Ako sa mám chovať?
Ahojte mám nasledovný problém. S partnerom sme spolu asi 1, 5r. Má 12 r.dcéru. Vedela som do čoho idem, ale nevyhovovalo mi na vzťahu veľa vecí. Ja sa stále snažím všetko vysvetľovať, chodím už aj na psychoterapiu aby mi ešte nestranná osoba povedala čo a ako lebo moji rodičia sú zvláštni.
Dohodli sme sa s partnerom teraz keď som otehotnela, že už nebude spávať u bývalej s dcérou. Je tam veľa nedoriešeného a mne už dnes zase praskly nervy. Nie je schopný komunikovať, emócie prejavuje ako robot a vydieral ma že cez vianoce bude spať u dcéry lebo mala nejaký hysák, že tatino ostaň doma.
Dnes mi poobede prezradil, že dnes nestihne prísť. Ja viem že so mnou plieskajú hormóny, ale nevidím tam už inú cestu ako zaplatiť právnika, ktorý mu určí kedy uvidí naše dieťa. Svojim rodičom ma nepredstavil. Strašne sa trápim a mám aj často zdravotné problémy a cítim sa neschopná a mám výčitky. 2. Nastupujem do novej práce. Neviem čo ďalej. Ďakujem
Drzim palce. Nezabudni dat dietatku jeho priezvisko, nech je potom zabava
snad ta z tej prace nevyhodia koli tehotenstvu...drzim palce
Vsetko dobre do noveho roku 2017 - bude vam samozrejme lepsie bez neho. Nestracala by som s nim ani den uz. To co je vobec za "vztah"! Skoda mat dieta s takym debilom, ale co uz.
@lluciaz preco harpia? vidis problem, nevyhovuje ti to, chces riesit ....
ako spavat u byvalej a ty po roku a pol ani nepoznas jeho rodicov??? vedia, ze si tehotna? vedia vobec o tebe? takze asi tak ... ja by som sa na takeho chlapa vysrala ....
nevieme, ako sa vas vztah zacal, ci si bola pricinov jeho rozchodu, ale teda ja vam buducnost nedavam. sorry ...
co je s tvojimi rodicmi?
co ti hovori psycholog?
ja na tvojom mieste by som sa snazila skludnit, skus ho prestat atakovat, ak sa da, tak aj prestat kontaktovat, tlacit nanho ... daj mu par dni/tyzdnov, ci sa spamata, ci pochopi, ze ked cakas jeho dieta, tak sa musi venovat aj tebe/jemu (jasne, ma aj prve dieta, nech ho brava ku vam, nech sa mu venuje ... ale nech sa pripravuje na to, ze bude mat deti dve)
ak by sa za par tyzdnom nespamatal a neprisiel s nejakou viziu do buducnosti, tak nech sa paci, po porode/alebo aj pred nim smer pravnik a sud. hotovo.
@lluciaz
Sorry ale naco si s nim otehotnela? Ved si mu ukradnuta, nielen to ze nikdynsinta nevezme ale za 1,5 roka chodenia ta nepredstavil rodicom, to znaci, ze pripadne kopacky od frajerky mu neprekazaju.
Zial sama pod sebou si si podpilila konar.
A co dalej?
Za 1,5 roka chodenia vidis ze to nema buducnost, dietatom ho k zavazku nedonutis, jedine rozchod
Všetkým ďakujem a všetko dobré do nového roku 2017. Nebola dôvod rozchodu. Jeho partnerka mala roky milenca. S jeho mamou som sa mala po mojom preslove pred pár dňami stretnúť budúci týždeň. Ja už ale nevládzem chápať to ako rozmýšla a vysvetľovať. Vízia je ale sme veľmi odlišní. A on dieťa strašne chcel. Ale nechápeme sa
Nehnevaj sa, ale jeho dieta, aj ked je z predchadzajuceho zvazku, je dolezitejsie ako ty. Neviem, v akom vztahu je tvoj chlap so svojou ex, to nepises, ale ber ohlad na tu dievcinu. Ked ti uz vela veci predtym nevyhovovalo, na co si sla s takym do vztahu a robila si dieta?
