Ako sa dostať do vlastného bytu s bratom?
Dobrý deň, potrebujem nutne radu. Mám byt, v ktorom na môj súhlas žije môj brat, byt je písaný na mňa, on tam nemá vlastnícke ani užívacie právo. Dal si dávnejšie vymeniť vchodové dvere za bezpečnostné, čo mi nevadilo, lebo pôvodné boli už také škaredé, ale fungovali. Posledný cca mesiac - dva sa mi prestal ozývať, vypol si telefón, nedá sa nukde zastihnúť. Zistila som, že byt bol susedmi na ním vytopený, čo mi nenahlásil, ani že tam bol údržbár a zhodnotil, že je urgentne nutné vymeniť rozvody, inak sa stane havária ako susedom nad ním a vytopí byty pod ním aj on. Dozvedela som sa to až keď mi volali z poisťovne. No nedá sa s ním nijako skontaktovať, telefón vypnutý, sociálne siete 0 bodov tiež. Ja bývam 100 km ďaleko, navyše sa mi teraz narodilo bábo, takže tam ísť nemôžem. Bola tam moja mama, ktorá býva bližšie, má kľúče od bytu, ale spodok odomkla, vrch jej ale nešiel odomknúť. Dozvedela som sa, že to nejde odomknúť, keď je niekto dnu a zamkne to zvnútra. Takže mu nechala lístok vo dverách že nech sa nám ozve a šla domov. Nič, lístok zmizol, tj vzal si ho a ignoroval. Potom tam bola ešte raz, napísala ďalší lístok, lebo zasa to nešlo odomknúť, že nech sa URGENTNE ozve. A to isté, lístok zmizol. Vraj suseda ho videla a je si na 99% istá, že bol doma vtedy oba razy, len sa zatajoval. Chodí špinavý, neupravený, takže moc nikto s ním nechce mať nič do činenia. Má 35 rokov. Aké sú postupy, ako sa dostať do vlastného bytu, kde je nutné urgentne vymeniť rozvody, lebo sú v havarijnom stave? Keď sa niečo stane, platby budú na mňa keďže som vlastníkom bytu, mám ho aj poistený, ale aj tak. Ako si mám pomôcť a dostať sa do bytu? Bezpečnostné dvere sa vykopnuť nedajú.
ja viem tak že sa to nedá ale rob po svojom.
A nemozes si sadnut do auta a cakat, kym odtial vypadne? Niekam musi chodit. Potom tam nabehni a skontroluj, co tam je. Vtedy ten horny zamok sa bude musiet dat odomknut
Označím ti @draik
On je právnik
@zojazoja nie nemám. Býva v mojom byte a ja s partnerom inde, ďaleko.
daj si chránená osoba trestný zákon. Tam sa píše kto je chránená osoba.
@bluka2 áno, ďaleko a máme teraz bábätko. Inak by som tam nabehla a by videl.
@zojazoja áno, je ZŤP.
Ako ja by som sa bala, co tam ma, ze nepusta rodinu dnu. Hlavne, nech tam nelezi niekto mrtvy alebo vsake potkany a svaby alebo plesen na mokrych stenach. S tym babatkom by som tam asi pockala, ako toto znie. Ale tak ty vies najlepsie, ja by som takuto neistotu nedobre znasala
zamocnik tie dvere vie otvorit ak su velmi speci bezpecnostne tak zamocnik z tej firmy od ktorej su dvere ich vie otvorit 100%...a netreba ani policiu kedze si majitelka staci preukazat zamocnikovi ze byt je tvoj
@alickapusinka
Zase máte potrebu písať bludy?
Ani len netušíte, že chránená osoba podľa Trestného zákona nemá nič spoločné s právnym vztahom ohľadom nájmu. Okrem toho ZŤP a ID nie sú ekvivalenty.
Je x kľúčových služieb, ktoré vedia pomôcť vo Vašej prítomnosti, ak preukážete vlastníctvo a otvorenie zaplatíte. Druhá vec je, ako naložíte s užívateľom bytu - zrejme totiž ide o jeho obydlie, aj keď nemá zmluvu. Dôležité teda je, na čom ste sa dohodli, či niečo platí atď.
Hej, ak su z Adlo napr., tak Adlo sluzba by to mala vediet otvorit. Resp. poslala by som kluce mame postou, ak to jej nepojde, tak policia. Ak by sa ti dalo ist, radsej tu policiu osobne riesila. No a ak tam ma trvaly pobyt, tak samozrejme ho musis zrusit. Vidim, ze je to draik, od toho dostanes fundovanu odpoved.
