icon

Ako sa k vám správajú vaši muži v rôznych situáciách?

lady511
23. feb 2016

Zaujímalo by ma ako sa.k vám správajú vaše.mužské.polovičky, ,napr.keď.ste choré doma,,zavolá.vam? Keď.príde domov spýta sa.ako.sa cítite,,teda je tam záujem veľký alebo minimálny? Ako.komunikuje po príchode z.práce? Rozprávate si zážitky z.práce,dennú rutinu?často vám telefonujú, ,chcú váš.počuť? Ide o to že ma zaujíma ako to.je v iných rodinách, ,my sme akosi stále ticho,,momentálne som chorá,,dosť silný zápal priedušiek, plus dcérku.mám doma.aj.ona je chorá,,žiadny záujem,,ani telefonát jediný čo.mi.dnes.zavolal či mu prišla dobierka som z toho frustrovana

lady511
autor
23. feb 2016

@timea7 áno.o.svojich bratov o svoju rodinu záujem ma,,ako vonku s kamoskami som veľakrát bola,,tvári sa.že.mu.je.to jedno že idem,,ale chcem viac záujmu o nás vzťah ale.to je ako hrach o stenu hádzať, ,s malou chodíme to áno,,teraz.menej ale čo sa.týka malej to by šiel aj.na.kraj sveta,,keď je.malá s rodičmi a chcem aby.sme šli sami,,tak vraj "načo" a je mu sa nechce, ,no proste vyžitie ako.partneri nula bodov,,čo mám.baby robiť on je schopný sa nebavit somnou aj týždeň an.dva,,

lady511
autor
23. feb 2016

Ešte jedna vec, ,chcela som.si dať týždeň pauzu že.pôjdem k.rodičom, ,on.nemal problém že.mám kľudne ísť, ,chcela.som ísť aj.s.malou,,len sa.mi.naskitla dobrá.práca tak som tu cestu odložila, ,ako.som.mu to včera povedala je.ešte horší akoby bol.nasraty že nejdem preč, ,,je vznetlivy každá.moja.otázka ho naštve

tomasko27
23. feb 2016

No rano ked manzel odchadza tak deti prave vstavaju.Spravim mu jest a vyprevadim ho k dveram.A ked pride do prace mi napise ako dosiel.A kedze som teraz obmedzena v domacich cinnostiach,tak casto lezim a tak si piseme vzdy ked sa da.Ked pride z prace je to troska horsie ale z mojej strany.Casto som poobede najedovana a to hlavne ked dopisem ulohy zo synom ale tak celkovo som podrazdena a niekedy na neho vrcim a pritom nemam na to vazny dovod.Ale inak sa rozpravame co bolo a aj v posteli sa obcas dlho rozpravame

lady511
autor
23. feb 2016

Človek by si povedal že.niekoho má.keď je taký,,žiadne náznaky som.si.nevšimla db ma.otvorený mobil občas aj zabudne doma,,žiadne podozrivé výjazdy, ,asi som ho prestala baviť

lady511
autor
23. feb 2016

@moonlight1210 aké sklony,,skôr ma.má.na.haku, ,vrieska len.keď mu.nedviham tel, ,

timea7
23. feb 2016

@lady511
@vhlave no neviem, či by som takúto ignoráciu zvládla 😒 😒 😒 😒 sme proti vám starí somári, máme takmer osemročný vzťah a kvákame spolu hodiny. Na prvom rande sme sa pristihli, že kecáme spolu sedem hodín. Málokedy sa stane, že si nezavoláme počas dňa a tiež sme vyťažení prácou obaja. Už sme obaja zažili aj ochorenia, bohužiaľ aj operácie, ale tak, ako som kmitala ja okolo neho, tak kmital on okolo mňa.
Veď dobrými otcami ostať môžu ostať vaši muži aj naďalej. To si už vy musíte ujasniť samé v sebe, či chcete nejakým spôsobom zabojovať (neviem teda akým, lebo ak muž nemá záujem, tak ho nič na svete nedonúti), alebo si zvyknete na taký život, aký máte, budete si robiť svoj program s dieťaťom a utešovať sa, že je to lepšie, ako keby ste sa museli postarať o seba a dieťa samé, alebo si poviete, že život máte len jeden a nikto vám nevráti ani dnešný deň, ani minulý víkend a vy sa radšej uskromníte, ale chcete znovu zažiť pocit, že nie ste pre muža len domáci spotrebič a sexuálna hračka v jednom. 😖 😖 😖 😖

