icon

Ako riešiť víkendový výlet bez manželky a dieťaťa?

18. nov 2025

Ahojte.pred necelym polrokom sa nam narodilo vytuzene dieta (nakoniec umelym oplodnenim na niekolky vklad).
Uz parkrat sa stalo,ze ak bolo treba,nas manzel uprednostnil svoju rodinu prednami,lebo bolo treba poriesit nejake veci a na cely den tam isiel (bolo to niekolko dni ale nie po sebe,v ramci kratsieho casoveho intervalu).
Teraz zase je treba ist vyriesit nejaku situaciu ale tentokrat nejakych 4-5 hodin cesty od miesta bydliska a nebol by doma 2 noci (v podstate cely vikend).
Mali sme ist vsetci ale nase babo nevydrzi taku cestu v aute,pospal by si a potom by robil randal.
Vyzera to tak,ze manzel pojde bez nas.ved akoby to vyzeralo,keby som nepomohol?jeho slova....
Akoby ste sa k tomu postavili?mne to pride luto,lebo mam pocit,ze vzdy ked nieco oni potrebuju,my ideme bokom...chyba mi od neho take to gesto,ze nam da pocitit,ze teraz ste pre mna vy najdolezitejsi,mame male babo...
Nehovorim o tom,ze po vsetkych tych procedurach s umelym oplodnenim,som citlivejsia a plus este hormony po porode,nehovoriac o tom,ze babo strajkuje s nocnym spankom teraz a som fakt unavena..caste hadky mavame.
Co by ste robili,ako by ste sa k tomu postavili?

Strana
z4
anonym_2aab83
18. nov 2025

využíva každú príležitosť aby vypadol z domu, určite ho prekvapilo aké to je mať dieťa a unavenú nervóznu ženu vedľa seba, na veľké gestá žiaľ zabudni, chlapi sú poserovia

mullerova46
18. nov 2025

@anonym_autor ja som takéto riešila tak že som si zavolala k sebe mamu. Pravidelne 2-3 krát do roka chodíme k rodičom na týždeň a po týždni príde ešte manžel na týždeň. Keď mal malý 10 mesiacov asi sme šli prvý raz cestu vlakom za ba do ke 🙂

anonym_79fbdd
18. nov 2025

@anonym_autor akože prepac ale nevydržís 2 noci so svojím dieťaťom aj sama ?

anonym_b41074
18. nov 2025

Moj robil v zahranici a bola som sama s dietatom a nezblaznila som sa z toho. Ved 2 dni vydrzis nejde na mesiac.

bambulkaaskatulka
18. nov 2025
@anonym_b41074

Moj robil v zahranici a bola som sama s dietatom a nezblaznila som sa z toho. Ved 2 dni vydrzis nejde na mesiac.

@anonym_b41074 dva dni vydrží. Ale prečo by mala? Ak u vás muž robil v zahraničí, asi to bolo nutné z finančných dôvodov. Tu to tak nie je. Tu je manžel doma a má sa starať predovšetkým o svoju novú rodinu. Nejaké ako by to vyzeralo nie je dôvod. Je takisto rodič ako matka. Keď cez týždeň pracuje, dieťaťu sa venovať nemôže, ale mal by sa starať aspoň cez víkend.

Autorka, ja by som mu normálne bez výčitiek povedala ako sa cítiš, že ti to vadí a že najbližšie nech sa nesľubuje. A tiež by som si vypýtala nejakú kompenzáciu . Napríklad deň dovolenky, kedy sa bude starať hlavne on.

anonym_a5060b
18. nov 2025

Píšeš, že treba ísť vyriešiť nejakú situáciu a s niečím niekomu pomôcť, nie že ide na wellness s kamarátmi, tak nerozumiem, prečo by to mal byť problém. Tvoj svet sa teraz síce točí okolo vášho dieťaťa a je to úplne v poriadku, ale manžel tu môže byť aj pre ostatných, ak ho potrebujú. Ja by som to ozaj vôbec neriešila, môj muž chodil pomáhať svojej rodine a kamarátom rovnako ako keď sme deti ešte nemali.. A teda nielen pomáhať, chodil aj na výlety, na ktoré som ja s deťmi nemohla 🙂 Ja som si potom svoj čas užila inak

la_dolce_vita
18. nov 2025

Je normalne pomoct rodine. To nie je tak, ze ich uprednostnuje. Ved o vase dieta je postarane. Bud by som isla s nim, predsa aj male deti bezne cestuju, alebo by isiel sam s tym, ze nic by som mu nevycitala. Tvoj muz to oceni.