A inak ked uz budete riesit zamky, su take, kde aj ked je kluc zvnutra, tak sa tam da strcit kluc a otvorit z druhej strany a teda sa nebude vediet brat takto vymknut... instalovali sme to v casoch puberty u rodicov, lebo stale niekto zabudol kluce dnu a nvedeli sme sa dostat do bytu.
@draik pomôžeš mi prosím, čo v tejto situácii mám robiť? Fakt som bezradná, čítala som nejaké tvoje príspevky, veľmi múdro a správne vieš poradiť. Buď bude mať v byte bordel, už raz tak bolo, je lajdák, plus je ten byt zatečený od tej susedy nad ním. Smrad a pleseň tam bude, on nevetrá, nič. On je autista, aspergerov syndróm. Ja som mu byt nechala, nech má kde bývať, mama je vydatá, ocina nemáme už dávno. Mama má vyše 60 a tiež zdravie jej už dobre neslúži. Ja som tak rozmýšľala, či ho nedať do Pezinka na preliečenie, keďže sa takto uzatvára do seba a v byte barikáduje. Stratil aj prácu, takže ten psychický stav nie je ideálny. Len na základe čoho by mi ho tam vzali. Že by som ho tam presvedčila ísť by nemal byť problém pre mňa. A potom by som ho chcela dať do nejakého zariadenia, kde by sa o neho postarali, keďže ja už mám babo a nemôžem mať nad ním dohľad. Na ulicu ho vykopnúť nechcem, aj keď je aký je, je to brat. Len aby bol niekde, hocikde, na peniazoch nezáleží. Len viem, že sú na takéto zariadenia strašne dlhé poradovníky.
Predpokladám že nemá dvere za 2000e ale tie okolo 600. Bezpečnostné. Kamošku mala zavrela na balkón hasiči to mali otvorené do pár sekúnd a tiež mala bezpečnostné dvere zamknuté a presne ten typ že nevieš otvoriť keď je niekto dnu. Ani nepoškodili zámok.
@majka99999 my kľúče od bytu máme, aj ja, aj mama. Lwn spodok - zámok otvoriť jej išiel, ale ten vrch bezpečnostný nie. A dozvedela som sa, že keď je niekto dnu a má to zaistené zamknuté zvnútra, tak to proste neodomkne nikto.
autorka to co pises ze neodomkne nikto ak je kluc zvnutra neplati pre zamocnikov
@fairyy ale ako, keď tie mreže sú v zárubni? Keď to má otočené a tie mreže sú vytiahnuté, ako tie dvere otvorí? To nie je že sú tie dvere zabuchnuté.
zamocnik vie zamok otvorit ... zavolaj zamocnikovi akoze ako to robia v zamku naozaj neviem ak by to vedeli vsetci tak by neexistovali bezpecnostne dvere... ale my sme mali velmi drahe bezpecnostne dvere babka odpadla dnu zamknuta... a zamocnik sa dnu dostal za par sekund
Zavolaj klucovu sluzbu, pre nich nie je problem zamok otvorit, aj ked je tam kluc. Priprav list vlastnictva. Mozes privolat aj policiu, v domneni, ze brat je psychicky chory a nevies sa s nim spojit
Vôbec nechápem, čo riešiš. On neplní dohodu. Čiže otvoriť dvere so zamočnikom. Neboj sa, otvoria aj zamknuté na 5 západov. Či ako si myslíš, že také dvere už nikto neotvorí ?! Alebo hasiči vyrazia. Spodok ste odomkli, vo vrchnom zámku, mal stočený kľúč predpokladám. Ja mám také bezpečnostné. Máš mamu poblizku, ísť k naj s malým, dopredu si zajednat zámočníka. Zobrat LV a ísť tam.
S liečením on musí súhlasiť keďže nie je zbavený svojprávnosti. Takže buď ho tam necháš, alebo pôjde k mame. Alebo si pôjde po svojom.
Už si dostala radu aj od právnika a stále nevieš, a nedá sa. 100km ľudia denne dochádzajú a aj s deťmi.

@autor takže nemáš s ním uzatvorenú žiadnu Nájomnú Zmluvu a ani Zmluvu o krátkodobom prenájme, ano?ci máš?