lady511
autor
23. feb 2016

@vhlave Tak potom sme dve tvoj je podobný k tebe??

lady511
autor
23. feb 2016

@timea7 dobre si to popisala, ,my.sme spolu 8rokov kým.sme.malú nemali všetko super,,od kedy je malá niesom ta druhá.ale som.uuuuuuuuuuuuplne posledná, ,áno.niekedy ma záujem ako sa.mam ako.sa.cítim ale to.len.vtedy keď sa.potrebuje vytriast, ,prepáčte že to tak volám ale ja to tak vnímam, ,robila som.pre neho prvé posledné, ,držala.som ho v ťažkých situáciách, ,veď ja už.ani.neviem či som pekná alebo príťažlivá, ,:((((

vhlave
23. feb 2016

@timea7 my mame 17 rocny vztah...iskra vyhasla, ja neviem ako ju rozduchat a viem ze aj keby som sa odrazala usami s mm to ani nehne...nezabera na neho nic...po case ma to prestalo trapit....

timea7
23. feb 2016

@lady511 napíšem ti to ešte raz -si nádherná žena a to som normálne orientovaná a šťastná s mojím partnerom. Ja by som mu asi na rovinu povedala to, čo si napísala sem nám. Že ťa zraňuje, že sa vôbec o teba nezaujíma, že svoj záujem prejaví len vtedy, ak sa potrebuje s tebou vyspať a ty mu nemieniš ďalej robiť takéto služby. Si ochotná absolvovať s ním párovú terapiu, zapracovať a vašom vzťahu, ale nemieniš s ním ďalej takto žiť. Nepáči sa mi to, čo si napísala - že ho akoby štve, že si neodišla s dieťaťom k vaším. To mi v spojení s tou ignoráciou naozaj pripadá, že niekoho má, aspoň vo výhľade 😠 😠 😠 😠

timea7
23. feb 2016

@vhlave ohník môže veselo horieť aj po desiatkach rokov, príkladom boli moji rodičia aj svokrovci, ohník treba udržiavať stále, ale nestačí, ak prikladá polienka len jeden z páru, vtedy zhasne tak či tak. 😒

timea7
23. feb 2016

@mandala77 nie všetci muži sú inak nadstavení, niektorí potrebujú kontakt aspoň cez mobil, no tu je bohužiaľ problém hlbší ako to, že manžel po celý deň nezavolá. 😒 😒 😒 😒

lady511
autor
23. feb 2016

@timea7 presne máš pravdu ne to divne akoby bol.nasraty že.ňu.neuvolnim pole,,chcela.som.ísť.na.terapiu on všetko odmieta že vraj je všetko medzi nami v poriadku

timea7
23. feb 2016

@lady511 máš ho ešte rada? Vieš si s ním predstaviť takto žiť ďalších desať, dvadsať rokov? Si schopná postarať sa sama o seba a o dieťa? On problém nevidí, povedz mu, že ty áno, musíš s ním komunikovať, nie výčitkami, ale je nutné, aby vedel, že s takýmto spôsobom života nie si spokojná. Povedz mu aj to, že ak budete takto spolu žiť naďalej, skôr či neskôr dôjdete do súdnej siene. 😒

lady511
autor
23. feb 2016

@timea7 mamina ma volá k.nim teda.k.rodičom mám tam stále svoju starú izbu,,mamina vidí ako sa.trápim že.niesom šťastná,,na druhej strane nedokážem.malú od.neho.odlucit veľmi ho ľúbi, ,a rodičia bývajú 200km odtiaľto

timea7
23. feb 2016

@lady511 no to nie je závideniahodná situácia....ale rovno to povedz manželovi, ak si rozhodnutá odísť, nech navrhne riešenie. Musíš byť ale rozhodnutá pevne, musíš byť schopná sa postarať o seba aj o dieťa. Inak, čí je byt, v ktorom bývate, ak je spoločný, tak by tu riešenie bolo.

