icon

Ako riešiť toxický vzťah počas tehotenstva?

26. jan 2025

Pekný večer dámy/pani. Obraciam sa na vás pre radu/pomoc komu sa ako viac páči. Mám vážne zlý vzťah s mužom, teda aby som bola presnejsia ten problém je bohužiaľ on sám, vždy bol trochu taký svojský priznávam ale brala som to ako tak rezervou narodilo sa nám dieťa všetko bolo dobré samozrejme boli aj hádky aj myšlienka toho že ideme od seba ale vždy sme si k sebe našli cestu. No skôr by som povedala že ja som vždy ustúpila. Ja som si vážne myslela že sa trochu zmeni keď budeme mať dieťa ale vôbec nič ešte to je horšie a horšie. Teraz čakáme druhé dieťa a už to nedavam vôbec. No na rodinu sa spoliehať nemôžem čo sa tyka pomoci. Ja som natom finančné dosť biedne keďže mám zdravotné komplikácie a pracovať som nemohla už od začiatku tehotenstva. Takže peniaze čo boli moje už nemám všetko platí muž (dostávam rodičovský príspevok čo vieme ze je dosť na nič tých ledva 500€) muža napriek všetkému ľúbim ale tu ide o deti že nechcem aby v tomto vyrastali. Neustále hádky, urážky nadávky neustále rozprava že som ho pozdávala/podvadzam, co pravda samozrejme není ale ako to dokážem ? Nijako. Chcem začať žiť kľudný nornalny ziivot nechem aby si deti mysleli že toto je normálne. Existuje najaka pomoc ? Nikdy ma neudrel ale proste uz nevladzem každý deň sa len toho bojím že čo bude čo zas na mňa vytiahne alebo čo ja urobím zle v jeho očiach a môže do mňa rýpať. Alebo proste ja som len príliš fajnová ?

abbey1
26. jan 2025

Kontaktuj krízové centrum, miestnu úrad. Najlepšie ta budu vedieť nasmerovať.

rozculena
26. jan 2025

..."Neustále hádky, urážky nadávky neustále rozprava že som ho pozdávala/podvadzam, co pravda samozrejme není ale ako to dokážem ? Nijako. Chcem začať žiť kľudný nornalny ziivot nechem aby si deti mysleli že toto je normálne. proste uz nevladzem každý deň sa len toho bojím že čo bude čo zas na mňa vytiahne ..."
Sama uznávaš,že toto nie je normálne,ako môžeš tvrdiť,že ho ľúbiš

enmery
26. jan 2025

Máš národnú bezplatnú linku 0800 212 212. Pokojne tam zavolaj a vysvetli situáciu. Najlepšie Ťa budú vedieť nasmerovať, kto v Tvojím okolí vie aktívne hneď podať pomocnú ruku. Úplne vyhodiť z hlavy myšlienku, že Ťa neudrel, tak je to vlastne vpohode. Urážky a nadávky absolútne nepatria do zdravého vzťahu. Už z Teba urobil aj finančne závislú, výčitky s podvadzanim /na 100% to robí on/. Je pozitívne, že si ešte uvedomuješ, že v niečom takom deti nesmú vyrastať. Doma sa máš cítiť šťastná, milovaná, chránená, pochopenie. Muž, ktorý sa odbavuje na tehotnej žene je chorý jedinec a vôbec si nezaslúži oslovenie muž.

januska12323
26. jan 2025

Krízové centrum podľa bydliska si nájdi. Nie, nie je normálne v takom niečom žiť ani tam privádzať deti.

enmery
26. jan 2025

@rozculena Klasika, štokholmsky syndróm. Ona ešte totižto netuší, že je týraná. Pretože týranie je aj psychické a finančné.

mabenn
26. jan 2025

"muža napriek všetkému ľúbim" a "každý deň sa len toho bojím že čo bude" ...si mylis lasku s niecim uplne inym....kontaktuj nejaku pomoc vazne

zuzanita1609
26. jan 2025

Ach, niektoré témy sú ako cez kopirák... neustále hádky, urážky, dieťa všetko zmení a atď atď a samozrejme ďalšie bábo na ceste 😔. Ako je možné,ak je niekto svojpravny takto stratiť úplne racionálne myslenie? Veď ak raz je chlap .uj,tak asi začnem rozmýšľať nad odchodom, útekom na všetky strany a vyhladam všetky spôsoby, aby som ochránila seba a hlavne svoje prvé dieťa. Nerozumiem tomu... ☹️

dianka3
26. jan 2025

Toto nikdy nepochopím... Máte spolu jedno dieťa a po ňom sa to medzi vami ešte zhoršilo a ty vieš aký je že ti nadáva, uráža ťa obviňuje ťa atď a ty čo urobíš? Necháš si urobiť ďalšie decko! 🤌🤦‍♂️🤦‍♀️ Preboha kde si rozum potratila ! Už po tom prvom dieťati si mala od neho odísť a nie ešte si ďalšie urobiť! Teraz hľadáš pomoc? Pri prvom sa zhoršilo po tom druhom bude ešte horšie a aby ťa nezačal aj fyzicky napádať. On to zjavne nemá v hlave v poriadku a ty si naivná že to nevidíš. A ver že to bude len horšie ako si to vlastne predstavuješ? Namiesto toho že si si nechala urobiť druhé decko mala si si nájsť prácu a už dávno ho kopnúť v riť a mohla si si naživat v kľude ty aj tvoje dieťa

