icon

Ako sa brániť pri problémoch s bývalým partnerom?

mijka58
22. jan 2025

Ahojte. Rozpíšem sa trocha viac, aby ste mi poradili a pochopili čo a ako.
Mala som priateľa s ktorým som nebola dlho LÁSKA NA PRVÝ POHĽAD Z MOJEJ STRANY, iba z mojej! Chodievali sme spolu von, spoznávali.... myslela som že ma má rád vedel že u mňa je rodina na prvom mieste... postupom času po cca troch mesiacoch som zistila že je nervák, proste pycho, rodina ho neznášala, vyhodili ho z domu keď mal 19-20r usadil sa v Česku našiel si staršiu zrobil jej decko a vrátil sa na SK, vykašľal sa na nich, že ho bývala podvazala o dieťa sa nestarala atď, že on sa staral. Ja som ho ľutovala vykresľoval sa za najlepšieho na svete, on je ten dobrák a všetci sú zlí. Postupom času som sa chcela s ním rozísť on to už cítil, že sa niečo deje začal sa vyhrážať že sa zabije že nemá nikoho (v tom čase býval už u mňa) že ma miluje atd. zmanipuloval ma, bol milý, pozorný, ukľudnil sa... Stalo sa a otehotnela som tešil sa, začal pracovať v Nemecku po mesiaci v zahraničí mu opäť preplo chcel aby som šla na potrat, vulgárne mi nadával.. odišiel zas do DE po cca 3 týždňoch prišiel s kyticou a prsteňom zo slovami: Nemáš na vyber beriem len ANO ostala som zaskočená, ani slovo som nestihla povedať a prsteň bol na prste, že sa vezmeme na úrade nato som povedala že uvidíme... išiel ma zabiť pohľadom
cele tehu ma psychicky ničil nechodil domov že sa mu tu nepáči že chce isť do bytu ale byt žiaden nehľadal, byt som našla ja postavila ho pred hotovu vec keď prišiel z DE dohodla som stretko s majiteľom bytu šli sme a následne sa presťahovali do bytu, všetko som nechala dom, záhradu a šla do bytu v tom čase som bola ochotná urobiť pre neho čokoľvek tak veľmi som ho milovala, on bol za to rád v tom zmysle že vždy prišiel na hotové navarené, upratané, vypraté a požehlené mal vždy dokonca aj tie tkz chlapske prace som robila keď som bola v 7mesiaci skladala som v byte veľkú štvordverovú skriňu lebo on mal vždy čas lebo vedel že ja s tym nemám problem aj keď som tehu. Vláčila som sama ťažké tašky nákupu kym on ležal doma na mojom gauči a ešte sa ma opýtal, že kde som tak dlho.... raz sme sa veľmi pohádali kde som na neho prvý krát veľmi nakričala že mi z ničím nepomôže, jeho odpoveď bola že on robi v Nemecku ale nikdy som nevidela ani euro od neho. Po tej hádke buchol dverami a nespal v noci doma ja som celu noc prerevala. On platil akurat nájom, ja všetko ostatné, kupovala som vecičky pre malé a seba do pôrodnice atď nezaujímalo ho nič ak išiel na nákup on, kúpil si len to čo mal rád on, ak som šla na nákup ja kupovala som všetko od jedla až po toaleťak. On bol proste sebec, nič ho nezaujímalo okrem seba samého. Keď nastal deň D pôrodu mala som akútny cisarák dieťa bolo veľké dusilo ja som na sále len tak prežila kým on si užíval, za tie štyri dni v pôrodnici bol len raz keď bol po nás... ja som bola zničená z toho že záujem žiaden z jeho strany, no vyhováral sa že upratoval byt, poprezliekal moje posteľné prádlo, navaril tak som sa trocha potešila. Ja v bolestiach prepustená domov na moju žiadosť som sa tešila ale zároveň som mala zvláštny pocit z toho všetkého že prečo taka zrazu snaha z jeho strany... doma ma čakala kytica kvetov, obed. Prva noc aj drobcom bola katastrofálna odišiel spať zo spálne do obývačky. Na ďalší deň som našla dámsku naušnicu ihneď som sa pýtala odkiaľ sa tu vzala, jeho odpoveď bola že to je moja naušnica a to mi už docvaklo že to prezliekanie posteľneho prádla nebolo len tak, nebavila som sa s nim jemu to vyhovovalo odchadzal na celý deň preč, nič ho nezaujímalo. Ďalšia noc to isté a tak to pokračovalo na piaty deň ráno som vybuchla a povedala som mu nech sa začne starať aj on ja som s malym chcela odísť k našim čo nedovolil, vulgárne mi nadával takmer ma udrel, vyhadzoval ma z bytu odišla som. On drobca odvliekol k mame neoblečeného len v deke. Keď som prišla naspäť drobec ani on neboli v byte volala som mu nezdvihal, šla som do bytu jeho matky tam boli drobec zatvorený v spali a on sedel v kuchyni jeho matka mi vinadala a vyhodila z bytu bez malého. Zavolala som na políciu a išla s plačom domov polícia prišla boli to známi exa ja som ostala najhoršia, všetko čo som povedala nebrali vážne. Prešlo pol dňa prsia som mala naliate, maleho nikde. Prišiel ex bez malého že či som sa už ukľudnila vyhrážal sa mi že ma