Ako sa dostať do vlastného bytu s bratom?
Dobrý deň, potrebujem nutne radu. Mám byt, v ktorom na môj súhlas žije môj brat, byt je písaný na mňa, on tam nemá vlastnícke ani užívacie právo. Dal si dávnejšie vymeniť vchodové dvere za bezpečnostné, čo mi nevadilo, lebo pôvodné boli už také škaredé, ale fungovali. Posledný cca mesiac - dva sa mi prestal ozývať, vypol si telefón, nedá sa nukde zastihnúť. Zistila som, že byt bol susedmi na ním vytopený, čo mi nenahlásil, ani že tam bol údržbár a zhodnotil, že je urgentne nutné vymeniť rozvody, inak sa stane havária ako susedom nad ním a vytopí byty pod ním aj on. Dozvedela som sa to až keď mi volali z poisťovne. No nedá sa s ním nijako skontaktovať, telefón vypnutý, sociálne siete 0 bodov tiež. Ja bývam 100 km ďaleko, navyše sa mi teraz narodilo bábo, takže tam ísť nemôžem. Bola tam moja mama, ktorá býva bližšie, má kľúče od bytu, ale spodok odomkla, vrch jej ale nešiel odomknúť. Dozvedela som sa, že to nejde odomknúť, keď je niekto dnu a zamkne to zvnútra. Takže mu nechala lístok vo dverách že nech sa nám ozve a šla domov. Nič, lístok zmizol, tj vzal si ho a ignoroval. Potom tam bola ešte raz, napísala ďalší lístok, lebo zasa to nešlo odomknúť, že nech sa URGENTNE ozve. A to isté, lístok zmizol. Vraj suseda ho videla a je si na 99% istá, že bol doma vtedy oba razy, len sa zatajoval. Chodí špinavý, neupravený, takže moc nikto s ním nechce mať nič do činenia. Má 35 rokov. Aké sú postupy, ako sa dostať do vlastného bytu, kde je nutné urgentne vymeniť rozvody, lebo sú v havarijnom stave? Keď sa niečo stane, platby budú na mňa keďže som vlastníkom bytu, mám ho aj poistený, ale aj tak. Ako si mám pomôcť a dostať sa do bytu? Bezpečnostné dvere sa vykopnuť nedajú.
.

Tvoja mama ho asi kryje. Take to musis ries it Ty...