Ako riešiť vyhadzov z bytu a starostlivosť o dieťa?
Ahojte.
Čo by ste robili na mojom mieste?
Mám svoj dom, na ktorom prebieha rekonštrukcia z vnútra, pretože tam nebolo kúrenie ani natiahnutá voda a kanalizácia. Môj muž nie je vlastníkom tohto domu. Keď zistil, že majú prísť majstri, utekal do domu s mojimi kľúčami a pozamykal tak, aby sa tam majstri nemohli dostať. Samozrejme, mi odmieta vrátiť moje kľúče od môjho domu.
Žili sme u jeho fotra, ktorý nemá v byte elektrinu ani kúrenie ani teplú tečúcu vodu.
Malo to byť dočasné riešenie, muž nepracoval najprv rok a pol, potom robil pol roka a tak zas nerobi 5 mesiacov. Výpoveď dal, lebo vraj nezvládal fyzicky prácu / rozvážal prachy na aute do bankomatov/ a tvrdil, že bude robiť na dome. Neurobil tam dokopy nič.
Chcela som, aby naše dieťa malo podmienky, aby nemuselo byť večer po tme, v zime bez kúrenia. Podala som papiere na rozvod, na neodkladné zverenie syna do mojej starostlivosti.
Samozrejme, na všetko neskutočné lehoty. Firma pre ktorú pracujem, ma nechala do skončenia rekonštrukcie na mojom dome bývať v dome, ktorý patrí nadácii, mám tu zároveň aj kanceláriu. Je tu teplo, voda, elektrina, plyn.
Keď som vo štvrtok prišla do bytu jeho fotra / domov/ jeho plesnivý alkoholicky foter mi odmietol otvoriť. Volala som mužovi, nech láskavo nevysedáva u mamičky, ale príde mi odomknúť. Naveľa došiel, povedal že ma dnu nepustí a že mám odísť. Viem, že ho štve, že robím podmienky pre naše dieťa. Tak som zavolala hliadku, prišli, pokukali odišli. Nedovolil mi vziať si ani moje oblečenie ani nič.
Teraz mi vypisuje srdcervúce sms aby som sa vrátila, skúša ma vydierať našim dieťaťom.
Keď sme tam bývali, nezvládala som už tú zimu, pretože on si posledne išiel ľahnúť s malým do izby jeho fotra a kúril plynovým sporákom / horákmi/ čo je extrémne nebezpečné. Ja som mala ísť spať do spálne, kde bola neznesiteľná zima.
Žil si veselo z mojej výplaty, jeho otec : čistý úchyl raz zobral moje použité spodné prádlo / dostala som nečakane vtedy menštruáciu/ a kameroval si ho, vytiahol ho z koša na špinavé prádlo. Plus samozrejme, bol denne opitý, provokoval. Kým som mu nezaplatila plyn, bol milučký, akonáhle vedel že je zaplatený, povedal že som prostitútka. atď.
S manželom som skončila a vrátiť sa nemienim. Ide o syna, ktorého drží ako " rukojemníka" aj keď tam nemá vhodné podmienky. S kolíznou opatrovníčkou volám dosť často. Teraz v blízkej dobe počítam, že prídu ku mne na šetrenie, k nemu sa už dvakrát snažili dostať ale neotvoril dvere. Na informatívne stretnutie neprišiel, kolíznej nezdvíha telefón.
Vrátili by ste sa kvôli malému, do rozhodnutia súdu?? Syn má 4 roky.
K manželovi by som sa nevrátila, dieťa by som si zobrala. Ak by mi ho nechcel dať šla by som na sociálku, povedať v akých podmienkach dieťa žije.
Takže teraz je syn s otcom v takých podmienkach? Tvárila by som sa, že mu dávam poslednú šancu a vrátila sa. A pri prvej príležitosti vzala syna odtiaľ preč.
