Ako riešiť víkendový výlet bez manželky a dieťaťa?
Ahojte.pred necelym polrokom sa nam narodilo vytuzene dieta (nakoniec umelym oplodnenim na niekolky vklad).
Uz parkrat sa stalo,ze ak bolo treba,nas manzel uprednostnil svoju rodinu prednami,lebo bolo treba poriesit nejake veci a na cely den tam isiel (bolo to niekolko dni ale nie po sebe,v ramci kratsieho casoveho intervalu).
Teraz zase je treba ist vyriesit nejaku situaciu ale tentokrat nejakych 4-5 hodin cesty od miesta bydliska a nebol by doma 2 noci (v podstate cely vikend).
Mali sme ist vsetci ale nase babo nevydrzi taku cestu v aute,pospal by si a potom by robil randal.
Vyzera to tak,ze manzel pojde bez nas.ved akoby to vyzeralo,keby som nepomohol?jeho slova....
Akoby ste sa k tomu postavili?mne to pride luto,lebo mam pocit,ze vzdy ked nieco oni potrebuju,my ideme bokom...chyba mi od neho take to gesto,ze nam da pocitit,ze teraz ste pre mna vy najdolezitejsi,mame male babo...
Nehovorim o tom,ze po vsetkych tych procedurach s umelym oplodnenim,som citlivejsia a plus este hormony po porode,nehovoriac o tom,ze babo strajkuje s nocnym spankom teraz a som fakt unavena..caste hadky mavame.
Co by ste robili,ako by ste sa k tomu postavili?
@anonym_autor hlavne mas podla mna hormony hore dole. Preto si citlivejsia. Nereaguj nijako. Budes s dietatom doma, to v pohode zvládnes. Daj muzovi, nech ti spraví nákup, prípadne niečo uvarí aby si mala a nech ide. S pol rocnym by sa mi tiez nechcelo trepat niekde na dve noci, tak daleko (ešte v zime), všetko balit a tak. Vôbec to tak neber, že chce zdrhnut alebo co ti to tu písu. Tak ide s niečím pomoct. No ved nic sa nedeje. Cím viac si budes v hlave hovoriť ake je to hrozne, tym ničís iba sama seba. No naco sa tým zaoberas. Skor si premysli, čo budes robiť, prípadne zavolaj na vecer kamosku, daj dieta spať a pokecáte.
@bambulkaaskatulka aby potom nedopadli tak že budú potrebovať pomoc oni a nebude kto pomáhať - lebo on bol jeden víkend doma s malým babatkom ... lebo v rodinách to tak chodí - keď držia spolu, tak naozaj a nie iba keď sa im to hodí ...
ja nepoberám, prečo by mimino nemalo vydržať 4-5 hodín cesty... my sme s deťmi cestovali od narodenia také trasy, dokonca aj sama som koľkokrát išla. Vôbec nechápem tieto postoje "nezvládne", "nevydrží"...
@tiezjedna ono je to super ze ste mali deti ktorym cestovanie nevadi, ale ver tomu, ze su aj deti ktorym to cestovanie vadi a nevydrzia v aute ani polhodinu a nie 5 hodin 😀 a mozes sa aj pokrajat, proste nevydrzia. Aj nasa bola taka, az casom sa to zlepsilo.
@anonym_autor hlavne mas podla mna hormony hore dole. Preto si citlivejsia. Nereaguj nijako. Budes s dietatom doma, to v pohode zvládnes. Daj muzovi, nech ti spraví nákup, prípadne niečo uvarí aby si mala a nech ide. S pol rocnym by sa mi tiez nechcelo trepat niekde na dve noci, tak daleko (ešte v zime), všetko balit a tak. Vôbec to tak neber, že chce zdrhnut alebo co ti to tu písu. Tak ide s niečím pomoct. No ved nic sa nedeje. Cím viac si budes v hlave hovoriť ake je to hrozne, tym ničís iba sama seba. No naco sa tým zaoberas. Skor si premysli, čo budes robiť, prípadne zavolaj na vecer kamosku, daj dieta spať a pokecáte.
@betulinka1 suhlasim
Autorka, povedz muzovi nech spravi velky nakup a navari aby si ty nemusela. Zavolaj pripadne tvojej rodine nech pridu k tebe na navstevu a aspon nebudes sama. Dve noci zvladnes.