zničí a malého nikdy neuvidím, prosila som ho s plačom aby malého doniesol nech ho nakojim, samozrejme že odišiel a prišiel až poobede. Malý bol studený, špinavý nakrmený umelým mliekom líčka mal vyštipané mrazom nebol oblečený len v bodikoch a v deke vo vajíčku (bol január).Cez viked ex odišiel čo som sa veľmi potešila. Za tri týždne bol kľud, mne sa zhoršil stav natoľko že ma museli rezať ešte raz (podpísala som reverz a šla v ten deň hneď preč) to som volala našim povedala im všetko, vzali ma na tri mesiace k sebe aj s malým, ja som chodila na previazi a čistenie každy deň na chirurgiu, liečila sa brala ATB mlieko odchadazlo začala som s dokrmovanim um. Ex prišiel k našim malému nič nekúpil, nedal ani cent, mal byt pre seba mne to už bolo jedno čo tam s kym robi dávala som sa dokopy maly krásne priberal bol zdravý. Ex sa neozýval, čim ďalej tym menej medzi tym som sa dozvedela že kym som ja bola v pôrodnici on mal vypísané papiere do Nemecka na prídavky len čakal na RL on mi všetko zamlčal narobil si kopec kópií RL ale nepochodil mne všetko zatajil, ja som sa to dozvedela odstupom času. Ja som riešila prídavky tu na SK ale keďže mi všetko zamietli a s nim nebola reč keďže sa odmlčal bola som bez príjmu. Kontaktovala som ho len ohľadom krstin že kedy to budeme riešiť, on sa vyhovoril že nema peniaze naši mi finančne veľmi pomáhali všetko kupovali mne aj drobcovi. Riešila som krst, oznámila som mu kedy bude, v tom čase bol cez vikend doma v byte ale schválne šiel o deň skôr do Nemecka. Pokrstila som ho bez neho on aj tak veriaci nebol. Opäť začali vyhrážky neskôr aj od jeho rodiny že ako som si to mohla dovoliť pritom záujem z ich strany bol vždy nulový. Neriešila som. Problem bol len s úradmi na UPSVAR mi pani vravela že to mam riešiť sudom a nasledne si podať žiadosť o prídavky do Nemecka. Riešila som sud a medzi tym aj úrady v DE potrebovali jeho zmluvu pán bol ochotný z UPSVAR a dal mi kopiu exa zmluvy z DE kde ju osobne nosil ani neviem kedy. Všetko som zaslala do DE. Medzi tym som sa odsťahovala z bytu naspäť do domu kde som pred tym bývala, byt ostal holý, s jednou igelitkoi na smeti tam bolo jeho oblečenie. Keď sa dozvedel že som podala návrh na sud opäť sa vyhrážal, nadával, bol agresívny. Po vyše pol roku prišli spätne prídavky a rodičák. Bola som šťastná, medzi tym bol aj sud kde určili výživné boli 2 pojednávania ani na jedno sa nedostavil, sud rozhodol bez neho.
Malého nenavštevoval len raz za mesiac.
Z úradov z Nemecka som sa dozvedela že si opakovane žiadal o prídavky kde mu boli zamietnuté. Uplynul rok ja som mala zdokladniť či stále ex pracuje v zahraničí, nemala som ako ale keďže si opakovane žiadal o prídavky tak zmluvu sam predložil a vtedy sa dozvedel že poberam všetko ja a nie on (pre neho bolo dieťaťa biznis) bol to pre neho šok osobne prišiel nie za malým ale za mnou, opäť vulgarizmi na moju adresu a že mi malého vezme. Prešiel druhý rok, za malým bol len 2x v roku maly ho nespoznal oslovoval ho ujo a zas vulgarizmy a agresivita. V necelej polovici roka som sa cez pediatričku, kedy sme mali isť na prehliadku dozvedela že maly nie je nikde poistený, že ho nemôžu vyšetriť. Pred tym bol poistený v zahraničí a tiež na SK tam kde ex. V ten deň som šla do poisťovne kde bol poistený ex aj maly, malého som opäť poistila v tej poistovni kde som tiež zistila že ma uvedeny trvaly pobyt u jeho matky a nie pri mne kde ma od narodenia. Taktiež mi pani vravela, že pravdepodobne už ex v Nemecku nepracuje. Papiere v poistovni som vypísala tak ako majú byť. Šla som domov a čakala som novu kratičku poistenca. Informovala som urady v DE stopli mi hneď prídavky. Kontaktovala som UPSVaR kde som si nanovo všetko vybavovala. Koncom roka 2024 úrady z DE ma kontaktovali že ex bol v DE poistený do konca roka 2023 na UPSVar na SK zamestany v marci 2024 v maji poistený na SK 2024 a zamestnávateľ DE v júny 2024 potvrdil že stale pracuje u nich. JE TOTO MOŽNÉ ???
K tym pridavkam, úrady kontaktovali v lete ešte raz firmu kde ex pracoval/pracuje aby to zdokladovali, čo sa tak nestalo, že nebudú poskytovať info o ňom (to už ex upozornil zamestnávateľa) nasledne kontaktovali priamo exa, on to ignoruje a mňa tiež kontaktovali či viem o ňom niečo, keďže nemaju potvrdenie kde je a čo robí, hrozí mi že budem vracať späť prídavky za minulý rok do mája.
Odlmčal sa uplne. Môžem s tým niečo urobiť ?

