icon

Ako sa mám vyrovnať s mojou situáciou?

smutna27
12. apr 2014

Zdravím všetky maminy aj nemaminy skrátka žienky.Chcela by som Vás vopred poprosit ,aby ste ma nesudili,neodcudzovali atd.Ani neviem ako začať zrejme od začiatku.S manželom sme sa spoznali veľmi zamilovali zobrali a milujeme sa aj teraz tak ako po prvý krát.Mám v nom oporu nikdy mi neklamal až raz ,ale k tomu sa dostanem neskor.Ja som bola rozvedena s dcerkou on tiež rozvedený s dcerkou má striedavu starostlivost.Narodilo sa nám spoločné vytužené dievcatko.So svojou ex zenou komunikoval iba ohladom ich dcery nic viac rozviedli sa pretoze si nasla ineho malu nechala jemu odisla a neskor sa vratila maju striedavku.Manzel si ju zobral kvoli tomu ze bola tehotna ze ju mal rad ale nemiloval je totizto extremne zodpovedny.Nase manzelstvo bolo idealne az po dobu ked som porodila dcerku a mala asi tri mesiace prisiel za mnou s placom ze mi musi nieco povedat ze to bolo predo mnou ale ze ho to velmi boli trapi atd.a ze nech mu dam cas par dni aby nabral odvahu mi to povedat.Velmi som sa bala ale tak co uz napadalo ma vselico ale toto urcite nie.Zacal mi rozpravat...Tesne po tom ako sa rozvadzal so zenou rozvadzali sa cca styri roky si nasiel priatelku nemiloval ju len potreboval spolocnost a niekomu sa vyrozpravat po troch mesiacoch mu oznamila ze je tehotna nechapal ako je to mozne nieze by nevedel ako sa robia deti ale nahucala mu ze ma neplodne dni atd..Jemu to bolo podozrive lebo mu vkuse hucala ze chce dieta a on vopred jej vravel ze ten vztah s nou nieje prenho vazny a deti nechce ani z prvou zenou nechcel s nou duplom.Fajn zasa manzelova zodpovednost povedal si co uz je to asi moj osud budem s nnou aj s dietatom nezobral si ju zacala mu robit sceny nenechala ho dychat tak sa nastval praskli mu nervy vyhodil ju z bytu dohosli sa na vyzivnom a od vtedy sa nevideli.Problem je ten ze ja s as tym neviem vyrovnat zoziera ma to vkuse manzelovi nieco vykrikujem urazam ho ponizuje ma to ze to co som si myslela ze preziva iba so mnou myslim krasne tehotenstvo porod kocikovanie uz ma davno za sebou a to s dvomi zenami.Zmenil sa moj postoj k jeho dcerke preco ju chcel to druhe dieta nie iba nanho plati a pritom si neviem predstavit na druhej strane dalsie dieta v domacnosti.Asi som chora pomozte mi sa s tym vyrovnat prosim dakujem.Ak mate otazky rada odpoviem

lyzzy
13. apr 2014

@sissmiss
@macamac .....presne tak.Ked nemal potrebu spomenut,ze niekde na svete beha este jedno jeho dieta tak potom neviem si predstavit ake este veci nema potrebu spomenut.
Predpokladam ze su spolu roky.A predpokladam ze nie hned mali dieta.Myslim si,ze mal milion prilezitosti jej to povedat.
Pre mna taketo reci ze sa bal ze ju strati.....a teraz caka co?....aj teraz ju (a nielen ju ale ICH) moze stratit rovnako.
Proste nechapem taketo reci......keby bol povedal,ze ok...posr.l som to,som debil,tak by sa aspon cenila jeho snaha sa ospravedlnit.ale takto si z mojho pohladu len sype popol na hlavu a modli sa.

adeala
13. apr 2014

@macamac pozerám. Je to priateľka môjho teraz už iba známeho. Nevie, že on má dieťa.
@anatalia77 tomu moc nerozumiem 🙂

macamac
13. apr 2014

@lyzzy no zrejme zase spravil ďalšie dieťa a potom vyšiel s kožou na trh, aby v prípade, že ho zakladateľka opustí, mohol štvrtej (?) ženskej rozprávať o bývalých troch, aké boli fúrie a robili mu zo života peklo 😅 😝
a samozrejme, s každou má dieťa, o ktoré bude bojovať, ale potom to vzdá...lebo šak, on je chudáčik, čo mu všetci ubližujú
hlavne, že on neubližuje a je zodpovedný 😅 😝

lyzzy
13. apr 2014

@macamac ....no ta zodpovednost.Ako necitala som to tu cele ale mne zakladatelka pride taka naivna zenska,ktorej staci ze na povrchu je vsetko ok...mily,pozorny a bla bla.A ked sa ho akoze zastava tak sa nezastava vlastne jeho ale sama sebe hovori to co chce pocut....nechapem to.