@betulinka1 suhlasim
Autorka, povedz muzovi nech spravi velky nakup a navari aby si ty nemusela. Zavolaj pripadne tvojej rodine nech pridu k tebe na navstevu a aspon nebudes sama. Dve noci zvladnes.
@michaelam2 neviem no, ona asi nechce trhať členov od svojej rodiny tak by to bolo asi pokrytecke, keby vola na pomoc niekoho iného z inej rodiny
@tiezjedna ono je to super ze ste mali deti ktorym cestovanie nevadi, ale ver tomu, ze su aj deti ktorym to cestovanie vadi a nevydrzia v aute ani polhodinu a nie 5 hodin 😀 a mozes sa aj pokrajat, proste nevydrzia. Aj nasa bola taka, az casom sa to zlepsilo.
@michaelam2 Ako to vyzerá keď polročné dieťa nevydrží v aute? Otvorí si okno a vyskočí na dialnici pod auto? Či ako to konkrétne nevydrží? ČI plače tak že sa zadusí dobrovoľne? Alebo čo konkrétne :D
A ešte by ma zaujímalo, že ako vieš, že by robil randál, už ste tak dlho vôbec cestovali?
A čo nevieš dva dni vydržať sama s dieťaťom doma? Zrejme muža dosť terorizuješ tak chce mať trochu aj pokoj, nech ide a ty buď rada, to čo niektoré ženy dokážu, a potom sa čudujú, že vzťah sa rozpadne, nikdy som mužovi nediktovala čo má robiť, či dakde má ísť ani on mne ani ja jemu
@anonym_autor a doma treba riešiť čo? veď sú nejaké priority, ak treba pomôcť rodičom tak ide. Ak by mal niečo dôležitejšie doma tak zostane. A nechápem prečo nemôžete ísť aj ty s dieťaťom. Tak chvíľu povystrája, prestriedate sa pri ňom, prípadne pomôžu svokrovci.
@michaelam2 Ako to vyzerá keď polročné dieťa nevydrží v aute? Otvorí si okno a vyskočí na dialnici pod auto? Či ako to konkrétne nevydrží? ČI plače tak že sa zadusí dobrovoľne? Alebo čo konkrétne :D
@anonym_596c50 plakala tak, ze prestala dychat. Takze viac sme ju uz dlhou cestou netrapili. Ine deti z okolia zas plakali v aute tak ze sa pogrcali. Proste nie kazde dieta zvlada cestu autom.
@mondolina
@natalka13
Však ja nevravím, že nezvládne. Ale nie je to o ziarleni. Ak by mal otec môjho dieťaťa ( malinké, ani nie polročné) x času ( len tie víkendy) a z toho cojaviem x% by venoval iným ľuďom a nie dieťaťu, na ktoré má mať ten čas vyhradený, tiež by mi to vadilo. Proste nech pomáha keď bude dieťa väčšie. Teraz má byť priorita dieťa a partnerka
@bambulkaaskatulka ide k rodicom ci k rodine, nechlasta s kamosmi pivo ani nehra futbal 2dni.
keby mne muz robil teatro lebo idem mame pomoct ci s kamoskami vypekat na vianoce ci len tak na vino, asi by sme dlho spolu neboli.
