Ako rodičom vysvetliť, že môj život je len môj?
Mám priateľa už viac ako 4 roky, čo je už na spoločné bývanie, na svadbu alebo na iný druh partnerstva, na dieťa a podobne. Ale moji rodičia nechcú uznať, že tieto rozhodnutia sú len MOJE a partnera stále očierňujú. Nikdy nevyzdvihnú to, kedy im pomohol a ako veľmi im pomohol. Stále sa zaoberajú len tým, čo nespravil a čo mal spraviť a prečo sa nezachoval inak...
Dokonca aj on vie, že ho nemajú radi a to ho asi pred pol rokom, keď bol u nás dlhšiu dobu, priviedlo k tomu, že on už sem nejde, že budem chodiť len ja za ním do nášho nového domu. Lenže z toho naši spravili ešte väčšiu tragédiu a čím sme dlhšie spolu, tým viac ma chcú ovplyvňovať a strašia ma, že ma opustí, keď budem mať dieťa a že ma môže kedykoľvek z jeho domu vyhodiť a podobne. Ja to beriem všetko, že jasné, možné to je, ale nie, že oni to musia vedieť už teraz.
Za ten čas, čo sme spolu sme sa u nás pohádali len raz a to bolo pre nich ako na voňavý chlieb maslo. Hlavne tatko to stále spomína spolu s inými vecami a stále pripomína veci, čo snáď si nepamätáme ani my dvaja, že by sa stali. Keď príde, stále len sledujú, koľko zje, čo zje, koľko vypije vody, koľko piva, koľkokrát ide na wc, čo povie /a toto je perla - potom to normálne prekrúcajú a vysvetľujú si to po svojom/. Ako podľa mňa toto je tak na cvokhaus...
Nakoľko sa snažíme otehotnieť, nie je to pre mňa dobré a nikoho okolo mňa to vôbec netrápi... Keď odmyslím priateľa, zostala som vo všetkom sama...a to je dosť že brutál
no skoda, ze len kus papiera...mozno som aj ja staromodna, ale slova p. Milky Zimkovej stale a aj budu platit: "nemas chlapa - nemas pravdu" 😀
a potom sa ani nedivim novodobym vztahom kde to stare klasicke "byt spolu v dobrom a v zlom" uz nejako sa nenosi lebo je to straaasne out 🙄
@bambulkalove A na tu svadbu,nie je to len o papieri a je to taky fajn pocit,je to take ine,uz to aj ja poznam proste je to o inom.Nikto nekaze mat velku svadbu mozte tam byt 4 a kludne ak partner predtyym nemal v kostole svadbu,len na urade mozte ju mat aj v kostole teraz,ako nas farar hovori na to nepotrebujete nic,ziadne prostriedky financne 🙂
@bambulkalove máš 32 rokov, najvyšší čas odsťahovať sa a žiť po svojom. Ak nie k frajerovi, tak do podnájmu. Inak, nepochopila som, prečo "sa snažíte otehotnieť", keď nemáte vlastné bývanie. Teda on má nejaký dom, ktorý nie je obývateľný. Ak by si otehotnela, tak pôjdete kam?
@tomasko27
náš farár ma hneď odkopol, že on to robiť nebude, že je rozvedený a nás zosobáši
@alaguema
Začali sme to riešiť, lebo po vyšetreniach som zistila, že budem potrebovať liečbu, aby som vôbec raz otehotnela. Síce skúšame bábo, ale kedy sa to vôbec podarí...
@bambulkalove, podla mna by rozvedenych vobec farar nemal sobasit, ved v dobrom aj v zlom, rozvadzat sa nema, ci? Ved nemusite mat cirkevny sobas. Uplne staci sobas na urade k tomu dvaja svedkovia, nepotrebujes ani kyticu, ani prstienky, staci doklady a potom mozete ist so svedkami na obed do restiky, je to lacne, rychle, bez stresu, nemusis ani saty zhanat, ani kadernicku, nic, totoalna pohoda a usetris aj na hostine, mozes to investovat do domu.
@katka1981
Partner nemal cirkevný sobáš. Nakoľko ho nemal, môže ho mať za určitých okolností, ktoré sme boli ochotní splniť. Ale to ho vôbec ani nezaujímalo, proste ON TO NESPRAVÍ.
@bambulkalove, ani civilny sobas? Je uplne proti sobasu?
@katka1981
My ak sa raz budeme brať, budeme mať presne takú svadbu. Zobrať sa, ísť sa najesť do reštiky a hotovo...
cize si to zopakujme:
1. tvoj frajer je rozvedeny, dovod rozvodu si tu nepisala... cize je to zda sa dost blbe pre neho
2. tvoj frajer kupil dom a cely ho vlastni, a ty budes byvat u neho a ked ta posle do riti, tak si na dlazbe a prides revat domov mame
3. tvoj frajer si ta nechce vziat za zenu, ani ty jeho... cize budes s nim fungovat ako jeho "dievca pre vsetko" bez akehokolvek zavazku
4. v pozicii, ze byvas u frajera si chces dat spravit dieta....
uprimne, tvoji rodicia asi vidia toho viac ako ty... toto vsetko totiz hra proti tebe...
Nie si schopna v 32 sa osamostatnit, cize asi vedia nieco o tebe a vidia, ze nevies fungovat....
takze sup do toho, nastahovat sa k frajerovi, dat si spravit dieta..... a potom tu zakladat temy, ze "ja nechapem ako sa zmenil..."
@katka1981
Ale to nie, že partner je proti sobášu, ale farár - proti cirkevnému... Partner by chcel viac cirkevný, ale v podstate nepohrdne ani civilným a tiež mu vyhovuje aj žiadny.