lady511
autor
23. feb 2016

@timea7 je.to jeho.dom nechcel ho.napísať aj.na.mňa

timea7
23. feb 2016

@lady511 tak, ak bol jeho pred uzavretím manželstva, tak sa ani nedivím, ja by som to tie nerobila na jeho mieste. Dúfam, že si do neho aspoň neinvestovala. Škoda, že si si nezobrala hypo na nejaký malý bytík a peniazmi z jeho prenájmu nesplácala hypo, mala by si aj ty niečo svoje a bolo by to spravodlivé. Ale to už je pasé, máš prácu?

moonlight1210
23. feb 2016

@lady511
akcia - reakcia.

vysvetlovanim a nutenim pozornost nedosiahnes. podla mna nie u tohto cloveka.
naopak - on vnima, ze hovoris: ty drzis opraty, ty rozhodujes, vsetko je podla teba. som nahnevana, ze s tym neviem pohnut. som nahnevana, ze nakoniec sa vzdy prisposobim. vidis? som slaba a nemusis si vsimat, co ja chcem. nic ti odomna nehrozi. nic nestratis, ak si budes dalej zit po svojom.

to je to, co mu hovoris.

mozes pohrozit odchodom, ale to podla mna zaberie na chvilu.

spomen si ako si kedysi zila, ked si nebola s nim. nevadi mu, ak ides von? hura, tak chod. chod medzi kamosov nazbierat kusok cloveciny, nech neustale neriesis to, ze to chces doma inak a nevies s tym pohnut. lebo nemas na neho paky.

a prestan tie paky hladat. bud si postupne uvedomi, ze ty mas svoj bohaty zivot a zacne sa zas zaujimat, alebo uz vôbec nie.
nevylucuj ho z neho, porozpravaj mu obcas (iba obcas! nie vzdy. veeeelmi sporadicky.), co si zaujimave zazila, ak je to zabavne, ale nedavaj prilis najavo, ako tuzis, aby sa zaujimal.
nasyt svoju potrebu zaujmu vymenou informacii s kamosmi o vasich spolocnych zazitkoch.

na tie telefonaty.
asi by som to riesila tym, ze by som ho pokojne poziadala, aby nekrical, lebo ma to uraza a radsej polozim, ako toto pocuvat. zopakovala by som to trikrát a ak by neprestal, povedala by som mu, nech mi zavola teda neskor a polozila. dolezite je to polozit.

ak mas obavu byt takato odvazna (zlozit mu), tak by som mu mozno zdvihla hned, ale so slovami: mam nieco surne (som v banke, v obchode pri pokladni, na poste uz skoro na rade, na urade, ...), zavolaj mi prosim tak za pol hodiny, dobre? a polozila.
aj keby som nic skutocne tak dolezite nemala. jednoducho preto, aby sa naucil, ze nie si po ruke vzdy. je to slusne, neda sa na to nic namietat, nauci ho to respektovat tvoj cas. nie si povinna byt po ruke, ked on vola.
neskor by som to riesila smskami. nechala telefon vyzvonit a poslala sms: zavolam ti neskor (a pridala "cmuk smajlik" - aj to je slusne a neda sa proti tomu namietat).
a vôbec nepochopi, ze ho takto prevychovavas k respektu. aj k sebe ako osobe.
(niekedy dokonca necakane prebudis vyhasnuty zaujem: a co mas take? povedz iba: potom ti poviem, musim uz koncit. a poloz.)

