Ako sa brániť voči manipulatívnemu rodinnému príslušníkovi?
Prosím poraďte,ako sa brániť voci človeku, ktorý sa vas snaží psychicky deptat, proste ked vidí že ste šťastný,tak," zaútočí".Jedna sa o rodinného príslušníka a žijeme spolu. Ďakujem
@anonym_autor Napríklad: Keď povie nejakú narážku, tak ho konfrontuj, ale takýmto štýlom: „Určite si to tak nemyslel, ale tvoja poznámka vyznela, akoby si si chcel do mňa udrieť. (najlepsie povedat tvoje presne pochopenie tej narazky)“ Nie je všeobecné riešenie. V podstate si musí pri každej príležitosti myslieť: uf, toto bolo blízko konfrontácii, s tou sa radšej nezahrávaj. Ale pozor, ak ho otvorene konfrontuješ, tak presne takí ľudia radi bojujú. Tam nechceš ísť. Možno ak popíšeš presne nejaké príklady, čo sú dosť anonymné...
@anonym_autor inú radu, ako odsťahovať sa, nepoznám, každá ďalšia ťa oberá o energiu a pohodu
mne pomaha vtedy deli cokolada, ta je na vsetko.
Ten človek ti bud závidí alebo ( zo skusenosti čo mám) niečo vracia…. Nenechaj si pokaziť radosť.
Musíte spolu žiť? S manipulátorom sa nedá fungovať bud si zvykneš alebo ta zomelie. Alebo odides
Ako manipuluje? Čo konkrétne ti hovorí? Ja som mala kolegyňu, čo tiež mala útočné poznámky a ja som jej to oplatila rovnako. Keď ma videla že niečo jem a mala poznámku, aké je to nezdravé a že sa z toho priberá a či sa nebojím nadváhy, tak som si ju len premerala a povedala, že chápem jej obavy, nakoľko vidno že ona tiež statočne bojuje s prebytočnými kilami. Potom hneď stíchla. Jednoducho zaútoč späť.

@anonym_autor s manipulátor bojovať? Zbytočná námaha. To je diagnoza. Ber nohy na plecia a utekaj kde ľahšie