@lluciaz pozuri, ozaj mu skus dat par dni vydychnut, stretsni sa aj s tou jeho mamou, popytaj sa jej, ako vas vnima, aky vztak ma s jeho dcerou a tak. jemu daj par dni pohov a potm -ked sa skludnids - tak sa pokojne a od srdca este raz porozpravajte ..... ked to nepochopi, tak smola :( ako mne by nevadilo, keby sa venoval dietatu, keby ho mal nad ramec "svojich" hodin, ale spavat u ex, navyse v case, ked je partnerka tehotna a plna hormonov a ma jej byt oporou, nie dovodom na stresy, to je deges, nie chlap ... ano,ma dieta a to je zavazok. to reba respektovat. ale ma aj inu povinnost ...
Komunikovať, komunikovať a este raz komunikovať
Za vašu neschopnosť komunikovať a konštruktívne riesit problemi, hodlas potrestať dieta
Moj nazor
Si hnusná harpya.
@lluciaz neprídeš mi ako hnusná harpia, skôr ako naivná trúba... Išla si do vzťahu a dieťaťa s chlapom, o ktorom si vedela, že nemá doriešený vzťah s exkou a očividne sa ho ani tak skoro doriešiť nechystá... Keď dcére tak veľmi chýba, tak nech ju zoberie k vám, môžete mať spoločný program, snáď by sa našlo aj miesto na spanie pre ňu, čo je to za debilinu, že on prespáva tam?? Lebo nespí u dcéry, ale u exky... Aj keď mám pocit, že ona tak úplne ex nie je...
A s kľudným svedomím by som zašla za právnikom a vyriešila si zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti, výživné na seba aj dieťa a styk dieťaťa s otcom... Lebo ľahko sa ti môže stať, že nebude mať na plienky, lebo akože dcére zaplatil niečo a stretneš exku v novom kožuchu...
A zahoď tie ružové okuliare, pre tohto chlapa nie si nijako extra dôležitá... Dcéra je preňho len zámienka, prvé husle hrá jednoznačne exka...
Tak sa stal asi zázrak, a moje slová a zámer boli pochopené. Došiel v noci, keď uložil malú spať, domov. Ďakujem za konštruktívne rady a príspevky. Niekedy pomôžu rôzne perspektívy.
@lluciaz nevyhovovalo ti vo vzťahu veľa vecí, ale záväzok si s ním urobíš. Ešte by som pochopila, že ti tikajú biologické hodiny a bála si sa, že ti odíde posledný vlak. Tobôž, ale nechápem, prečo ti začalo vadiť niečo, čo fungovalo tak ešte predtým, než si do toho vzťahu vôbec vstúpila. Čo vlastne teraz chceš? Že ho tvoje dieťa zmení? Alebo čo vlastne? Čo ti to dalo? Depresie, zdravotné problémy? Veď nerobí nič nové, čím by ťa prekvapil.
Že má 12 ročnú dcéru, ktorá má hysáky kvôli nemu? 12 ročná? 🙂 ťa dobre oblbuje. Asi si mu začala vyčítať niečo, čo si mu predtým tolerovala, tak to musí zahmliť klamstvom.
Áno si hysterická kvôli tomu, že žiadna zmena nenastala. Akurát očakávaš, že asi tvojim tehotenstvom si ho pritiahneš. No dieťa nie je na to, dieťa ešte žiaden vzťah nespojilo, ktorý už bol v troskách.
