icon

Ako riešiť toxický vzťah s matkou?

Včera o 09:04

Ahojte. Cely zivot od dietata som chranila matku pred otcom tyranom. Neuvedomovala som si ze ona moze od neho odist keby chcela. Cely zivot plakala a ja som plakala snou a objimala ju a podporovala. Otca som zato nenavidela. Teraz som uz dospela zena po 30tke a mala som toxicky vztah kde partner bol agresivny a podvadzal. Mamina reakcia ? Ze mi to neveri a ona ho ma velmi rada. Dokonca su spolu v kontakte pisu si a volaju si. Otocila sa mi chrbtom. Co by ste robili na mojom mieste. Utnut s nou kontakt ? Podotykam sama od seba mi nezavola nikdy ani nepozve k sebe domov.

bale1rinka
Včera o 09:07

@anonym_autor poznačené ste obe, ona tým, že bola týraná a nešťastná má obraz teraz, ktorý rokmi dozadu snívala mať, zatlačila zlé v sebe, obrnila sa, a ty si poznačená, že si nemala vzor, otcovskú ruku a vedenie, našla si si takého istého lebo iné nepoznáš...obe smer psychológia, spoznať základy, rozdiely, mať prehľad, názor nestranného človeka ...

anonym_c0e69a
Včera o 09:17

@anonym_autor si dospelá, nepotrebuješ mamu, aby ťa podporovala v tvojom rozhodnutí. Rob tak ako cítiš,ale ona bude vždy tvoja mama, či bude, alebo nebude v kontakte s tvojim ex. Ty nie si povinná s ním byť len kvôli jej pocitom.

veronika_e
Včera o 09:18

Tak je fakt smutné, že sama si tým prešla, ty si jej pomohla, podporovala ju a teraz sa to deje tebe a neverí ti. To je čo za matku? 🙂 Vieš čo, poviem ti tak - to, že je to tvoja mama, ešte predsa neznamená, že sa s ňou musíš stýkať nasilu.

anonym_2ed7ac
Včera o 09:20

@anonym_autor ona s ním nežila, ty áno. Ak si vo vzťahu nebola spokojná, je dobre že si to ukončila. Čo si mama myslí, je jej vec. Píšeš, že sa neozve, nezavolá ťa k sebe, dokonca ti neverí toto. Tak sa jej teda neozývaj, nevolaj ju k sebe. Ži si život podľa seba s ľuďmi ,ktorí ti vyhovujú.

anonym_d0d670
Včera o 09:25

Niekedy prerušiť kontakt s rodinou je oslobodzujúci krok.
Odpútas sa od všetkých a máš priestor na nove a zdravé vzťahy

doriiis
Včera o 09:33

Mala si s ňou prerušiť kontakt už vtedy, keď si ako dospelá pochopila, že tvoja mama mala odísť a ochraňovať teba a nie ty ju.
Tvoja mama je typ ženy, ktorá je rada obeť. Odstrihni sa a nechaj ju osudu

parvinka0001
Včera o 09:35

Tvojej matke by som pripomenula že čo ona prežívala a že či máš aj ty niečo podobné prežívať.

anonym_2c8bf9
Včera o 09:42

Dievca moje zlate, cely zivot si bola obetou svojej matky. To su vyhovorky za z toho nedokazala dostat. Ano,je to tazko ale nie nemozne (bohuzial, osobna skusenost). Vykasli sa matku, vykasli sa na ex. Odstahuj sa a zacni niekde od znova. Obrat sa na centra pre tyrane zeny - pomozu ti, poskytnu psych. podporu. Das sa do poriadku, co urcite nie si - aj tvoj vyber partnera o tom svedci. Nemala si odkial vediet, ako sa ma chlap spravat k zene...takze, fakt zacni riesit seba, svoj zivot. V konecnom dosledku, kazdy z nas je zan zodpoveny. Nie tvoja matka ale ty. Takze, ako sa ti bude darit dalej v zivote, bude len dosledok tvojich rozhodnuti.

anonym_046cd7
Včera o 10:10

ukončila kontakt, alebo veľmi obmedzila.
Maminka je už v pohode od tyrana? že tak rýchlo zabudla.

anonym_1e8f01
Včera o 10:12

Ja som úplne prerušila kontakt s otcom a ani nevieš ako mi je ľahšie na duši a celkovo. Áno, je to rodič, no my si ich nevyberáme a žiaľ, niekedy nám viac ubližujú ako pomáhajú a vtedy sa treba oslobodiť....

anonym_c5ecb7
Včera o 10:55

@anonym_autor nenavist by bola velka, odstrihla sa úplne.. to by bola posledná kvapka

anonym_135ff7
Včera o 11:01

@anonym_autor tvoja mama je vlastne pacient, tazky kondependent s tyranmi a narcistami mysli si ze musis trpet aj ty lebo osud , pochadza to z jej detstva bohuzial nic neurobis. Ju nespravis ani sa nenamahaj - no seba zachranit musis.
chapem,moja matka 40 rokov psychiatricky pacient ako deti sme ju furt riesili, a ona nechape ze mozem mat depresiu / som po rozvode jednorodic/ a kazdy den mi posiela srdiecka a praje krasny prekrasny den pri tom ja nemam chut vstat z postele. Berie xy liekov v podstate je nafetovana tak sa jej moje problemy zdaju hovadina

sashka22
Včera o 15:50

@anonym_autor Ahoj, my, deti narcistickych rodicov, casto az po 30tke zistujeme, v akom klame sme zili. Povedala by som, ze som ohladom rodicov mala rovnaku skusenost- otec mamu aj nas bil,pil a mama aj tak neodisla. A vies co? Mama zomrela a mne to zacalo dochadzat. Ze vobec otec nebol ten zly. Z neho sa stal iny clovek, ked mama zomrela. Zial, mi doslo, ze tie stavy u neho vyvolavala matka. A ty, ze si si sama presla tozickym vztahom, asi hladas odpovede, preco si sa do toho dostala. Popremyslaj, ci si si na zaciatku odhalenia nepovedala napriklad...a preeedsa bol ako moj otec, hladala som si rovnakeho. Cim viac pojdes hlbsie, zrejme zistis,ze tvoj ex mal manipulativne sklony Tvojej matky. Ty niesi povinna ju milovat! Existuje kniha presne na tuto temu

2691
Včera o 18:30

@anonym_autor divná pani, aby mama nemala záujem o dcéru? Nesťažuješ sa stále, keď jej voláš? Ako často jej voláš?
Ja by som počkala, kým nezavolá ona.
Čakala by som aj týždeň, aj mesiac. Keď nezavolá, tak jej vôbec nechýbaš.
Tak ju nechaj, nech si žije svoj život.
Tiež by som ju prestala pozývať na návštevu,
možno sa zbadá.
Ty sa poraď si psychológom, nech ti pomôže nasmerovať ťa v tvojom živote.