macamac
13. apr 2014

@lyzzy presne
tak nejak to vnímam aj ja 😉

lyzzy
13. apr 2014

@macamac ....tak potom zase ale tak jej treba.Ja by som s tym pakom prerazila dvere.

psychozienka
13. apr 2014

@smutna27 Tak to som rada, že som pochopila tvoj problém. Vynára sa mi otázka, čo s tým ďalej? Či to vôbec chceš riešiť?

lyzzy
13. apr 2014

@macamac ....a mna este vies co zaraza?....tie rady ako:...ved to bolo pred tebou,neries atd.Akoby to dieta bolo len na dobu urcitu od vztahu ku vztahu.Akoze novy vztah a reset?
Mna na tom prvom prispevku zaraza vela veci a presne si viem predstavit aky typ cloveka je ten chlap.Presne si ho viem predstavit pred ocami.

macamac
13. apr 2014

@lyzzy 😉
šak to 😀 😀 😀
že to bolo " v čase pred tebou" 😀 😀 😀
akoby zatajil len nejaký vzťah, nejakú frajerku
a on zatajil DIEŤA!!!!! čo má človek navždy. ale - asi, ako kto 😝
ale vidíš, je tu pár báb úplne v pohode, že by možno aj nadšené boli 😅

ja jediné, čo by som zle predýchavala, ak vôbec, je to, že mi KLAMAL v tak závažnej veci
nie to, že má dieťa, ale to, že som o ňom nevedela 😠

lyzzy
13. apr 2014

@macamac ...no vidis.Kazdy mame hranicu moralky posunutu niekde inde.Niektore si po nej rovno slapu 😀

aliza
13. apr 2014

@macamac ved prave, ze ide o vazne veci....je zbytocne pisat o tom, co dotycny mal a co nemal robit....treba vychadzat z toho, co sa stalo a hlavne netreba zabudat, ze jedna vec je mat predstavu, ako by si reagovala, co by si odpustila, neodpustila a druha vec je taku situaciu zazit na vlastnej kozi, tam su ti zvacsa tieto predstavy a zasady uplne zbytocne....ako mas pravdu, ja chapem, co chces povedat,a le zivot nie je len o tom, co my povazujeme za spravne....smutnej muz povazoval za spravne mlcat....vnimal to ako mensie zlo a mozno si vobec neuvedomil, ze natiahol smutnu do manzelstva a pritom jej nedal sancu sa rozhodnut, ci aj napriek vsetkemu s nim zostane....alebo si to aj uvedomoval, ale ju az prilis lubil a ten risk mu za to stal, mozno si uplne sebecky myslel, ze ked uz budu spolu a budu mat dieta, tak od neho neodide, ked sa to dozve........ano, nie je to cestna hra a nemali by takto vztahy vznikat, ale vznikaju, aj na ovela horsich zakladoch, kedze ludia su rozni, zazivaju rozne situacie a kazda mame nejaky ten osud a nie vzdy sa mu dokazeme vyhnut.... ano, nebolo to fer z jeho strany, ale zivot proste nie je fer, to vsetky dobre vieme...aspon ja si teda iluzie nerobim 😎 ....jej osud bol mozno zazit takuto situaciu, pre nieco sa tak stalo, kedze sa tomu nedalo vyhnut....a preto myslim, ze sa s tym treba popasovat a situaciu prijat, ak teda maju pekny vztah a obaja on stoja, ako tu teraz rozoberat, aky je on egocentricky 'chrapun', ze jej to zamlcal a podobne.
A nie, nebrala by som to v pohode, ani som to nikde nepisala, ze je to pohodicka...nie je, ale zial, stava sa a zalezi len na zucastnenych, ako sa k tomu postavia. Moralizovanie este nikdy nikomu nepomohlo 😉, to v dobrom.

macamac
13. apr 2014

@aliza ja to nepovažujem za moralizovanie, ak napíšem svoj názor na vec 😉
jednoducho by si to vyžral, lebo toto je fakt sakra vážna vec, opakujem sa, je to aj dôvod na anulovanie manželstva
inak s tebou súhlasím v poslednom príspevku
život je farebný.....len niekedy až príliš a netreba sa v takto vážnych životných situáciach schovávať za farebnosť žitia
on neprišiel do manželstva s dvomi bicyklami, ale s dvomi deťmi, pričom jedno zamlčal
nech mal dôvody akékoľvek, zachoval sa veľmi nečestne
nazývanie vecí pravým menom nie je moralizovanie

samozrejme ja som jej neradila ukončiť to
neviem, ako by som sa zachovala, ale bola by to sakra facka od života pre mňa a aj pre partnera

