icon

Ako sa brániť voči manipulatívnemu rodinnému príslušníkovi?

2. nov 2025

Prosím poraďte,ako sa brániť voci človeku, ktorý sa vas snaží psychicky deptat, proste ked vidí že ste šťastný,tak," zaútočí".Jedna sa o rodinného príslušníka a žijeme spolu. Ďakujem

pribinak
2. nov 2025

@anonym_autor s manipulátor bojovať? Zbytočná námaha. To je diagnoza. Ber nohy na plecia a utekaj kde ľahšie

bystrozraky
2. nov 2025

@anonym_autor Napríklad: Keď povie nejakú narážku, tak ho konfrontuj, ale takýmto štýlom: „Určite si to tak nemyslel, ale tvoja poznámka vyznela, akoby si si chcel do mňa udrieť. (najlepsie povedat tvoje presne pochopenie tej narazky)“ Nie je všeobecné riešenie. V podstate si musí pri každej príležitosti myslieť: uf, toto bolo blízko konfrontácii, s tou sa radšej nezahrávaj. Ale pozor, ak ho otvorene konfrontuješ, tak presne takí ľudia radi bojujú. Tam nechceš ísť. Možno ak popíšeš presne nejaké príklady, čo sú dosť anonymné...

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_4fbd2d
3. nov 2025

@anonym_autor inú radu, ako odsťahovať sa, nepoznám, každá ďalšia ťa oberá o energiu a pohodu

anonym_242602
3. nov 2025

mne pomaha vtedy deli cokolada, ta je na vsetko.

evazhoufova
3. nov 2025

Ten človek ti bud závidí alebo ( zo skusenosti čo mám) niečo vracia…. Nenechaj si pokaziť radosť.

anonym_02c78c
3. nov 2025

Musíte spolu žiť? S manipulátorom sa nedá fungovať bud si zvykneš alebo ta zomelie. Alebo odides

bashka80
3. nov 2025

Ako manipuluje? Čo konkrétne ti hovorí? Ja som mala kolegyňu, čo tiež mala útočné poznámky a ja som jej to oplatila rovnako. Keď ma videla že niečo jem a mala poznámku, aké je to nezdravé a že sa z toho priberá a či sa nebojím nadváhy, tak som si ju len premerala a povedala, že chápem jej obavy, nakoľko vidno že ona tiež statočne bojuje s prebytočnými kilami. Potom hneď stíchla. Jednoducho zaútoč späť.