Ako sa mám správať k ex?
Ahojte , som tu už dlho a kvoli tomu som si zmenila nick - aby ma známy nespoznali 🙂
S manželom som žila 8 rokov , už krátko po svadbe si zacal dovolovat.. najprv urazky , potom milenka...odpustila som .. o pra mesiacov zase to iste .. narodila sa nam dieta a potom to šlo už celkom dole vodou ... este zo zaciatku javil ako taky záujem , ale potom stále menej a menej a urazok na moju adresu pribudalo... Je to typ cloveka , ktory je bez chýb a za vsetko moze ten druhy ... pri otazke preco sa ku mne takto chova mi odpovedal nech sa nad sebou zamyslim... nikto nie je bez chyb ale fakt som si nebola vedoma ze robim nieco zle ... varila , prala starala sa onho aj o babo , este aj v sexe som som prikivla jeho praktikam aj ked som to neneznásala , len aby bol spokojny ... ale pomalicky sa to vo mne zbieralo a povedala som dost .. vtedy chcel hrubu ciaru z a vsetkym a na 3 mesiace sa vsetko zmenilo .. bol mily , pozorny ...a potom bum zase sa vratil do starych kolaji a keby toho nebolo malo prisla som na to ze ma podvadza ... to bola posledna kvapka , vyhodila som ho ... zije u nej ... a teraz moj problem - ja neviem ako sa mám k nemu spravat , neviem byt svina , stale som bola hlupe dobracisko ktore kazdy vyuzil..aj ked si poviem ze budem zla , nevydrzi mi to , mila zase nechcem byt aby si nezacal namyslat ... Jedno viem že ho uz v nasom zivote nechcem , ale neviem ako sa spravat. Stretavam ho a vidavam aj jeho milenku . Baby co ste po niečom takom poradte mi ako a ako sa vyrovnat s tym že mi tak ublizoval.
@sardinka335 milovat ho nemilujem , to viem na 100 percent , stou pupocnou snurou mas pravdu , asi som ju neprestrihla... vieš ked sa mi zacne zalovat ako je vsetko na hovno atd.. tak mi ho pride aj luto ... vravim ti ja som v tych veciach fakt divna , mne niekto ublizi a ja tomu cloveku podam pomocnu ruku ... toto na sebe neviem zmenit ...
@guinevre hypoteka nie je vysoka , je to cca 80 eur mesane ... ja som mu povedala ze aby sme sa rozviedli ale on s tym nesuhlasil prave kvoli tomu domu a hypo .. v tom je to trosku komplikovanejsie ... vravela som ze dom sa preda , vyplati sa hypo a zvysok si rozdelime , ale on s tym nesuhlasi , preto este nie je ten rozvod .
@katarinapekna veď vieš citat nie ? :D On sa rozviest nechce , stale rieši majetok a aj ked som mu dala navrh ako sa to moze urobit tak s tym nesuhlasi a vravel ze ani na sude s tym suhlasit nebude a ze to bude natahovat
Správaj sa tak ako to cítiš .. máš jednu nevyhodu a to že si až príliš dobrá , preto s tebou každý točí ... Začni pozerať konečne sama na seba a až tak na druhých .
@ruzenin tak to zmen lebo tak čaka dalšie sklamanie....ja nevravim ze maš byt teraz ,,echt svina,, ale prestan ho lutovať! Teba kto lutoval ked si musela robiť v sexe veci čo ti boli proti srsti? Teba kto lutoval ked ta urazal a podvadzal??? Halooo...sa zobud lebo v buducnosti je mozné ze si pritiahneš podobneho ,,chmula,, len v ružovom kedze si sa nepoučila a ,,nevieš zmeniť,,. Lutuj seba a tých 8 rokov čo si s nim stratila to ti nikto nevrati ten čas, lutuj dceru ze nezaživa rodinu, ktoru si pre nu chcela. Len aby to nebolo tak ze si u teba,,pripravuje podu,, na navrat...kto vie...
@ruzenin že sa nechce rozviesť, to je roztomilé 😅 😅 😅 😅 a ty držíš ako hluchý dvere 😅 😅 😅 sa nečudujem, že s tebou zametá 😎
@bajana do svojho zivota ho uz nechcem , nemilujem ho ... posledný cit vo mne zabil v tedy ako kretensky sa zachoval k malej ... prečo nechcem dat ziadost na rozvod ja ? kvoli hypoteke , zo svojho platu ju nebudem mat z coho platit , ked sa preda barak a vyplati sa zvysok hypo a to co sa rozdeli , s toho si nekupim ani garzonku ... tak mam este strechu nad hlavou .. bojim sa toho ze to z hypotekou financne nezvladnem ..
mas moj obdiv asi by som to nezvladla
@katarinapekna teraz som ta nepochopila , skus byt konkretnejsia .
