icon

Ako sa mám správať k ex?

ruzenin
4. dec 2015

Ahojte , som tu už dlho a kvoli tomu som si zmenila nick - aby ma známy nespoznali 🙂
S manželom som žila 8 rokov , už krátko po svadbe si zacal dovolovat.. najprv urazky , potom milenka...odpustila som .. o pra mesiacov zase to iste .. narodila sa nam dieta a potom to šlo už celkom dole vodou ... este zo zaciatku javil ako taky záujem , ale potom stále menej a menej a urazok na moju adresu pribudalo... Je to typ cloveka , ktory je bez chýb a za vsetko moze ten druhy ... pri otazke preco sa ku mne takto chova mi odpovedal nech sa nad sebou zamyslim... nikto nie je bez chyb ale fakt som si nebola vedoma ze robim nieco zle ... varila , prala starala sa onho aj o babo , este aj v sexe som som prikivla jeho praktikam aj ked som to neneznásala , len aby bol spokojny ... ale pomalicky sa to vo mne zbieralo a povedala som dost .. vtedy chcel hrubu ciaru z a vsetkym a na 3 mesiace sa vsetko zmenilo .. bol mily , pozorny ...a potom bum zase sa vratil do starych kolaji a keby toho nebolo malo prisla som na to ze ma podvadza ... to bola posledna kvapka , vyhodila som ho ... zije u nej ... a teraz moj problem - ja neviem ako sa mám k nemu spravat , neviem byt svina , stale som bola hlupe dobracisko ktore kazdy vyuzil..aj ked si poviem ze budem zla , nevydrzi mi to , mila zase nechcem byt aby si nezacal namyslat ... Jedno viem že ho uz v nasom zivote nechcem , ale neviem ako sa spravat. Stretavam ho a vidavam aj jeho milenku . Baby co ste po niečom takom poradte mi ako a ako sa vyrovnat s tym že mi tak ublizoval.

Strana
z4
vika35
4. dec 2015

@natalym tak nieje to vela ale ja ju chapem, ak domcek mali bez tiarch a on nasledne na to vzal uver kde nim ruci na co ja viem nove SUVcko alebo cokolvek to bolo, z coho ona nic nema, preco by to mala splacat?

natalym
4. dec 2015

@vika35 Veď áno, ale žiť v nepokoji kvôli 80 € mesačne. Tam je to nejaké zamotané. Čo ho nevie pritlačiť na riešenie???

guinevre
4. dec 2015

@ruzenin Ano, je to od teba vypocitave, ale skoda, ze sa itis ukrivdena lebo si mysli, ze ti ma platiti dom dalsich kolko, 10, 20 rokov? Vzdat sa svojej polovice domu, platiti vyzivne, este asi aj na teba by mal dozivetne platit? Preco si nebola vypocitava na taky sposob, ze si hladas pracu, zacnes sa zivit sama, zacnes sa starat ako sa uzivis, on ma zivit dieta, spolu s tebou, ale nie aj teba. Prepac, ale je to fakt. Ty by si jeho zivila? Asi nie, tak preco by on mal teba, ked uz budete rozvedeni?Asi si mu preto odpustala milenky a neviem co, lebo ti to nevadilo pokial si financne zabezpecena. Zacni sa trosku starat o seba - praca, prijem, trosku sa postavit na vlastne nohy, a uvidis, ze to pojde, nie si jedina ktora je, alebo teda bude skor ci neskor rozvedena.

guinevre
4. dec 2015

@vika35 Ved, ak SUVecko kupili pocas manzelstva, aj to sa deli.

cacianka
4. dec 2015

čo bolí, to prebolí ...
ani jedna z nás ti nepovie, ako dlho to bude bolieť, každá máme iný prah bolesti, iné zážitky, iné urážky, bolesti, úplne iné všetky okolnosti, takže sa nedá predpokladať či to bude rok alebo desať.
ja som svojmu ex tiež dávala veľa šancí, podávala pomocnú ruku stokrát, a osratá som zostala ja, aj keď v našom prípade to boli problémy s prácou, peniazmi a nebola v tom iná žena. tiež ma to bolelo, ale potom som sa naserinkala a povedala som si dosť, taký hajzel nestojí za to aby som sa trápila.
Ale - stále si na neho spomeniem, lebo 15 rokov sa nedá len tak zmazať zo života človeka a pripomína mi ho problém z bytom.
( BSM máme síce rozdelené, ale byt sa nedal nijako, bol dlho nezvestný, nemám peniaze na vyplatenie a on duplom, všetky náklady by ma vyšli veľmi draho a ani na súde nemám istotu nad 50% že by som bola úspešná, ak áno tak za veľmi vysokú cenu, čo by som ani do smrti nesplatila...)
POZOR - po zrušení BSM si musíte vysporiadať majetok do 3 rokov, daj si na to pozor, potom už len súdne a dosť ťažko a draho.
rieš si dôkladne všetko čo sa dá - výživné, zverenie malej tebe a potom rozvod, tak sa aspoň upneš na iné myšlienky a viac si uvedomíš, že tie vybavovačky a starosti máš kvôli jeho debilite, to ťa ľahšie posunie k odpútaniu.
držím ti palce, aby rana prestala čím skôr bolieť a jazvy sa zahojili.