Na tvojom mieste svoju energiu by som uprela na príchod dieťaťa a na neho sa vykašlala zvysoka. Jeho miesto nie je pri tebe. Keby chcel, tak už dávno to inak on vyrieši. Hlavne, keď vie, že jeho "milovaná" osoba má zdravotné problémy a ešte k tomu čaká jeho dieťa
@lluciaz ach jaj, ty si kde doteraz zila, na ruzovom oblaciku? Ako prelac, chlap spi u ex (je naozaj ex, hm?) a ty si nechas od neho urobit dieta a teraz tu jdes vyplakavat? A uspava 12 rocnu? A az potom pride k tebe? A tebe to pride normalne? Ja fakt niekedy zasnem, ake su zenske zufale a uspokoja sa s hocicim, len aby mali dieta
Výborne, na nový rok jej naložte, ženy. Občas mám pocit, že ľudia, sa chodia na fóra len hašteriť a "ubližovať" rečami iným, hlavne na facebooku.
To, že má s ním dieťa, je už dané. Stalo sa.
@lluciaz Život je klukatý a ono sa to vykryštalizuje. Ale teda, keď sa narodí dieťa, už budete rodina. Treba s tým niečo urobiť, pretože ak vám partner bude spávať u ex, tak to je divné. Mali by ste si usporiadať život, bud s ním, alebo bez neho.
@lluciaz Nie, nic nebolo pochopene. Ak ti prekaza, ze prespava u byvalej partnerky, tak by ste o tom mali rozpravat a dospiet k nejakemu kompromisu. Myslim si, ze tvoj partner ti spravil dieta, aby si ta k sebe priputal. Nepride mi to normalne. Ak riesis psychoterapiu kvoli tomu, ze mas problem vo vztahoch, som presvedcena, ze prve co ti kazdy psycholog odporuci, je vztah nemat.
Myslim si, ze ten partner sa k tebe sprava podla urciteho vzorca, ktory mu sama podsuvas. Ako pises, ked si nezazila uctu od partnera ani od otca. Tento partner ti tiez uctu neprejavuje. Som presvedcena, ze by si sa s nim mala prestat stretavat a pracovat na svojom probleme. Nemusis hned utekat za pravnikom a riesit predbezne opatrenia, na to mas este cas.
Kym sama neuvidis, co ti vlastne tvoj sucasny partner robi, nepomoze ti ziadny "konstruktivny" nazor ani kritika. Prajem ti, aby sa ti to podarilo uvidiet.
Vela stastia.
Ja to vzdy tvrdim slobodny ma hladat slobodnu.rozvedeny k rozvedenej.keby si bola aj ty rozvedena s dietatom a tvoj ex by u teba prespaval tak by to bral vsetko uplne inak.preto musia byt obaja na rovnakej urovni inak to nikdy nebude fungovat.ale tak clovek si myslel ze zvladne ale nezvlada.a ze sa stal zazrak nuz zajtra dnes to bude opet rovnake a opet len trapenie.ale kazdy si svoj zivot riadi sam.ci si urobi raj ci peklo zavisi uz na nom.
Hm toto si hovori kazda naivna zena.no pravda je taka ze zacne ziarlit obzvlast ak sa bude viac venovat prvym detom lebo sak aj moje je jeho a ma pravo mat otca ono to mozno teraz imponuje ze wau to je otec ale druhe dieta vzdy bude ukratene a ak nie tak tie prve isto.v takych vztahoch je tazko aby bolo dobre aj tam aj hentam.

@lluciaz toto znie, ako ziadne "oni spolu nie su", ale jasne, on je stale zo svojou rodinou a pred svojimi rodicmi hra formu, ze je vsetko v poriadku. Je s nimi sviatky, silvester. Urcite nie pri milenke. Neviem, co chces pocut, co ti uz psycholog ohladom toho nepovedal. Do blbej rieky si vosla, to dieta nezmizne nikdy a vzdy bude jeho dieta mat poziciu nad tebou. Vlastna krv je vlastna krv. Sustred sa na seba, tehotenstvo, usporiadaj si vztahy, urcenie otcovstva, vyzivne. S tymto muzom nebudes stastna.