vasich hosti odide na ulicu za vlastnou zabavou a viac do vas nekopnu... ste kompletne, ze robite z autorky zlu?
@taga súhlasím... Vraj pripraviť dieťa do života, že nebude všetko ako ono chce. To fakt? To ho treba učiť zrovna na narodeniny?
Hlavneze ženy robia scény ak im chce svokra/mama niečo zorganizovať na svadbe, nevedia si povedať že netočí sa svet okolo mňa, nebude všetko ako ja chcem. Ale 5r dievčatku to radia a chcú to po ňom. Pre to 5r dievčatko je rovnako dolezita narodeninová oslava ako pre nevestu jej svadba
@livuska124 wow, to je dobra. Moj syn nevedel 27.12. vymenovať viac ako tri darčeky, čo dostal a tie najvačšie úplne zabudol 🤦😃 utesujem sa, ze asi nebude az taky materialista 🤭
@juliacenc veď nikto netvrdí, že nech takú oslavu nerobí...a už vobec som to netvrdila ja...ja som napísala, že čo ak sa dcéra aj s autíčkom zabaví...alebo čo ak nastane nejaká situácia, ktorá ich plány skazí...mne je jedno kto má akú oslavu...ja som sa vyjadrila k tomu, že dieťaťu treba vysvetliť aj to, že sa môže čokolvek v živote udiať a veci nepôjdu podľa plánu...nič viac a nič menej a ak si si nevšimla, neskôr som autorke aj radila ako by som ja túto situáciu s autamo vyriešila, že by som poslala muža, alebo išla ja, po tie autá a odložila ich u nás alebo rovno zaviesť chalanom...tak nechápem prečo sa navážaš do mňa...
Aha teda z detí tam budú len oni okrem tvojej dcérky?
@klip0 presne a dalsia vec, to len preto, ze je narodena po vianociach, tak vlastne nikdy nema mat svoju oslavu, lebo z jej oslavy sa spravi vlastne rozdavanie vianocnych darcekov tych, ktori nemali prilezitost sa stretnut? A to cele s nalepkou "nebud princezna" 🤨
Niektorym tu asi zaskodil salat, alebo vajecny liker
@tianna áno deti budú len tri dcéra a dvaja bratranci
Zatiaľ sme sa nikde nepohli, svokra nám auta domov nedá a zatiaľ neustúpila
Tak keď svokra nechápe normálne tak by som jej napísala priamo (ideálne tvoj muž): Ahoj, ešte raz ťa prosíme aby si autá dala chlapcom mimo oslavy. Je to oslava dcéry a chceme aby si ju užila podľa svojich predstáv. Bavili sme sa o tom všetci a zhodli sme sa že nieje vhodné nosiť autá na oslavu. Ak je veľký problém rešpektovať toto želanie tak teda príď dcére zablahoželať mimo oslavy.
Úžasné argumenty že ani v dospelosti sa nebude všetko okolo nej tocit, je to dieťa preboha a nie 30 rocna zena, a navyše je to jej deň, tiež by sa mi to nepáčilo, plus som zvedavá keď už sa tu male dieta porovnáva s dospelými keby niektorá tu z vás má svadbu a sesternicu tam zrazu požiada o ruku jej priateľ a všetci okaslu mladomanželov a budú rozoberať zasnúbeny pár
Mne to už príde, že svokra vám to ide urobiť naschvál... Ak chcela v minulosti také auto darovať aj vnučke, ale vy ste odmietli, lebo to dcéru nebavilo - tak teraz Vás chce vyškoliť, že aha, vy ste mojím nápadom pohŕdli, ale deti od dcéry to oceňujú a z môjho darčeku sa tešia, vy nevďačníci...
@babulkomale nemyslím, že moja dcéra je materialista, má však dobrú pamäť, pamätá si aj veľa zážitkov keď mala 3 roky, detaily najmä silných a pekných zážitkov, čo pre ňu narodeniny sú. Nepamätá si len darčeky, pamätá si rôzne situácie, aj z dovoleniek, výletov, atď. aj 3-4 roky dozadu.
Tak potom to sprav ako ti radí tamitamitami.. ak ani to nepomôže potom už len akceptovať situáciu aká je.
@livuska124 ja nikde nepisem ze tvoja dcera je materialista. Ale niekedy sme si to mysleli o synovi, ale teda asi nie 😃
Vau, tak toto uz ma 15 stran? No schvalne - @autorka, napis po sobote, ako to dopadlo 😉
Popros svokru, aby darcek od Jeziska dala chlapcom az pred odchodom domov,
@tamitamitami to velmi pekne a slušne napísala, toto by som použila a svokra ma na výber, nie sa handrkovat pred branickou.Verim ,že nakoniec príde k rozumu.
za mna v pohode, tiez sa so svagrovcami vidime 2 x za rok, a ked prideme jednemu na oslavu, dame darceky aj ostatnym, ktorym sme neboli. ale samozrejme nie vtedy ked sa gratuluje oslavencovi, ale neskor.
@nekonecna_katastrofa
Každý vidí iba to, čo chce vidieť a čo mu vyhovuje.
Či mám ti tu preposlat nicky na diskusie, kde som sa jedna z mála autorky, jediná jej poslala cez jej IBAN peniaze? Pokým iné mudrovaní? Či súkromne správy, kde odo mna dostala okrem finančnej pomoci ešte aj inú pomoc? Alebo nejaký iný typ diskusie?…. Keď si to chceš myslieť, mysli si to.
@nekonecna_katastrofa ja sa musim katky zastat nakolko v inej diskusii ma tu asi 2 roky sikanovala jedna cudzia zena a prave katka odhalila kto to je. Vdaka nej, mam konecne po 2 rokoch kybersikany a stalkingu konecne pokoj. Naozaj to nemusela robit, ale bola velmi ochotna a vdaka svojej vsimavosti odhalila kto za tym je
@katkami123
Je to deň tvojej dcéry, nech im dá autá po oslave. Neustupila by som.

@tianna myslím, ze ich držaním doma chranis pred "zlým umelo vytvorenym kolektivom deti" , pripadne učiteľmi viac, ako tuto autorka,ktorej nakladas.Pritom ona chce len 1 den v roku, kedy sa svet bude tocit okolo jej dcery