aliza
13. apr 2014

@macamac ved prave, ze nevies, ako by si sa zachovala a preto je to moralizovanie 😉. Ja som veci vnimala podobne, ako ty, ale zazila som vela tych 'faciek' a preto viem, ze zivot prinasa aj taketo situacie a clovek sa nie vzdy do nich dostane vlastnou vinou.... v kazdom partnerovi je ten risk, v nikom nemas zaruku...volakedysi neboli mobily a internety a velmi vela muzov si zobralo do hrobu podobne tajomstva alebo ich odkryvaju potomkovia az teraz....nie je to spravne ani podla mna, ale to som ja, to si ty a zial, ini rozmyslaju a konaju inak. Ja nic neospravedlnujem, aby si ma spravne pochopila, len si myslim, ze tym, ze mu tu budeme nakladat, sa situacia nevyriesi, kedze smutna sa potrebuje pohnut dalej...dalej spolu s nim....potrebuje odpustit a sa s tym vysporiadat a tymto tomu velmi nepomahame 😖.

kveta
13. apr 2014

@aliza Neverim, ze by Macamac pred manzelom tajila druhe dieta. To nie moralizovanie. To je moralka.

macamac
13. apr 2014

@aliza tak ja som tiež vekom a skúsenosťami obrúsila hrany a naučila sa byť tolerantnejšou a chápavejšou
ale do nemoty budem opakovať, že toto tu, čo je napísané, je sakra riadny problém
tu nejde o zistenie na mobile, cez net,.....
tu jej to pekne naservíroval sám, ústne,...a samozrejme tak, aby vyšiel z toho ako chúďatko on
a nejedná sa o maličkosť
a opakujem - nemoralizujem, nazývam veci pravým menom a to je rozdiel 😉
on klamal vedome, nik ho nenútil, len jeho pocit - pomenoval ho ako "strach zo straty milovanej osoby"
keby ju tak miloval, nejde do manželstva s takýmto "tajomstvom"
keby si ju ctil, tak by jej to povedal predtým aj s rizikom, že ho opustí
lebo ak niekoho ľúbim a idem si ho vziať, tak asi chcem aj aby bol šťastný
a snáď nie je tak mimo, aby nevedel, že toto ju šťastnou neurobí
výhovorky sú tu naprd
po.ral to, tak nech si to teraz rieši

ja ľutujem len zakladateľku, lebo sa dostala do problémov skrz sebca a pose.a 🤐

macamac
13. apr 2014

@kveta 😀 😀
si predstav, ako by mohli ženy toto zamlčať (teda väčšina), keďže deti sú väčšinou pri nich
ja by som nemala svedomie a odvahu, by som pri tom oltári od strachu skolabovala, že do čoho namočím usmievajúceho sa a šťastného partnera 😝

aliza
13. apr 2014

@macamac keby, keby, keby....ale zivot nie je o 'keby' 😉. Laska ma mnoho podob, aj ti, co miluju, robia chyby a velke....neexistuje nic take, ze keby ju miloval, tak by toto a tamto urobil/neurobil....to je obycajne moralizovanie, to je tvoja predstava o laske,a le niekto iny vnima lasku inak. Ano, posral to, s tym suhlasim a ani som jej nepisala, ze ho ma hned prijat a na vsetko zabudnut...ale podla vsetkeho su to uz mesiace, co mu to 'dava vyzrat' a ulava neprichadza...mozno by s tym uz trebalo skoncit, mozno uz bolo dost pokania z jeho strany...ale to ja neviem, nezijem s nimi. Ono raz pride ten bod, kedy treba prestat a bud sa pohnut vo vztahu dalej a prekrocit svoj tien alebo vztah opustit. Dlhodobe trapenie a ponizovanie speje akurat k odcudzeniu.

sissmiss
13. apr 2014

@macamac technicka poznamka... ak bol zenaty predtym, tak mohol kolabovat na matrike, nie pri oltari 😉