anonym_3556ec
18. nov 2025

Ja na tom zlé nič nevidím,ved nejde na chatu s kamošmi ale za rodinou a podla mna rodina je stále rodina a dva dni bez muža vydrzis

anonym_79fbdd
18. nov 2025
@bambulkaaskatulka

@anonym_b41074 dva dni vydrží. Ale prečo by mala? Ak u vás muž robil v zahraničí, asi to bolo nutné z finančných dôvodov. Tu to tak nie je. Tu je manžel doma a má sa starať predovšetkým o svoju novú rodinu. Nejaké ako by to vyzeralo nie je dôvod. Je takisto rodič ako matka. Keď cez týždeň pracuje, dieťaťu sa venovať nemôže, ale mal by sa starať aspoň cez víkend.

Autorka, ja by som mu normálne bez výčitiek povedala ako sa cítiš, že ti to vadí a že najbližšie nech sa nesľubuje. A tiež by som si vypýtala nejakú kompenzáciu . Napríklad deň dovolenky, kedy sa bude starať hlavne on.

@bambulkaaskatulka prečo by mala ? Lebo je dospelá osoba, jej muž ide niekomu pomôcť, nie na nejaku party. A prepac aby si mala brat ako kompenzaciu den dovolenky ? 😂 však ona je predpokladám na md s dieťaťom a manžel chodí do prace. Hádam nechkdi prec každý víkend.

beckinka
18. nov 2025

@anonym_autor môj tiež takto pôjde bez nás a mne to nevadí. Oddýchneme si od seba a život pôjde ďalej. Choď ty k svojim rodičom aj s malým a vybavené.

natalka13
18. nov 2025

keby pomahal tvojej rodine bolo by to OK?
chlapi chodia na tyzdnovy na sluzobky a maju male deti, kolkokrat skolkara a kojenca , ja som bola sama 3-4 dni do mesiaca s detmi. ved mas mobil, taxiky....

bambulkaaskatulka
18. nov 2025
@anonym_79fbdd

@bambulkaaskatulka prečo by mala ? Lebo je dospelá osoba, jej muž ide niekomu pomôcť, nie na nejaku party. A prepac aby si mala brat ako kompenzaciu den dovolenky ? 😂 však ona je predpokladám na md s dieťaťom a manžel chodí do prace. Hádam nechkdi prec každý víkend.

@anonym_79fbdd vždy sa nájde niekto, kto potrebuje pomôcť. Áno,je to o prioritách. Matka sa venuje dieťaťu 24/7, otec by sa mal aspoň cez víkend. Nie je to každý víkend, ale je to opakovane, ako vraví autorka. Ja by som s tým ok nebola a zjavne nie je ani ona. Muž by si mal upratať priority. To že to zvládne nič nehovorí o tom,či je to takto ok.

mondolina
18. nov 2025
@bambulkaaskatulka

@anonym_79fbdd vždy sa nájde niekto, kto potrebuje pomôcť. Áno,je to o prioritách. Matka sa venuje dieťaťu 24/7, otec by sa mal aspoň cez víkend. Nie je to každý víkend, ale je to opakovane, ako vraví autorka. Ja by som s tým ok nebola a zjavne nie je ani ona. Muž by si mal upratať priority. To že to zvládne nič nehovorí o tom,či je to takto ok.

