Ako riešiť urážlivé správanie svokry k dieťaťu?
Ahojte, svokra odkedy sa malý narodil ho pomenúva naozaj nechutnými výrazmi.. ja už som zúfalá, mužovi to príde vtipné, oni sú takí.."vtipkari" všetci. Mne to neskutočne vadí, som z toho na nervy a nenávidím to. Podľa mňa to nie je normálne. Ako jej dohovorit? Ani po dobrom, ani po zlom to nešlo, dokonca som tam prestala chodiť, ale ona k nám nie. Proste to nedávam, jedna hnusná osoba.
Autorka, obavám sa ze tu nie je inej možnosti ako vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a presne na ňu použiť jej vlastne spôsoby lebo očividne človek ktorý je schopný nazvať male dieťa zmrdom a srackou normalne argumenty nemôže pochopiť … Bezohladu na to ako ti to je nepríjemne. K mužovi sa nevyjadrujem, stavím sa ze keby mu povieš ze je jebnuty tak sa urazí na smrť ze co si za ženskú co nerešpektuje vlastného muža …
neostáva ti nič iné,iba použiť jej slovník a riadne zvýšeným hlasom jej vypičovať.Ale keďže to u teba nepripadá do úvahy,tak nič nerob aj naďalej.
Mužovi povedz, aby rátal s tým, že keď tak ešte raz bude rozprávať, tak ju vy hodíš z domu. Aby s tým počítal. Tak hádam jej už nieco povie. Toto je otras takto hovoriť dieťaťu
Sú na ceste k nám, do zajtra bude svokra, lebo ide k rodine, čo má blízko na návštevu..parada
Už mám knedľu v krku, že čo bude
Vyborne, mas moznost vyriesit celu situaciu. Raz ho nazne nejako takto a dovidenia, moze si ist hladat hotel.
bude tak,ako vždy,svokra bude nadávať tvojmu decku a ty si to necháš
@dskjhfdlkdjhl medzi dospelými si asi tak nehovoria, alebo to zapadlo, ale teraz je tu malinké dieťa tak od "nadšenia" babke drbká
@deedol očividne si to neuvedomuje, berie to inak
@cacianka nie som si ista, ale myslim, ze aj medzi dospelymi, niekde som to tu citala, hladat sa mi nechce.
@jaass asi najlepšie riešenie
Tieto slova si dieťa už teraz zapamätava a ako otvorí ústa, začne ich používať. Neskôr v škôlke nebude mať hanbu svokra, ale ty, všetci široko ďaleko to budú riešiť.
Normálne sa jasne vyjadri, že u vás nikto takto rozohrávať nevude a nikto na svete takto tvoje dieťa oslovovať nebude. Ak s tým zase začne, po tom všetkom by som už otvorila dvere a poslala ju na ulicu. Ak sa to manželovi nebude páčiť, nech sa rozvedie a ide žiť so zenou čo jeho dieťa vola sracka. Uvidíš dokedy bude hustý. Toto už prekračuje všetko. Nečakala by som, že jedna zena dokáže takto volať vnúčatko.
@cacianka ďakujem, lepšie by som to nevystihla
@jaass presne to som nechcela, nejaký spôsobom klesnúť na jej úroveň..
@rozculena došla, ale je nachladena, takže som zatrhla kontakt s malým. Za čo sa samozrejme urazila, ale to že sme boli teraz nedávno doma všetci chorí a bolo to peklo, to jej nevysvetlim...muž s ňou zaparkoval v kuchyni, ja mám klasickú večernú rutinu. Uvidím čo zajtra
Malý keď bude rozprávať, bude to používat bežne. Mám taký prípad v rodine. Mne sa to vtipkovanie nepáči odjakživa. V škole tiež to deti nemaju radi a dieťa má v kolektíve problém. Svokre treba rázne dohovorit.
Ale ty začínať nemusíš, môžeš upozorniť že u vás sa rozpráva slušne, dieťa sa neoznacuje hanlivými slovami, potom stačí keď svokra zadre to svoje, môžeš tutu mutu k dieťaťu že milácik, nevšímaj si, babke zadrbkáva, a aj my povieme ocinovi že je kokôtik a dedko tiež . Keď už sa im tie urážky tak páčia....
Aj ja som nekonfliktna, kým mi svokrovci nepovedali ze som lenivá mater. Maju obaja po 60tke a tak som ma nich nakricala ako na malé deti
Ak sa ty nepostavis za vlastne dieta kto iny to urobi? Nikto nema rad konflikty a rozhadavat rodinu ale toto je neakceptovatelne. Kedze si nekonflitkna, tak pre dobro rodiny mlc ale potom sa nehnevaj ked ti coskoro maly povie ty maly zmrd lebo toto bude jeho normalny slovnik.