keby si sa rovno napriamo urazila, dala najavo, ako ta to ponizilo,vycitala, dozadovala sa respektu, vysvetlovala, nastavovala zrkadlo, akokolvek priamo reagovala, presne by citil, kde ta ma. citis sa podriadena jeho nalade a nevies sa z toho vymanit. nemas moc mu dat pocitit, ze by mal mat respekt. nevies ho donutit. a on ma tu moc ti ho udelit, ak sa mu zachce. si podriadena.

popremyslaj. je X situacii, kde si urcite veci skusala milotou, prisposbovanim sa, hnevanim sa, smutkom, mozno aj placom, vysvetlovanim, niekedy snad aj trucovanim.
a nic.
zmen pristup. hladaj moznosti, ako situaciu tak povediac prevziat pod kontrolu.
ked pochopi, ze nie si ta "po ruke", obvykle sa prebudi spiaci zaujem.

napríklad klasika: niektory chlap je zvyknuty na to, ze pride o tretej v noci domov a zena: kde si bol? preco si nezavolal? preco si nedvihal? preco si mi nedal vediet?!
potom pride o stvrtej domov a zena v posteli. preberie sa, zivne: uz si doma? aha. a odkvacne spat do spanku.
rano ani otazka.
a chlap na to: teba nezaujima, kde som bol?

zmen stereotyp a zmena musi prist. akcia - reakcia.
nie vzdy hned pozivitna. nedaj sa sklamat.

malabiba
23. feb 2016

@lady511 určite sa spolu porozprávajte, ale keď budeš zdravá a v pohode, rovnako aj on...ľudia sa menia, môže mať aj on nejaké problémy o ktorých nechce hovoriť...dôležité je čo cítiš k nemu ty a či máš pocit, že ťa má rád...nečakaj, že ti bude volať 10 krát za deň, tak ako na začiatku vzťahu...my sme tiež dlho spolu a netelefonujeme si vôbec, občas sa pristihneme, že aj celý deň spolu neprehodíme ani slova, mám náročnú prácu a keď prídem domov potrebujem svoju hodinku kľudu a ticha...skús si to nechať rozležať v hlave, ide jar, leto, skús mu navrhnúť nejaký spoločný výlet, aktivitu a uvidíš ako zareaguje

sewie
23. feb 2016

@lady511 viem co pises..s byvalym som zazivala presne to iste 6 rokov uz som bola zufala.. komunikacia ziadna akurat len stale viac hadok stale som sa snazila ja ale ziadna zmena...nemam pre teba radu lebo ja som to uz nevydrzala a skoncila to s nim a nelutujem teraz mam uzasneho pozorneho partnera a nikdy som nebola stastnejsia...no mas to tazke kedze mate spolu dieta...skus mu vazne povedat ze ked to takto pojde dalej tak s nim nebudes mozno sa uvedomi aspon trosku

bosoriak
23. feb 2016

@lady511 Nevyzera to s vami dobre, vobec. On sa nechce rozpravat, pozorny je len ked ide o sex, na ktory ty samozrejme nemas chut. Kto by aj mal. On nema problem, ty prehanas. Kde je nejaka snaha pochopit partnerku? Nejaky zaujem na tom, ze moja partnerka sa vo vztahu neciti dobre, co mozme spolu urobit, aby sa to zmenilo?

Ja ti neviem, tazko povedat, ako a ci vobec sa to da zmenit. MAs 24 rokov a uz zijete ako dochodci. Mozno mate len krizu a mozno to tak bolo odjakziva, akurat s malym dietatom si to clovek nema cas vsimnut. Az ked podrastie, tak vela partnerov zisti, ze vlastne nemaju spolu o com. Vies, ak si jeden druheho nevazite a nelubite sa, mozno by bolo dobre pouvazovat nad tym, preco vlastne spolu ste. LAska a ucta musi byt z oboch stran. Ste spolu, aby ste ukazali dcere, ze je lepsie nasilu ostavat v nestastnom vztahu, len aby bola z "kompletnej" rodiny? Chces taky zivot aj pre nu? Vy dvaja jej ukazujete, co je normalne. To, co si sem o spravani svojho muza napisala, je pre mna uplne nepochopitelne. Takto sa ja nespravam ani k nepriatelovi, nie to k partnerovi.

