Ako sa mám vyrovnať s mojou situáciou?
Zdravím všetky maminy aj nemaminy skrátka žienky.Chcela by som Vás vopred poprosit ,aby ste ma nesudili,neodcudzovali atd.Ani neviem ako začať zrejme od začiatku.S manželom sme sa spoznali veľmi zamilovali zobrali a milujeme sa aj teraz tak ako po prvý krát.Mám v nom oporu nikdy mi neklamal až raz ,ale k tomu sa dostanem neskor.Ja som bola rozvedena s dcerkou on tiež rozvedený s dcerkou má striedavu starostlivost.Narodilo sa nám spoločné vytužené dievcatko.So svojou ex zenou komunikoval iba ohladom ich dcery nic viac rozviedli sa pretoze si nasla ineho malu nechala jemu odisla a neskor sa vratila maju striedavku.Manzel si ju zobral kvoli tomu ze bola tehotna ze ju mal rad ale nemiloval je totizto extremne zodpovedny.Nase manzelstvo bolo idealne az po dobu ked som porodila dcerku a mala asi tri mesiace prisiel za mnou s placom ze mi musi nieco povedat ze to bolo predo mnou ale ze ho to velmi boli trapi atd.a ze nech mu dam cas par dni aby nabral odvahu mi to povedat.Velmi som sa bala ale tak co uz napadalo ma vselico ale toto urcite nie.Zacal mi rozpravat...Tesne po tom ako sa rozvadzal so zenou rozvadzali sa cca styri roky si nasiel priatelku nemiloval ju len potreboval spolocnost a niekomu sa vyrozpravat po troch mesiacoch mu oznamila ze je tehotna nechapal ako je to mozne nieze by nevedel ako sa robia deti ale nahucala mu ze ma neplodne dni atd..Jemu to bolo podozrive lebo mu vkuse hucala ze chce dieta a on vopred jej vravel ze ten vztah s nou nieje prenho vazny a deti nechce ani z prvou zenou nechcel s nou duplom.Fajn zasa manzelova zodpovednost povedal si co uz je to asi moj osud budem s nnou aj s dietatom nezobral si ju zacala mu robit sceny nenechala ho dychat tak sa nastval praskli mu nervy vyhodil ju z bytu dohosli sa na vyzivnom a od vtedy sa nevideli.Problem je ten ze ja s as tym neviem vyrovnat zoziera ma to vkuse manzelovi nieco vykrikujem urazam ho ponizuje ma to ze to co som si myslela ze preziva iba so mnou myslim krasne tehotenstvo porod kocikovanie uz ma davno za sebou a to s dvomi zenami.Zmenil sa moj postoj k jeho dcerke preco ju chcel to druhe dieta nie iba nanho plati a pritom si neviem predstavit na druhej strane dalsie dieta v domacnosti.Asi som chora pomozte mi sa s tym vyrovnat prosim dakujem.Ak mate otazky rada odpoviem
@lyzzy Nemal odvahu skor hladal ju dlho a hned ako to bolo co i len trochu vhodne mi to povedal.niekde som to uz pisala na zaciatku sme mali dost problemov uplne inych potom svadba a na to rizikove tehotenstvo skratka naozaj nemal v podstate kedy mohol este v uplnom zaciatku ale nestalo sa tak
@smutna27 No klobuk dolu, ako to zvladas, mne len na tejto story nesedi jedna vec, ked plati vyzivne, mal zaujem sa starat o deti, ex sa mohli aj na hlavu postavit, pred sudom by neobstali a ako otec ma pravo navstevovat svoje deti - a navyse si napisala, ze pred sudom obstal ako zodpovedny otec, tak v tomto pripade nepochopim, preco svoje deti nenavstevuje,,, prepac, ale nejako sa mi tejto jeho historke nechce verit, pretoze v realite, ked ma otec naozajstny zaujem, tak dostane matka sudom prikaz mu to dieta dovolit navstevovat, pripadne si ho brat k sebe na vikendy... pisala si, ze nechces to druhe dieta vidiet, len si musis uvedomit, ze nie to dieta, ale tvoj podareny manzel moze za tu situaciu, ze sa narodilo a jednoducho je a do konca zivota zostane jeho sucastou, ci sa ti to paci, alebo nie,,, s tym sa musis zmierit,,,, 😒 😒 😒
@erjona No prve dieta ma urcenu striedavu starostlivost a ta sa aj dodrzuje sam ju navrhoval a chcel .druhe dieta ano pravda nestretava sa s nim oni sud nemali ani to nedali na sud ona dosiahla svoje chcela s nim otehotniet a tak sa i stalo z jeho hluposti naivity nezodpovednosti volajme to uz ako kolvek.
@smutna27 No moj nazor je taky, ze ani ta druha ex v poradi, ani tvoj manzel a ani ty nemate pravo brat dietati otca,,, jednoducho sa mi to nezda fer... je otcom a je nezodpovedny, aj to je jeho dieta a to dieta ma pravo na svojho otca, tak isto ako to tvoje, a tak isto ako to prve,,, s tymto sa musis vyrovnat,,, pretoze ako som pisala, to dieta je v tom nevinne... 😢
@smutna27 No teraz je psychicky oddychnuty, tak sa moze postavit za vlasne dieta, ja viem, ze to znie mozno voci tebe necitlivo, ale keby to bol moj manzel, tak by som ho palicou hnala, aj ked by ma to mozno velmi bolelo, tym ukazes svoj charakter a silu, ked ho v tom podporis, lebo platit bude musiet tak ci tak, tak nema len povinnosti, ale aj prava ako otec....