Môžem s tym niečo urobiť ?

tanickalab
22. jan 2025

ked sa odmlcal, nekomunikuje s nikym, co tak skusit nakontaktovat sa na jeho rodinu? mohli by ti pomoct.

pes2014
22. jan 2025

@mijka58 Veľmi držím palce😉

domkakvet
22. jan 2025

@mijka58 tak toto je poriadne komplikovane a neviem, ci som sa uz v tom nestratila, ale nech ti vsetky otazky zodpovedaju na UPSVaR.

rorino
22. jan 2025

Skús cez právnu poradňu,lebo je to strašné zamotané.Vyzovne posiela pravidelne?Možno si to aj napísala,len už som z toho domotana.

mijka58
autor
22. jan 2025

@rorino neplatí pravidelne, a to prvé dieťa čo ma v Česku neplatí absolútne

zanka777
22. jan 2025

@mijka58 mňa zaráža že si vedela aký je to ko..t aj tak si si s ním spravila dieťa a to že ho takto naľahko nosil v kociari a že malý bol studený špinavý ...... Za toto by som vás vyfackala oboch aj jeho aj tebe že si toto dovolila!!! Chúďa dieťa do frasa.

enmery
22. jan 2025

Ty sa hlavne od neho odstrihni, hlavne emocionálne. Prepáč, ale ty si dôkazom, ako si človek za väčšinu problémov môže sám. Keby som stretla muža, ktorý serie na nejaké svoje dieťa, otočila by som sa na päte, nieto s ním mala vzťah. To bola prvá červená vlajka a dosť vypovedajúca o jeho podlom a nulovom charaktere. Určite by som to riešila s právnou poradňu a UPSVaR. Nikto iný Ti s tým pomôcť nevie, len oni. A hlavne sa emocionálne odstrihni. Toto nie je ani chlap ani nič. Zbytočne dýcha tento vzduch na našej Zemi. Sústreď sa na dieťatko.

mijka58
autor
22. jan 2025

@zanka777 ja som ten tip človeka, že v každom hľadám to dobré a za jeho minulosť som mu nič nevyčítala, nedovolila som si to keďže postupom času sa ukázal aký je, bála som sa ho. A k tomu že "som si s ním spravila decko" keďže som sa s nim chcela rozísť ako som písala vycítil to z mojej strany že tam nebola tá náklonnosť ako na začiatku. Vedel že u mňa je rodina na prvom mieste, sledoval mi v apke môj menštruačný kalendár kde si zistil kedy ovulujem a stalo sa čo sa stalo, myslel si že s nim ostanem kvôli dieťaťu, on nemal kde bývať, potreboval slúžku a všetko v jednom to videl vo mne a v dieťati časom videl biznis to je všetko

mijka58
autor
22. jan 2025

@enmery viem, snažím sa od neho odstrihnúť úplne ale je mi neskutočne ťažko, psychicky ma zničil. A ďakujem za slová

enmery
22. jan 2025

@mijka58 Tomu verím, že Ťa zničil. Takých príbehov sú tony. Na Tvojom mieste sa držím rodičov, vyhľadala by som si na nete príbehy žien, ktoré žili v toxickom vzťahu, pomôže Ti to počuť a vidieť, že sa z toho dá dostať a výjdeš dokonca silnejšia. Nič netrvá večne-ani to najhoršie obdobie, ani dážď. Ver mi.❤️ Ako prvé pozitívum Ti poviem, že si Ťa vybral, lebo si silne empaticky človek, empatiou neovplýva každý. V druhom rade si z toho vezmi, aké varovné signály si nabudúce ihneď všimneš.

taktotedanie
22. jan 2025

@mijka58 velmi komplikovane ani neviem co by som poradila, je mi to fakt luto a prajem pevne nervy a nedaj sa zdeptat blbcom
Chran si svoju malu rodinku ty a dieta

vorkola
22. jan 2025

Pane boze ,vsak ti mal zahucat hurikan,toto niejepatrner na nic, ziadne spolahnutie, Uz sa s nim dohromady ani nedaj,Skomlikovala s isi zivot, Este stasie ze ma s mamu

mijka58
autor
23. jan 2025

@taktotedanie ďakujem