kacicka123
13. apr 2014

preluskala som tuto temu...a zaraza ma tam viacero veci. Pises tam, ze v intímnych chvilach myslis na to, ako sa dotykal iných zien - to mi pride ako by si riesila podvod. Ale on ta nepodviedol. A urcite si necakala, ze nikdy nemal pri sebe inu zenu. A tym ze priznal druhe dieta sa na tomto fakte nic nezmenilo.
Potom pises, ze nevies rozdychat, ze zdielal tehotenstvo s dvoma zenami. To tiez podla mna je take zvlastne, lebo vies, ze ho zdielal s jednou - o co ine to je, ze s dvoma?
Ja by som jediny problem videla v tom, ze mi tak dolezity fakt zatajil. A este by som dost riesila to, ez preco mi to povedal prave teraz. Vyskytlo sa nejake riziko, ze sa to dozvies?
AKo neviem, som nad na pochybách...lebo hovoris, ze je to skvely clovek, miluje ta...ako vztah je tak dobry ako dobre sa v nom citia zucastneni...
ale mne sa podla opisu crta trosku iny clovek...mal pred tebou 2 zeny...obe boli harpie, ani jednu nemiloval. Teba miluje a si samozrejme ta prava. Kolko ste vlastne spolu? Nebojis sa, ze dopadnes rovnako? ako tretia harpia?
ja ti prajem aby som sa mylila. velmi. Samozrejme, nepoznam tvojho muza, ale moc tomu neverim, ze nebolo kedy ti to povedat. urcite to mal urobit pred svadbou.
A este jedna vec - neviem preco mas taku averziu voci tomu dietatu - nech prislo na svet akokolvek - je to krv tvojho muza. ak ho tak milujes, preco ho nechces prijat. predpokladam, ze sa stykas s jeho dietatom, ktore ma v striedavke. o co ine je to nove? nie je to plod nevery (to by som mala trosku problem) ale je tiez jeho.
Ako cele je to take zvlastne.
Ale ok, ako ti radili baby - psychologicka je dobra cesta. Tam sa stretnes s názorom zvonka, s osobou co ti pomoze...
A tiez . ak je pre teba ten vztah dolezity. Ak veris, ze ta muz miluje (a z toho co pises, tak veris) a ak veris, ze ti to skutocne zatajil iba zo strachu, tak do neho neryp. Vyries si to sama so psychologickou, lebo v tomto pripade, je to iba tvoj problem. Nepodviedol ta, nemas preco byt na neho zla. Ano - zatajil ti velmi dolezitu vec, ale okrem samotného zatajenia, nie je v nej vlastne nic co ohrozuje vas vztah.
Takze moja rada - nenic s vztah vyryvanim, nebude to dobre na nic.

sante81
14. apr 2014

3 mes a bola svatba a o pol roka si zostala tehotna, svojho chlapa si ani nepoznala. ja by som skôr odpustila neveru, ako to ze mi môj muz zamlčal dieta. a to som si istá na 99% ze aj ked mas zmenené meno na modrom konikovi , ze sa dost dlho a velmi dobre pozname 😉

smutna27
autor
14. apr 2014

@macamac Ahoj ja s Tebou suhlasim a chapem ako to myslis ....je vo mne aj to dobre co k nemu chcem pocitovat ohladom tej situacie aj neskutocna zlost a to co pises Ty..Ano je to tak mala som a citala som spisy zo sudu je to tak ako vravel

smutna27
autor
14. apr 2014

@adeala Zrejme nie nebola ale mala by som sabcu aspon si velmi dobre zvazit pre a proti ci s nim ostat a ci to prekonam a tak dalej

smutna27
autor
14. apr 2014

@psychozienka Chcem praveze a neviem ako uz som volala jednej psychologicke som objednana buduci tyzden

psychozienka
14. apr 2014

To je super správa. Teším sa s tebou, snáď ti to pomôže 🙂 Presne takúto formu pomoci som mala na mysli

smutna27
autor
14. apr 2014

@kacicka123 Ano je to cudne .A to preto lebo mi doslov a preplo od kedy to viem ..Mne pred tym nevadilo ze mal v posteli ine to som brala normalne vsetko som brala normalne aj ze ma dieta skratka mi nesvihalo az potom prisli rtie moje psychopatie nazvem to takto az ked mi to povedal

smutna27
autor
14. apr 2014

@sante81 Naozaj? 🙂

smutna27
autor
14. apr 2014

No aby som to zhrnula svojho muza napriek tomu by som nemenila za nic na svete.Mam sa pri nom vynikajuco po vsetkych strankach aj on pri mne 😀 .Bude to ok beriem to uz hadam ako fakt a ja som tiez porobila kopec chyb a kto z nas nie.Keby sme mali navod ako veci spravit perfektne tak svet by bol dokonaly.Hadam ta terapia pomoze.Budem Vas informovat 🙂

aliza
14. apr 2014

@smutna27 neboj, urcite to zvladnes 😉. drzim vam palce, nech to date zase do poriadku a nech ste stastni, aj napriek 'nedokonalostiam' 😎.

berilka
14. apr 2014

@smutna27 tak toto asi nie je na naše rady. Aj keď neviem, čo Ti dievčatá písali (nečítala som). Mať Tvoje pocity určite navštívim psychologičku. Toto nie je o jednej rade, a jednej debate, či len pár riadkoch na MK. Ty sa potrebuješ viac krát stretnúť s niekým fundovaným (psychológom) s ktorým budeš mať niekoľko stretnutí po nejakú dobu a sama prídeš ku rozhodnutiu, ktoré nebudeš neskôr ľutovať. Je to len môj názor. 😉 Veľa šťastia.

smutna27
autor
14. apr 2014

Ano potrebujem to 🙂 Lebo sa citim uz ako schyzofrenik