Autorka, ja ťa úplne chápem, lebo mam rovnako zmyšlajúceho chlapa, ktoremu bolo jedno či sme mali dieťa, alebo nemali, či som bola chorá, unavena, chore kolikove refluxove dieťa, proste išiel si po svojom.Do dnešneho dňa a to pdotykam sme uz svoji dvadsať rokov, chodi každy druhy tyzden na páť dni ku mame lebo proste mama potrebuje to, alebo hento. Podotykam v jednej dedine o ulicu dalej ma svokra dalšieho syna a vo vedĺajšej dedine dceru. Ale, jednoduchsie je sa trepať 200km mojmu mužovi. Dieťa a dieťa je veĺky rozdiel. Niekto s diaťatom prejde celu zemeguĺu, ja som s mojou dcerou nemohla ani do vedlajsieho mesta nakoĺko mala reflux a kinetozu a po 2km bolo obgrcane cele auto včetne mňa takze za kufor nahradneho oblecenia. Proste kto nezazil neuveri. Sú take typy chlapov, ktore doma nevydržia ani desať minut. Ja mam jedneho z nich, ide si proste za svojim aj cez mrtvoli, lebo okrem turistiky za maminkou, ma samozrejme svoje konícky ako su polovnictvo a rybarstvo.to ze je v praci vytazeni na 100% ani nehovorim. Rano odide o pol piatej pride vececer o siedmej niekedy aj pred polnocou. Takže, my sa zvykneme stretnuť pri štedrovečernom stole, ako rodina. Ešte, napišem pre tie žienky, ktore si myslia že čo je na tom byť takto doma sama a ťahať aj za dvoch, že parterstvo je o prioritach. Pre muža ktory sa oďeli od svojej primarnej rodiny a založi si svoju vlastnu má byť jeho rodina na prvom mieste, pred všetkym ostatnym na svete. A proste nikto sa s nikym nemoze porovnavať, ziadne ine manželstvo nie je ako to naše , lebo každy sme original a nikto iny na svete nevnima, necíti a nerozmýšla rovnako.Pre partera, má byť rozhodujuce, ako to vnima vo vzťahu ten druhy partner a nie ako to vnima Marka, Janka , Zuzka z modreho konika a ake maju oni dokonale a tolerantne manzelstvo aj napriek tomu, že sa nemaju kedy ani stretnuť, kedže si každy žije svoj vlastny život vo svojej egoistickej bubline. Nakoniec podotknem, že som velmi tolerujúci a prisposobujuci človek, ale proste niektore veci sa tolerovať nedaju, lebo by stratili svoju podstatu. A ten, kto nedokáže žiť rodinny zivot, tak má zostať sám a slobodny. Lebo mat rodinu a deti je niekedy aj o obetovaní sa a zriekani sa vlastného pohodlia a dobra v prospech svojich najbližšich, ktorí su v mojom hodnotovom rebričku na prvom nieste.
Autorka, ja ťa úplne chápem, lebo mam rovnako zmyšlajúceho chlapa, ktoremu bolo jedno či sme mali dieťa, alebo nemali, či som bola chorá, unavena, chore kolikove refluxove dieťa, proste išiel si po svojom.Do dnešneho dňa a to pdotykam sme uz svoji dvadsať rokov, chodi každy druhy tyzden na páť dni ku mame lebo proste mama potrebuje to, alebo hento. Podotykam v jednej dedine o ulicu dalej ma svokra dalšieho syna a vo vedĺajšej dedine dceru. Ale, jednoduchsie je sa trepať 200km mojmu mužovi. Dieťa a dieťa je veĺky rozdiel. Niekto s diaťatom prejde celu zemeguĺu, ja som s mojou dcerou nemohla ani do vedlajsieho mesta nakoĺko mala reflux a kinetozu a po 2km bolo obgrcane cele auto včetne mňa takze za kufor nahradneho oblecenia. Proste kto nezazil neuveri. Sú take typy chlapov, ktore doma nevydržia ani desať minut. Ja mam jedneho z nich, ide si proste za svojim aj cez mrtvoli, lebo okrem turistiky za maminkou, ma samozrejme svoje konícky ako su polovnictvo a rybarstvo.to ze je v praci vytazeni na 100% ani nehovorim. Rano odide o pol piatej pride vececer o siedmej niekedy aj pred polnocou. Takže, my sa zvykneme stretnuť pri štedrovečernom stole, ako rodina. Ešte, napišem pre tie žienky, ktore si myslia že čo je na tom byť takto doma sama a ťahať aj za dvoch, že parterstvo je o prioritach. Pre muža ktory sa oďeli od svojej primarnej rodiny a založi si svoju vlastnu má byť jeho rodina na prvom mieste, pred všetkym ostatnym na svete. A proste nikto sa s nikym nemoze porovnavať, ziadne ine manželstvo nie je ako to naše , lebo každy sme original a nikto iny na svete nevnima, necíti a nerozmýšla rovnako.Pre partera, má byť rozhodujuce, ako to vnima vo vzťahu ten druhy partner a nie ako to vnima Marka, Janka , Zuzka z modreho konika a ake maju oni dokonale a tolerantne manzelstvo aj napriek tomu, že sa nemaju kedy ani stretnuť, kedže si každy žije svoj vlastny život vo svojej egoistickej bubline. Nakoniec podotknem, že som velmi tolerujúci a prisposobujuci človek, ale proste niektore veci sa tolerovať nedaju, lebo by stratili svoju podstatu. A ten, kto nedokáže žiť rodinny zivot, tak má zostať sám a slobodny. Lebo mat rodinu a deti je niekedy aj o obetovaní sa a zriekani sa vlastného pohodlia a dobra v prospech svojich najbližšich, ktorí su v mojom hodnotovom rebričku na prvom nieste.