ivik4
27. jan 2025

Nejdem sudit lebo clovek nikdy nevie jak skonci ale ja naozaj nechapem preco sa niektore priputate k takemuto chlapovi dalsim a dalsim dietatom.. konkretne ty si uz vedela aky je. Mozno s 2detmi odist bude lahsie ako s jednym..
Kazdopadne drzim tvojim detom palce nech maju pekny zivot a nepocituju co ste si navarili, lebo on Ti moze velmi nicit zivot ked odides s detmi. Aj viac nez teraz

autor
27. jan 2025

@dianka3 prácu mám (som kaderníčka) ale keďže som od začiatku na rizikovom nemohla som už robiť lebo som v nemocni jak na klavíri... Ale usporí čo som mala som minula na lieky,dieťa,život atď.. a prve dieťa má 1,5 roka ..nepýtala som sa tu na takýto názor ! Keď niekto nevie poradiť pomoc tak nech radšej nekomentuje lebo týmto nepomôže ! Len mi potvrdíte to že som mala ísť na interapciu priznávam uvažovala som nad tým ale nedokazala by som to aby som dala preč dieťa ktoré za nič nemôže ...

cyberk
27. jan 2025

Hej hej, tak ho radsej porodis a pomaly ho budes nicit a pozerat sa ako trpi, dalsia matka roka 🤮

zuzanita1609
27. jan 2025

Ty si sa hlavne mala chrániť,nie utekať na interupciu 🙄.

svetlonos
27. jan 2025

Dovolím si tvrdiť odvážne, ze to co cítiš nie je láska ake závislosť na ňom.
A dovolím si tvrdiť aj to, ze si mala pekne na hivno detstvo, keďže toto u seba tolerujes.
A to aj keby si nepovedala, že na svoju rodinu sa nevieš spoľahnúť.
Ty nevieš čo debil zase vymysli, nevieš už ani co povedať, lebo on ti vety doslova otoci v ústach, čokoľvek povieš inak ako včera (na rovnakú tému, len inými slivami( tak už samozrejme klameš! Si neschopna, mas kopec iných chlapov, jasne ako tehotna sa až tak budeš trhať za nimi!
Žiješ denne ako na policajnom výsluchu a obhajovali sa za všetko, za každú jednu bezvyznamnu blbost.
Debilovi narušeniu nevyhovies, čokoľvek mu povieš použité proti tebe.
Ty si tyrana zena. Niekedy je lepšie dostať od nervov jednu facku ako denne znášať psychoteror.
Pozor - toto nie je môj suhlas s násilím a bitkami!!!
Ale ta bolesť prejde, povieš si kkt, odchádzam! Aké mat na dennom poradenskú psychoteror je psychicky nesmierne náročné a odrazí sa to aj na fyzickom zdraví, aj bez bitiek.
Deti ani nespomínam, škoda slov.
Aj my sa veru vieme s mm podchytiť, nie sme veľmi holubica povahy vo vypätych situaciach. Áno aj deti to vidia a počujú- ale vidia aj ze sa ľúbime, bavíme sa normálne, hráme sa s nimi, tulime sa spolu aj s detmi. A hlavne to nie je na dennom poriadku. A ešte jeden dôležitý fakt. Ja nedrží hubu a krok a za blbu poznámku dám kontrakcie. Takže deti vudia síce aj ostrejšie diskusie a to je moment a potom sa znova bavíme za chvilku nirmarlne. Vysvetlím, ze to nie je síce správne hádať sa ale sme unavení a niekedy to lepšie nevieme. Maly chape a ozaj vidi, ze potom sedíme spolu v objatí s muzom a pijeme kavu. Nikto nechodí deň so zlatým ksichtom.
Tie obviňovali som si zažila s ex, takže presne viem o com píšeš. On bol ako rozvojová osobnosť. Vo svojej podstate bol charaktery milujuci muz a ak ako človek mal veľmi vysokú morálku. Zial určitá dg a mix liekov (vedľajších ucinkov) z neho dokázali z anjela urobiť doslova satana.
Výsledok bol aj tak rovnaký, i keď mi potom plakal ako make dieta, ze on to nechcel a nedokáže to ovládať. Ale ublizil. A je uplne jedno ci následkom liekov, dg a nie naschvál! Pre mňa neakceptovateľné, zničil by ma. Aj keď to bolo 50 na 50, teda dokazal veľmi milovať a nepochybujem o jeho láske ku mne. Ake ja som nedokázala zit s týmito prepinaniami z laskyplneho muza, ktory ma hičkal ako princeznú na psychopata nevypocitatelneho.
Bola som v prdeli a to ešte bezdetna, a to nie som teda labilna povaha. Keby s nim otehotnieť, nikdy by sa to nedozvedel. Nedopustila by som aby toto dieta zazivalo. Tiez ma nikdy neslahol.
Pre mňa hlavne tie budúce deti boli hnacím motorom odist!!!
Lebo je ine odsrat si toto sama a iné nechať trpiet deti.
Drzim palce aby si od psychopata úspešne odisla.

domkakvet
27. jan 2025

Tak urcite nemusis lutovat, ze si nebola na potrate, iba by ta zozierali dalsie vycitky, ale davno si s nim nemala byt, no a co teraz, na nohy sa dokazes postavit asi az ked budes opat v praci, co je dlha doba a do vtedy sa ti to moze odrazit na zdravi.

iwesska
2. feb 2025

Tak ved pockaj..,jedno dieta ho nezmenilo,mozno ho zmeni 2., 3.....🤷‍♀️ Preco to chces riesit akurat teraz v tehotenstve,ked pred otehotnenim si to neriesila? Ak nemas peniaze,ani rodinu,nic ine,ako krizove centrum neexistuje.