Pekny pribeh. Ale ked uz si vymyslas story o asocialoch, musis k tomu prisposobit aj recovy prejav ;)
Ak toto nie je fake story, tak zajtra bojová porada na sociálke a s právnikom, žiadala by som dieťa do starostlivosti a výživné a úpravu styku
Ženy, kde hľadáte takýchto chlapov? Nápis kde si ho našla, aby sa ostatne vyhli oblúkom tomu miestu
Takáto rozumná žena zarobí na dieťa, nechá ho bývať v chatrči s alkoholikom a neschopným otcom? Neverím ani slovo. Keby to bola pravda zajtra voláš zámočníkovi nech ti otvorí tvoj dom, a pôjdeš si po dieťa a veci so zámienkou návratu.
tento príbeh nepôsobí na mňa moc vierohodne... možno sa mýlim, len dúfam že nie. moc si neviem predstaviť žiť v takých podmienkach.
To je z akého filmu?
@klementinka58 aj ja sa cudujem, ze to neriesili a ze maly je tam este stale.
@bibina32 to som urobila. cakam ako debil, kym tam odidu na setrenie
@januska12323 v dome sa uz davno robi rekonstrukcia. ako ho mam donutit aby mi vratil´maleho
@pribinak papiere su už na súde, čakám ako blbec, kým sociálka k nemu odíde na šetrenie
@pribinak našla som ho na pokeci... :/
@bubuzu on si to strážil aj v minulosti, lebo raz som syna už vzala a prišiel po neho a vzal mi ho. :(
@vanilkovazmrzka dakujem za podporu. nevymýšľam si
@vanilkovazmrzka presne moja prvá myslienka. Podla gramatiky a stylu pisania zrejme taka blba nie je aby mala takeho muza a este aj zili v danych podmienkach 🙃
@lindus_esterka Veru, gramatika, štylistika, pravopis úplne nevídané na koníkovske pomery.
akoze socilka ma problem hned po nahlaseni takehoto niecoho ist tam a pozriet ako dieta byva, trva to dlho.. tazko sa mi tomu veri... ako matka nevies ist a zobra tsi dieta? Ako toto pre mna je poriadna rozpravka...
cize policia ta pustila do domu, od kotreho nemas kluce ale dieta si si tam malicke nechala? aj od svojho domu ti chlap vezme kluce a ine nemas, pozamkyna a nechce ti dat kluc? Nechce sa mi verit.... zase.
Neexistuje aby ku mne nejaky asocial prisiel, otvorim mu, a vezme mi dieta.. odviezla by ho sanitka. Sorry. Vlastne neexistuje aby som sa spustila s muzom, ktory byva ako pred 200rokmi bez vody a elektriny, mala s nim dieta a nemala vysporiadane veci, zabezpecenu starostlivost...
Policia keby videla v akych podmienkach je dueta, volala by kuratelu, nenechali by tam dieta a urcite by nedovolila aby dieta tam ostalo bez matky hlavne ked ma 4 roky. Druha vec he, ze bez elektriky,vody, kurenia uz pri prvej navsteve ako sa narodilo dieta chodi pediater k rodine. Tam by videl tieto podmienky a nahlasil kuratele ta by hned konala. Urcite by nenechala dieta v takych podmienkach. A hlavne ako tvrdis ze kuratela o tom vie. Co poznam pripady tak dieta odoberaju prec z takych podmienok. A tretia vec je ze partner nema elektriku, vodu, kurenie ale net a pokec ano. Ako si nabija mobil? Na pumpe? Pozbam zeny co potrebuju pozornost a tak si vymyslaju tu rozne pribehy
@simca06022011 Poriadna rozprávka? Kolízna mi tiež toto poradila, ale ako to urobiť keď otec schválne nechodí do práce, doprevádzal ma ešte aj do práce každý deň, len aby som malého nemohla zobrať. Kuratela tam bola 2krát na šetrenie, neotvoril dvere. Tak čo mám robiť? Prikázať kolíznej kedy a ako tam má ísť?