@ruzenin prepáč, toto nemá nič spoločné so zvládaním/nezvládaním.....si veľmi veľmi naivná a tvoj muž to parádne využíva vo svoj prospech 😎 a ešte napíšeš, že by to "iná zvládla"....iná by použila aspoň trocha mozog, čo je tu treba zvládať??? treba konať, nie zvládať a nechať sa manipulovať 😅
@katarinapekna to maš pravdu , nechavam manipulovat zo sebou 🙂
@ruzenin len aby si na to nedoplatila, lebo stačí, že má muž aspoň trocha múdrejšiu frajerku od teba a aby si mala vôbec kde bývať 😎 lebo ja byť jeho frajerkou, tak zas manipulujem jeho a trvám na tom, aby peniaze nevrážal nato (resp. do niečoho), kde ani fyzicky nie je. 😝
@katarinapekna no chvála bohu , mudrejšia nie je 🙂 je to take teliatko , a s tou hypo , ako som uz spominala je to okolo toho viac , ale to tu nechcem rozoberat ... ak by nevrazal v ,, do niečoho kde nie je ,,, tak nemá to druhe co ma🙂 ale ako vravim je to zlozite a toto tu nechcem riesit . Otazka znela inác🙂 apropo ty byt frajerkou zenateho muza ktorý ma dieta by si s tym tiez vela nevyhrala 🙂 aj keby si manipulovala.
@ruzenin moze rozvod scasti natahovat, ale nepomoze mu to. mozu vas poslat do poradne. ale ak budes trvat na rozvode, tak vas aj tak rozvedu. nasilu vas spolu drzat nebudu. a to aj v pripade, zeby on tvrdil, ako velky ma zaujem manzelstvo udrzat.
budes sice v tom pripade za tu zlu, ale tak zase si uvedom, co vlastne chces.
pretrpiet nejaku dobu s tym, ze ta budu ohovarat, ze to ty si sa chcela rozviest (lebo tie reci po case prestanu. okrem jeho rodiny to nikoho nebude bavit stale opakovat a aj známym tej rodiny to bude po case uplne jedno, kto z vas dvoch sa chcel rozvadzat, hoci zo slusnosti si litanie jeho rodiny vypocuju znova a znova a poprikyvuju im.).
alebo kvôli tomu, aby si bola za tu dobru, s nim ostanes.
co sa tyka tvojej dilemy, ako s k nemu chovat - chovaj sa presne tak, ako to citis. ak ti ho je luto, tak je to ok. aj to je normalny pocit voci niekomu, s kym sme stravili cast zivota.
nie je nutne nasadit nejaky typicky sposob chovania, kedze ta podviedol a ty si ho vyhodila. a uz vôbec nie, ked ti taky sposob chovania nejde od srdca.
ak mas problem s tym, ze sa bojis, ze on si to potom zle vysvetli (ako tvoju ustretovost, alebo zavislost na nom, alebo novu nadej), skus mu povedat nieco podobne ako toto: nevysvetluj si to zle, ja sa k tebe neviem chovat hnusne, ale neznamena to, ze ta chcem naspat.
bud uprimna k sebe, lebo hranim divadielok si pritiahnes zas niekoho, kto k tebe nepasuje.
a nauc sa hlavne trvat na svojom, ak mas pocit, ze dana vec je pre teba dolezita.
tym, ze sa vzdy prisposobis (len aby si si zasluzila, aby ta miloval - ved preto si to robila), nedas jasne najavo nic z toho, co ty chces. a partenr si to z prsta nevycuca. hlavne, ked bude mat z tvojho spravania pocit, ze vsak suhlasis.
a urob to aj za cenu straty partnera. neboj sa toto robit od zaciatku akehokolvek dalsieho vztahu. naco ti je udrzanie si partnera, ktorému sa musis prisposobovat, aby si si zasluzila jeho lasku? nemal by ta milovat taku, aka si?
samozrejme, ze tym parkrat mozes narazit na to, ze sa rozídete. ale ma to vacsi zmysel. lebo ked jasne davas najavo, s cim suhlasis a s cim uz nie, neklames ani jeho, ani seba. a obaja mate moznost sa rozhodnut, co s tym.
