Ako sa chovať, keď sa moje narodininy neoslavujú?
Ahojte. Dnes mám narodeniny a ako každý rok tak aj tento som ich strávila sama.. mám rodinu muža deti..i tak som bola sama ako niekedy za slobodna. S mužom sme spolu 4 roky. Ani jeden rok sa nesnažil urobiť mi tie narodeniny niečím pekné. Ja viem možno sú to malichernosti ale.. proste dnes prišiel zagratuloval mi a podal mi dezert a lacné víno do 10€. Zobral sa a išiel preč riešiť si iné veci..napr pomôcť susedom bolo súrne treba. Prišiel domov o 20:00. To už som bola úplne sklesnuta sklamaná smutná. Príde to len mne smutné? Že každý rok to je takto..nikdy nič viac.. ako by som ani nič neznamenala. Ani posedieť ani osláviť.. a to on má narodeniny presne o týždeň. Planovala som piecť mu tortu prichystať oslavu. Ale asi kašlem nato veď moje narodeniny sa neoslavuju ani jeden rok...ani raz.... Čo si o tom myslíte? Ako sa zachovať?
Ja ta chapem. Samozrejme neocakavas ze ta vezme na narodeniny ako "prekvapko do Pariža" ale stravit trochu casu predpokladam s najdolezitejsou osobou jeho zivota pocas narodenin je podla mna uplna samozrejmost. Ano na sviatok nezabudol, nieco doniesol ale to nemeni nic na fakte ze zaujem z jeho strany nebol (ten nestoji ziadne peniaze) a vobec nejde ani o samotnu oslavu. A to je asi najvacsi problem. Ale mam pocit ze tu nejde len o narodeniny........ ale asi mate celkovo problem vo vztahu.
Ste spolu 4 roky, dve malé deti, tak neviem , bolo prvé dieťa plánované? Ja predpokladám že nie, keďže sa k tebe celé tie roky správa ako správa.
Tak neviem či má význam sa nad t vôbec pozastaviť, keď to nikdy iné nebolo. A ani nebude. Osláv so svojími deťmi, rodinou a kamoškami. Zrejme nemá potrebu s tebou niečo oslavovať.
Mám taký pocit, že ty si iba taká slabá náplasť a náhrada za tú ex, ktorú miloval.
Ste spolu veľmi krátko, máte 2malé deti? Ono to asi nebolo nikdy ružové hm? Tuna by som neriešila vôbec nejaké narodeniny, u vás je ten problém asi hlbší.
ja ti uplne rozumiem, ked vidis, ze niekto dostane na narodky diamntovy prsten alebp drahu kabelku sokne ta, ze ty iba flasu vina, a je pravda, ze aj ja sa necham hyckat a rada dostavam darcek, ale ja mu aj poviem co chcem, preto to aj vzdy dostanem 🙂
Akoze nic,ved ti dal dezert a vino,zase neprezivaj tie narodeniny takti. Ak mate chladny vztah po cely rok,tak nemozes cakat ovacie na narodeniny. Ak chces oslavu,otvor vever vinko,sadnite si a popijajte. Alebo co cakas,ze ma urobit? A ked chces oslavu,pozvi rodinu,povedz mu,kedy bude oslava a hodujte a oslavujte spolu. My tiez nejako extra neoslavujeme,lebo sme zaneprazdneni. V den narodenin si zagratulujeme a oslava je az neskor s celou rodinou. Ale ja sviatky nijako neprezivam,keby sa aj neoslavovali,nenahnevam sa
Ak vie, ze ti na tom záleží, a nič, tak smutne. Veru neprikladala by som dolezitost ani jeho narodeninám. Je pravda, ze moje nároky tiež extra neoslavujeme, ale ké uspime deti, tak si dáme s mužom vínko, urobím ocka, pozrieme film...
Keby ťa nemiloval, tak by sa za teba neoženil
@zmrzlinka2021 never tomu... Nemusí to byť tak automatické a samozrejmé..
@zmrzlinka2021 to si skutočne myslíš, že každý muž sa ženil z lásky? 🙉
Sú to len narodeniny 😅 ja svoje neslavim vôbec. Som rada keď si blízki spomenú that's all
Odporúčam knihu 5 jazykov lásky a spravte si ten test na konci. Možno len prejavuje lásku svojim spôsobom a ty to nevnimas, pretože je pre Teba dôležitý práve ten iný.
Podľa mňa je to egocentricky blb. Tvoje narodky odbije lacným vínom, na tvoju oslavu nemá čas a o týždeň pri svojich očakáva zorganizovanú oslavu a extra darček. Riadne trápne.
@lujza123 presne si to vystihla ty jediná tu 🙏
@marybery tak to by som chcela vedieť aký neviditeľný jazyk lásky má on 😀👍 taký asi áni neni že ignorácia
@liljana tak to sa zas nevylucuje, moj muz je extremne technicky typ, ano tortu sice nepecie, ale co sme spolu, este sa nestalo , aby si nevyhradil pocas mojich narodenin vacsinu dna namna a prekvapenia (je pravda, ze od zaciatku chapal, ze toto je nieco nacom mi zalezi)..skor mi to pride, ze autorkin muz bud nevie, ze ju to trapi (lepsia moznost) alebo to ma na haku (horsia moznost).