@bambulkaaskatulka
teraz 1x ide na víkend. čítaj.
autorka nesúhlasí z princípu, nie preto, že by to nezvládla.
a hlavne žiarli.

natalka13
18. nov 2025
@bambulkaaskatulka

@bambulkaaskatulka opakovane - parkrat na 1den nie noc.
to su fakt zeny tak neschopne postarat sa o dieta? ona je na materskej.

ibrunova
18. nov 2025

Nenazvala by som to víkendový výlet. Ak treba pomôcť rodine, nech ide, veď nechodí každý víkend.

anonym_79fbdd
18. nov 2025
@bambulkaaskatulka

@bambulkaaskatulka to ze sa im narodilo dieta neznamená, ze uz inej rodiny niet. V týždni je tiez doma po praci, a ak je autorka taka ,,ufrflana,, ze je unavená lebo dieťatko v noci nespi ,tak sa isto stara aj otec. A ja som tiez matka, tiez nebolo vzdy vsetko ružové ale co ine mi ostávalo ako byt tu pre dieta aj v noci? Moj tiez chodil pomáhať, ved chodievali aj k nam ked sme prerábali byt a podobne. A mimochodom, moze ist aj ona lenže nechce lebo by bol randal s dieťaťom. Cize ked si to tak zhrniem, keby ide aj ona nevadi jej, ze ide pomôcť rodine akonáhle ma ist sam bez nich ,vadi jej to. Co z toho vyplýva? Chce len aby sa o dieťatko mohol starať aj niekto iný.

bambulkaaskatulka
18. nov 2025
@mondolina

@bambulkaaskatulka
teraz 1x ide na víkend. čítaj.
autorka nesúhlasí z princípu, nie preto, že by to nezvládla.
a hlavne žiarli.

@mondolina
@natalka13
Však ja nevravím, že nezvládne. Ale nie je to o ziarleni. Ak by mal otec môjho dieťaťa ( malinké, ani nie polročné) x času ( len tie víkendy) a z toho cojaviem x% by venoval iným ľuďom a nie dieťaťu, na ktoré má mať ten čas vyhradený, tiež by mi to vadilo. Proste nech pomáha keď bude dieťa väčšie. Teraz má byť priorita dieťa a partnerka

danica2711
18. nov 2025

podľa toho, čo píšeš, nie je to zas tak často, tak čo z toho robíš taký teáter?

mondolina
18. nov 2025
@bambulkaaskatulka

@mondolina
@natalka13
Však ja nevravím, že nezvládne. Ale nie je to o ziarleni. Ak by mal otec môjho dieťaťa ( malinké, ani nie polročné) x času ( len tie víkendy) a z toho cojaviem x% by venoval iným ľuďom a nie dieťaťu, na ktoré má mať ten čas vyhradený, tiež by mi to vadilo. Proste nech pomáha keď bude dieťa väčšie. Teraz má byť priorita dieťa a partnerka

@bambulkaaskatulka
ale prosím ťa 🙈bude sa pozerať ako dieťa spí, nie?

anonym_79fbdd
18. nov 2025
@bambulkaaskatulka

@mondolina
@natalka13

@bambulkaaskatulka ked bude staršie? To je koľko podla teba ? Lebo take 2 3 rocne dieta je za mna ešte náročnejšie ako novorodenec. Alebo ma povedať rodine viete čo počkáte ešte tak 10nrokov ? A naisto prídem?

anonym_e4e407
18. nov 2025
@bambulkaaskatulka

@mondolina
@natalka13

@bambulkaaskatulka tak podľa mňa práveže malé dieťa potrebuje predovšetkým mamu, otec vtedy zvyčajne pre dieťa nie je až taký potrebný, skór na je nápomocný mame dieťaťa. Skôr staršie dieťa si už viac vyžaduje a uvedomuje pozornosť aj otca.

anonym_596c50
18. nov 2025

Tak najskôr chceš decko aj cez mŕtvoly (IVF) a potom keď ho máš tak raukáš po pár mesiacoch hej? 😀

anonym_b4cbe7
18. nov 2025
@mondolina

@bambulkaaskatulka
ale prosím ťa 🙈bude sa pozerať ako dieťa spí, nie?