@anna777115 Pardon, ale naco sa zenil? Mohol hned ostat u mamy. Uf, toto by som 20 rokov teda nedala.
@anna777115 Pardon, ale naco sa zenil? Mohol hned ostat u mamy. Uf, toto by som 20 rokov teda nedala.
@anonym_4da24b No vidiš a ja som to dala. Tiahne nám na patdesiatku a nič sa nezmenilo. A ja sa nemožem zobrať a isť si kde chcem, lebo ma nejau zodpovednosť za dceru, ktorá je esté školopoviná zároven opatrujem tazsko choru maminku, byvame v rodinnom dome, kde sa kuri do ustredneho kotla. Takže, každy deň musim vyčistiť kotol zakurit, chovame 16 sliepok, dvoch psikov, sest micuchov mam. A koĺkokrat chora v horucke som ho prosila, ze to nezvladnem a predsa odišiel, lebo maminke nemal kto prešroubovať ziarovku. No, čo ti poviem... To, by bolo na telenovelu....
Naozaj to neries, popraj mu stastnu cestu, urob mu rezne na cestu a úsmevom sa s nim zvitaj, ked sa vrati 🙂
@anonym_596c50 Moje dieta za hodinu jazdy vracalo prudom 2x. Ogrcana sedacka, auto. Zhruba tak to vyzera ked pol rocne dieta nevydrzi v aute. Skus si to niekedy na dialnici a garantujem ti, ze o zazitok mas postarane. Hovori sa tomu kinetoza.
@anonym_596c50 Moje dieta za hodinu jazdy vracalo prudom 2x. Ogrcana sedacka, auto. Zhruba tak to vyzera ked pol rocne dieta nevydrzi v aute. Skus si to niekedy na dialnici a garantujem ti, ze o zazitok mas postarane. Hovori sa tomu kinetoza.
@beata_k No, preste. Zlepšilo sa to v dvoch rokoch vďaka kinedrilu, ktory je náš veĺký pomocník, lebo by sme sa nemohli pohnuť z domu. Ale, ešte aj teraz musime veĺakrat zastaviť a predychať.
@anonym_4da24b No vidiš a ja som to dala. Tiahne nám na patdesiatku a nič sa nezmenilo. A ja sa nemožem zobrať a isť si kde chcem, lebo ma nejau zodpovednosť za dceru, ktorá je esté školopoviná zároven opatrujem tazsko choru maminku, byvame v rodinnom dome, kde sa kuri do ustredneho kotla. Takže, každy deň musim vyčistiť kotol zakurit, chovame 16 sliepok, dvoch psikov, sest micuchov mam. A koĺkokrat chora v horucke som ho prosila, ze to nezvladnem a predsa odišiel, lebo maminke nemal kto prešroubovať ziarovku. No, čo ti poviem... To, by bolo na telenovelu....
@anna777115 toto je uz ale extrem ked tam nechal aj chorú. Stále uniká pointa ,ze autorke nevadi, ze ide pomôcť, jej vadi to, ze sa bude musieť o svoje dieta starať sama. Lebo písala, ze chcela ísť snim ale padlo to
@anonym_596c50 ty nebudeš najostrejsia ceruzka v peracniku. Na diaľnici s pol ročným dietatom ktoré reve tak, akoby ho z koze drali, je červené, teplé, od roku stráca vedomie, grcia prúdom... to ozaj si tak jednoduchá? Ci ideš štýlom - decko mi nebude diktovať co robit a idem na výlet aj cez mŕtvoly?
@beata_k No, preste. Zlepšilo sa to v dvoch rokoch vďaka kinedrilu, ktory je náš veĺký pomocník, lebo by sme sa nemohli pohnuť z domu. Ale, ešte aj teraz musime veĺakrat zastaviť a predychať.
@anna777115 Len kto nezazil, nepochopi. Ale bude tu pisat uafektovane somariny.
