icon

Ako sa konštruktívne hádať?

12. feb 2022

U nás výmeny názorov všetko ešte zhoršujú. Všade čítam, že základom vzťahu je komunikácia ale čo robiť keď sa partner odmieta o problémoch rozprávať? On to berie ako osobný útok. Odchádza z hádky, neodpovedá na otázky, ignoruje ma.
Napríklad mu poviem: som smutná, že trávime spolu málo času. A on hneď, že akože je to moja chyba? Čo zase vycitas? Pritom to poviem kludnym hlasom bez kriku a obviňovania typu to je tvoja chyba.
Alebo mu poviem, že potešilo by ma keby hral menej online hry. A on zase, daj mi pokoj, zase výčitka.
Ako sa správne hádať? Čo robím zle? U nás hádka nikdy nič nevyrieši. Len zhorší.

Strana
z2
mamula20
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
12. feb 2022

To si mala povedať rovno,že je závislý.Co tam chceš peknými rečami riešiť. Ako hovoris- ani pekne,ani zle ani škaredo ani výkriky ani keď sa na hlavu postaviš Riešenie je liečenie a potom môžte niečo riešiť. Na Valentína mu namiesto bonboniéry kúp terapiu u psychológa,sa ti poďakuje😄Bude to dostatočne taktne? 🤣

vilma7
12. feb 2022

Tu nevyriešiš nič, ty nemáš problém, ale on. A pokiaľ s ním nechce nič robiť, zariadila by som sa.
Povedala.by som mu na hotovo: o 15.00 ideme von a žiadne že čakáme kým dohrá...vždy by som mu to oznámila včas, aby sa stihol pripraviť.
A na Valentína by asi dostal termín u odborníka na liečbu závislosti.

autor
12. feb 2022

@karolinakr
@vilma7 On tvrdí, že závislý nie je. Ako v práci vydrží bez hry aj 10 dní na dovolenke pri mori. Alebo na celodnovom výlete. On to má ako relax, vyplnenie voľného času. Aj ako únik. Mne je to divné, že čoskoro 41 ročný chlap hrá online hry s 15 ročnými.

autor
12. feb 2022

@sari24
@ibajaanikiny presne ste to dievčatá vystihli. Nejde len o hranie hier. Pri akomkoľvek inom probléme strká hlavu do piesku. Nechce komunikovať, uteká doslova preč, neodpovedá alebo prejde do protiútoku. Začne v tom zmysle, že ho mám prijať aký je, nemám ho meniť, nič mu vyčítať. Keď sa mi nepáči, tam sú dvere. Ani po dobrom áno po zlom. Keď kričím, kričí on. Keď hovorím potichu, zase hľadám chyby. Ja som už z toho zničená.

vilma7
Autor odpoveď zmazal
vilma7
12. feb 2022

Máloktorý závislý človek si prizná, sa chce označiť ako zavislakom.

Tak nech nehrá, keď teda závislý nie je
Ale to by bol asi problém. A nech svoj čas trávi predsa s vami, s vami nech relaxuje, s dcérkou nech sa hrá...ani nevie o čo všetko prichádza.
Koľko hodín hra asi týždenne? By som mu to asi zmerala.

dskjhfdlkdjhl
12. feb 2022

Tak to sa ma velmi dobre, ked ma tolko volneho casu, tipujem, ze na ukor Tvojho. Ak teda nie je zavisly a ma len vela volna, tak ho pekne zaukoluj. Ale ziaden zavislak si neprizna, ze je zavislak.

karolinakr
12. feb 2022

Proste je nevdačna povaha a ty si mala smolu, že si ťa omotal okolo prsta..počkaj, teraz ma osvietilo, ty tvrdiš, že on je nonstop na hrach...a ty ideš von atd..a si si na 200% ista, že hra len hry? Nehra aj nejake ine hry so ženami, že potom je alergicky na teba a všetko berie od teba ako komandovanie? No lebo ak taky nebol na začiatku manželstva, ale len teraz, tak potom neviem, čo ine za tym by mohlo byť...