@mondolina bude pozerať ako spí, ako ho koji alebo jej poda fľašku. 🤷🏻‍♀️

anonym_79fbdd
18. nov 2025
@anonym_b4cbe7

@mondolina bude pozerať ako spí, ako ho koji alebo jej poda fľašku. 🤷🏻‍♀️

@anonym_b4cbe7 ale prosím ta jej vadi to ze len ona bude v noci vstávať.

anonym_b4cbe7
18. nov 2025

@anonym_autor nevidím na tom absolútne nič zle, ide pomôcť rodine, nie naháňať baby do mesta. Buď rada že nie je hnily chuj. Ty si si silou mocou spravila a ním dve deti a teraz nariekaš, že si s nimi víkend sama. Veď buď trochu samostatná a sprav si program s deťmi sama. Choďte von, na prechádzku, stretni sa s inou matkou alebo kamoškou.. a ak si chceš oddýchnuť, ďalší víkend vybehni niekam sama s kamoškami a muž postráži decká.

bambulkaaskatulka
18. nov 2025
@anonym_79fbdd

@bambulkaaskatulka ked bude staršie? To je koľko podla teba ? Lebo take 2 3 rocne dieta je za mna ešte náročnejšie ako novorodenec. Alebo ma povedať rodine viete čo počkáte ešte tak 10nrokov ? A naisto prídem?

@anonym_79fbdd také 2-3 ročné dieťa už môže ísť s rodičmi a napríklad sledovať ( pod dohľadom matky) , čo otec robí. A o to podľa mňa ide. Aby si nastavili nejak ten spoločný život. Nie že matka sa stará o deti a otec si robí, čo uzná za vhodné.
Btw, za mňa boli prvé mesiace najhoršie. Spankova deprivacia, strach z každého bacila, nevie povedať,čo chce. Obdobie vzdoru už bolo taká zábava ( teším sa, že moje dieťa má svoju hlavu 😉)

earlgrey
18. nov 2025

A práve pre toto je veľmi veľa rozvodov alebo situácie, kedy muži deti nechcú...lebo žena si myslia, že keď sa narodí dieťa, muž zabudne na celý svet okolo a bude sa točiť len okolo jej zadku...Som zvedavá, že keď tvoje dieťa vyrastie, bude mať vlastnú rodinu a ty budeš potrebovať pomôcť, či sa na teba vykašle alebo nie..
Spamätaj sa...nedrž muža ako v klietke, lebo jedného dňa ti újde.

anonym_b4cbe7
18. nov 2025
@anonym_79fbdd

@anonym_b4cbe7 ale prosím ta jej vadi to ze len ona bude v noci vstávať.

@anonym_79fbdd veď jasne že hej... Ale ja tomu nerozumiem, neviem pochopiť matky čo sú závislé na pomoci od niekoho iného.

anonym_79fbdd
18. nov 2025
@bambulkaaskatulka

@anonym_79fbdd také 2-3 ročné dieťa už môže ísť s rodičmi a napríklad sledovať ( pod dohľadom matky) , čo otec robí. A o to podľa mňa ide. Aby si nastavili nejak ten spoločný život. Nie že matka sa stará o deti a otec si robí, čo uzná za vhodné.
Btw, za mňa boli prvé mesiace najhoršie. Spankova deprivacia, strach z každého bacila, nevie povedať,čo chce. Obdobie vzdoru už bolo taká zábava ( teším sa, že moje dieťa má svoju hlavu 😉)

@bambulkaaskatulka ak moze ist 3 rocne, moze ist aj polročné pane bože. Ale otec nechodi prwc každý víkend, ide 1x mimo ,stým, ze mohli ist aj oni lenže pani je pohodlná chápeš? Chapes, ze jej nevadilo , ze muz pjjde pomôcť ak by šli aj oni ? Lenze nejde lebo ma polročné dieta a sním musí byt asi nonstop zavretá doma.

anonym_79fbdd
18. nov 2025
@anonym_b4cbe7

@anonym_79fbdd veď jasne že hej... Ale ja tomu nerozumiem, neviem pochopiť matky čo sú závislé na pomoci od niekoho iného.

@anonym_b4cbe7 ved akože logicky jasne, ze aj muž by mal vstať ku dieťaťu, ale toto je iná situacia ked ide pomôcť rodine. Verím, ze ked je doma nema ju a dieta na háku.

Strana
z4