Tvoj muz je tiez trosku zvlastny ze nad tym mavne rukou. Tak ho rano pozdrav milo dobre ranko zmrdik .. ze ci sa mu to bude pacit. Ved to je vlastne z lasky.
Dohovvor manželovi nech s ňou hodí reč.
A kým sa narodilo dieťa sa tiež tal vyjadrovali? Lebo ak je to ich zvyk...po desaťročia, nevie ci sa budú vedieť toho aj zbaviť.
Otras.
Ako ja znesiem veľa ale zmrd ani parchant by som neznesla ani zo srandy a teda sa čudujem že to mužovi nevadí...asi by som jej povedala čau ty čupka a zasmiala by som sa ,že veď interný humor
Vždy som si ex svokru vazila ale keď povedala že som lenivá že kto to kedy videl aby musel robiť chlap v domácnosti a starať sa o dieťa ,tak som jej povedala keď ja budem nosiť peniaze domov ako muž, tak muž sa bude starať o domácnosť a nenechám sa zneužívať ako ona,síce sa so mnou dva týždne nerozprávala a stala sa tou neoblubenou nevestou ale viac to predo mnou nepovedala
Autor a pred detmi - ked ste ich nemali-tiez sa bavili ako dlazdici, ci az narodenie deti im v hlavickach naskocili zavity zo slangom Alcatrazu😡
Muž s ňou dnes porozprával, síce mi detailne nezreferoval že čo, ale zazerala po mne, čiže asi padlo na úrodnú pôdu...bože ženy, to takto ďalej nepôjde.. cítim sa strašne že som mužovi musela predostrieť, že je možné, že by sme šli od seba, ak toto vyjadrovanie jeho matky neprestane. Že nechcem, aby dieťa vyrastalo v takom slovníku a že aj slová majú určitú energiu, aj keď sú vraj myslené zo žartu. Ale zdá sa mi, že konečne aspoň trochu akoby precitol.. až mi bolo do plaču
Snáď to prestane, lebo naozaj budem uvažovať už o inom, ako len neustálom upozorňovani a dohovarani... Ďakujem za všetky komentáre, aspoň som znovu pochopila, že to nie JA som tá divná ..lebo napr sestra mi vravela že to mám nechať tak a sa len pousmiat, nech si stara vraví čo chce, že s ňou nežijeme ..ale nemohla som to prekusnut
🤣Napadlo mi z filmu S tebou mne bavi svet...
Svokra Kveta Filova hovorila vnukovi Prdelko...
Tiez sa to tatkovi nelubilo a povedal taxikarovi-
-muzete dohlednout, aby tchyne prijela na nadrazi🚂i vcas?
-bez obav, povezu vasi tchyni, jakoby byla moje vlastni. 🤣
Držím palce, nech sa to porieši u vás. Snáď sa muž trochu uvedomí a prehovorí svojej matke do duše. Nedaj sa, bojuj za svoje dieťa.
Normálne mám 100 chutí ísť s nimi urobiť poriadky za Teba. A ver tomu, že by si to zapamätali a už by sa to neopakovalo. Zastav to skôr, ako to bude dieťa vnímať.
Keď nepomohol dohovor, tak nastav zrkadlo. Štýlom, či by sa jej páčilo, keď ju budeš volať stará suka. Však len tak zo srandy, milučko. Humor, nie? A keď jej to ani potom nedôjde, koniec návštev.
Panecku, máš to ťažké. No asertivitu trenuj viac,aj keď to presiahne komfortnú zónu. Keď budete s nimi a zase sa to bude opakovať, vždy ak sa dá, zober malého a preč. Nech sa urážajú. A rob to dookola.zacni sa aj návštevam vyhýbať. Muž dôvod vie. A tiež mu povedz, že do škôlky a školy na rodičko, ajna ihrisko bude chodiť on. Tebe bude neprijemne učiteľke vysvetľovať, odkiaľ syn ma tie slová. Nebudeš predsa ohovárať jeho rodičov.
Ale tak snáď sa to vyrieši. Držím palce!

Môžeš skúsiť aj s manželom prehovoriť, ale vážne. Nieže on povie, však to je moja mama, ona je taká a ty nič nepovieš. Proste rázne musíš naňho, normálne by som aj rozvod spomenula, keď to neporiesi on s matkou, tak dovidenia. Tvoj muž vôbec nechápe, že deti všetko opakujú a v škôlke budete mať veľké problémy, keď tak bude volať deti, nebodaj pani učiteľku? Veď tá aj infarkt chytí chudera. To nie je len o tom, že doma to ostane.