icon

Ako sa mám zmeniť, keď som veľmi citlivá?

traffic
28. feb 2014

Chcem sa opytat ako sa mam zmenit, som velmi citlivy clovek, ked sa vyskytnu problemy, tak ich neviem riesit s chladnou hlavou, ale sa mi hned tisnu slzy do oci. To znamena, ze ked sa s niekym odstanem do konfliktu, tak som taka slaba, aby som reagovala bez toho, aby mi to cele nebolo luto. A tiez ked som velmi stastna tak sa mi zase tisnu slzy do oci od stastia. Chcem tieto moje emocie nechat bokom v danej chvili a byt silnou, pretoze sa vzdy citim trapne, ked mi vyhrknu slzy. A viem, ze tento blok mam od malicka, pretoze si pamatam, ze ako mala som revala snad za vsetko a preto viem, ze to je hlboko vo mne zakorene. Urcite sa to da zmenit, ale neviem ako, dakujem za odpovede

Strana
z3
svetluska131
21. júl 2014

@maria1989 a si sama alebo máš partnera?

maria1989
21. júl 2014

@svetluska131 mám partnera

svetluska131
21. júl 2014

@gretyka no veď TOTO ja práve netuším!!!!☹Aj preto tu píšem...

maria1989
21. júl 2014

@svetluska131 inak, keď si sama, veľmi ti zdvihne náladu, ak sa zaľúbiš 🙂

svetluska131
21. júl 2014

@maria1989 uf, tak ďalšia čo má s touto povahou partnera...ja som ich mala niekoľko, či mám či ako...ale nič kvalitné, fungujúce, trvalé...čo by stálo zato☹ Alebo je chyba v mojich priveľkých a nereálnych očakávaniach?? Aké máte vy baby "s ťažkými povahami"nároky na partnerov??

svetluska131
21. júl 2014

@maria1989 hej, to je pravda, zdvihne- ale LEN nachvíľu...kým trvá zaľúbenie, ale moja skúsenosť žiaľ je taká-že po tomto období ide všetko zasa rapídne dole☹ Každá láska začne- a skončí. A cítim sa ešte horšie...ty /vy nie??

maria1989
21. júl 2014

@svetluska131 som ti napísala IP

rondicka
21. júl 2014

@vege1 aj ja si myslím.. ja mám chabé sebavedomie už odmalička 😢 😢 😢 a zistila som,,že je mi to ozaj na škodu..

jennky13
24. júl 2014

s emociami sa musi dat pracovat ...u teba a u mnohych su to slzy bud stastia alebo slzy hnevu, strachu , bezmocnosti ....tym nikomu neublizujes...ale keby sa s emociami nedalo pracovat a ovladat ich, tak by polovica muzov bola nespravodlivo odsudena vo vazeniach, lebo oni "len"nezvladli svoje emocie a v hneve niekoho udreli az mu ublizili alebo zabili. podla statistik je vo vazeniach podstatne viac muzov ako zien, lebo muzi viac ziju v oblasti mysle a faktov ako v oblasti citov . Ked sa uz prepnu do citov, tak nevedia mysliet len citit....zeny to maju v tomto ohlade tazsie ( alebo lahsie) lebo zeny myslia a citia zaroven a tak s citmi ziju stale ....ale city sa daju naucit ovladat ...potrebujes sa naucit poznat samu seba natolko, aby si rozpoznala kedy places - places so sucitu, ked vidis nestastie alebo smutny film, places s bezmocnosti ked chces nieco presadit a neda sa to, places preto, lebo niekto na teba tlaci a ty sa nevies branit .?.....to musis na sebe rozpoznat sama, lebo sice dosledok je plac, ale pricin musi byt viac .....a potom je otazka - preco si sa naucila reagovat na vsetko placom ....rodicia ti potom ustupili, alebo boli milsi, alebo sa ti nieco zle prepieklo ? ....proste najprv musi clovek spoznat seba svoje reakcie, potom potrebuje zistit preco tak reaguje ....v podstate je to jednoduche, chce to len trosku praxe 🙂

joeytrib84
3. jan 2020

Ja som chlap mám 35rokov krásnu rodinu .
A som tieš veľmi citlivý hlavne keď som v práci dlho a viem že má doma rodina čaká a pýtajú sa koľko raz kedy už prídem domov 😢
Bol som prakticky vždy taký odmalička .
Dokonca keď som chcel ísť za za profesionálneho vojaka psychologička pri teste mi povedala že som moc citliví na tuto prácu !
Ale chcel by som to nejak zmeniť ak by sa čo len trošku dalo !!!
Pekný deň prajem

kamiliio
2. aug 2020

Neviem či som jediný z vás ale mám 16 rokov a som chlapec a mam tie isté problémy keď sa rozprávam s otcom alebo s mamou a stojím si za pravdou tak sa rozplačem ale zastaviť to nemôžem a mne to furt príde trápne, neviete niekto ako to napraviť?

Strana
z3