sissmiss
4. dec 2015

@ruzenin ja ti dost rozumiem. Odporucam zajst za psychologickou. Je normalne ze ste boli previazani a ze vazby sa rozmotavaju dlhsiu dobu. Ak citis k nemu sucit, niekedy je to nizke sebavedomie, alebo pocit viny. Ak na teba dosatocne dlho hadzal vinu za vsetko od pocasia cez jeho neschopnost, tak sa nieco urcite vsiaklo. Potrebujes sa toho zbavit. Ten dom...potrebujes to poriesit aby si nebola zavisla na nom, na jeho dobrej voli, a aby si sa mohla spravat tak ako naozaj citis, lebo z toho ochories, z tolkej podradenosti, neschopnosti zariadit sa podla seba. Podla mna prave v tomto tkvu tvoje pocity lutosti, v tom ze ta drzi v hrsti. Porozmyslaj nad moznostami ktore mas. Ta hovadina kvoli ktorej je vas dom zatazeny sa neda nejako spenazit, pravnik nema riesenie? Toto by som skusila. To na jednej strane. A potom na druhej...nie je to prijemne, ale, niekedy musis nieco pustit, casto je to prave dom a pocit ze ho chces, aby si ziskala nieco cennejsie. Slobodu. Spravila som to tiez. Niekolko rokov som sa snazila nieco udrzat, podobne tam boli okolnosti. Stratila som nakoniec peniaze aj dom 🙂 Ale slobodu mam. Ked mi to radili vopred skusenejsie, ze pusti to, aj tak to stratis a stratis viac, neverila som. Nelutujem nic z toho co som urobila, ale hentaki nimandi maju casto nejake paky ako dom a podobne, hlavne na to aby kyvali so zenou, aby manipulovali. Niezeby nevedel ako to poriesit, on nechce, lebo inu paku na teba nema. Drzim palce

katrin21
4. dec 2015

@natalym ale ved to neni len 80E hypoteka.. ved by ho musela z niecoho aj vyplatit a na to kde vezme, dalsia pozicka???
Tiez nevieme, ako sa kupoval dom... ci dal peniaze jeden viacej,alebo je zdedeny, alebo obaja prispeli.. to vsetko ma vplyv.

rozdelenie BSM sa tyka len veci nadobudnutych PO ROZDELENI BSM, ,cize ak sa dom kupil spolocne predtym, ten uz je a zostany spolocny, ako v BSM, s tym sa uz nic neda robit.... akurat veci, si kupi odteraz, uz budu vylucne jej...

ruzenin
autor
5. dec 2015

@guinevre ja pracujem , od zaciatku roku nedal ani korunu do domacnosti, sla som do prace a vsetko tahala ja , zadlzila som sa lebo z 320 eur vsetko nepoplatim a kde su este poistky a crsta do prace.. Uver fakt nemam z coho zaplatit... Zostava mi 100 eur na mna a na malu.. On az tetraz zacal davat na malu ked som povedala ze ju dam do striedavej

jadelka
5. dec 2015

@ruzenin kym sa nenaucime milovat sa a zit spokojne same so sebou, nikdy nas nebude uprimne nikto milovat a byt s nami...o tom je zivot. Sme ako radia, co vysielaju radiove vlny, ak nie sme spravne doladeni, vysielame rusive sumive vlny, ktore na inych neposobia dobre, ked sme vyrovnani a spokojni so sebou, milujeme sa, doprajeme si, neobetujeme sa choro pre blaho inych, dokonca ani pre vlastne deti nie, lebo nie je nic horsie, ako vystresovana matka, ktora sa obetuje pre deti a nemysli na seba, potom aj na inych tak posobime a pritahujeme rovnako pozitivne vlny od inych. Najhorsie co moze clovek robit je klast si otazky preco? Preco sa on tak zachoval, preco to tak spravil...lebo to inac nevedel spravit v svojej duchovnej "zrelosti". aj on o par rokov moze duchovne vyzriet a sam seba sa bude pytat, ako som to mohol vtedy tak spravit...Ale to sa neda nijako urychlit, jednoducho momentalne je on inde nez ty a preto je vhodne ist od seba a nenarazat na seba.

pimpulka
5. dec 2015

@jadelka perfektne napísane 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

mima4
5. dec 2015

@ruzenin spravaj sa k nemu neutralne. Je to chudak, ktorý vidí iba sám seba a s pravdepodobnosťou 98 % sa nikdy nezmeni. Nemáš si čo vyčítať, urobila si maximum, necíť sa viná a prílišné výčitky svedomia (ktoré podla mna ty nemáš za čo mať) sa prejavuju aj chorou zakernosťou či falošnou milotou.

ruzenin
autor
5. dec 2015

@jadelka krasne a pravdivo si to napisala a presne tak to je .. dakujem
@mima4 dakujem to som potrebovala pocut...ste uzsatne baby

guinevre
5. dec 2015

@ruzenin Tak sa rozved, predajte dom, a chod do mensieho, ved nemusis byvat v dome, ked si to nevies dovolit! A k nemu sa spravaj normalne, to ti uz tu povedali, ze ho nemusis riesit.

katrin21
5. dec 2015

@ruzenin s takym prijmom nemas sancu rozdelit si s nim dom a vyplatit ho.... skus si najst lepsie platenu pracu,aj ked ot nie je lahke, ale aj do buducnosti budes potrebovať, aby si si aj nejaku rezervu mohla tvorit, keby nieco.... a dom predajte a rozdelte sa, ako som pisala.. Chod do bytu a nieco si nechaj do rezervy.

Strana
z4