@mima4 aspon raz s tebou suhlasim, neuveritelne 😅 😅 😅
@mima4
1. rozviedol sa, lebo ho podviedla manželka
2. nenapísala som, že dom vlastní celý partner
3. nehovorím, že sa nechceme vziať, ale že to nepotrebujem
4. nepochopila si podstatu, že ja chcem z domu, či z priateľom alebo bez neho, ci do jeho alebo do podnájmu
5. ak si nečítala všetko, čo som pisala, tak nepíš
@bambulkalove
dvakrat som sa ta pytala na vlastnictvo domu, dvakrat si nereagovala, lebo sama vies aka je realita...
na 99,9 % som si ista, ze tvoj frajer nekupil dom s tym, zeby ti dal polovicu z domu.... to je realita
a co ti brani odist z domu?
mlada, slobodna, bezdetna osoba...????
sorry, ja som od 24 fungovala mimo domu
@bambulkalove A čo ak sa podarí? Kam pôjdete? Poznám osobne ženu, ktorej tiež bolo povedané, že otehotnieť bude problém, tak tiež "skúšali" a ona otehotnela takmer hneď. Tvoji rodičia sú možno obaja (aká náhoda) psychopati, ktorý neznášajú vlastnú dcéru a neprajú jej šťastie, alebo ťa majú radi a vnímajú veci tak, ako reálne sú. Ako prvá hlúposť - snažiť sa otehotnieť, keď nemáte vyriešené bývanie. Ako ďalšia čudná vec - pozerajú koľko toho zje, koľko piva vypije. Čo keby tak občas doniesol nákup, alebo ťa aj s rodičmi pozval na obed? Možno sa im zdá, že je on tak trochu vyžirka. A ktovie čo všetko ďalšie, čo si sem nenapísala... Nechce sa mi veriť, že by ho neznášali úplne bezdôvodne. A ak áno, tak dokončiť dom, presťahovať sa a až potom robiť deti.
@mima4
Ale určite si ani nemala doma dve bezvládne osoby, ktoré bolo treba opatrovať, VŠ si ťažko podľa písania študovala, lebo tie peniaze, ktoré som ja dala do VŠ, ty si dala do svojho bývania.
@alaguema
Len jedno, on nosieva nákup, dokonca matke kupuje kávu, akú pije, tatkovi ako kedy - raz rum do čaju, inokedy niečo iné, brachovi kávu alebo niečo podobné.
@bambulkalove
- no mam vysoku skolu
- mam vysokoskolsku poziciu, a relativne dobre platenu
- mame vlastny byt uz bez uveru
este nieco? 😉
vies, namiesto toho aby si sa pozrela na realnu situaciu v tvojom zivote, zacinas tu riesit mna, ci inych ludi...
ak sa snazis mat dieta s frajerom, pritom nemas ani byvanie, kedze dom bude patrit jemu, tak pocitaj aj s moznymi dosledkami..ze skoncis na ulici....potom budes sa dobijat do rodicovskeho domu... vies kolko je tu takych "princezien"....
@mima4 zena bozska!!! Ty by si mala robit cvokarku, podla mna tiez dobre opisane. Hold, aj ja som bola taka "mlada a sprosta" s takymto partnerom a rodicia videli a reagovali podobne..ale ja neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ani za toho svatoho som to nevidela takto...no laska je slepa...
Teraz sice krutim hlavou, ale toto je ako cez kopirak...dievca (zakladatelka) neboj, to prejde a pride kruta realita 😎
@bambulkalove uplne od veci argument, ja som z domu od 18, dokončená vš, dokončený doktorát, vlastne bývanie, vlastne všetko, všetko sa dá, len netreba mrnčať a hľadať výhovorky. a takto som sama sebe pani ja a moj zivot sa nikto nestará, to bola pre mna hlavna motivácia.
Ja mam to iste skoro svokra jej sinovia cera vladne svagrovia a svagrina sa domna tak isto staraju kvoli tomu ze chodim na strednu ze doma mam dceru atd... Uz to aj mne leze na nervy no nechcem mat taku buducnost ako ta najposlednejsia zato ze som taka mlada matka dieta neni vyhoborka preco by som si nemohla spravyt skolu no chcem mat skolu a chcem si najdt robotu a nie byt ako niektory....zametat na ulici ... No proste do vsetkeho my kecaju...
@lubkavargova1 ale vies co je u teba super? ze si sa z toho zobudila a vnimas aj vlastne chyby....a to ta posuva dopredu 🙂
Za chyby sa ospravedlnujem no neskontrolovala som si ich
@nemenovana1999 aky mas realny vek ze uz si vydata? pokial viem, vydat sa mozes az v 16tke (pises, ze mas svagrov a svokru, preto sa pytam)
@nemenovana1999
Držím ti palce, určite to zvládneš.
@nemenovana1999 s tou gramatikou už len ta ulica....ups 😅 veru, mala si radšej v tej škole ostať
@mima4 vsak to, ale potrebovala som po papuli aj ja 😀
Ale chapem uplne be strany...mlada sa chce osamostatnit, chce mat svoj zivot aj na ukor hocakeho chlapa. Vsak je zalubena....a rodicia chcu len dobre. To ze kava---jeeeeezisi, sorry, ale aj moj take robil. To ze co zje a vypije..no pokial neprispieva do domacnosti a vsetko platia rodicia, tak sa nedivim...tiez akonahle u nas padla otazka prispievania do odmacnosti, tak mlady pan zodvihol kotvy..ale to je iny pribeh 😀
@bambulkalove ok. Takže oni ho nemajú radi úplne bezdôvodne?
@lubkavargova1
sorry, ale ani ja neprispievam u nich do domacnosti, a nikto mi nekuka do taniera a pohara.

@tomasko27
Ďakujem za podporu.