sszuzu8
12. feb 2022

🤣 To ako môj. To už neriešim. Exky mu pošramotili sebavedomie a všetko berie ako útok.

tamtamka26
13. feb 2022

@makova333 absolútne súhlasím 👍, to je ako s dieťaťom.. Tiež sa mi stalo, že som ich potrestala tým, že zostali doma a oni boli len radi... 🥴

autor
13. feb 2022

@vilma7 keď príde z práce tak si dve, tri hodiny pohrá. Cez víkend hra 5 hodín, najmä v zime keď sme víkendy doma.

autor
13. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl áno, má voľný čas na úkor môjho. Všetko sú pre neho babské práce.

dskjhfdlkdjhl
13. feb 2022

Lenze toto si mala zarazit uz davno. Ziadne babske prace nie su take, aby ich chlap nezvladol. Podla mna blby vyber partnera a potom este aj asi malo sebavedome vystupovanie partnerky. Treba zmenit najskor ten svoj pristup a nerobit mu otroka.

vikes
13. feb 2022

V podstate prečo ste s ním (okrem dcéry)? Vy musíte vyriešiť/ zvládnuť všetko a on sa len pri vás vezie, bez toho, aby priložil ruku k dielu. Ak sa on nezmení, vy časom vedľa neho vyhoríte. Nedá sa donekonečna ísť sama proti sebe a tŕpnuť "len, aby som niečo zle nepovedala". Pre dieťa to tiež nebude najlepší vzor vzťah muža a ženy/ matky a otca.

autor
13. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl áno, zlý výber partnera. Ale vysvetliť si to nedá, že má menej hrať a viac pomáhať.

sari24
13. feb 2022

Ja viem že ty si si toho vedomá, ale chlapov čo si myslia že domáce práce sú babske práce by som nakopala do zadku. Ten môj dnes napríklad roztriedil prádlo a už sa perie druhá práčka. Ja som medzitým varila s tým že mi s varením pomohol (časť konkrétneho jedla vari vždy on). Zároveň vyložil myčku a naloží ju. Neviem si ani predstaviť že by prišiel domov z práce a tri hodiny sa hral? Tri? Veď to je celý večer.
Držím palce ale neviem či by som chcela s takým mužom ostať napriek tomu že by sme mali spolu dieťa.

dskjhfdlkdjhl
13. feb 2022

Co si neda vysvetlit? Ved mu povedz, co ma urobit a neurob to za neho.

yoxinka
13. feb 2022

@sari24
Ja si to tiež neviem predstaviť … ale na modromkoňovi to čítam každý deň. Chlapi tu spomínaní sú furt na mobiloch, internetoch a hrajú sa alebo kukajú ženské na instragrame. A ženy všetko robia ako trubky, ešte si tu pýtajú rady, ako viac stíhať … akože … ja neviem, či je tu len nejaká špeci vzorka žien a mužov nakopená alebo je toto dnes súčasná realita našej spoločnosti. Leba ja také správanie od môjho chlapa nepoznám a naši kamaráti tiež neobľujú cudzie ženy a hry, ale sa venujú svojim rodinám, ženám, deťom, prípadne kamarátom alebo koníčkom. Všetko v reálnom svete, nie online 🤷‍♀️.

sari24
13. feb 2022

@yoxinka tiež ma to fascinuje, ale verím tomu, že žiaľ existujú aj takí chlapi. Lenže si myslím, že takí museli byť dávno pred svadbou a dieťaťom len to ženy nechceli vidieť. Neexistuje že by som nevidela, že je chlap lenivý povalac. Prípadne presne to sledovanie zoznamiek a iných ženských na Instagrame. Dobre možno aj ten môj pozrie z času na čas na nejaké fotky na facebooku, to robím aj ja. Ale že majú na to čas, vypisovať si s druhými. Mne z toho vychádza jedine to že ich ženy nezapriahnu do práce. Naložia si na plecia celu domácnosť, deti a ešte aj prácu a chlapom je sveta žiť.
Mimochodom ani vo svojom okolí tieto prípady nevidím :/

Strana
z2