Ako sa mám chovať?
Ahojte mám nasledovný problém. S partnerom sme spolu asi 1, 5r. Má 12 r.dcéru. Vedela som do čoho idem, ale nevyhovovalo mi na vzťahu veľa vecí. Ja sa stále snažím všetko vysvetľovať, chodím už aj na psychoterapiu aby mi ešte nestranná osoba povedala čo a ako lebo moji rodičia sú zvláštni.
Dohodli sme sa s partnerom teraz keď som otehotnela, že už nebude spávať u bývalej s dcérou. Je tam veľa nedoriešeného a mne už dnes zase praskly nervy. Nie je schopný komunikovať, emócie prejavuje ako robot a vydieral ma že cez vianoce bude spať u dcéry lebo mala nejaký hysák, že tatino ostaň doma.
Dnes mi poobede prezradil, že dnes nestihne prísť. Ja viem že so mnou plieskajú hormóny, ale nevidím tam už inú cestu ako zaplatiť právnika, ktorý mu určí kedy uvidí naše dieťa. Svojim rodičom ma nepredstavil. Strašne sa trápim a mám aj často zdravotné problémy a cítim sa neschopná a mám výčitky. 2. Nastupujem do novej práce. Neviem čo ďalej. Ďakujem
@slimstar ale tu sa prezentuje ze rodina nie je muz a zena ale rodinou sa stavaju tym ze maju dieta a teda dieta z nich tvori rodinu. Ved sama to pises ze kedze on so svojou sucastnou frajerkou bude mat dieta, BUDU UZ RODINA.
Cize bez dietata s frajerkou nie su rodina? Ako prvok definicie rodiny uvadzas spoocne dieta
@slimstar samozrejme, že spolu s ex a ich dcérou tvorí tento pán rodinu bez ohľadu na to, že sa rozviedli. Navždy ich bude spájať pokrvné puto - ich dieťa. Vždy sú mama a otec ich dcére a ona ich bude stále vnímať ako svoju rodinu. Preto sú tieto vzťahy komplikované, nová rodina sa jednoducho musí nejakým spôsobom vyrovnávať s existenciou tej prvej rodiny.
@lluciaz ako si napísala - vedela si, do čoho ideš. Neostáva ti nič iné, než to ustáť, alebo vzťah ukončiť. Z napísaného mám dojem, že tvoj priateľ je ešte citovo zaangažovaný u svojej ex. S tým neurobíš asi nič, tiež si to musela vedieť od začiatku a pravdepodobne to nevyrieši ani vaše spoločné dieťa. Dieťa vzťah vždy najprv poriadne preverí, až potom utuží. Nedostatok spánku, plač, neustála starostlivosť, tvoja žiarlivosť voči jeho dcére a ex, rozbúrené hormóny...neviem, či si to domyslela. Budeš potrebovať veľa sily. Píšeš, že on veľmi chcel...ale naozaj? Keby to tak bolo, choval by sa inak. Pozbieraj všetku energiu a upokoj sa. Bábätko potrebuje kľudnú maminu. Chlap nech sa nateraz zmieta vo svojom chaose sám, ty máš teraz dôležitejšiu úlohu. Drž sa.
@mima4
Vravím, že si muž a žena založili novú rodinu,tým že splodili dieťa. Nové dieťa, nová rodina. Rodinu tvorí žena, muž, dieťa a vzájomné spolužitie. Preto, keď s tou ex si nerozumie, alebo tak, netvoria spolu kompletnú rodinu. To je presnejšie. Mnoho mužov a žien, si založí novú rodinu, žijú spolu a predchádzajúce vzťahy, už predsa nepovažujú za svoju rodinu. zostane tam dieťa, ktoré pendluje.
@mima4 Veď rodina, može byť aj bez dieťaťa. My sa nejako zle chápeme. Ono som veľakrát zažila a videla ako tá ex robí naprieky svojmu bývalému a tak. Ten vzťah zanikne a teda oni sami sa už nepovažujú za rodinu, keď si robia navzájom zle. nemusí to byť tento prípad. Áno dieťa ich tak možno bude brať, časom aj ono zmení názor.
@mima4 uvedom si, aký je základ slova rodina. Rodiť, rod, rodina. Manželstvo je inštitúcia, sľub, obrad, pre niektorých konvenčná dohoda, pre niekoho posvätná záležitosť, z hľadiska zákona sa považujú manželia za rodinu, ale z čiste konvenčných dôvodov (viď história manželstva...často obojstranne výhodná dohoda) ale kým nemajú spoločné dieťa, tak kde je aká rodina? V tom pravom zmysle slova ešte rodina nie sú, nie sú tam žiadne pokrvné putá, je to proste pár. A pokiaľ nemajú deti vôbec, ako bude pokračovať ich "rodina"? Nijak. Zanikne, resp. nikdy ani neexistovala. Zatiaľ čo rod pokračuje ďalej.
@lluciaz tak vidis,ze nakoniec dosiel za Tebou aj ked si ho najmenej cakala.Ak nema ziaden intimny vztah s tou jeho ex,co si myslim,ze nema,lebo pises,ze mala alebo este stale ma milenca....tak to nevidim medzi vami az tak zle do buducna...pisala si,ze dieta s Tebou mat chcel,tak snad to bude ok medzi vami a k Tebe ho potom bude viac aj tahat,ked bude male na svete...jeho druhy potomok

@persica ano krasne si to napisala...ale nezabudaj, ze tvoje dieta tu este nie je.... a nemas najmensieho tusaka co pride potom... po par mesiacoch....rokoch atd...nevrav hop kym nepreskocis 😉