@anonym_autor Hovoria z teba hormony. Nejde si uzivat na chatu ozran párty s kamosmi. Ide pomoct. Za mna je to ok. Keby bolo babo vacsie alebo menej placuce, idete vsetci.
Ja by som sa postavila k tomu tak, ze za mna je to ok, ze chce pomoct rodine. A ty si zatial zavolaj mamu alebo sestru.
Ked moj siel prec na dlhsiu dobu, ked boli deti skolkari, tak som si na jednu-dve noci zavolala mamu alebo sla k nasim. Nie preto, ze by som to nezvladla, ale sme tak inak pokecali, stravili cas spolu.
@anna777115 toto je uz ale extrem ked tam nechal aj chorú. Stále uniká pointa ,ze autorke nevadi, ze ide pomôcť, jej vadi to, ze sa bude musieť o svoje dieta starať sama. Lebo písala, ze chcela ísť snim ale padlo to
@anonym_79fbdd Ano, aj mne to pride nefer voči mne, ako partnerke. Lebo svokra nie je odkázaná len na mojho muza, ona mala pať deti. Ale ja som odkázana, len na neho, lebi ja nemam vo svojom najbližsom okoli nikoho.
Povedala by som mu že mi to vadí a že potrebujem aby viac času trávil doma. Dieťa je malé len raz a otec by mal byť čo najviac prítomný.
Nepíšeš o čo sa jedná, sú situácie kedy by som chápala že ide.... Skôr je nefér že to robí pravidelne keď ty potrebuješ jeho.
@anonym_autor podľa mňa preháňaš, u nás v rodine je to bežné že chlapi idú na celý deň preč pomôcť rodine, inokedy sú doma a starajú sa rovnocenne. Ako by si reagovala keby musel z roboty na školenie na týždeň-dva? Ak by som sa bála byť s dieťatkom sama, zavolám si niekoho z rodiny na pomoc. Chlap nemusí byť doma nonstop preto, že máte malé dieťa. Veď je s tebou ostatok času.
A to je taká tragédia starať sa dva dni o dieťa sama? Keby sa každý weekend išiel opiť s kamarátmi, tak chápem Tvoje rozhorčenie ale to, že máte dieťa neznamená, že už nikdy nikam nepôjdete. Či myslíš, že mu niečo ujde? Že keď sa dva dni neuvidia, tak dieťa už bude maturovať? Skús byť trošku pragmatická a neočakávať gestá ako z ružovej knižnice.
ja nepoberám, prečo by mimino nemalo vydržať 4-5 hodín cesty... my sme s deťmi cestovali od narodenia také trasy, dokonca aj sama som koľkokrát išla. Vôbec nechápem tieto postoje "nezvládne", "nevydrží"...
@tiezjedna lebo deti sú rôzne,moji ledva dali polhodinu a potom už šli vyskočiť zo sedačky. Cesty sme plánovali vždy na spánok,to bola jediná možnosť,ako ísť ,dve hodiny ku svokre,lebo inak po polhodine šialený vresk,krik, plač,a nepomohlo nič. Až keď podrástli,okolo dvoch rokov sa to zmenilo.
@anonym_autor môj muž bežne chodí na služobnú dva tri dni, od narodenia malého, dokonca bol už aj s kamarátmi na pobyte - doma máme 9 mesačné dieťa, tiež vytúžené po 12 rokoch a tiež po IVF. Ja sa predsa viem aj sama postarat, problém v tom nevidím.
@anna777115 tak si sa posťažovala aké to máš ťažké, ale nikto ti nekázal s ignorantom mať dieťa a chovný dvor. Ako si si zariadila tak máš, tak sa staraj keď odísť nemôžeš.
@anonym_79fbdd také 2-3 ročné dieťa už môže ísť s rodičmi a napríklad sledovať ( pod dohľadom matky) , čo otec robí. A o to podľa mňa ide. Aby si nastavili nejak ten spoločný život. Nie že matka sa stará o deti a otec si robí, čo uzná za vhodné.
Btw, za mňa boli prvé mesiace najhoršie. Spankova deprivacia, strach z každého bacila, nevie povedať,čo chce. Obdobie vzdoru už bolo taká zábava ( teším sa, že moje dieťa má svoju hlavu 😉)
@bambulkaaskatulka chudák tvoj muz 🤦🏻♀️