ak sa kvôli niekomu chces zmenit, zmen sa preto, lebo citis, ze toto a toto sa ti na sebe samej nepaci a chces byt ina. ale nikdy nie preto, lebo si myslis, ze budes za to odmenena laskou. to prinasa len sklamanie. on totiz netusi, ako vela ta stoji, aby si bola ina. takze ty ocakavas nejake ocenenie a mozes ostat s pocitom, ze tvoju namahu neocenil dost. co zas nebude chapat on, bude mat pocit, ze ziadas privela a ste presne tam, kde ste byt nechceli - obaja sklamani a nahnevani.
@ruzenin ja byť frajerkou zenateho, oberiem ho o prachy a pošlem žene naspäť 🙂 každý špas čosi stoji🙂
@moonlight1210 dakujem ti , citala som vela tvojich prispevkov , si fakt uzasny clovek ... dakujem .. pojdem za pravnikom a porozpravam sa o rozvode a tej hypo co je , nech mi poradi co a ako urobit a podam ziadost na rozvod .
@katarinapekna nič v zlom , ale prešla som si tvoje prispevky ... neviem co si zac , ale nezabudaj na jedno a to je KARMA... neviem ako zijes a co si prezila , ale bolesti zrejme málo ... dakuj Bohu za to , ale zase sa spravaj tak aby si netrpela .
@ruzenin samozrejme, ze mas sancu na novy a normalny zivot....zena s jednym dietatom nie je dnes ziadna priťaž.... s dvoma je to uz ťažsie,ale jedno pohoda a duplom, ked je male....
ale kym nepochopis a neuzavries v sebe minulost a krivdy, tak si nevyberies spravne a zase budes len v roli obete.. tuzis po laske a davas ju, ale nenajdes takeho, co ti ju da tiez, ak nebudes mat rada aj samu seba 🙂.
Daruj si pod stromcek Slabikar stastia od Baricaka.... vcera som to pisala jednej babe, ale je to vhodne aj pre teba.... Fakt... veeelmi ti to pomoze, su 3 diely, min. prve dva si kup ( modry a fialovy) a po veceroch citaj citaj... najdes odpovede na svoje otazky a pomoze ti to ist dalej....
Pise sa tam o tom, co ti pisem aj ja 🙂
mne to trvalo asi 2r, kym som uplne uplne neuzavrela v sebe tie pocity .... kym som prestala " ziarlitô na tu jeho, za ktorou odisiel... kym som zacala riesit len seba a byt spokojna so svojim zivotom. Sice som uz mala aj druheho priatela, ale viem dnes, ze on bol len naplast na moju samotu.... Uz by som to tak neriesila, ale kazdy riesi v tej chvili to, co citi, takze to tak malo byt. Bol to dobry clovek, vedel to a sice sme sa rozisli, ale dodnes v dobrom sme....
No a po dvoch rokoch som to konecne nejako definitivne spracovala a prestala riesit co, preco, alebo co kto povedal..... muselo to preboliet, ale nie len to, musela som sa ja s tym ZMIERIT a PRIJAT to... a jeho zena mi uz daaaavno nevadi... aj jeho deti su OK pre mna.... takze pohoda...
Ako som povedala, TO PREJDE 🙂 vsetko vzdy prejde.
@ruzenin vies je jedna dost vysvetlujuca veta: Preco si pes lize gule? lebo moze.
... co na to povedat.
mna len stale udivuje ze ked zeny ako ty vzhodia muza, okolie ti to dava za vinu. myslim ze preto lebo si ho kryla. Ak by som ja vyrazila muza, tak kufor leti hned do neho, nikto v mojom okoli by neriesil preco. Pretoze mna ked muz vytoci nehram sa na rodinku stastnych, kazdemu poviem ze ma vytaca a jemne zaobaleny dovod. Len aby bolo jasne som stastne vydata. 😀

@ruzenin On plati celu hypoteku na dom?? Tak to bud rada! Raz sa bude chciet rozviest, zacat zivot s niekym inym, a bude to chciet mat upratane, co je podla mna aj normalne. A ked ho nevies vyplatit, tak by sa dom mal predat, a kazdy ide do mensieho, alebo do toho co si moze dovolit. Ale, nakolko tam zije male dieta, asi sud moze aj odlozit vysporiadanie majetku, ale ziadny sud nenariadi jemu aby platil celu hypo.