Polícia prišla, nepustili ma do bytu, / byt je SVOKROV/ dom je môj/
Môj muž takýto nebol, chodil do práce, bývali sme v podnájme v mojom meste... Takto sa spustil keď sme sa presťahovali k jeho fotrovi / vraj len dočasne/
@klementinka58 nabíjal si ho v pivnici, plus tam dotiahol jeho šibnutý foter elektrinu na čierno.
@klementinka58 Polícia neurobí nič bez papiera. Hovorila som im aké sú tam podmienky, ešte policajt začal po mne vrieskať. Jeden z nich bol jeho kamarát, lebo sa pozdravili ahoj - ahoj. Až potom mu doplo a začali si vykať.
Ale aspon nekecaj🙄
tak nič, skúsim sa poradiť inde. Vidím, že si tu zo mňa robíte srandu, prípadne mi neveríte.
Ja si tvoj pribeh pamatam aj s tvojim uchylnym svokrom. A tiez som ho zachytila aj na fb v jednej skupine. Ale zeny ti tu aj tam radili co treba robit. Socialka, pravnik. Len ked ty nemas vhodne podmienky pre dieta, neviem ako to funguje, ci ti ho zveria. V tomto ti neviem poradit. Ale urcite do toho zapojit urady. Dat si do poriadku tvoj dom, aby ste tam mohli slusne zit.
baby aj ha mam toho mojho z pokecu tam su asi len takyto
Zobrala by som 4 chlapov a isla si pre syna. Kludne im tie rozbité dvere zaplatim. Do rozhodnutia sudu, predpokladam, ze mas neodkladne opatrenie podane, by som sa schovala niekde u rodiny znamych a tak. Ak by nedal pokoj, tak by sa mu to muselo vysvetlit, ze kde su hranice.
Syna si zober zo škôlky zaplať si lacný hotel na pár nocí kým nebudeš mať papier o predbežnom opatrení (aby manžel neprišiel robiť bordel osobne)....podaj žiadosť o predbežné opatrenie (to sa schvaľuje extrémne rýchlo).
Rýchlo daj do poriadku svoj dom (minimálne izbu pre malého) a vysvetli poriadne čo sa stalo a ako to bude vypadať v najbližšej dobe (ukáž kolíznej zmluvy, správy s pracovníkmi ktorý ti tieto veci robia nech vie že naozaj máš vhodné podmienky pre dieťa).
Keď si dieťa zoberieš zo škôlky napíš manželovi správu že dieťa je s tebou, informuj ho o tom že sa to už aj oficiálne rieši a napíš mu že malý zostane do rozhodnutie s tebou keďže u neho doma sú také a také podmienky a deje sa tam to a to (riadne to rozpíš).
@tamitamitami tak by som to urobila. Ibaze ten zmrd nedovolil malemu ist do skolky. Ked prislo rozhodnutie z materskej skoly o jeho prijati, proste ho nepustil.
Ja byvam v dome nadacie, kym moj dom bude hotovy, ale maly tu kludne moze byt so mnou.
Mala som navrh na neodkladko, to mi kolizna hovorila ze mam stiahnut a podat navrh na upravu rodicovskych prav, ze to bude rychlejsie. Vlecie sa to uz mesiace
V tom prípade by som začala s kolíznou komunikovať intenzívnejšie a písomné ešte raz jej napísala v akých podmienkach syn žije a že je mi v styku zo synom bránené, stále sa dookola zaujímaj ako máš postupovať a opisuje situáciu u manžela doma. No a skúsila by som ešte raz zavolať policojatov je veľká šanca že tento krát nepríde jeho kamarát a ex ti bude musieť umožniť vidieť syna momentálne máš rovnaké právo byť sním ako on. Ak to chceš bez scény tak sa jedno ráno akože vráť k manželovi počkaj kým obaja budú mimo domu napíš manželovi a odíď.

Neviem ci to nie je vymyslene, keby ste byvali v takych podmienkach ako ste byvali s dietatom uz vas riesi kuratela.