Sama sa na to pozri. Ja na tvojom mieste skusim zacat byt trochu samostatna, najst dcere opatrovanie, najst si pracu, zistit, ci sa dokazes postarat sama o seba. A kedze velmi skoro zistis, ze ano, bude tvoje rozhodovanie ovela jednoduchsie.

Inak, aj moj manzel bral na seba hypoteku, ked sme este neboli manzelia, ale akonahle sme sa nastahovali do domu, tak ho rovno prepisal na polovicu na mna a na polovicu na neho. Opat - laska a ucta z jeho strany aj v tejto forme. Ale to je uplny detail, pre vasu situaciu uplne nepodstatny, ale tiez vypoveda o jeho vztahu k tebe.

lady511
autor
23. feb 2016

@bosoriak máš.pravdu keď.mi povedal že to nenapise aj.na mňa aj.keď som.aj.ka.investovala.do.domu (hlupana.) Ostala som v riadnom šoku, ,písala som vyššie že.pracujem síce.idem.do.novej.práce ale myslím že bez pomoci bývania u rodičov by som.to nezvládla, ,samozrejme.by som.im prispievala, ,už som raz odišla na 4dni aj to.ma zase mala.ukecala, ,chcem tatinku a takéto reči ja viem že to deti robia.predsa je.to.jej ocko ale zlomi ma to,,,ak.raz odídem chcem aby to bolo definitívne lebo takéto návraty nikomu neprospievaju, ,čo vravíte na to že.keď.sa.mu.niečo.nepozdava už si.odolná pýta výpis z hovorov

lady511
autor
23. feb 2016

@bosoriak toto som.mu.povedala.presne žijeme ako.dochodci, ,len.práca a.doma práca a.doma,,žiadna.prechádzka, ,keď.si.chcem.zahrať.spoločenskú hru.detto že.on to.nebude.hrať, ,len.leží ako starý chren pred telkou

timea7
23. feb 2016

@lady511 výpis hovorov? Z tvojho mobilu? To on je ako kto? Policajt? No vy máte problémov na desať párov, bohužiaľ...

timea7
23. feb 2016

@lady511 ty si na jeho požiadavku ako reagovala? Mne to začína pripadať, že tvoj muž má nejaký komplex pri tebe, zúfalo potrebuje potrebu ťa nejako ponížiť a ignoráciou, tým, že o teba prejavuje záujem len keď chce sex a nezáujmom o spoločne strávený čas sa mu to darí. Asi by bolo najlepšie, ukázať mu, že ťa jeho nezáujem nezraňuje, že je ti to fuk. Naozaj začni žiť, ako keby si žila bez neho, nech si lehní pri telke, ty sa nemusíš nudiť s ním.

lady511
autor
23. feb 2016

@timea7 niesom jeho.majetok ani.otrok, ,povedala som.mu že.ma.to ponizuje a samozrejme že som.na.to nepristupila

timea7
23. feb 2016

@lady511 super a on?

lady511
autor
23. feb 2016

@timea7 veľakrát som si spravila program či s.kamoskami alebo.kadernicka, ,,nechty,,s malou sme si.spravili deň.pre seba,,len ma.bolí že pri.sebe.nemám partnera ktorý by sa aspoň trošku zaujímal o.môj život, ,o.nás život, ,aj teraz mal.prísť okolo 6 a ani.nedal vedieť, ,celí on keď ja.meškám v práci čaká.ma doma hubova polievka kde sa.flakam, ,a on mi povie s.kludom veď bol.som v krčme (nepije,,robia tam.naši známy) ale.zavolať môže, ,

lady511
autor
23. feb 2016

@timea7 on to.berie tak že.keď mu nedám ten výpis alebo.neumoznim aby nahliadol tak.niečo automaticky taká žena tají