Ako sa mám zmeniť, keď som veľmi citlivá?
Chcem sa opytat ako sa mam zmenit, som velmi citlivy clovek, ked sa vyskytnu problemy, tak ich neviem riesit s chladnou hlavou, ale sa mi hned tisnu slzy do oci. To znamena, ze ked sa s niekym odstanem do konfliktu, tak som taka slaba, aby som reagovala bez toho, aby mi to cele nebolo luto. A tiez ked som velmi stastna tak sa mi zase tisnu slzy do oci od stastia. Chcem tieto moje emocie nechat bokom v danej chvili a byt silnou, pretoze sa vzdy citim trapne, ked mi vyhrknu slzy. A viem, ze tento blok mam od malicka, pretoze si pamatam, ze ako mala som revala snad za vsetko a preto viem, ze to je hlboko vo mne zakorene. Urcite sa to da zmenit, ale neviem ako, dakujem za odpovede
@svetluska131 mám partnera
@gretyka no veď TOTO ja práve netuším!!!!☹Aj preto tu píšem...
@svetluska131 inak, keď si sama, veľmi ti zdvihne náladu, ak sa zaľúbiš 🙂
@maria1989 uf, tak ďalšia čo má s touto povahou partnera...ja som ich mala niekoľko, či mám či ako...ale nič kvalitné, fungujúce, trvalé...čo by stálo zato☹ Alebo je chyba v mojich priveľkých a nereálnych očakávaniach?? Aké máte vy baby "s ťažkými povahami"nároky na partnerov??
@maria1989 hej, to je pravda, zdvihne- ale LEN nachvíľu...kým trvá zaľúbenie, ale moja skúsenosť žiaľ je taká-že po tomto období ide všetko zasa rapídne dole☹ Každá láska začne- a skončí. A cítim sa ešte horšie...ty /vy nie??
@svetluska131 som ti napísala IP
s emociami sa musi dat pracovat ...u teba a u mnohych su to slzy bud stastia alebo slzy hnevu, strachu , bezmocnosti ....tym nikomu neublizujes...ale keby sa s emociami nedalo pracovat a ovladat ich, tak by polovica muzov bola nespravodlivo odsudena vo vazeniach, lebo oni "len"nezvladli svoje emocie a v hneve niekoho udreli az mu ublizili alebo zabili. podla statistik je vo vazeniach podstatne viac muzov ako zien, lebo muzi viac ziju v oblasti mysle a faktov ako v oblasti citov . Ked sa uz prepnu do citov, tak nevedia mysliet len citit....zeny to maju v tomto ohlade tazsie ( alebo lahsie) lebo zeny myslia a citia zaroven a tak s citmi ziju stale ....ale city sa daju naucit ovladat ...potrebujes sa naucit poznat samu seba natolko, aby si rozpoznala kedy places - places so sucitu, ked vidis nestastie alebo smutny film, places s bezmocnosti ked chces nieco presadit a neda sa to, places preto, lebo niekto na teba tlaci a ty sa nevies branit .?.....to musis na sebe rozpoznat sama, lebo sice dosledok je plac, ale pricin musi byt viac .....a potom je otazka - preco si sa naucila reagovat na vsetko placom ....rodicia ti potom ustupili, alebo boli milsi, alebo sa ti nieco zle prepieklo ? ....proste najprv musi clovek spoznat seba svoje reakcie, potom potrebuje zistit preco tak reaguje ....v podstate je to jednoduche, chce to len trosku praxe 🙂
Ja som chlap mám 35rokov krásnu rodinu .
A som tieš veľmi citlivý hlavne keď som v práci dlho a viem že má doma rodina čaká a pýtajú sa koľko raz kedy už prídem domov 😢
Bol som prakticky vždy taký odmalička .
Dokonca keď som chcel ísť za za profesionálneho vojaka psychologička pri teste mi povedala že som moc citliví na tuto prácu !
Ale chcel by som to nejak zmeniť ak by sa čo len trošku dalo !!!
Pekný deň prajem
Neviem či som jediný z vás ale mám 16 rokov a som chlapec a mam tie isté problémy keď sa rozprávam s otcom alebo s mamou a stojím si za pravdou tak sa rozplačem ale zastaviť to nemôžem a mne to furt príde trápne, neviete niekto ako to napraviť?

@maria1989 a si sama alebo máš partnera?