icon

Ako rovnomerne rozdeliť práce v domácnosti?

Dnes o 06:51

Ahojte. Chcela by som sa spytat tych, co maju dom s vacsim pozemkom. Ako mate rozdelene prace s muzom? Kto sa stara o zahradu? Kto o domacnost? Riesite, aby to bolo priblizne 50:50 alebo jeden z vas robi viac?

K tomu davam aj modelovu situaciu. Obaja chodite do prace. Muz sa stara kompletne o celu zahradu - kosi, striha stromy, polieva. Zena sa stara o domacnost - perie, vari, upratuje, ale zas neprehanajme - ziadne puntickarstvo.
Je to rozdelenie prac rovnomerne? Zamyslam sa, lebo v tej domacnosti to vychadza celkovo menej prace. Ale zahrada je zas sezonna zalezitost.

Strana
z3
zuzubb007
Dnes o 13:50
@anonym_autor

@esther100 cize ty aj kosis? Aj polievas zahradu?

@anonym_autor ja napríklad milujem kosiť, muž vie, že mi nemá chytať kosačku 🤣, mimo toho varím celej rodine, periem, žehlim len ja, deti riešim väčšinou ja, a on robí furt dačo okolo domu treba stále a neriešim či je to 50 na 50, každý má robiť čo ho viac bavi

anonym_1047ab
Dnes o 18:26

Ja som rada že nemáme dom, aby som sa s muzom vadila kto viac a koľko robí. Vidím v svojom okoli že rodiny s domami sú nešťastnejšíe v spolužití ako rodiny v bytoch . A nakyhofrasa je vám ďalší dom, to akože vaše deti budú pri vás bývať a budete sa do smrti neznášať s nevestámi a muzmi, nekonečne buzeracie kto viac kosi a robí v záhrade , neprosím si.

anonym_159333
Dnes o 19:55

Sice som na rodicaku ale tak kosim ja. Ale mna to bavi. Aj polievam. Zeleninu. Kvety. Aj domacnost vylucne ja.

Prerabame v dome. Takze muz pracuje aj tam. Ak treba idem mu pomoct.

marianarem
Dnes o 21:19

@anonym_autor Rozdelenie prac je ok vtedy, ked su s nim obidvaja spokojni. U nas je to podobne ako u vas, nam to vyhovuje. Ja viac doma, manzel viac gazduje okolo. Ale je pravda, ze manzel navyse aj okolo syna zastane vsetko, co ja, ci uz je to venovanie sa, vodenie do/zo skolky, priprava jedla, choroby, lekari...
Tak ale ak sa neviete dohodnut, kto ma toho viac, tak si to na nejaky cas vymente, nech si odskusate pracu toho druheho a potom to mozno budete vediet lepsie zhodnotit.

Strana
z3