A niekto vyssie odporucal knizku 5 jazykov lasky, suhlasim, mozno je to naozaj v tom, ze len nevie a lasku ti prejavuje inak (a len to nevies odcenit, lebo cakas ine).
@marybery tá kniha je síce fajn, ale muž, ktorému vlastná žena nestojí za to, aby s ňou v deň narodenín strávil večer a on o pár dní očakáva od nej oslavu jeho narodenín, je egocentrický blb.
Normalne mu povedz, vidim, ze ta nebavia oslavy, tak sa na nich vykasleme, ok? Daj mu tiez vino, bonbonieru, podaj ruku a chod sa pohrat s detmi. Vybavene, naco to silit? Buduce tvoje narodeniny mu odovzdaj deti a vybehni s kamoskami oslavit.
Neda sa niekoho nutit do sileneho zaujmu, ked to ma na haku. Vidi, ze ta to serie a nema zaujem s tym nic robit, tak sa zariad.
Ja mám v tomto napríklad skvelého manžela. Vždy si spomenie na môj sviatok, kúpi mi napr vino, ktoré mám rada alebo šampanské, kapsule do Dolce Gusta keďže som mu zakázala kupovať kvety pretože ja na to nie som. Každý môj sviatok sa oslavuje s rodinou cez víkend a ak mi to víde cez týždeň tak oslávime večer aj spolu vo dvojici keď deti zaspia. K tomu dostanem darček, ktorý si väčšinou sama vyberiem nakoľko on je radšej keď dostanem to čo si prajem. Napríklad minulý rok som dostala zlaté náušnice lebo vedel, že som si ich už dlhšie chcela kúpiť keďže doteraz som žiadne nemala a bižutku nemôžem. Podotýkam chcela som si ich kúpiť sama, ale on využil príležitosť a chcel mi urobiť radosť a kúpil mi ich na tie narodeniny. Samozrejme je toto aj v opačnom garde. A keď majú deti sviatok tak to ešte viac prežívame lebo chceme aby mali pocit, že ten deň je výnimočný ❤️
Sme spolu 11 rokov.
Takže ja úplne chápem tvoje pocity, tiež by som bola z toho veľmi sklamaná a smutná a cítila by som sa nemilovaná. Obzvlášť ak ti nevenuje pozornosť ani v iné dni.
Ešte som chcela doplniť, že na jeho narodeniny by som urobila presne to isté. Dala mu lacné víno a lacnú bonboniéru, pogratulovala mu a do večera si ho nevšimla. Vzala by som deti a išli by sme von.
V žiadnom prípade by som mu nepiekla tortu a nerobila oslavu. Nech na vlastnej koži pociti ako to je.
Babyyy, a viete vy, ze pred uzavretim manzelstva existuje take nieco ako "chodenie", randenie. Partneri sa navzajom spoznavaju a ked mi taky partner nevyhovuje, adios. Alebo bezite k oltaru s prvym blbom, co na vas zmurkol? Ja som sa vydavala az vtedy, ked som svojho partnera poznala uz skrz na skrz.
@zenazaba áno, ja mám pocit, že to presne takto je. Po pár mesiacoch je žena tehotná a potom sa ešte len začínajú spoznávať. Skrz na skrz nepoznáš muža nikdy, nikdy na 100% nedokážeš predpokladať, ako sa zachová v niektorých životných situáciách, ale nechápem, prečo sa niektoré čudujú domu, že muž doma nič nerobí, keď nerobil nič ani u rodičov, mal full servis do 30. Prečo sú prekvapené z toho, že si vypisuje s inými, keď to robil ešte kým spolu začali žiť a prečo sú v úžase, že muž, ktorý trávil voľný čas s kamarátmi po baroch, zrazu nie je po večeroch doma. Ak tu niektorej napíšeš, že utekaj od neho ani sa neobzeraj, toto nie je muž do života, budú ho do krvi obhajovať. A ešte je tu jeden artikel, keď dávajú kamarátky na sociálne siete foto s priateľom, svadbu, dieťa, ja čo dám? No rýchlo rýchlo nejakého zohnať 🙉 Už som si sama sebe trápna, ako to tu dookola opakujem, že treba muža spoznať v rôznych životných situáciách, nie len v bare, na prechádzke a na wellness, kde je každý chrumkavý
@elizabet173 ako vieš že od nej očakáva oslavu?
Mne skôr z chatu vyplynulo, že ona sama mu ju chce spraviť, lebo ona by si také priala.
Naozaj odporúčam tu knihu
Prečítaj a uvidíš 😉
Možno aj na nete nájdeš ten test niekde
@alexalexka úplne súhlasím. So všetkým
@marybery veď to sama písala, že minulý rok urobil to isté, ale on očakával drahú pálenku a oslavu. Knihu som čítala, ale tu ide o celkovú ignoráciu, ťažko niečo od takého muža očakávať.

Vsak si zavolaj kamosky, pekne Prosecco prudom, decka hod na krk muzovi alebo babke. Sprav si radost aj bez chlapa. Ked je to taky typ, tak si to musis inak vymysliet.