Ako riešiť urážlivé správanie svokry k dieťaťu?
Ahojte, svokra odkedy sa malý narodil ho pomenúva naozaj nechutnými výrazmi.. ja už som zúfalá, mužovi to príde vtipné, oni sú takí.."vtipkari" všetci. Mne to neskutočne vadí, som z toho na nervy a nenávidím to. Podľa mňa to nie je normálne. Ako jej dohovorit? Ani po dobrom, ani po zlom to nešlo, dokonca som tam prestala chodiť, ale ona k nám nie. Proste to nedávam, jedna hnusná osoba.
Keď svokra príde, tak ju privítaj slovami: Ty stará prasnica, zase si pribrala? 😃
Ja si pripadám vtedy ako z marsu. Ja šokovaná a pobúrená, nahnevaná verzus oni ktorým to príde haha vtipné a v pohode
Za mna nepripustne
Povedz a ries to narovinu
@sevrin na to by som si musela dať zo dva poháre vína 🥲😀
Najskor sa porozpravaj doma s manzelom, vysvetli mu dovody a potom, nech si on urobi poriadky so svojimi rodicmi. Ak to manzel nebude chciet akceptovat, tak mu daj okusit jeho medicinu. Pride domov, tak mu medovym hlaskom povedz-ahoj, Ty moj ..... Tam si dosad to, co zvladnes. Myslis, ze sa mu to bude pacit?
@taktotedanie riešila som, riešim zakaždým. nikdy to neodignorujem a nikdy mi to neprestane dvíhať tlak
@dskjhfdlkdjhl on to proste nevidí, nechápem, že mu to príde absurdné a zbytočne riešiť, alebo sa nad tým pozastavovat vobec. on zase povie, že veď ona je taká, moja mama a tým to padlo
Nuz, tak sa to asi neda, lebo ziadna rada nie je dobra.
Ja som uz aj take zazila, ze malemu babatku hovorili vlastni rodicia, ze SVIŇA… A to boli inak „normalni” ludia, ziadni asociali… Ale aj co tu citam, tak riadne bomby… normalne mi je tych deti az luto.🙁
Ja som cakala, ze si tu precitam nieco ako robia moji svokrovci v style “uplakanek”, “mamin cecek”, pokakanek a pod, co mna hrozne vytaca ale toto? Ty si sa tiez s konom zrazila? Preboha kto si ma zastat vlastne dieta ked nie jeho mama. Toto ma byt tvoja lekcia do zivota aby si sa konecne stala asertivnejsou, lebo vyzera, ze si s tebou mozu robit co chcu.
Pozri nech by ho nazývali akokoľvek a ty si to neželáš majú ťa rešpektovať. Ty si máš stáť za svojím. Kto iný má to dieťa ochrániť? Začni ich všetkých nazývať nadávkami. A ak im to nedôjde k decku nebudú mať prístup. Môžu sa titulovať doma keď sa im to páči.
@hederamonstera veď sa ho zastávam zakaždým.
Razne? Ci stylom aby sa ich to nedotklo?
Autorka ja by som reagovala inak. Slušne by som povedala, že si neprajem takéto vyjadrovanie. Ak by ešte raz svokra alebo svokor niečo škaredé povedali, postavila by som sa, vzala by som dieťa a odišla by som. Viac by som tam už nešla. Manžel keď sa nad tým zasmeje a povie, že je to zo srandy, tak žiaľ, raz keď je niekto hlúpy tak to nezmeníš. Vždy vravím, že potrebna je komunikácia. Muž by mal byt na tvojej strane. A svokra a svokor? Tých ber ako prízemných ľudí. Nestretávať sa a hotovo. Len ty prídeš o nervy a tvoje dieťa bude v zlom prostredí. To hádam nechceš 🫣 a niektoré ženy keď si chcete rypnut, že sranda a blabla. Toto sranda nie je. Sranda je odtiaľ potiaľ. Ale nadávať na dieťa, údajne zo srandy. Neviem no. Mne to príde chore
Vytlac jej definicie tych slov z kssj a zabal pod strom. Ona nevie, co hovori??
Fuj.Ten muž musí mať IQ v mínusových cislach
@dskjhfdlkdjhl kokôtik, zmrdko milený. Raz to treba prekonať a vypustiť z úst... Aj ja som sa naučila v prípade núdze použiť škaredé slová
Autorka. Musíš to stopnúť teraz, kým ešte dieťa nerozumie významu tých slov. Keď už bude rozumieť, bude mu to pripadať normálne a v škôlke budete mať veselo, keď tak bude nazývať druhé deti.
To, čomu ty hovoríš, že sa ho zastaneš, nie je celkom tak - ty vyjadríš pohoršenie, nesúhlas, ale nič proti tomu nerobíš. Buď ráznejšie vysvetliť, že si to neželáš, ak nepomôže, opustiť situáciu (odísť s dieťaťom). Ak sa to opakuje, znovu odísť a zdôrazniť, že ešte jedno také pomenovanie na adresu dieťaťa a už ho tak skoro neuvidia.
Musíš sa naučiť dieťa brániť. Vieš koľko takých situácii ešte bude? Na ihriskách, v škôlke, škole....niektorí rodičia mali na háku svoje deti, ak robili zle iným - vtedy budeš musieť dieťa brániť ty, lebo kým je malé, nevie sa brániť samé. Tým ho aj učíš, ako sa má v takých situáciách správať. No tvojim terajším prístupom ho naučíš síce povedať, že sa.mu niečo nepáči, ale ak daný človek neprestane, on to má trpieť ďalej, aby náhodou nešiel do konfliktu, či hádky. Čiže nakoniec sklopí hlavu a ustúpi, aj keď chyba je na druhej strane....
@cacianka ved to napis autorke😉 Ja s tymto problem nemam, k mojim detom by si to svokra nedovolila a keby skusila, tak by som ju hned usmernila. Ale autorka je zrejme extremne submisivna.
@dskjhfdlkdjhl myslela som to ako doplnenie tvojho príspevku. Autorka si to predsa prečíta tiež.
@cacianka jasne, ale ona si to bohuzial darmo precita, lebo jednoducho neda sa-to si si uz asi vsimla😉
A v tomto konkrétnom prípade by som zrejme išla aj cestou, aby svokra ochutnala vlastnú medicínu (lebo jej to podľa mňa inak nedôjde). Na ďalšom stretnutí by som sa jej pred všetkými spýtala úplne milučkým hlasom: "Pičurka stará, kávičku si dáte?" A s podobnými pomenovaniami by som ju oslovovala celú návštevu, až kým by jej (aj všetkým ostatným) nedocvaklo,...
@dskjhfdlkdjhl niektorí ľudia nevedia opustiť tie svoje trápne stereotypy, takže mladej slušnej žene to ide ťažšie. Nuž buď bude trpieť, alebo prekoná svoje zábrany a slušne vybuchne. Je to na nej.
@cacianka mne len vrta v hlave, ze ako si taka slusna mohla nabalit cloveka z takej prasackej rodiny, nejako neviem, co zlyhalo😉
Zažila som u kamarátky že jej hovorila napríklad ,, pičinka, čo si dnes varila? " :D :D

@dskjhfdlkdjhl presne v takom zneni som jej to už povedala. Dostala som výsmech ako by to bola banalita. Ak sa do argumentácie zapojí aj svokor tak ako ich mám všetkých presviedčať že to nie je v pohode?