@erjona Ano ale Ty vidis tak velmi materinsky ja viem ze mas pravdu ja to chapem ...Ale tu si treba uvedomit aj kopec inych veci ze ta matka to nechce to je prva zaladna a ja a moja rodina neviem ci budem mat silu riesit dajaku dalsiu zenu a vlacit sa po sudoch kto nezazil nevie co to je. dalsia vec som rada ze mame ako taky cas na seba chodime na vysoku ja materska manzel velmi zodpovedna praca keby sa s nim stretaval co pochybujem ze by sa vobec docielilo kedy by ostal cas na dieta ktore naozaj chcel po ktorom tuzil???
Chcem aj to aby si tu zeny uvedomili aj ineveci na ktore som ani ja nemyslela ani ma nenapadli muz ked nechce dieta nema na vyber zena ked chce alebo nechce ma moznosti!Nieje to fer ale priroda to takto zariadila
Ak sa ja z toho dostanem urcite zacnem nad tym uvazovat moj manzel na mna da a podporujeme sa a pocuvame navzajom len aspon jeden z nas musi byt ok
@smutna27 Aj ja chodim na vysoku a navstevy dietata nie su take caste,,, takze da sa to sklucit, je s vasim spolocnym dietatom, po ktorom tuzil a s dietatom, ktore splodil, uz akym sposobom je jedno, je jeho a to dieta ma pravo na otca,,, inak ja viem, ze ty to nechces, vycitala som to z tvojich prispevkov, ale nerob to, co nechces, aby robili tebe a ty by si tiez urcite nechcela, aby tvoje dieta vyrastalo bez toho, aby spoznalo vlastneho otca,,, preto som napisala, ze potrebujete obaja pomoc,,, nebude to lahke,,, s tym sa musis jednoducho vyrovnat, to dieta je uz do konca zivota tiez jeho sucastou, presne ako to tvoje s nim,,,,
@smutna27 Matka nemusi chciet, otec poda ziadost na sud a vec je vybavena, kedze plati, ma pravo aj navstevovat dieta,,, mojho manzela, sice v AT, najlepsi kamarat, ma tento isty problem a myslim, ze rodinne pravo sa viacmenej zaklada na EU normach, preto ti vravim, z vlastnej skusenosti, ze sud matku prinuti ako prinutil ju, inak jej pohrozili odobratim opatery, takze z toho vyplyva, ze sa moze aj na hlavu postavit a ze jemu sa nechce a nema sil a podobne veci, tak sa mu nemalo chciet ani s nou spat ... ma svoju zodpovednost a ako charakterny clovek musi za nou stat,,,
@erjona Prepac ale musim Ti v dobrom oponovat ...Prezila si osobne aspon jeden jediny sud? Nikdy Ti to neprajem ani nikomu.A ver mi ze ak si matka zaumieni a ma nieco i v hlave ze nieje sprosta ako daleko dovidi dosiahne svoje ci je to na sude na socialke hoc kde a to vravim z vlastnej skusenosti.!Ja som sa len pekne usmiala a mala som vybaveny zakaz styku pre otca.Neviem ako to mam uz vysvetlit nieje to jednoduche
Teraz uprimne poculi ste uz o pripade ze by otec nedaval matke dieta?Velmi malokedy su pripady nevravim.Naopak je to omnoho castejsie.Ale beriem muzi si taku nalepku vytvorili i sami ,ale su i vynimky ktorí chceli ale nemohli aj tak mozno niesu takí vytrvalí ako my zeny neviem toto posudit ale v tomto to maju ovela tazsie
@smutna27 Prezila, bola som tiez na tom sude, preto ti to pisem,,, lenze v tomto pripade otec mal zaujem o svojich synov a matka robila naprieky, takze ano,,, bola a aj na vsetkych rozvodovych procesoch, taktiez na sude o zvereni opateri deti, je to manzelov najlepsi priatel, bol taky na dne, ze sme mu pomohli, ja a manzel,,, takze to poznam, deti su tiez pozorovane socialkou a v pripade manipulacie matkou a huckanie proti otcovi, nesie matka pravne nasledky,,, v pripade manipulacie socialky matkou, ako si to ty spravila, staci pohrozit mediami a vsetko daju v okamziku na poriadok,,, to mi ver!!!
@smutna27 Preco mas pocit, ze matka bola narusena, nie, neni narusena, len robila naprieky, ako v pripade tvojho manzela jeho ex, ja som nikde nenapisala, ze nie je v poriadku, ja som napisala, ze nechcela dovolit otcovi navstevu,,, v AT su deti, pokial sa hned na prvom sude nedohodnu obaja rodicia o rozvode automaticky deti pozorovane socialkou a ked sa do toho zapletie este truc,,, tak si uz aj na tu matku a jej spravanie potom posvietia, ona sa chce len pomstit, nenormalna a ani nic podobne neni,,,,

@smutna27 Hm, ze by to jednanie s exkou o vyzivnom urychlilo jeho rozhodnutie oznamit Ti ze ma druhe dieta? Je v rodnom liste toho druheho dietata?